Stranica 37 od 110 PrviPrvi ... 2735363738394787 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,545

    Početno

    Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    Malo offtopic
    A zasto bi za kokice trebao biti stari lonac?
    Mojim loncima se nista ne desi od kokica.i pecem ih u loncima s debelim dnom koje koristim i za sve drugo
    x
    ovako i ja
    pečem na maslu i ništa se ne usmrdi

  2. #2
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    Malo offtopic
    A zasto bi za kokice trebao biti stari lonac?
    Mojim loncima se nista ne desi od kokica.i pecem ih u loncima s debelim dnom koje koristim i za sve drugo
    x
    uopće ne kužim ova vaša lamentiranja o loncima i kokicama - uzmeš lonac koji imaš doma i napraviš kokice.
    Malo smrdi ali se btzo izlufta -

    Kod nas MM neda mikrovalku - a i gdej edržati sve te kućanske aparate - mikser, toster, kuhalo za vodu, blender, sjeckalica - to mi je dovoljno , i previše, kud ču još imati aparat za kokice - on mi je u rangu kuhala za jaja.

    to je isto antirecesijski - ne trpati doma stvari koji ti ne trebaju, ali ih ima na tržištu. I meni je mama pekla kokice - nije imala nikakv aparat

  3. #3
    sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    400

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    x
    uopće ne kužim ova vaša lamentiranja o loncima i kokicama - uzmeš lonac koji imaš doma i napraviš kokice.
    Malo smrdi ali se btzo izlufta -

    Kod nas MM neda mikrovalku - a i gdej edržati sve te kućanske aparate - mikser, toster, kuhalo za vodu, blender, sjeckalica - to mi je dovoljno , i previše, kud ču još imati aparat za kokice - on mi je u rangu kuhala za jaja.

    to je isto antirecesijski - ne trpati doma stvari koji ti ne trebaju, ali ih ima na tržištu. I meni je mama pekla kokice - nije imala nikakv aparat
    uz kuhalo za jaja "favorit" mi je - kuhalo za hot dog
    aparatić koji ima onaj špic za bušiti pecivo i duguljastu posudu za kuhati hrenovke

  4. #4
    bojanwish avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013
    Postovi
    15

    Početno

    To i meni treba, imas li ideju gdje bi se moglo nac?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    Malo offtopic
    A zasto bi za kokice trebao biti stari lonac?
    Mojim loncima se nista ne desi od kokica.i pecem ih u loncima s debelim dnom koje koristim i za sve drugo
    Isto

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    3,790

    Početno

    o pa ni kod mene mikrotalasna ne može ni na slici
    Danas stigao naš recesijski poklon za klice - navlake za AS.
    Čekam da stigne i Megaskecher - jedan, a djece dvoje za ročkas. I knjiga sa pričicama za laku noć- opet jedna, dvoje djece - ali pričica puno.
    Sutra idemo u nabavu na granicu, po jeftin parmezan, paštu i salsu.
    jer kod mene domak, ak su frižider i kuhinja prazni, depresija zaurla

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    3,790

    Početno

    Mi razmišljamo o nabavci friteze, baš smo ljubitelji pomfrita (pečemo bar 2x tjedno) a svi oko mene kažu nek ne trošim na to.
    I što sad? Koje su vaše preporuke?
    Moj najveći argument ZA nabavu je što od običnog pečenja u loncu već mi je inapa i viseći element sav natufan uljem, a ni stan ne miriše bajno nakon ture pomfrita...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,084

    Početno

    iznenadile, da to svi ne radite. meni se cinilo da je to svima normalno. ono naletis na akciji maslac, kupis i ne razmisljas o roku trajanja. jer recimo onaj zdenkim naslac zanju staviti na akciju, ali sa kratkim rokom trajanja.
    Identično, pisala sam o maslacu davno, ne znam više na kojem topiku. Stvarno je razlika ispadne li ti cijena po kili 40, 50 ili 80 kuna.
    Ne dam da me pljačkaju :lol

    A k tome, okusom se ovaj putar u rinfuzi iz Križevačke i Veronike, ne da usporediti s Dukatovim npr.

    Ranije sam pisala i o tome da uzimam i topljeni sir za mazanje u križevačkoj mljekari, pakiran je kao sir, mislim da je 15 kuna kila, zdenka i slični trokutići su 60 kuna po kili

  9. #9
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Teško je odrediti granicu. Ima stvarno nepotrebnih aparata, a opet po toj logici i suđe se može oprati na ruke, a i veš, a i podovi se daju pomesti i oprati,...
    Kupiš ono za što imaš novce i misliš da ti treba, za što nemaš, bez toga živiš.

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Teško je odrediti granicu. Ima stvarno nepotrebnih aparata, a opet po toj logici i suđe se može oprati na ruke, a i veš, a i podovi se daju pomesti i oprati,...
    Kupiš ono za što imaš novce i misliš da ti treba, za što nemaš, bez toga živiš.
    Točno tako! Granica nije ista za svaku kuću - sve ovisi o potrebama. Mi smo po tom ključu izbacili iz kuće dva klasična tostera (jedan preklopni i jedan obični) jer ih nismo koristili, kao i klasičnu peglu bez pare, štapni usisavač s kabelom, a našlo bi se još toga.

    Nabaviš ono što koristiš. Nekom je možda bezveze imati štapni mikser, ja ne znam što bih bez toga. Nekom je bezveze imati mali usisavač baterijski, mi se više ne znamo okrenuti bez toga. A robot usisavač si ne nabavljam zato jer (još) nemam nivelirane sve podove. Kad budem imala - razmislit ću ponovno.

    Eh, sad... kokice.... Moja djeca ih povremeno ispeku u mikrovalnoj, ali to jedemo rijetko, pa me baš briga. Da ih jedemo često, možda bih nabavila neki aparat (sve prema potrebi).

  11. #11
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Meni je ključno da ti to što imaš olakša život i da ga koristiš. Inače je uzalud bačen novac.
    Multipraktik je također nešto za što obično nemaš mjesto pri ruci, pa ga treba vaditi iz ormara, pa sastavljati, pa prati, pa svašta
    - ali ako prihvatiš da ti je to 3 minute posla koje ti uštede npr. 20 minuta ribanja krumpira ili jabuka za pitu onda se isplati proći svu proceduru koju zahtijeva.

    No dobro, ovo je mali odmak od topica, ajmo se vratiti temi.
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 21.11.2013. at 13:16

  12. #12
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    ja kokice pecem u tavi za palacinke
    stavim gore onaj visoki poklopac, da mogu fino pucketati
    i super su

  13. #13
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Netko je pitao za fritezu - moj komentar je - nece taj otrov U moju kucu!
    mozda bi razmislila o nekoj na vodu,ultra skupoj,al da mi je daju mukte!

  14. #14
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ja bih htjela onu ultra skupu fritezu koja radi na žlicu ulja, ali to mi je stvarno preskupo.

  15. #15
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Anemona meni je tu svekrva kupila u slo dok je još bilo povrata poreza i došla nas je nekih 800 kn prije cca 2 godine.
    Meni je super stvar, u njoj radim običan krumpir i komade pohanog i pomfrit od celera, joj kak je to fino.
    Još radim pekarski krumpir, zapečeno povrće i hobu s krumpirima.
    U biti sve što je jako vlažno i paše mu vrući zrak i da masa ne prelazi 1 kg.
    Koristim u njoj maslac a ne ulje.

  16. #16
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    ribice, ajde napiši koji model, da malo pogledam kako to izgleda.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    3,790

    Početno

    I mene zanima.
    Inače, ja sam gledala Delonghi friteze, koje se u potpunosti rastavljaju i peru

  18. #18
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    http://www.tefal.com.hr/All+Products...ry/ActiFry.htm

    Moja je ovakva samo crna, bude svako malo na akcijama u metrou na naljepnice, meni je super.
    http://tfalactifry.com/recipes

    evo malo recepata

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.tefal.com.hr/All+Products...ry/ActiFry.htm

    Moja je ovakva samo crna, bude svako malo na akcijama u metrou na naljepnice, meni je super.
    http://tfalactifry.com/recipes

    evo malo recepata

    kako ovo cudo radi? mozes li malo pojasniti,
    kakvi budu krompirici iz toga?
    i sta jos spremas u njemu?

  20. #20
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Citiraj djuma prvotno napisa Vidi poruku
    kako ovo cudo radi? mozes li malo pojasniti,
    kakvi budu krompirici iz toga?
    i sta jos spremas u njemu?
    Očistiš krumpire i narežeš, osušene staviš unutra da bude cca 1 kg i staviš 1 njihovu žlicu masnoće, ja stavim maslac. Upališ i za cca 25-30 min imaš pomfri ili kaj god da pečeš.
    Djeluje na principu vručeg zraka i bude sve jako fino ali prvih pola sata poslje ne valja niš, znači priredim unaprijed i obavljam ostatak ručka i samo upalim fritezu i narihtam da bude gotovo kad ide sve na stol.
    Super je za korištenje skupljih ulja hladno prešanih jer ne ide puno a okus je super.
    Ispadne i fini pekarski krumpir s paprikom i brašnom pomješanim s uljem, odličan mi je zdravi pomfri od korjena celera, djeci ga podvalim pod krumpir i opće ne kuže. Stavim ispanirane komade piletine i to pečem, ima hrpetina recepata.

  21. #21
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Očistiš krumpire i narežeš, osušene staviš unutra da bude cca 1 kg i staviš 1 njihovu žlicu masnoće, ja stavim maslac. Upališ i za cca 25-30 min imaš pomfri ili kaj god da pečeš.
    Djeluje na principu vručeg zraka i bude sve jako fino ali prvih pola sata poslje ne valja niš, znači priredim unaprijed i obavljam ostatak ručka i samo upalim fritezu i narihtam da bude gotovo kad ide sve na stol.
    Super je za korištenje skupljih ulja hladno prešanih jer ne ide puno a okus je super.
    Ispadne i fini pekarski krumpir s paprikom i brašnom pomješanim s uljem, odličan mi je zdravi pomfri od korjena celera, djeci ga podvalim pod krumpir i opće ne kuže. Stavim ispanirane komade piletine i to pečem, ima hrpetina recepata.
    Viš viš.... mogla bi ja to probati u običnoj pećnici, ovako: http://zloprase.com/posno/pomfrit-iz-rerne/

    Fritezu (klasičnu, malu) sam udomila jer smo je u 14 godina koristili možda 3x (i to uvijek mm, a meni je ostavio čišćenje, he he he...) Srećom, stvarno nije bilo često.

  22. #22
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Ova čak i dobro izgleda...

  23. #23
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja sam danas bila na frizuri za 25 kuna, u importaneu (iblerov). ostala paf. super su, ja super zadovoljna. :D
    piše - ako ste zadovoljni, nagradite nas. 5kn je dovoljno.

    ne znam stavljat slike, no oni koji su mi na FB-u mogu pogledat. i kopirat ak im se da za ovu temu.

  24. #24
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,464

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam danas bila na frizuri za 25 kuna, u importaneu (iblerov). ostala paf. super su, ja super zadovoljna. :D
    piše - ako ste zadovoljni, nagradite nas. 5kn je dovoljno.

    ne znam stavljat slike, no oni koji su mi na FB-u mogu pogledat. i kopirat ak im se da za ovu temu.
    Kod mene je u kvartu utorkom i četvrtkom šišanje 30 kuna, samo se treba naručiti.
    Vodila sam djecu, i čisto su pristojno ošišana.
    A ovo u Importaneu, može pobliže gdje, s obzirom da mi nisi "frendica" na FB-u.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam danas bila na frizuri za 25 kuna, u importaneu (iblerov). ostala paf. super su, ja super zadovoljna. :D
    piše - ako ste zadovoljni, nagradite nas. 5kn je dovoljno.

    ne znam stavljat slike, no oni koji su mi na FB-u mogu pogledat. i kopirat ak im se da za ovu temu.
    Je li to samo određenim danima/satima akcija ili nešto trajno?
    Daj sliku.

  26. #26
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to samo određenim danima/satima akcija ili nešto trajno?
    Daj sliku.
    ne, to je svaki dan... zamolila sam teddy da stavi sliku ... ja ne znam... ili mi poošalji mail na sorciere@net.hr pa ću ti ju poslati.

  27. #27
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Fritezu nemam, jer je jednostavno ne zelim. ne jedemo toliko tu vrstu hrane koju bi pripremala u njoj, a kolicina ulja mi je prevelika. Ovu koju ste linkale mi je totalno nepoznata.

    Kokice pripravljam u tavi koja ima svoj stakleni poklopac. klinci uzivaju kad pocnu skakutati. Jedino sto ne stavim poklopac dok ne pocnu se kokicati. radi vlage.

    sto se tice mikrovalne, pa ja radim na poslu s mikrovalovima, pa onda ni doma me ne smetaju. U njoj kuham puding, tjesteninu, rizu (rjedje). podrgrijavamo mlijeko, otapam maslac, cokoladu. kod nas je cesto u upotrebi. zaparvo pored grijaca za vodu najcesce koristeni uredjaj.

  28. #28
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja sam samo uletjela unutra (a imaju i naručivanje) - i bila odmah na redu. i kikica odmah poslije mene.

    importane na iblerovom, ulaz u centar koji je baš od iblerovog, negdje na sredini - preko puta vip-a i one trgovine s jeftinim španjolskim tkaninama za zavjese, prekrivače i ostalo (vrijedi pogledati ). na samom prolazu (prije nego uđeš u centar) - lijevo je taj frizeraj, a desno neki ultraskupidućanscipelama...

    naime, ja sam htjela "fen frizuru to go" za 38 kuna koju reklamiraju na -1, no cura u frizeraju je bila prilično bezobrazna (naručivanje obavezno - kaj je onda "to go"??? )... ušla je jedna teta, koju je ova isto otpilila - i kako smo obje izašle bijesne - teta mi je pokazala taj drugi frizeraj. fakat se gledam cijelo popodne, i baš sam zadovoljna ...

  29. #29
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,464

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam samo uletjela unutra (a imaju i naručivanje) - i bila odmah na redu. i kikica odmah poslije mene.

    importane na iblerovom, ulaz u centar koji je baš od iblerovog, negdje na sredini - preko puta vip-a i one trgovine s jeftinim španjolskim tkaninama za zavjese, prekrivače i ostalo (vrijedi pogledati ). na samom prolazu (prije nego uđeš u centar) - lijevo je taj frizeraj, a desno neki ultraskupidućanscipelama...

    naime, ja sam htjela "fen frizuru to go" za 38 kuna koju reklamiraju na -1, no cura u frizeraju je bila prilično bezobrazna (naručivanje obavezno - kaj je onda "to go"??? )... ušla je jedna teta, koju je ova isto otpilila - i kako smo obje izašle bijesne - teta mi je pokazala taj drugi frizeraj. fakat se gledam cijelo popodne, i baš sam zadovoljna ...
    Hvala,hvala baš ću pogledati kada sam u prolazu...
    Treba mi nešto za maloga kada poželi extra frizuru ( u slučaju da ovi u kvartu propadnu).

  30. #30
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku

    fakat se gledam cijelo popodne, i baš sam zadovoljna ...
    na ovo su mi prsti poletjeli lajkati

  31. #31
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    kaj me nisu uhvatile kamere u dolasku??? aaaaaaaaa!!!!!!

  32. #32
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    mi maslac uzmemo u veroniki 1,5 kg do 2 mjesecno, sve to pojedemo, nis ne zamrzavamo

    gdje kupujete kukuruz za kokice?

    mi ga normalno pecemo u visokoj rajngli, poklopim i tresem da se ne zapeku. kupim franckove, ne znam koje bi jos probala

    nama je najbolja investicija u zadnje vrijeme pec za centralno koju smo kupili, a koja je i stednjak i ima i pecnicu. e ta pecnica nevjerojatno dobro i brzo pece, nikad mi se tako fino hrskavo nije ispekao krumpir u onoj pravoj pecnici! i puno brze! a sve to bez imalo struje
    znaci, grije sobu, radijatore, kuha, pece i grije vodu za bojler. i jos smo ju nabavili rabljenu za 1000 kn, a nova je oko 10 tisuca.

    mi nikad ne radimo pomfrit, ali zato volimo taj peceni krumpir u protvanu, pecem ga na hladno presanom suncokretovom ulju i prefino je. to ulje mi je otkrice, nije bas za ustedu, ko ni kuhanje na maslacu ili maslu, ali je jako fino, sve mi ima finiji okus. nije ga bas lako nabaviti, mi smo nasli nekog proizvodaca iz osijeka, ono iz uvoza mu nije ni do koljena.

  33. #33
    nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,327

    Početno

    maslo? hehe, sta je to tocno? maslac ili nesta slicno?

  34. #34
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Maslo je pročišćeni maslac (ghee). Napravi se tako da se maslac kuha i obire pjena, dok ne iskuha sva voda. Tako ti ostane čista mliječna mast, bez vode i bjelančevina.

  35. #35
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    meda, kokice kupim u DM Alnaturine.

  36. #36
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    ja kupim na placu domaće, ove u dm nisu kolko znam

  37. #37

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,084

    Početno

    kokice uzimam u rinfuzi gdje stignem, sad ih nisam pekla već jako jako dugo, baš bih mogla

  38. #38
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    a i ona piletina ( od zlog praseta) nije loša, kak bi izgledalo da se to ipak unapred napravi

  39. #39
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a i ona piletina ( od zlog praseta) nije loša, kak bi izgledalo da se to ipak unapred napravi
    e ona pilčetina s zlog prasca je pojedena mada je bila puretina,

    napravila mješavinu koji moji smiju malo rižinog brašna+proseno brašno( osnova), pa u jedan dio osnova+ smeljene bučine koštice, pa treći dio malo rižinog brašna s mažuranom

  40. #40
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Kako pecete kokice u rajngli? Kad sam bila klinka imali smo pec na drva i onda sam s tavom rostala po ploci (da se kokice ne zagore), a sad me strah biti tako agresivna sa staklokeramikom. Da li se zagore ako se rajngla/tava ne trese?

  41. #41
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Kako pecete kokice u rajngli? Kad sam bila klinka imali smo pec na drva i onda sam s tavom rostala po ploci (da se kokice ne zagore), a sad me strah biti tako agresivna sa staklokeramikom. Da li se zagore ako se rajngla/tava ne trese?
    dignem rajnglu 10-15 cm od vatre i onda tresem, inace mi se zagore

    na plinu, ne znam kako je kad se pece na ploci

  42. #42
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja pecem u teflonskoj i nema potrebe za tresnjom. ne zagore
    Posljednje uređivanje od spajalica : 22.11.2013. at 19:27

  43. #43
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Na temu antirecesijskih mjera, danas smo saznali da se MD-U gasi firma, rade samo do 1.1...
    Neznam Sta da kazem, jos mi nije doslo do glave...
    Ustvari sad je... Sist i plakat :/ A Sta je najgore, mene ne ceka posao, ja sam na porodiljnom od drzave...

  44. #44
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Na temu antirecesijskih mjera, danas smo saznali da se MD-U gasi firma, rade samo do 1.1...
    Neznam Sta da kazem, jos mi nije doslo do glave...
    Ustvari sad je... Sist i plakat :/ A Sta je najgore, mene ne ceka posao, ja sam na porodiljnom od drzave...

    Nije da će ti pomoći, ali nažalost ima nas koliko hoćeš. Eno i moj, već u stečaju, produžili mu ugovor na 3 mjeseca, a poslije... Barem 50 poslanih molbi u dva mjeseca, tek nekoliko poziva na razgovor da bi zaključak svakog bio da trenutačno ne zapošljavaju.

  45. #45
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku

    Nije da će ti pomoći, ali nažalost ima nas koliko hoćeš. Eno i moj, već u stečaju, produžili mu ugovor na 3 mjeseca, a poslije... Barem 50 poslanih molbi u dva mjeseca, tek nekoliko poziva na razgovor da bi zaključak svakog bio da trenutačno ne zapošljavaju.
    Sve razumin, užasno je situacija. Najgore mi je šta živimo u stvarno malom gradu, na burzi nema nikog ko zapošljava.... Bit će bolje! Nadam se

  46. #46

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    1,269

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Sve razumin, užasno je situacija. Najgore mi je šta živimo u stvarno malom gradu, na burzi nema nikog ko zapošljava.... Bit će bolje! Nadam se
    što reći a da već i same ne znate? nadajte se i izdržite, želim svu sreću ovog svijeta svima u ovakvoj situaciji. zapravo, svaka me pojedinačna priča jako pogodi, puno više od tog velikog i potpuno mi apstraktnog broja nezaposlenih koji svakooga dana raste, to je samo broj, ionako velik, ali kad čujem da je neki M ili I u rl ostao bez posla ili ovdje forumašica ili njen partner, zaledim se, stvarno. da bar možemo drugačije pomoći, osim

  47. #47
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Sve razumin, užasno je situacija. Najgore mi je šta živimo u stvarno malom gradu, na burzi nema nikog ko zapošljava.... Bit će bolje! Nadam se
    Nažalost više nije samo u malim sredinama tako Sve nas je više
    Mi smo u Zg, mm radi bez plaće već 4 mjeseca...ni sama više ne brojim koliko molbi smo poslali, na koliko razgovora bio. A stvarno ne bira, radio bi bilo što.
    Da mi nije prijateljica koje su mi uskočile, ovu godinu faksa bi pauzirala jer mi je 10000 kn znanstvena fantastika
    Posljednje uređivanje od bodo : 23.11.2013. at 11:30

  48. #48
    anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    614

    Početno

    o fingertips

  49. #49
    nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,327

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Maslo je pročišćeni maslac (ghee). Napravi se tako da se maslac kuha i obire pjena, dok ne iskuha sva voda. Tako ti ostane čista mliječna mast, bez vode i bjelančevina.
    Hvala, ja sam uvijek mislila da je isto, iako nikad nisam ocito dovoljno mislila o tome da bi saznala o cemu se radi.

  50. #50
    mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    711

    Početno

    Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    dignem rajnglu 10-15 cm od vatre i onda tresem, inace mi se zagore

    na plinu, ne znam kako je kad se pece na ploci
    Ja nista ne tresem, pecem u rangli s debelim dnom, kada su prikraju iskljucim plin i ostavim jos 15-tak sek da ispucaju do kraja od topline rangle
    I ne zagore mi.i ostane samo par neispucanih

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •