x
uopće ne kužim ova vaša lamentiranja o loncima i kokicama - uzmeš lonac koji imaš doma i napraviš kokice.
Malo smrdi ali se btzo izlufta -
Kod nas MM neda mikrovalku - a i gdej edržati sve te kućanske aparate - mikser, toster, kuhalo za vodu, blender, sjeckalica - to mi je dovoljno , i previše, kud ču još imati aparat za kokice - on mi je u rangu kuhala za jaja.
to je isto antirecesijski - ne trpati doma stvari koji ti ne trebaju, ali ih ima na tržištu. I meni je mama pekla kokice - nije imala nikakv aparat
o pa ni kod mene mikrotalasna ne može ni na slici
Danas stigao naš recesijski poklon za klice - navlake za AS.
Čekam da stigne i Megaskecher - jedan, a djece dvoje za ročkas. I knjiga sa pričicama za laku noć- opet jedna, dvoje djece - ali pričica puno.
Sutra idemo u nabavu na granicu, po jeftin parmezan, paštu i salsu.
jer kod mene domak, ak su frižider i kuhinja prazni, depresija zaurla
Mi razmišljamo o nabavci friteze, baš smo ljubitelji pomfrita (pečemo bar 2x tjedno) a svi oko mene kažu nek ne trošim na to.
I što sad? Koje su vaše preporuke?
Moj najveći argument ZA nabavu je što od običnog pečenja u loncu već mi je inapa i viseći element sav natufan uljem, a ni stan ne miriše bajno nakon ture pomfrita...
Identično, pisala sam o maslacu davno, ne znam više na kojem topiku. Stvarno je razlika ispadne li ti cijena po kili 40, 50 ili 80 kuna.iznenadile, da to svi ne radite. meni se cinilo da je to svima normalno. ono naletis na akciji maslac, kupis i ne razmisljas o roku trajanja. jer recimo onaj zdenkim naslac zanju staviti na akciju, ali sa kratkim rokom trajanja.
Ne dam da me pljačkaju :lol
A k tome, okusom se ovaj putar u rinfuzi iz Križevačke i Veronike, ne da usporediti s Dukatovim npr.
Ranije sam pisala i o tome da uzimam i topljeni sir za mazanje u križevačkoj mljekari, pakiran je kao sir, mislim da je 15 kuna kila, zdenka i slični trokutići su 60 kuna po kili
Teško je odrediti granicu. Ima stvarno nepotrebnih aparata, a opet po toj logici i suđe se može oprati na ruke, a i veš, a i podovi se daju pomesti i oprati,...
Kupiš ono za što imaš novce i misliš da ti treba, za što nemaš, bez toga živiš.
Točno tako! Granica nije ista za svaku kuću - sve ovisi o potrebama. Mi smo po tom ključu izbacili iz kuće dva klasična tostera (jedan preklopni i jedan obični) jer ih nismo koristili, kao i klasičnu peglu bez pare, štapni usisavač s kabelom, a našlo bi se još toga.
Nabaviš ono što koristiš. Nekom je možda bezveze imati štapni mikser, ja ne znam što bih bez toga. Nekom je bezveze imati mali usisavač baterijski, mi se više ne znamo okrenuti bez toga. A robot usisavač si ne nabavljam zato jer (još) nemam nivelirane sve podove. Kad budem imala - razmislit ću ponovno.
Eh, sad... kokice.... Moja djeca ih povremeno ispeku u mikrovalnoj, ali to jedemo rijetko, pa me baš briga. Da ih jedemo često, možda bih nabavila neki aparat (sve prema potrebi).
Meni je ključno da ti to što imaš olakša život i da ga koristiš. Inače je uzalud bačen novac.
Multipraktik je također nešto za što obično nemaš mjesto pri ruci, pa ga treba vaditi iz ormara, pa sastavljati, pa prati, pa svašta
- ali ako prihvatiš da ti je to 3 minute posla koje ti uštede npr. 20 minuta ribanja krumpira ili jabuka za pitu onda se isplati proći svu proceduru koju zahtijeva.
No dobro, ovo je mali odmak od topica, ajmo se vratiti temi.
Posljednje uređivanje od anchi pp : 21.11.2013. at 13:16
ja kokice pecem u tavi za palacinke
stavim gore onaj visoki poklopac, da mogu fino pucketati
i super su
Netko je pitao za fritezu - moj komentar je - nece taj otrov U moju kucu!
mozda bi razmislila o nekoj na vodu,ultra skupoj,al da mi je daju mukte!
Ja bih htjela onu ultra skupu fritezu koja radi na žlicu ulja, ali to mi je stvarno preskupo.
Anemona meni je tu svekrva kupila u slo dok je još bilo povrata poreza i došla nas je nekih 800 kn prije cca 2 godine.
Meni je super stvar, u njoj radim običan krumpir i komade pohanog i pomfrit od celera, joj kak je to fino.
Još radim pekarski krumpir, zapečeno povrće i hobu s krumpirima.
U biti sve što je jako vlažno i paše mu vrući zrak i da masa ne prelazi 1 kg.
Koristim u njoj maslac a ne ulje.
ribice, ajde napiši koji model, da malo pogledam kako to izgleda.
I mene zanima.
Inače, ja sam gledala Delonghi friteze, koje se u potpunosti rastavljaju i peru
http://www.tefal.com.hr/All+Products...ry/ActiFry.htm
Moja je ovakva samo crna, bude svako malo na akcijama u metrou na naljepnice, meni je super.
http://tfalactifry.com/recipes
evo malo recepata
Očistiš krumpire i narežeš, osušene staviš unutra da bude cca 1 kg i staviš 1 njihovu žlicu masnoće, ja stavim maslac. Upališ i za cca 25-30 min imaš pomfri ili kaj god da pečeš.
Djeluje na principu vručeg zraka i bude sve jako fino ali prvih pola sata poslje ne valja niš, znači priredim unaprijed i obavljam ostatak ručka i samo upalim fritezu i narihtam da bude gotovo kad ide sve na stol.
Super je za korištenje skupljih ulja hladno prešanih jer ne ide puno a okus je super.
Ispadne i fini pekarski krumpir s paprikom i brašnom pomješanim s uljem, odličan mi je zdravi pomfri od korjena celera, djeci ga podvalim pod krumpir i opće ne kuže. Stavim ispanirane komade piletine i to pečem, ima hrpetina recepata.
Viš viš.... mogla bi ja to probati u običnoj pećnici, ovako: http://zloprase.com/posno/pomfrit-iz-rerne/
Fritezu (klasičnu, malu) sam udomila jer smo je u 14 godina koristili možda 3x (i to uvijek mm, a meni je ostavio čišćenje, he he he...) Srećom, stvarno nije bilo često.
ja sam danas bila na frizuri za 25 kuna, u importaneu (iblerov). ostala paf. super su, ja super zadovoljna. :D
piše - ako ste zadovoljni, nagradite nas. 5kn je dovoljno.
ne znam stavljat slike, no oni koji su mi na FB-u mogu pogledat. i kopirat ak im se da za ovu temu.
ne, to je svaki dan... zamolila sam teddy da stavi sliku... ja ne znam... ili mi poošalji mail na sorciere@net.hr pa ću ti ju poslati.
Fritezu nemam, jer je jednostavno ne zelim. ne jedemo toliko tu vrstu hrane koju bi pripremala u njoj, a kolicina ulja mi je prevelika. Ovu koju ste linkale mi je totalno nepoznata.
Kokice pripravljam u tavi koja ima svoj stakleni poklopac. klinci uzivaju kad pocnu skakutati. Jedino sto ne stavim poklopac dok ne pocnu se kokicati. radi vlage.
sto se tice mikrovalne, pa ja radim na poslu s mikrovalovima, pa onda ni doma me ne smetaju. U njoj kuham puding, tjesteninu, rizu (rjedje). podrgrijavamo mlijeko, otapam maslac, cokoladu. kod nas je cesto u upotrebi. zaparvo pored grijaca za vodu najcesce koristeni uredjaj.
ja sam samo uletjela unutra (a imaju i naručivanje) - i bila odmah na redu. i kikica odmah poslije mene.
importane na iblerovom, ulaz u centar koji je baš od iblerovog, negdje na sredini - preko puta vip-a i one trgovine s jeftinim španjolskim tkaninama za zavjese, prekrivače i ostalo (vrijedi pogledati). na samom prolazu (prije nego uđeš u centar) - lijevo je taj frizeraj, a desno neki ultraskupidućanscipelama...
naime, ja sam htjela "fen frizuru to go" za 38 kuna koju reklamiraju na -1, no cura u frizeraju je bila prilično bezobrazna (naručivanje obavezno - kaj je onda "to go"??? )... ušla je jedna teta, koju je ova isto otpilila - i kako smo obje izašle bijesne - teta mi je pokazala taj drugi frizeraj. fakat se gledam cijelo popodne, i baš sam zadovoljna...
kaj me nisu uhvatile kamere u dolasku??? aaaaaaaaa!!!!!!
mi maslac uzmemo u veroniki 1,5 kg do 2 mjesecno, sve to pojedemo, nis ne zamrzavamo
gdje kupujete kukuruz za kokice?
mi ga normalno pecemo u visokoj rajngli, poklopim i tresem da se ne zapeku. kupim franckove, ne znam koje bi jos probala
nama je najbolja investicija u zadnje vrijeme pec za centralno koju smo kupili, a koja je i stednjak i ima i pecnicu. e ta pecnica nevjerojatno dobro i brzo pece, nikad mi se tako fino hrskavo nije ispekao krumpir u onoj pravoj pecnici! i puno brze! a sve to bez imalo struje![]()
znaci, grije sobu, radijatore, kuha, pece i grije vodu za bojler. i jos smo ju nabavili rabljenu za 1000 kn, a nova je oko 10 tisuca.
mi nikad ne radimo pomfrit, ali zato volimo taj peceni krumpir u protvanu, pecem ga na hladno presanom suncokretovom ulju i prefino je. to ulje mi je otkrice, nije bas za ustedu, ko ni kuhanje na maslacu ili maslu, ali je jako fino, sve mi ima finiji okus. nije ga bas lako nabaviti, mi smo nasli nekog proizvodaca iz osijeka, ono iz uvoza mu nije ni do koljena.
Maslo je pročišćeni maslac (ghee). Napravi se tako da se maslac kuha i obire pjena, dok ne iskuha sva voda. Tako ti ostane čista mliječna mast, bez vode i bjelančevina.
meda, kokice kupim u DM Alnaturine.
ja kupim na placu domaće, ove u dm nisu kolko znam
kokice uzimam u rinfuzi gdje stignem, sad ih nisam pekla već jako jako dugo, baš bih mogla![]()
a i ona piletina ( od zlog praseta) nije loša, kak bi izgledalo da se to ipak unapred napravi
Kako pecete kokice u rajngli? Kad sam bila klinka imali smo pec na drva i onda sam s tavom rostala po ploci (da se kokice ne zagore), a sad me strah biti tako agresivna sa staklokeramikom. Da li se zagore ako se rajngla/tava ne trese?
ja pecem u teflonskoj i nema potrebe za tresnjom. ne zagore
Posljednje uređivanje od spajalica : 22.11.2013. at 19:27
Na temu antirecesijskih mjera, danas smo saznali da se MD-U gasi firma, rade samo do 1.1...
Neznam Sta da kazem, jos mi nije doslo do glave...
Ustvari sad je... Sist i plakat :/ A Sta je najgore, mene ne ceka posao, ja sam na porodiljnom od drzave...
što reći a da već i same ne znate? nadajte se i izdržite, želim svu sreću ovog svijeta svima u ovakvoj situaciji. zapravo, svaka me pojedinačna priča jako pogodi, puno više od tog velikog i potpuno mi apstraktnog broja nezaposlenih koji svakooga dana raste, to je samo broj, ionako velik, ali kad čujem da je neki M ili I u rl ostao bez posla ili ovdje forumašica ili njen partner, zaledim se, stvarno. da bar možemo drugačije pomoći, osim![]()
Nažalost više nije samo u malim sredinama takoSve nas je više
Mi smo u Zg, mm radi bez plaće već 4 mjeseca...ni sama više ne brojim koliko molbi smo poslali, na koliko razgovora bio. A stvarno ne bira, radio bi bilo što.
Da mi nije prijateljica koje su mi uskočile, ovu godinu faksa bi pauzirala jer mi je 10000 kn znanstvena fantastika
Posljednje uređivanje od bodo : 23.11.2013. at 11:30