Stranica 37 od 111 PrviPrvi ... 2735363738394787 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Margarin ne koristim uopće, u svemu ga mijenjam maslacem.
    X
    ili svinjskom mašću.
    Osim nekidan, pravili smo čudovišnu tortu od cupcakes-a pa sam obojala margarin zelenom bojom i napravila čudovišta od jedno 6 komada. To je bilo za slikanje i muljanje, tko je želio kolača dobio je zdraviju verziju sa čokoladnom filom ili bez file.
    Što se tiče suhomesnatog, jeftinije mi je a vjerujem i zdravije kupovati domaće slavonsko. Negdi prije smo kupili kulen za 90kn po kg.
    Brašno integralno kupujem u mlinu za po 44 kn 10kg, a duplo finije je nego ovo dućansko.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Inače, mi jako volimo kokice i uglavnom smo kupovali one što se puckaju u mikrovalnoj,
    robne marke koje koštaju 10 kuna 3 paketa.
    Osim što su otrovni, još su i puno skuplji od običnog kukuruza.
    Odličan mi se pokazao potez kupovine aparata za kokice.
    Kila kukuruza 14 kuna i deri mjesec dana po kokicama.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daj- za kokice ne trebaš nikakav aparat. ja te koje kupujem na like bez problema napravim u najobičnijem loncu.

Čak sam ih jedan dan radila na svinjskoj masti - nijedne druge masnoće nisam imala doma - klinci nisu niti skužili

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

šta je otrovno? kokice iz mikrovalne?
    cvijeto?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zašto mene prozivaš'
    ja nikako da se riješim predrasude oko mikrovalne, negdje mi je u dubokoj podsvjesti usađena biće, a da bi mi olakšala život - bi sigurno.
    ne mogu pa ne mogu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

obično ti brzo i efikasno raskrinkavaš teorije zavjere
    ali sam zaboravila da si ti, zapravo, kontra mikrovalne

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    šta je otrovno? kokice iz mikrovalne?
    cvijeto?
    Nešto je otovno u vrećicama u kojima se kokice peku u mikrovalnoj, čitala sam nedavno ali ne znam u detalje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam. Mirkotalasna ne ulazi kod nas doma. Pa tako ni kokice iz iste. Uglavnom, mislim da se priča s tim kokicama za mikrovalnu vrti oko ambalaže. Al nisam sigurna jer me se ne dotikavle.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lako za otrov, mikrovalna uništava chi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nešto je otovno u vrećicama u kojima se kokice peku u mikrovalnoj, čitala sam nedavno ali ne znam u detalje
    a miša mu!

i još kod mene shebana i mikrotalasna, ne vrti tanjur i zuji ko blesava, smrdala ju djeca s kokicama

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AM, meni si ti zakon.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

šta je, sažalila si se na to što je ostalo od mene, što mi chi nije ni u peti?

onda ću i ja svoju baciti dok nas nije poubijala, doslovno.
    za drugu, sasvim prigodno za mjesto gdje pišemo, i tako nemam love.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj- za kokice ne trebaš nikakav aparat. ja te koje kupujem na like bez problema napravim u najobičnijem loncu.

Čak sam ih jedan dan radila na svinjskoj masti - nijedne druge masnoće nisam imala doma - klinci nisu niti skužili
    Ma nemam lonac za to, ove moje fine mi žao uništavati, onda smrdi ulje kad se peče ... Aparat za 50 kuna mi je puno olakšao

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djuma, što je to crni luk?!?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    X

i gdje ima tako jeftinih aparata za kokice?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    Onaj koji nije bijeli. Obični luk, ljubičasti.

Bijeli luk = češnjak

(blago nama starima koji smo znali sve jezike ex Yu)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.11.2013. at 11:08

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    X

a kaj će ti? te kokice moraš hvatati kad izađu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Crveni luk? Meni je ljubičasti samo onaj baš ljubičasti. Taj mi nije za pirjanje nego za jesti sirovog.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja recimo imam ovog dosta, je li to taj koji se može smrzavati? http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...ed=0CDUQ9QEwBQ

bijeli znam da je češnjak, ljubičasti je ljubičasti, srebrenac isto znam kako izgleda, ali za crni nisam čula

a jelena, staru rajnglu nemam, imam samo fine , a za ove iz mikrovalke kažu da su otrovne pa što ću onda nego trčati za njima?

joj, sad vidim da pored slike piše crni luk
    Posljednje uređivanje od rayna : 21.11.2013. at 11:21

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    bilo je na burzi, inače su skuplji
    pitala sam za aparat, prodavačica mi se sama javila
    Mnogi ljudi kupe ili dobiju pa ne koriste, jer fakat dobre kokice ispadnu i iz lonca, ali kad nemaš lonac i moraš ga kupiti, svejedno jel aparat ili lonac
    istina je, da tu i tamo koja kokica pobjegne van, ali je zabavno hvatati ih - to je omiljena aktivnost mog nećaka

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    bilo je na burzi, inače su skuplji
    pitala sam za aparat, prodavačica mi se sama javila
    Mnogi ljudi kupe ili dobiju pa ne koriste, jer fakat dobre kokice ispadnu i iz lonca, ali kad nemaš lonac i moraš ga kupiti, svejedno jel aparat ili lonac
    istina je, da tu i tamo koja kokica pobjegne van, ali je zabavno hvatati ih - to je omiljena aktivnost mog nećaka
    Imam aparat- rijetko ga koristim jer su nam draže kokice uz lonca.....ukusnije su....

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Malo offtopic
    A zasto bi za kokice trebao biti stari lonac?
    Mojim loncima se nista ne desi od kokica.i pecem ih u loncima s debelim dnom koje koristim i za sve drugo

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    Malo offtopic
    Mojim loncima se nista ne desi od kokica.i pecem ih u loncima s debelim dnom koje koristim i za sve drugo
    x
    ovako i ja
    pečem na maslu i ništa se ne usmrdi

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

o pa ni kod mene mikrotalasna ne može ni na slici
    Danas stigao naš recesijski poklon za klice - navlake za AS.
    Čekam da stigne i Megaskecher - jedan, a djece dvoje za ročkas. I knjiga sa pričicama za laku noć- opet jedna, dvoje djece - ali pričica puno.
    Sutra idemo u nabavu na granicu, po jeftin parmezan, paštu i salsu.
    jer kod mene domak, ak su frižider i kuhinja prazni, depresija zaurla

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo offtopic
    x
    uopće ne kužim ova vaša lamentiranja o loncima i kokicama - uzmeš lonac koji imaš doma i napraviš kokice.
    Malo smrdi ali se btzo izlufta -

Kod nas MM neda mikrovalku - a i gdej edržati sve te kućanske aparate - mikser, toster, kuhalo za vodu, blender, sjeckalica - to mi je dovoljno , i previše, kud ču još imati aparat za kokice - on mi je u rangu kuhala za jaja.

to je isto antirecesijski - ne trpati doma stvari koji ti ne trebaju, ali ih ima na tržištu. I meni je mama pekla kokice - nije imala nikakv aparat

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Malo offtopic
    Isto

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi razmišljamo o nabavci friteze, baš smo ljubitelji pomfrita (pečemo bar 2x tjedno) a svi oko mene kažu nek ne trošim na to.
    I što sad? Koje su vaše preporuke?
    Moj najveći argument ZA nabavu je što od običnog pečenja u loncu već mi je inapa i viseći element sav natufan uljem, a ni stan ne miriše bajno nakon ture pomfrita...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iznenadile, da to svi ne radite. meni se cinilo da je to svima normalno. ono naletis na akciji maslac, kupis i ne razmisljas o roku trajanja. jer recimo onaj zdenkim naslac zanju staviti na akciju, ali sa kratkim rokom trajanja.
    Identično, pisala sam o maslacu davno, ne znam više na kojem topiku. Stvarno je razlika ispadne li ti cijena po kili 40, 50 ili 80 kuna.
    Ne dam da me pljačkaju :lol

A k tome, okusom se ovaj putar u rinfuzi iz Križevačke i Veronike, ne da usporediti s Dukatovim npr.

Ranije sam pisala i o tome da uzimam i topljeni sir za mazanje u križevačkoj mljekari, pakiran je kao sir, mislim da je 15 kuna kila, zdenka i slični trokutići su 60 kuna po kili

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    x
    uopće ne kužim ova vaša lamentiranja o loncima i kokicama - uzmeš lonac koji imaš doma i napraviš kokice.
    Malo smrdi ali se btzo izlufta -

Kod nas MM neda mikrovalku - a i gdej edržati sve te kućanske aparate - mikser, toster, kuhalo za vodu, blender, sjeckalica - to mi je dovoljno , i previše, kud ču još imati aparat za kokice - on mi je u rangu kuhala za jaja.

to je isto antirecesijski - ne trpati doma stvari koji ti ne trebaju, ali ih ima na tržištu. I meni je mama pekla kokice - nije imala nikakv aparat
    uz kuhalo za jaja "favorit" mi je - kuhalo za hot dog
    aparatić koji ima onaj špic za bušiti pecivo i duguljastu posudu za kuhati hrenovke

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Teško je odrediti granicu. Ima stvarno nepotrebnih aparata, a opet po toj logici i suđe se može oprati na ruke, a i veš, a i podovi se daju pomesti i oprati,...
    Kupiš ono za što imaš novce i misliš da ti treba, za što nemaš, bez toga živiš.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni je ključno da ti to što imaš olakša život i da ga koristiš. Inače je uzalud bačen novac.
    Multipraktik je također nešto za što obično nemaš mjesto pri ruci, pa ga treba vaditi iz ormara, pa sastavljati, pa prati, pa svašta
    - ali ako prihvatiš da ti je to 3 minute posla koje ti uštede npr. 20 minuta ribanja krumpira ili jabuka za pitu onda se isplati proći svu proceduru koju zahtijeva.

No dobro, ovo je mali odmak od topica, ajmo se vratiti temi.
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 21.11.2013. at 13:16

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Teško je odrediti granicu. Ima stvarno nepotrebnih aparata, a opet po toj logici i suđe se može oprati na ruke, a i veš, a i podovi se daju pomesti i oprati,...
    Kupiš ono za što imaš novce i misliš da ti treba, za što nemaš, bez toga živiš.
    Točno tako! Granica nije ista za svaku kuću - sve ovisi o potrebama. Mi smo po tom ključu izbacili iz kuće dva klasična tostera (jedan preklopni i jedan obični) jer ih nismo koristili, kao i klasičnu peglu bez pare, štapni usisavač s kabelom, a našlo bi se još toga.

Nabaviš ono što koristiš. Nekom je možda bezveze imati štapni mikser, ja ne znam što bih bez toga. Nekom je bezveze imati mali usisavač baterijski, mi se više ne znamo okrenuti bez toga. A robot usisavač si ne nabavljam zato jer (još) nemam nivelirane sve podove. Kad budem imala - razmislit ću ponovno.

Eh, sad... kokice.... Moja djeca ih povremeno ispeku u mikrovalnoj, ali to jedemo rijetko, pa me baš briga. Da ih jedemo često, možda bih nabavila neki aparat (sve prema potrebi).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    imaš kaj od toga mojca?
    Oprosti, nisam vidjela jučer.
    Imam miniwash, baš Kerchera, kupljen u Metrou na nekoj akciji pred puno godina. Mrak nam je za čistiti dvorište kad se na betonskim dijelovina preko zime nakupi sitna zelena mahovina... ili su to alge... nekšto zmazano u svakom slučaju. Operemo s tim za čas. S tim perem i velike tegle za bilje, filtere za napu, fasadu... može se prati auto, nama je to baš korisna sprava.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kokice pecem u tavi za palacinke
    stavim gore onaj visoki poklopac, da mogu fino pucketati
    i super su

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Netko je pitao za fritezu - moj komentar je - nece taj otrov U moju kucu!
    mozda bi razmislila o nekoj na vodu,ultra skupoj,al da mi je daju mukte!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih htjela onu ultra skupu fritezu koja radi na žlicu ulja, ali to mi je stvarno preskupo.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Anemona meni je tu svekrva kupila u slo dok je još bilo povrata poreza i došla nas je nekih 800 kn prije cca 2 godine.
    Meni je super stvar, u njoj radim običan krumpir i komade pohanog i pomfrit od celera, joj kak je to fino.
    Još radim pekarski krumpir, zapečeno povrće i hobu s krumpirima.
    U biti sve što je jako vlažno i paše mu vrući zrak i da masa ne prelazi 1 kg.
    Koristim u njoj maslac a ne ulje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ribice, ajde napiši koji model, da malo pogledam kako to izgleda.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mene zanima.
    Inače, ja sam gledala Delonghi friteze, koje se u potpunosti rastavljaju i peru

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

http://www.tefal.com.hr/All+Products...ry/ActiFry.htm

Moja je ovakva samo crna, bude svako malo na akcijama u metrou na naljepnice, meni je super.
    http://tfalactifry.com/recipes

evo malo recepata

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ova čak i dobro izgleda...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam danas bila na frizuri za 25 kuna, u importaneu (iblerov). ostala paf. super su, ja super zadovoljna. :D
    piše - ako ste zadovoljni, nagradite nas. 5kn je dovoljno.

ne znam stavljat slike, no oni koji su mi na FB-u mogu pogledat. i kopirat ak im se da za ovu temu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Fritezu nemam, jer je jednostavno ne zelim. ne jedemo toliko tu vrstu hrane koju bi pripremala u njoj, a kolicina ulja mi je prevelika. Ovu koju ste linkale mi je totalno nepoznata.

Kokice pripravljam u tavi koja ima svoj stakleni poklopac. klinci uzivaju kad pocnu skakutati. Jedino sto ne stavim poklopac dok ne pocnu se kokicati. radi vlage.

sto se tice mikrovalne, pa ja radim na poslu s mikrovalovima, pa onda ni doma me ne smetaju. U njoj kuham puding, tjesteninu, rizu (rjedje). podrgrijavamo mlijeko, otapam maslac, cokoladu. kod nas je cesto u upotrebi. zaparvo pored grijaca za vodu najcesce koristeni uredjaj.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam danas bila na frizuri za 25 kuna, u importaneu (iblerov). ostala paf. super su, ja super zadovoljna. :D
    piše - ako ste zadovoljni, nagradite nas. 5kn je dovoljno.

ne znam stavljat slike, no oni koji su mi na FB-u mogu pogledat. i kopirat ak im se da za ovu temu.
    Kod mene je u kvartu utorkom i četvrtkom šišanje 30 kuna, samo se treba naručiti.
    Vodila sam djecu, i čisto su pristojno ošišana.
    A ovo u Importaneu, može pobliže gdje, s obzirom da mi nisi "frendica" na FB-u.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam samo uletjela unutra (a imaju i naručivanje) - i bila odmah na redu. i kikica odmah poslije mene.

importane na iblerovom, ulaz u centar koji je baš od iblerovog, negdje na sredini - preko puta vip-a i one trgovine s jeftinim španjolskim tkaninama za zavjese, prekrivače i ostalo (vrijedi pogledati ). na samom prolazu (prije nego uđeš u centar) - lijevo je taj frizeraj, a desno neki ultraskupidućanscipelama...

naime, ja sam htjela "fen frizuru to go" za 38 kuna koju reklamiraju na -1, no cura u frizeraju je bila prilično bezobrazna (naručivanje obavezno - kaj je onda "to go"??? )... ušla je jedna teta, koju je ova isto otpilila - i kako smo obje izašle bijesne - teta mi je pokazala taj drugi frizeraj. fakat se gledam cijelo popodne, i baš sam zadovoljna ...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam samo uletjela unutra (a imaju i naručivanje) - i bila odmah na redu. i kikica odmah poslije mene.

importane na iblerovom, ulaz u centar koji je baš od iblerovog, negdje na sredini - preko puta vip-a i one trgovine s jeftinim španjolskim tkaninama za zavjese, prekrivače i ostalo (vrijedi pogledati ). na samom prolazu (prije nego uđeš u centar) - lijevo je taj frizeraj, a desno neki ultraskupidućanscipelama...

naime, ja sam htjela "fen frizuru to go" za 38 kuna koju reklamiraju na -1, no cura u frizeraju je bila prilično bezobrazna (naručivanje obavezno - kaj je onda "to go"??? )... ušla je jedna teta, koju je ova isto otpilila - i kako smo obje izašle bijesne - teta mi je pokazala taj drugi frizeraj. fakat se gledam cijelo popodne, i baš sam zadovoljna ...
    Hvala,hvala baš ću pogledati kada sam u prolazu...
    Treba mi nešto za maloga kada poželi extra frizuru ( u slučaju da ovi u kvartu propadnu).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj me nisu uhvatile kamere u dolasku??? aaaaaaaaa!!!!!!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat se gledam cijelo popodne, i baš sam zadovoljna ...
    na ovo su mi prsti poletjeli lajkati

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.tefal.com.hr/All+Products...ry/ActiFry.htm

Moja je ovakva samo crna, bude svako malo na akcijama u metrou na naljepnice, meni je super.
    http://tfalactifry.com/recipes

evo malo recepata

kako ovo cudo radi? mozes li malo pojasniti,
    kakvi budu krompirici iz toga?
    i sta jos spremas u njemu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •