Stranica 41 od 110 PrviPrvi ... 3139404142435191 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Muzej soli je jedan od meni drazih
    mozda jer se jos proizvodi sol na stari nacin, kako su mene ucili u srednjoj skoli i na faksu, pa one ptice, zivotinje biljke. BC je odusevljeno jeo onu biljku slanušu. zbilja nezaobilazna izlet ako ste u blizini Nina

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mi ćemo ove godine u okolicu Nina, mužu dojadio Biograd, pa se poželio plaže iz djetinjstva.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i mi ćemo ove godine u okolicu Nina, mužu dojadio Biograd, pa se poželio plaže iz djetinjstva.
    Pa dobro je tamo.... a ima i dosta zanimljivih stvari koje ne moraš platiti:

- ljekovito blato http://www.nin.hr/hr/prirodna-bastina/ljekovito-blato - moj sin se tu uvalio i namazao, pa je još danima smrdio po nafti, ali je rekao da ga koljeno manje boli (bio se razlupao s bicikla ili s rola, ne znam više)
    - crkva Sv. Nikole (na samom zapadnom ulazu u Nin) - baš je zgodna bila, obišli smo je jer je vidljiva s ceste, usred polja
    - prastara crkva Sv. križa (romanička, u samom centru - blizu Grgurovog spomenika)
    - ima još crkava, u jednoj je izložba relikvijara (ne mogu se bez pretraživanja sjetiti kako se zove, ali nije ni bitno)

Za muzej sam već napisala, a ono što bi moj sin sad dodao - ne trebaš vodstvo, ima wifi i možeš se mobitelom prikvačiti - sve ti kaže (nisam probala). Ima i prostor s rimskim iskopinama.

Imaju oni i hodočašće Gospi od Zečeva, ali mi smo bili u Zukvama, pa nismo na to išli - sve ovisi gdje ćete biti smješteni. Zna biti i koncerata i tako, svačega...

Jedino nisam baš našla blizu dobro mjesto za shopping - najbliže Plodine bile su na zapadnom ulazu u Zadar, ali nije to tak daleko. U lokalnim dućanima bilo je sasvim dobro opskrbljeno.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da, ni mi ne planiramo hodati po restoranima... kuhamo uglavnom doma. ali ovdje u Zgb. obavimo veliki šoping pa onda još na to svakodnevno moramo kupiti sitnice za ručak...
    svake godine na moru prekrdasimo i na kraju nam fali novaca...
    htjela bi napraviti nekakav realan budžet za potrošnju novca...
    Apri ti imaš onu neku foru s dnevnim ograničenim budžetom? isto vrijedi i na moru?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    svake godine na moru prekrdasimo i na kraju nam fali novaca...
    htjela bi napraviti nekakav realan budžet za potrošnju novca...
    Apri ti imaš onu neku foru s dnevnim ograničenim budžetom? isto vrijedi i na moru?
    da

budući da je moj posao na refule, (nemam konstantna primanja, ali se otprilike može pretpostaviti koliko godišnje zaradim), tako mi radimo godišnje procjene.
    to sam već pisala.

toliko za hranu, toliko za gorivo, toliko za režije, toliko za školovanje, toliko za GO

i onda taj iznos za GO podijelimo po danima
    ako je to 200 kn dnevno, toga se i pridržavamo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cvijeto

Mi me pijemo jutarnju kavu u kaficu jer idemo odmah na plazu :česi:
    Ali idemo svaki dan na kavu, obicno predvecer.

Ja mislim da ne trosimo nista vise nego u Zagrebu. Znamo otici pojesti u restoran, ali ne skupi. I to mozda jednom, dva puta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam se od birtije odbila kad sam prestala pušiti, a do tada ko i ti: samo sam čekala proć pored birtije da možemo u nju spustit dupe.
    i tako, sad ne pušim, ne pijem po birtijama, a jednako nemam

mi na moru imamo prvih 3, 4 dana visoke troškove dok se malo ne snađemo šta i kako, kasnije se to svede u normalu, kao i doma.
    auto gotovo da i ne palimo, jednom-dvaput u 15 dana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se od birtije odbila kad sam prestala pušiti, a do tada ko i ti: samo sam čekala proć pored birtije da možemo u nju spustit dupe.
    i tako, sad ne pušim, ne pijem po birtijama, a jednako nemam

mi na moru imamo prvih 3, 4 dana visoke troškove dok se malo ne snađemo šta i kako, kasnije se to svede u normalu, kao i doma.
    auto gotovo da i ne palimo, jednom-dvaput u 15 dana.
    Mi ne pušimo, ali smo predlani više visili u birtijama (lokalni kafić) otkad je prvo mm dobio pametni telefon, a lani i djeca.... Birtija ima wifi, he he he.... Lani smo imali sreće (tj. ONI misle da su imali sreće, a meni je išlo na živce, jer na moru si da ideš VAN, a ne da visiš na netu) - wifi i pristup internetu bio je i u apartmanu, grrr...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nemojte da sad zakukam ovde! nama je more udaljeno 1000km! kakva crna antirecesija, četiri rezervoara samo do dole

ali ne žalim se, ja sam spremna cele godine da štedim samo da odem na more

tamo isto ne sedimo po kafićima (kafu ne pijemo, ne pušimo), ne jedemo po restoranima (dete i ja smo na nekom režimu ishrane koji nam dozvoljava restoran retko), i izbegavamo pekare (jer su preskupe)
    ostalo isto kao i kod kuće, sladoled svaki dan, krofne na plaži (obavezno), puuuuuno potrošimo na voće koje je skupo u malim marketima u koje idu turisti (ali ako odem u veliki market onda nakupujem opet gluposti koje mi ne trebaju)
    ove godine smo dosta i obišli, pa na ulaznice, karte za brod odoše novci, ali to mi nije nikad žao, zbog toga smo i išli

jedino što se nismo šopingom počastili u povratku, kako inače umemo, da sam ušla u ikeu, otplaćivali bismo letovanje do nove godine
    Posljednje uređivanje od vissnja : 14.07.2014. at 12:18

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ne znam, malo mjesto, svi se znaju, mi u centru, ne moš ić kupit kruh, a da te netko ne zove na kavu :D
    e da, djecu smo izdresirali da ništa ne piju po kafićima. osim ono kad je neka seoska fešta. inače šta, naruče kolu i odu, nema ih. i kola bezveze stoji. pa dođu žedni i znojni i hoće vodu.
    voda. dosta. odi doma, dva koraka ti je, i napravi se razređivač
    a jadna moja djeca.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

o, pa dobri su ti! moji vole birtiju ko i ja

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

m više voli štandove
    ove godine kad je došla, kaže vlasnica lokalnog dućana - ooo, pa m nam se vratila, eto, ako svi kupci iznevjere ovo ljeto, znam ja tko neće

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi isto neusporedivo više trošimo na moru. E sad tko zna - da moramo plaćati smještaj možda bismo više pazili na troškove.
    A ovako, pojma nemam na što ali novci cure - dućani su nešto skuplji, nemaš zaliha pa svaku stvar treba kupiti, moramo kupovati vodu, puno češće imamo goste pa se troše pive, rakije i sokovi, a onda su tu i stalni troškovi za kave, birtije, sladolede, trampuline, biljare, sve po sitno ali se novci u novčaniku samo tope. U restorane ne idemo zato što ih kod nas baš i nema, tj. nema takvog nakon kojeg mi nekad u život nije bilo zlo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vjerojatno bi više pazila na lovu da plaćaš smještaj, ma sigurno bi.
    nama je jednostavno nemoguće "raspojasat" se kad znam koliko me košta dnevni najam apartmana ili kampa, ono, baš nemoguće.
    da imamo taj prostor sigurno bismo i mi olabavili.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno bi više pazila na lovu da plaćaš smještaj, ma sigurno bi.
    nama je jednostavno nemoguće "raspojasat" se kad znam koliko me košta dnevni najam apartmana ili kampa, ono, baš nemoguće.
    da imamo taj prostor sigurno bismo i mi olabavili.
    Isto ovako.

Godinama sam se zanosila mišlju da ću kupiti neku nekretninu na moru.... Možda i hoću, ali nikako samo za ljeto. Jer kad izračunam da mi treba štajaznam 60-70.000 EUR za apartman za 4 osobe, to je koliko ono godina ljetovanja?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Birtije su i nama malo problem, ali na godisnjem i doma cesce odemo na kavu.
    Ljetujemo u malom mjestu (prosle godine ga preskocili, ali se ove vracamo).
    Na mogu bas reci da nam je smjestaj jeftin i oko toga uvijek pregovaram s mm. Naravno, ja kompliciram.
    Kao i Peterlin, jedan dan iskoristimo za obilazak nekog NP, veceg grada s muzejima. Ali za to mi stvarno nije krivo dati novce.
    A da mi je mora koliko imam godisnjeg u sezoni....

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Isto ovako.

Godinama sam se zanosila mišlju da ću kupiti neku nekretninu na moru.... Možda i hoću, ali nikako samo za ljeto. Jer kad izračunam da mi treba štajaznam 60-70.000 EUR za apartman za 4 osobe, to je koliko ono godina ljetovanja?

a može nas se skupit 10ak pa da kupimo tu nekretninicu na moru. Ja mogu sudjelovat ako je netko voljan dati mi lovu na kredit srića da živin kraj mora inače ga valjda nebi ni vidila koliko san štedljiva

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi se na ljetovanju volimo opustiti (i na godisnjim odmorima opcenito) i naravno da onda vise i trosimo. To kad smo obitelj u kompletu. Ali kad sam s djecom sama cijelo ljeto jer MM radi (u vikendici), usprkos svakodnevnim sladoledima, kavama, sokovima i povremenom izlasku na pizzu ili cevape, trosimo neusporedivo manje nego kod kuce.
    Ustedimo na tome sto nam supermarketi, soping centri, gradske trgovine nisu nadohvat ruke pa ne trosimo na ono sto nam treba i netreba nego kupujemo ciljano i po potrebi.

Tu se, osim na ice i pice, nema na sto trositi i nama to dodje kao prednost
    Posljednje uređivanje od JaMajka : 14.07.2014. at 15:24

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne treba - isteklo vrijeme za edit

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto tipovi od birtija na moru. Jedino kavu pijemo u apartmanu. Djeca obicno ne piju sok nego jedu sladoled. Prosle godine zmo ustedjeli jer nisam pila pivu 15 kn neg vino 8 kn . Mi kuhamo. Jednom restoran isto zbog rodjendana ostalo ev pizza. Benzin trosimo na dolazak/ odlazak. Ostalo vrijeme nam auto ne treba. Osim za izlete. Na nasem otoku cijene u ducanu su kao u Zagrebu , mozda malo skuplje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sinocnja situacija me potakla: došli gosti, a ja niceg za na stol. Znate, ni keksa, ni čokoladice...Ma imali smo mi kuhani kukuruz i palačinke, al da nije bilo tog bili bi baš bez ičeg. Sve što je slatko moji potamane ( i ja s njima da ne bi bilo zabune) u roku keks.

Imate li kakvo "tajno" mjesto u kući koje nisu provalili?
    Ili trčete u prvi dućan 2 min prije gostiju.

p.s. ovo stavljam na ovu temu jer me slačkarije za tu vrstu zalihe "da se nađe u kući" koštaju, naročito ako se ne ponašaju ko zalihe nego ko nešto što se pronjuška kad ne znaš šta bi od sebe
    osim toga, ja odem u goste i mrzim spremat dicu, sebe i onda još stajat putem za uzet neku sitnicu, ja bi da mi je to u kući spremno. I ne volim neke bezvezne kekse koje nađem u 1.dućanu koji radi kasno i nediljom, volim ona lipa pakovanja......(na to sam slaba, do mene je)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja to ne smijem imati u kući, jer ću najvjerojatnije sama pojesti. Ali je zgodno imati u kuću neke stvarčice od kojih možeš brzo nešto napraviti. Imamo uvijek voća, pa se može napraviti voćna salata (imam i par konzervi voćnih kompota), kokice su mi zgodne ako dođu djeca, par stvari za brzinske recepte. Nabrzinu se mogu i ispeći muffini (možda bi bilo dobro imati doma onu smjesu za muffine), uštipci ...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spremiste - ako su ti djeca manja: negdje visoko, zatvoreni pretinac da ih ne mami
    ako su veci - ne nadaj se da ces uspjesno skrivati duze vrijeme (iz iskustva )

iznenadnim gostima uvijek mogu ponuditi kavu, i ispeci na brzaka palacinke (brasno, jaja i mlijeko sigurno imam doma). medjutim uopce ne patim da moram ponuditi nesto za jesti.
    ako mi se najave - ispecem neki kolac

nisam nikad imala zalihe grickalica kod kuce, jednostavno takva navika
    kad ima, to se jede dok se ne pojede - pa je najjednostavniji nacin za izbjegavanje: ne imati kod kuce

(djeca su mi znala zadivljeno dolaziti sa otkricem da taj i taj ima doma cijelu ladicu punu svega-cokolada, keksa, cipsa, smokica, zvaka, bombona - raj)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Padaju mi na pamet kokice.
    Kukuruz dugo traje, jeftin je, brzo se pripreme... ako imaš strojček koji ih radi, još lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kokice kao sto kaze Mojca. A ja u zamrzivacu imam neka peciva. Pa topla peciva uvijek super prodju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nastojim ne upadati ljudima nenajavljena, a i nisam ljubitelj nenajavljenih gostiju, tako da se tu zadrzim na kavi, soku, pivi, vinu, rakijetini
    a i uvijek imamo kobasica, speka, sira, kruha, paradajza, paprike
    Ionako svi to vise vole nego kekse

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

... mi smo antirecesijski odselili

nema bolje mjere.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nista takvog ne drzim u kuci. Kupujem samo hranu koju i potrosim. Pa cak ni sok nemam, osim domaci od bazge, mi ugavnom pijemo vodu...
    Da mi upadnu nenajavljeno, smotala bih sirnicu (mladi sir, vrhnje, jaja, kore - tog bi trebalo biti u vise-manje svakom ducanu) i pitu s visnjama. Ne znam, meni su te pite brze za pripremiti a fine za pojesti. Ako gosti ostaju krace (da se ne stigne ovo ispeci) onda im je dosta kava... slatko, tipa keksa, cokolada, ne nudim jer to mi je onako... iz skolskih i studentski

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

h dana.... ode post...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da mi gosti dođu nenajavljeno, dobili bi ništa
    jer mi nemamo ni sokove ni piće u kući
    ni grickalice ni suhomesnato
    aj, imamo sira

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da mi gosti dođu nenajavljeno, dobili bi ništa
    jer mi nemamo ni sokove ni piće u kući
    ni grickalice ni suhomesnato
    aj, imamo sira
    isto
    samo umjesto sira - kod mene kava ili caj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da ću nse morati dovuć do tebe ak niš drugo s bocom rakije

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je motanje savijaca, pita, predug posao
    kad mi netko dodje necu se zavuci na 1 sat u kuhinju
    ok ja nisam brza ni sposobna domacica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    napravi gibanicu
    to je 5 minuta posla, bez pretjerivanja

ako doma imaš sir, jaja, mineralnu, a može i vrhnje
    i jufke, naravno

ali, može i brašno
    zlevka se isto zamuti za 2 - 3 minute

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    e ovo me zivcira
    dodjem k frendici, a ona stalno po kuhinji, hoces ovo, hoces ono
    imam ovo, imam ono
    evo sad cu nabrzaka pripremiti to i to....
    zato se s nekima volim nalaziti vani, na neutralnom terenu

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    e ovo me zivcira
    dodjem k frendici, a ona stalno po kuhinji, hoces ovo, hoces ono
    imam ovo, imam ono
    pa sjedneš joj u kuhinju i sve ok.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni 5 minuta nije dosta ni za smuckati insatant kavu
    ja sam nesposobna, sto's

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sve u svemu dobili bi kod Apri i vise od vode ako smo nenajvaljeni

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    sve u svemu dobili bi kod Apri i vise od vode ako smo nenajvaljeni
    ne bi, vjeruj mi
    ali je dućan blizu
    a ne vjerujem da biste došli poslije 21 h

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod mene se uvijek nađe oraha, badema, grožđica, svježeg voća... A ovo s brzinskim pečenjem bilo čega... vama koje se to kadre izvesti. Ja ne pamtim ni sastojke ni omjere ni količine, a ni redoslijed miješanja. Potrajalo bi samo dok bih provjerila imam li sve što mi treba.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aj nek ti dođe aleks u goste pa joj daj grožđice i badem

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je dosta samo da mi skuha kavu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa narezan sir, malo maslinovog, jos ako je koji pomidor i casa vina...kud ces bolje. Ja obicno imam doma, uz navedeno, i slane incune. A i panceta se zna nac u frozideru cesto.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa narezan sir, malo maslinovog, jos ako je koji pomidor i casa vina...kud ces bolje. Ja obicno imam doma, uz navedeno, i slane incune. A i panceta se zna nac u frozideru cesto.
    Ovo smo neki dan u restoranu cekali sat i petnaest minuta

Moja prijateljica ima razno ledo punjeno lisnato u zamrzivacu, kad dodju gosti ubaci u pecnicu na 15-ak min, navodno ima i slanog i slatkog. Samo nije bas recesijski

Ja sam za slucaj gostiju kupila caj, jednom sam frendicu propisno sokirala kad je shvatila da u kuci nemamo nikakvog caja, ja bi se valjda tako sokirala da mi kazu da nemaju kave.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovo, recimo, najbolje gošćenje

ali bih ipak morala u dućan po kruh i vino

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

... a palačinke?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nenajavljeni gosti mogu dobiti jedino kavu i neko pice, ako imaju srece da sam bas tad nesto pekla, a pecem cesto, dobiti ce i to.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su palacinke muka (dok kolace volim peci)

Nenajavljeni gosti su si sami krivi, mogu dobiti kavu ili caj, jer sokove nemamo
    Ok, vjerojatno mogu dobiti i casu vina
    A ostalo, ako ima....ako ne, nije mi neki bed

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mada danas u vrijeme mobitela, telefona, drustvenih mreza dostupnih preko pametnih telefona malo je cudno da ti netko tek tako bane na vrata
    ja bih rekla i nepristojno
    moram biti s nekim ludo dobra za " ja došla" (kad razmislim nisam ni s kim ludo dobra)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja pod nenajavljno racunam sat-dva-tri prije dolaska
    Ono, prolazimo pored, pa ak si doma, svratimo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •