Stranica 31 od 111 PrviPrvi ... 2129303132334181 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo, upravo sam pofriškala šibe za Sv. Nikolu. Malo nove trakice, stara je popucala i ko nove su.
    A stare su preko 7 godina, barem 2 od tri. Trećoj je sada 7.
    Je to malo novaca svake godine za nove šibe 15-20 kuna, ali zašto? Kada pomnožim sa brojem godina skupi se fina svota koja je potrošena na nešto pametnije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zakaj uopće šibe?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi mamo šibe otprije desetak godina
    ni ne pofriškamo ih
    LOOOOL

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Haha, i mi isto. Samo stepem prasinu sa njih i bok.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jelena, kod nas su sibe samo dio folklora . Ono, obicaj je pa ajd.
    I nase se svake hodine samo prefriskaju, najstarija ima 12 godina

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, kod nas su sibe samo dio folklora . Ono, obicaj je pa ajd.
    I nase se svake hodine samo prefriskaju, najstarija ima 12 godina
    Ajde da nisam jedina koja reciklira.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas i kad smo mi bili deca nije bilo tih šiba ( tj. nismo dobivali), a ne dobivaju ni moji klinci

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji svi dobivaju. Ipak nisu bila taaako dobri da mi dobili samo poklon.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ova tema je stvarno špostala sve samo ne antirecesijska - stalno gledam nebih li našla još lkakav savijet . Misli šiba- pa to je jedom godišnje. Trošenje u apoteci je ipak veće.

Možemo tako krenuti od čuvanja poklon vrećica, pa do prosljeđivanja bonbonjera i butelja vina, a mislim da se o tome već pričalo.

Ono što ja vidim je da su nama prihodi sve manji a cijene (tu pišem samo o prehtrambenim artiklima) sve više, i da je stvarno sve teže manevrirati kućnim budžetom.
    Od režija me i dalje najviše izbezumljuje račun za vodu jer nemamo vlastiti vodomjer, a kako stvari u zagrebu stoje, nećemo ga skoro niti imati.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slazem se s NanoiBeba, mislim da smo svi vec srezali neke velike luksuze na minimum, da smo srezali i neka zadovoljstva, a da smo ostavili samo ono sto nam daje privid da jos uvijek nismo bas siromasni, ali na zalost mislim da jesmo.
    po statusu zaposlenja i ostalim pokazatljima MM i ja bi trebali biti u nekom srednjem stalezu, a kako je on nestao, nismo imali srecu/znanja ili cega vec da smootisli u visi stalez, pa smo pali u nizi. i ne vidim nigdje neko poboljsanje da ce se situacija promijeniti.

a moj pad pratim prema cijeni maslaca. sve me strah da ce mi jednog dana on postati luksuz.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš primjer je sličan. nemamo više niti kredit, ali niti bolji standard. Mi neke stvari pišemo, tako da znam koliko je poskupjelo. i nj+ije da kupim prvu stvar na koju naletim - tražim, gledam, kombiniram. Bilo sa hranom, bilo sa stvarima za djecu - MM i ja sebi skorio pa ništa ne kupujemo. Stvarno više ne znam gdje bih stegnula.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

naš primjer je sličan. nemamo više niti kredit, ali niti bolji standard. Mi neke stvari pišemo, tako da znam koliko je poskupjelo. i nj+ije da kupim prvu stvar na koju naletim - tražim, gledam, kombiniram. Bilo sa hranom, bilo sa stvarima za djecu - MM i ja sebi skorio pa ništa ne kupujemo. Stvarno više ne znam gdje bih stegnula
    isto ovako.
    imam ogromnu sreću da moj muž jako dobro čuva i raspoređuje to love što se ima, gleda gdje je što jeftinije, isplativije, odavno se ne kupuje ništa što nije na spisku.
    a spisak se skraćuje.
    to s ukrasnim vrečicama ili poklonima za proć ja radim odavno, tu nemam nikakve uštede.
    postao mi je pravi problem kupovati hranu, na kompromise sam odavno pristala.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se s NanoiBeba, mislim da smo svi vec srezali neke velike luksuze na minimum, da smo srezali i neka zadovoljstva, a da smo ostavili samo ono sto nam daje privid da jos uvijek nismo bas siromasni, ali na zalost mislim da jesmo.
    po statusu zaposlenja i ostalim pokazatljima MM i ja bi trebali biti u nekom srednjem stalezu, a kako je on nestao, nismo imali srecu/znanja ili cega vec da smootisli u visi stalez, pa smo pali u nizi. i ne vidim nigdje neko poboljsanje da ce se situacija promijeniti.

a moj pad pratim prema cijeni maslaca. sve me strah da ce mi jednog dana on postati luksuz.
    Bome, maslac kao zlato. Od 7 na 20 u manje od 10 godina. (Inače, kupujem isključivo Veronikin od kile pa ispadne 12,5 kn/250 g).

I potpis na sve drugo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikako naći maslac u Križevačkoj mljekari, tako da ne znam jel kod njih još uvije 40 kn/kg, ili kao u Veronici 50

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod bohneca je 10 kn komad 250 g

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kupujem megle maslac, obično je on uvijek na akciji po 12.99 pa naviše
    nije mi ukusan kao vindijin, ali zažmirim.
    veronikin da, ako sam već na placu, inače ne idem po njega
    kupujem i vindijina slatka vrhnja 4 u paketu, to mi je dobra ušteda
    dobijem 2litre za 56 kuna u metrou, nekada ga znaju staviti čak na 52 kune

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AM sad ti je vindijin u dioni 12.99.
    Inesica i ja smo nekidan pricale kako je cijena veronikinog narasla. obje smo bile iznenadjene, mada moram priznati da neko vrijeme nisam ga kupovala, pa taj skok od 10 kn mi je promaknuo do prije mjesec dana.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to slatko vrhnje nisam vidjela u metrou. A tamo rijetko i idem - nije mi baš blizu. I dalje ga kupuujem u lidlu ikako su ga bezobrazno poskupili.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

AM sad ti je vindijin u dioni 12.99.
    Inesica i ja smo nekidan pricale kako je cijena veronikinog narasla. obje smo bile iznenadjene, mada moram priznati da neko vrijeme nisam ga kupovala, pa taj skok od 10 kn mi je promaknuo do prije mjesec dana.
    Bio je kratko 45, a od razmjerno nedavno 50. Puno je, ali još uvijek jeftinije od Dukata i drugih u Intersparu ili Konzumu.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

da, ukrasne vrecice, nepogođene poklone, bozicnu dekoraciju, odjecu... sve to vec dulje vrijeme recikliram. nije uopce u tome stvar. nesto se mora kupiti, platiti kesom. ja sam na jednom forumu citala temu o zivljenju sa 100 kuna dnevno (hrana) i to je nekima bio cirkus, presmijesno, kako to netko uopce uspije, pa limun je 7-10 kuna !?!

imam evidenciju potrosnje zadnjih nekoliko godina, svaku kupljenu stvar, svaku lipu na stednji i znalo nam je biti gusto, ali smo se izvukli. htjeli smo ustedjeti 10% za vlastiti stan i uspjeli smo. imala sam nocne more kad smo uplatili taj novac. osjecala sam se golo, nesigurno, da ne pricam dalje. navikla sam imati to zaleđe i sad opet ispocetka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jučer se vozim autom i sine mi još jedna ušteda, iako ju ja sigurno neću napraviti. Gledam koliko automobila ima Daruvarsku registraciju i sjetim se da sam negdje čitala da je tamo najjeftinije registrirati auto. nemam pojma zašto i kolika je razlika ali očito je, jer ih ima jako puno.

mene isto muči ušteda na svakodnevnim stvarima. A kupnja šiba to nije. Možda ću je čak i kupiti iako mi ne treba, kako bi nekome tko ju je napravio i želi si popraviti kućni budžet malo i pomogla.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja već više od godinu dana nosim gablec od doma. prije bih kupila pecivo, dva pa mi nije bilo dosta, podebljala bih nekim keksima, čipsem i sl. i otišlo bi 20 i više kuna. i tako svaki dan. ovako ponesem što imam-sendvić, čvarke, paštetu, namaz, jogurt i dvije šnite kruha, jabuke, domaći pekmez. prije sam i sok kupovala, sad pijem vodu. iz pipe na poslu.
    i još jedna mjera mi je frizer, naime počela sam se doma farbati, tj. mm me ofarba, znam da nije isto kao kod frizera, ali ne može se drugačije. da bar nemam sijedih ne bi se uopće farbala
    Posljednje uređivanje od rayna : 14.11.2013. at 10:40

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam na jednom forumu citala temu o zivljenju sa 100 kuna dnevno (hrana) i to je nekima bio cirkus, presmijesno, kako to netko uopce uspije, pa limun je 7-10 kuna !?!
    Meni se to čini previše, pa to je 3000 kn mjesečno samo za hranu. Mislim da nema puno obitelji koje si to mogu priuštiti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nas je puno i pojedemo više od 3000kn mjesečno. 2 mjeseca sam radila pokus, kupujući hranu tako. Svaka 3 dana 300kn. Bilo je na jedvite jade. I bez oslatka.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

čitam i učim od iskusnijih ... trudim se pratiti akcije. nas je dvoje pa ne mogu reći da je jako teško, uspijevamo. da li itko od vas ima iskustva s kolinjem (tele, prase svejedno)? ako da, osjeti li se to jako na budžetu što se tiče mesa? mi nemamo iskustva s tim, ali želim čuti od drugih razna iskusta

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jučer sam si dala truda i krenula čitati temu od prve strane, bome sam se gorko nasmijala kad sam vidjela na čemu sam štedila na 1. i 2. strani teme, a ono što mi je bilo onda "pod normalno" danas mi predstavlja veliki luksuz.
    2009. (ako se ne varam) kad je tema krenula, osjećala sam se očajno, koliko mi je budžet skresan i koliko trebam šparati, a danas 4 godine kasnije, još je jedno 10 X teža situacija.

Npr. tada sam se pitala koji je jeftiniji operater, danas ni nemamo telefon, mobitel mi je na karticu,...
    I mnoštvo takvih "sitnica".

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vis anemona sta postupnost radi, ni ne primjetis koliko mozes.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vis anemona sta postupnost radi, ni ne primjetis koliko mozes.
    Koma.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajde ajde, moze gore i od ovoga, ne moj sad u depresiju pasti. idemo vidjeti sta se jos da napraviti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

znate šta je meni žao? -već kad tako mora biti
    što nisam odmah znala odvajati bedastoće i čuvati lovu (išla i ja čitati početak topica ) nego je meni uvijek sve trebalo!
    eto mi sad.
    jest da bi mi život prošao u tuzi i s veeelikim očima ali bar bi danas imala nešto love sa strane.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to "odmah" ne mislim 2009. i početak topica nego bar od 2000.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i sta bi s njom? kupila to na cemu si sparala

zezam se u jadu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

fakat!!!

ajme tuge!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Smiješno je da je i meni prvo na pamet palo isto: koliko je love otišlo uzalud.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh, da ... kad se samo sjetim na kakve sam gluposti trošila lovu sama sam sebi bedasta

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

je, i meni je to iz sadašnje perspektive uzalud, onda mi bome nije bilo. to i jest bilo najluđe od svega, nisam ni znala na čemu se sve može štedjeti.
    nekada je mm vraćao pastu za zube iz koje se još dalo istisnut, a ja sam ju već bila šiknula.
    sad sam se i ja pridružila u tiskanju paste do balčaka
    ah, daj nam Bože svima opet neka normalna vremena da na pošten način, štednjom, napravimo zalihe za sljedećih 7 gladnih godina

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče paste tako i ja sad kremu u tubi, kad je za baciti u smeće, prerežem škarama i onda još ima po stranicama za tjedan dana mazanja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam prije tako. Sad si kreme radim sama, pa ih stavljam u staklene bočice, koje naravno recikliram nakon sto se dobro obližu...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

marta, znači postoji još viši (ili možda niži) level od ovog mojeg. :Bože pomozi:

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako i postoji ja ne želim znat

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče paste tako i ja sad kremu u tubi, kad je za baciti u smeće, prerežem škarama i onda još ima po stranicama za tjedan dana mazanja.
    i ja, ma traje i duže od tjedan dana
    baš sam se neki dan ljutila na muža kad je bacio praznu bocu mlijeka za tijelo, koliko se to još moglo koristiti

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo je kao i u video igrici koju doma igramo. Taman kad pomisliš da nema više levela, otvori se Premium sadržaj.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to čini previše, pa to je 3000 kn mjesečno samo za hranu. Mislim da nema puno obitelji koje si to mogu priuštiti.
    Meni ode 100 kuna dnevno za hranu, često i više. Sve moram kupiti tj. ništa ne dobijem. I danas sam potrošila 120 kuna, a nisam ništa posebno kupila
    I ne jedemo nište specijalno. Danas je recimo kiselo zelje s krpicama i parom kobasica. Sutra bude grah sa ričetom i suha rebra, prekosutra pečeno pile i povrće....

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zara1;2517026[B prvotno napisa
    ]Meni ode 100 kuna dnevno za hranu,[/B] često i više. Sve moram kupiti tj. ništa ne dobijem. I danas sam potrošila 120 kuna, a nisam ništa posebno kupila
    I ne jedemo nište specijalno. Danas je recimo kiselo zelje s krpicama i parom kobasica. Sutra bude grah sa ričetom i suha rebra, prekosutra pečeno pile i povrće....
    I nama isto...

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kako stignete sve to isplanirati i organizirati se da uštedite? Ja sam ovo uspjevala kada sam bila na porodiljnom, ali od kada radim ili ne stignem, ili nemam snage ujutro se dići ranije i napraviti ručak (pa završimo popodne sa nečim 'nabrzake' ili rijetko, ali..narudžbom pizze ).
    Popodne smo uglavnom u nekakvom letu i dođe brzo večer kada doslovce padam s nogu.
    Ujutro bi osim kuhanja ručka trebala i djeci pripremiti doručak (da ne kupimo pecivo), ali puno puta ne stignemo/ nemam svježeg kruha ili zaboravila kupiti mlijeko ili zaboravila staviti navečer da se kruh peče/ ne da mi se..
    Zvuči kao da si mogu priuštiti sve ovo, ali činjenica je baš drugačija. Idem linijom manjeg otpora i umjesto da nešto malo uštedim, potrošim na 'pizdarije'. I onda padnem u depresiju, uhvati me tjeskoba, štoli.. i mislim si od sutra ću drugačije pa opet završim na istome. I onda se pitam na čemu pobogu ja štedim?! Odnosno, za što ja radim kada pokušavam na svemu i svačemu uštedjeti!? I do kada tako!?

Pa sam odlučila uz svu ovu situaciju skupljati malo po malo (kuna po kuna) novce kako bi otišli na nekakav izlet od par dana negdje radi našeg psihičkog zdravlja! Da ne padnemo u depresiju te da imam osjećaj da za nešto radim (osim za puko preživljavanje).

Inače, OT.. mi kupujemo kućne potrepštine (kemikalije) od robnih marki i to je sve reducirano na ono najpotrebnije i ne kupuje se novo dok se ne iscijedi zadnja kap: kemija za wc, kemija za wc/tuš i jedna kemikalija za sudoper i pećnicu (ocat, bikarbona i limun jednostavno ne operu kako treba ili ja ne znam prati s time). Pa deterdžent za pranje suđa, prašak i ostalo za perilicu – sve denkmint. Detrdžent za veš kupujem na veliko kada je neka uber akcija, zadovoljni smo sa Faksom. Omekšivač ne koristim.
    Hranu kupujemo preko gsr-a i placa i od poznatih, a ono što ne uspijemo u dmu i getrou (a i konzumu kad ne uspijemo do getroa).
    Odjeću sam kupovala preko oglasnika, ali to mi se nije pokazalo baš najbolje jer bi mi se često znalo desiti da ili fulam veličinu ili je roba dosta iznošena.. i na kraju dodjem s novcima na isto. Pa sad kupujemo robu i obuću tako da čekamo sniženja i uzimamo najpotrebnije. Odjeću u H&Mu i C&Au i placu, a obuću u Deichmanu, Peku ili Pittarelu.
    Pere se, pegla se, suši se, peče se kruh,.. iza 22h. Gasi se sve na tipku od elektronike kada se ne koristi. Ide se redovno u knjižnicu, spremaju se igračke pa se vade nakon par mjeseci kada su opet interesantne kao nove, skidaju se sa neta kojekakvi zadaci, bojanke,.. Iznošena roba (a dobra) se prodaje dalje na oglasniku. Sve se prodaje što se može i ti novci idu klincima (ako nam nije neka frka).
    Ne kupuju se novine, časopisi (ok, zalomi se, ali rijetko).. čita se net. Ne kupuju se nikakve oblizeke.. niti je zdravo niti jeftino, a dobijemo ih svako toliko od baka&djedova.

Odužila sam.. povlačim se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je 100 kn na jedvite jade za hranu i to ako mm nije na ručku.
    Danas sam radila pileći file sa sirom i potrošila 52 kn samo za to , bez doručka , večere , kruha , voća...

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

koji vam wc osvjezivaci (oni sta idu u skoljku)se najsporije trose,meni svi odu nekako prebrzo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne koristim, ako i da onda je to rijetki petak, mene nerviraju ti mirisi.
    a i MM se zeza da i kad to stavim ne izlazi cvijece kao na reklami

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je kao i u video igrici koju doma igramo. Taman kad pomisliš da nema više levela, otvori se Premium sadržaj.
    Omg...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    koji vam wc osvjezivaci (oni sta idu u skoljku)se najsporije trose,meni svi odu nekako prebrzo
    Duck. Doduše, probala sam samo to i Bref, ali Bref ode začas, a ova patka traje i traje. (A ne bih to ni znala da ga nisam kupila na 50% popusta sa kuponom iz DM-a. )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •