Stranica 50 od 111 PrviPrvi ... 40484950515260100 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u moje studentsko vrijeme (dosla u zg 89.) meni je zet bio skup
    jeftinije mi je bilo svercat se

sad mi ne padne na pamet sverc, previse stresa, previse kontrolora

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2,1 eura je karta za 1 sat za odrasle, 1,10 za djecu.
    Dnevna karta je 4,80, a dječja pola te cijene
    i sada opet imaju ono što je Bandić kopirao, par stanica u centru se ne plaća.

A cvijeta bi mogla vidjeti kako izgledaju tramvaji u malom Grazu, pema onima u kojima se mi vozimo u "svjetskom" Zagrebu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja, zetovi kontrolori najcesce ni skolarce ne pitaju za kartu
    neki dan je bila kontrola u tramvaju i gledam kako se kontrolor cudi skolarcima koji su izvadili pokaz, maltene zahvaljuje njihovim roditeljima sto ovi imaju pokaz
    rekao je tada da najcesce ni ne gledaju jer se dosta djece sverca

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a ja uvijek plati kartu i djetetu i to dve-tri stanice što se vozimo po kvartu

jesam blesava

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

aj dobro, neću vas više ljutiti
    prerijetko se vozim i ako većina vas kaže da zagreb nema dobro riješen javni prijevoz, na samo nano :D onda vam vjerujem.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.10.2014. at 10:31

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja se slažem s tanjom - konačno se javila osoba koja koristi javni prijevoz na dnevnoj bazi. Mojoj djeci tramvaj ne treba za ići do škole - ali ako idu baki, u kino, na sladoled, na jezike - treba im. Ponekad pjašače, ponakad im kupim mjesečni pokaz, ponekada im napunim karticu s kunama, pa štancaju, a vjerujem da ima dana i kada ne iskoriste ništa od toga neg se švercaju - ali mislim da su i kontrolori prema njima tolerantniji , kuc, kuc!

pri tom, ispred svog stana, ja moram plati parkirno mjesto.
    A početna ideja naplate parkiranja je bila poticanje ljudi na učestalije korištenje jjavnog prijevoza.

Znači da mnogi od nas plaćaju holdingu nekoliko puta (prirez, parking i javni prijevoz za par stanica)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    prerijetko se vozim i ako većina vas kaže da zagreb nema dobro riješen javni prijevoz, na samo nano :D onda vam vjerujem.
    staviti ću te na ignore
    sigurno tu pišu mnogi koji u Zagrebu javni prijevoz niti ne koriste

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači kod nas je dnevna karta 30 kuna, u grazu je za odrasle nešto skuplja, za djecu je cca 20 kuna
    hoćemo spominjati plaće u austiriji i kod nas?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    tanja, zetovi kontrolori najcesce ni skolarce ne pitaju za kartu
    neki dan je bila kontrola u tramvaju i gledam kako se kontrolor cudi skolarcima koji su izvadili pokaz, maltene zahvaljuje njihovim roditeljima sto ovi imaju pokaz
    rekao je tada da najcesce ni ne gledaju jer se dosta djece sverca
    Hvala ti za ovu informaciju!
    Iako, znajući svoje dijete, kakav je mentalni štreber, taj bi prije umro nego se švercao. Zasad sam mu rekla, ako se vozi s nekim od odraslih, ne treba imati kartu, ali ako ide sam, da je treba.
    Dosad još nije bio u prilici da ide sam tramvajem, takve su okolnosti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    hoćemo spominjati plaće u austiriji i kod nas?
    pa znaš kolike su doktorske plaće vani

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim da zet više nije u holdingu negdje od proljeća/ljeta

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj anin prvotno napisa Vidi poruku
    Žene kaj ste navalile na Juniorku s "život je samo jedan" stavom...ok...i jest...ali ovo je tema antirecesijske mjere u vašem kućanstvu i Juniorka ih je navela, precizno i temeljito i njen primjer je zbilja antirecesijski nema što..

Za neku drugu temu bi bilo da raspravljamo o tome jesmo li tipivi - "novci su da se troše" ili "štedi i samo štedi"...to bi bilo dobra tema..i produktivna..
    Ja stvarno neznam da li bih mogla biti tako temeljita kao Juniorka, pri štednji i raspolaganju vlastitim kućnim proračunom, zapravo, bih kad bih morala...Ako su ljudi podstanari, ako nemaju stalan posao, onda je jako odgovorno i korisno upotrijebiti svaku opisanu Juniorkinu metodu štednje
    slažem se s aninim postom...
    svatko od nas ima drugačija primanja i drugačije raspolaže svojim novcem. netko će štediti novcem koji je ostao nakon pokrivanja osnovnih potreba, netko će taj novac uložiti za "uživanje u životu", a netko će pola pola...
    mislim da je Juniorka poprilično dobro organirzirala svoj buđet. ima cilj za koji štendi i sviđa mi se disciplina u štednji.

ja nisam sigurna da bi uspjela to sve tako pratiti... iscrpljivala bi me misao da moram pratiti sve i konstantno birati jeftinije i tražiti jeftinije.
    živimo po principu da ne kupujemo sokiće, grickalice, gotovu hranu... neidemo često u kina, već gledamo film kod kuće.
    kuhamo svaki dan i koristimo sve ono što nam izraste u vrtu.

ali jednom mjesecno ipak odemo negdje na pizzu ili negdje... odemo i nekad na kavu...
    kada nam se najave gosti, ipak se kupi nešto za grickati i neki sokić, pivica...
    tak da smo nedje pola pola... malo štedimo, a i nekad si priuštimo neki užitak

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ako Zagreb nema dobro riješen javni prijevoz, onda ne znam što je s ostatkom zemlje. Živjela sam i u Zagrebu i provinciji pa mogu uspoređivati. Od cijena đačkih i radničkih karata, do uopće voznog reda. Ako propustiš bus ili vlak, nema drugi satima, npr. a riječ je o par km udaljenosti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se vozim Zetom svaki dan.
    Evo i sad tipkam iz tramvaja
    Zone postoje i dalje.
    Ja zato plaćam duplo.
    Jer stanujem u drugoj zoni.
    I zbog tri stanice plaćam duplo.
    Jel' to fer?
    Pokaz za djecu nije skup.
    Skupo je i bezobrazno što djeca u vlaku iznad 12 g plaćaju punu cijenu.
    U trajektu isto.
    Dok studenti plaćaju pola cijene.
    Kaj su onda ovi od 12-18 g bogati kad za njih nema baš nikakvih popusta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ako Zagreb nema dobro riješen javni prijevoz, onda ne znam što je s ostatkom zemlje. Živjela sam i u Zagrebu i provinciji pa mogu uspoređivati. Od cijena đačkih i radničkih karata, do uopće voznog reda. Ako propustiš bus ili vlak, nema drugi satima, npr. a riječ je o par km udaljenosti.
    problem zagreba je da on nema dobro rijesen promet
    previse ljudi koristi automobile jer su prigradski vlakovi rijetki, tramvaji skupi i, da, ujutro je uzasna guzva.
    moj sin je u petom razredu ispao iz tramvaja kad je ovaj otvorio vrata
    na leđa
    na torbu
    putnici ga zamalo pregazili

ali u odnosu na dubrovacki javni prijevoz i problem dubrovnika s prometnim guzvama, cijenama karata i parkinga, ovo u zg je pjesma

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prigradski vlakovi uopće nisu rijetki ujutro, npr. ja ujutro imam vlak u 7:30,7:43,7:48,8:00, a ne znam kako tramvaj može biti skuplji od benzina.

Ali ostaje činjenica da previše ljudi koristi automobile, a to je meni stvarno čudno jer je navodno kriza, a benzin je skuplji nego ikada, a da ne spominjemo parkiranje.

Najveći problem autobusnog prijevoza iz mog kvarta je upravo ogromna prometna gužva, jer autobusu treba i 45 minuta do Črnomerca (srećom tu je vlak).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da zagreb odluci da mu je vazno da ljudi koriste tramvaje i autobuse, vozili bi cesce i za duplo manje para

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U ITL gdje ja zivim je karta 1.38 eur ako se uzme karnet, i vrijedi 90min za sav javni prijevoz, ukljucujuci metro koji je stvarno razgranat. Djeca (mislim do 10g) ne placaju karte. U usporedbi s tim, javni prijevoz u Zg je skuplji i losiji (iako bolji nego u drugim HR gradovima).

Skuplji mislim u usporedbi s kupovnom moci. Puno skuplji.
    Posljednje uređivanje od Charlie : 14.10.2014. at 12:22

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

previse ljudi koristi automobile jer su prigradski vlakovi rijetki, tramvaji skupi i, da, ujutro je uzasna guzva.
    na leđa
    na torbu

ali u odnosu na dubrovacki javni prijevoz i problem dubrovnika s prometnim guzvama, cijenama karata i parkinga, ovo u zg je pjesma
    Tu gdje živim postoji samo nekoliko vlakova dnevno, večernji i noćni ne postoje. Ti vlakovi jedva povezuju škole i radna mjesta. Nisu jeftniji od ZET-a, dapače. Busnih linija skoro da nema, postoji školski bus, mjesta i sela su nepovezana s gradovima. Bez auta je nemoguće. U moje se vrijeme dosta stopiralo, ima toga dosta i danas, iako danas starci puno više vozikaju svoje klince. Javni prijevoz zapravo ne postoji. Nema ni taksija. U okolnim gradovima ima, ali su skuplji od zagrebačkih pred koju godinu.

Sjećam se kako sam mrzila tramvaje i neke vozače, kako je smrdilo i kako smo ispadali van, ali barem su vozili. I ti vlakovi, postoje i česti su. O busevima da ne pričam. Kužim da se male sredine ne mogu uspoređivati s velikim gradovima jer je logika organizacije života drukčija, ali tvrditi da je 90 ili 120 kuna skupo za mjesečni pokaz usluge koja traje 24 sata mi se ne čini realno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

da zagreb odluci da mu je vazno da ljudi koriste tramvaje i autobuse, vozili bi cesce i za duplo manje para
    Slažem se.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma sve si u pravu i nelogično mi je uspoređivat se s gradovima u drugim državama koji imaju znatno bolji BDP.
    vozila sam se ZETom 7 godina, i da znam šta je gužva u 7ipo ujutro i u 5-6 popodne.
    Ali kad sam se nakon tih 7 godina vratila u Split, i za istu cijenu sjela u Prometove buseve.. ah svašta sam tamo doživjela, vozni red mi je najmanja briga. Tipa pada kiša,a bus ima na krovu rupu recimo 10x10cm, unutra se slijeva sve, mi stojimo u lokvi. Jednom se vozač išao svađat na dnu busa sa curom koja nije imala kartu, a nije digao kočnicu, bus nastavio sam nizbrdo, sreća nije bilo nikoga na cesti (čitala sam u Slobodnoj da se jednom desilo slično pa jesu nekog udarili), vozač se zaletio naprijed i naglo zakočio, mi se svi poudarali po busu.. ma mislim posebni su to doživljaji za samo 11kn
    al istinabog ljeti kad dođu turisti pojave se odnekud čarolijom novi klimatizirani busevi

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ne žele bandiću ni da ih kolješ ništa priznati.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja kci je nakon ovogodisnje jedne voznje PRometovim autosbusom od dvije stanice rekla mama ja se ne zelim vise ikad voziti u ST autobusom, a nije vjerovala majci da je bolje da se prosetamo

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ponekad sam u iskušenju da se prošetam od Kaštela

s tim da mene još najviše boli ponašanje vozača, pogotovo kada se starijim ženama obraćaju sa baba i govore im ti, kosa mi se digne na glavi, uvijek ih poželim upitati "gospodine, je li ova gospođa zaista vaša baka?" ali već sam naučila da no matter what ne želiš naljutiti svog vozača

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jos imam karte jer je takav guzva bila da nismo ni mogle do automata ni primirisati.

e da ST, tj. Promet ima djeciju kartu. ne sjecam se koliko dodje. ako se sjetim doma pogledam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Autobusi bi mogli voziti duplo češće u špici prometa, a od toga ne bi bilo nikakve koristi jer ne bi mogli prolaziti od automobila.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Autobusi bi mogli voziti duplo češće u špici prometa, a od toga ne bi bilo nikakve koristi jer ne bi mogli prolaziti od automobila.
    točno Mima, sjećam se kako sam ja išla kroz Savsku onomad
    iskrcam se kod Vjesnika i idem pješke, prođem pored jedno 5-6 17ki i uđem u onu kod kazališta

a poništivača za karte u Prometu više nema, uveli su neke moderne kartice koje skoro nitko ne koristi, a obične karte ti pečatira vozač. ponekad nema pečat pa ti se potpiše i kao upiše sat. Tako sam saznala da vozači imaju rukopis dosta sličan doktorima

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Priznajem vam strašnu jutarnju prometnu gužvu u ZG

Od Rijeke do rotora sam stizala za sat i pol, a za doći od rotora do Zvijezde, autom, ponedjeljkom (tamo sam morala biti do 8.15), trajalo je više od toga.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, svatko se svrbi gdje ga žulja. U subotnjojutarnje buseve i tramvaje u Zg se ne može ni ući, to je živa koma, a samo zato jer je ZET izračunao da treba prepoloviti broj linija zbog, jelte, vikenda. Je li netko probao ući u tramvaj malo prije 8h subotom ujutro na Črnomercu prema gradu (dakle, na polaznoj stanici!), pa linija 6 i 11 vozi svako 15 min., ljudi ima ko Kineza Isto je i s busom). A o povratku oko 12 ili 13h da i ne pričam, gore nego radnim danom u špici. Ali ZET ne trza jer je - vikend.
    Isti je drek radnim danom navečer oko 20h i malo kasnije, učestalost tramvaja se prepolovi, a hrpe ljudi, učenika, studenata idu doma, meni se dogodi da propustim 2-3 tramvaja jer ne mogu ući na Frankopanskoj. Automobilske gužve su tada već davno jenjale.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

na leđa
    na torbu

neki sam se dan pozitivno sokirala - 3ca zona u Zg 1,5kn.... (u nas je to 5kn)

ali,moram primjetit,ovaj sam vikend ostala iznenadjena brojem biciklista u Zg,cini mi se da ih je broj naglo porastao u zadnje vrijeme...
    valjda zbog krize a i tog next bike sistema koji je uveden... fora je sto ga mos uzet i besplatno na kratko...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

istina čoksa, ja se u to vrijeme ne vozim pa ne znam kako je.

Ali subotom stvarno budu gužve, znam nekad ići sa djetetom do grada, i uvijek se iznenadim.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima stvarno krasnih vozača, ne mogu reći, ali su u manjini.
    nekako mi je u zadnje vrijeme najveći izazov -kako uloviti zetovca,
    jer mi se čini da je njima najveći izazov kako zatvoriti vrata onaj trenutak kada dotrčiš do busa ili tramvaja.
    pa zar je stvarno tako teško pričekati tih 5 sekundi, doslovno 5, da netko uđe.

a ono što me posebno iritira je što postoji selekcija u zahebavanju oko karata.
    u busu se otvaraju samo prva vrata, ako uđe nekakav mrga s pogledom ispod obrva,
    nema šanse da se karta traži, ali zato srednjoškolci moraju dati zadnjih 10 kn za kartu.
    ne kažem ja da i ne trebaju, ali onda budi faca i traži svakoga kartu,
    a ne ako procijeniš da bi moglo biti šaka-nos-patos, praviti se grbav.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

što se tiče prometa u zg - skoro skroz sam odustala od zet-a, iako teoretski znam da je vožnje jede osobe u autu neekonomična, neekološka i još na razne načine loša.
    npr. radim kod autobusnog kolodvora, vrtić je u voltinom, živim na remizi. krenem iz ureda oko 15:00 doma sam oko 15:45. ako idem gradskim prijevozom doma sam oko 16:30 (pješačimo od vrtića do doma 20 min, pa kad se eli ne hoda dođemo i kasnije).
    ako nas 4 idemo u "grad", tremvaj nas dođe 60kn, a autom potrošimo na benzin i parking duplo manje.
    da ne nabrajam dalje.
    ipak, vjerujem kad djeca poodrastu promjeniti ću se i prestati vozikati.

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

:D :D :D Koje brutalne antisemitističke reakcije na moj post. Pa rekla sam da sam Židov. Srednje ime mi je Tartuffe! :D
    Ok, na enterima ne'm štedila.
    Je, Anin i Tanči su dobro uočile- podstanari smo. Oboje imamo nesigurne poslove, nemamo rodbine sa sela itd. Jedini izbor je da moramo paziti na novac.
    Uz sve što sam navela, ono za što se na mjesečnoj razini ostavlja sa strane su najkvalitetniji dodaci prehrani u trudnoći, a to koristi i moj muž jer ima stresan posao. Želim da oboje ostanemo zdravi.
    Uštedjeli smo i za kvalitetniji pribor za jelo jer su nam išle na živce rasparene žlice i vilice (to sam odnijela u firmu jer tam pribora uvijek fali)- i to smo kupili WMF, no u Mulleru upecali akciju, naravno.
    A pranje veša- perem ga kad hoću jer imam jednotarifno. Dvotarifno nisam htjela jer sam iskalkulirala da se ovo 15% više isplati, a i da- ne perem noću, ne radi susjeda, unajmili smo poprilično dobro izoliran stan, i zvučno i toplinski, a i ispod nas nema nikoga. :D Osim tog vešmašina mi stvarno ne proizvodi buku, niti troši vode i struje k'o luda. Nisu današnje mašine k'o one prije 40 g. da zvuče kao da Boeing polijeće.
    I još mi se nekak' čini da štedljive ljude drugi doživljavaju neurednima? Pa ne štedim na vodi tak da se ne perem, samo se sama šišam, friziram i farbam. :D A isto tak i muža (osim kaj ga ne farbam). Dapače stalno dobiva pohvale za bradu. Uostalom ne bi mi frendice dolazile na friz da ne znam kaj delam. :D
    Nisam ni frizerka, ni pekarica po struci. Jednostavno sam to naučila radit... Isto tak namjeravam i naučit krojit i eventualno nabavit i mašinu. Čekam kad će ona mala Pfaffica opet bit u Lidlu na akciji... Sad imaju Silvercrest i nije mi neš'. :D Umjesto da plaćamo išta na rate- štedi se za to, planira i onda kupi za keš. Makar koštalo 10 000- kad se i skupi lova za nekaj, cijena najčešće i padne + popust na gotovinu... A kad bi bilo na rate, koštalo bi više i odbijalo bi se od idućih budžeta. Ovako je za gotovinu kupljeno, i bok. Nije li tako jednostavnije?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, u stvari, nazivati se Židovom jer si škrt je u najmanju ruku politički nekorektno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa svakako!

Možeš se nazivati Škotom, Bračaninom (moj kum) ili Podravcem (ja).

Glede u svezi Židova - imam o njihovoj racionalnosti, ali i kreativnosti prilično visoko mišljenje na temelju nekoliko individua koje poznam. Nije ih puno pa ne mogu tvrditi da je to opća pojava. Ima takvih ljudi u svim vjerskim i etničkim skupinama.

Inače, ta priča o židovskoj (i ostaloj nacionalno obojenoj) škrtosti sigurno ima neki povijesno utemeljeni razlog, ali nije ovo mjesto za to.

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Onaj filing kad Vam se nekaj svidi u izlogu i obuzme vas onaj shopping junkie osjećaj "moram to imat, makar o'šla u minus", odite par metara dalje u drugi dućan razgledat'. Izađite van i taj predmet se već svidio nekom drugom- gđa pakira cipele/ torbu/ nakit/ haljinu, drapa račun i ima izraz "z'griješila sam bludno" na licu- to ste mogli biti vi, al' ste se obuzdali...
    Realno jako nam malo stvari u životu treba, al' ono kaj treba kad se živi u banana državi je il' otić van il' promijenit' životne navike iz temelja. Vatikan neće vratiti 10 mlrd kn RH, budžetu će faliti 9 mlrd kn, prosvjetari u 12. mj. neće dobiti plaće.. Što je iduće? To je naša realnost! Ne samo mog muža i mene, nego i svih vas. Tko zna što će se još rezat'? Dječji doplatak..?
    Da, prijevoz je jako skup. Previše. ZET-u kronično fali para, a falit će još i više. Prirez u ZG ne može biti veći, ili...? Dok Bandić gradi viadukte na ulazu u grad i dok Mesnička izgleda k'o sletna pista za UFO i nitko se ne pobuni neće nam bit' bolje... Al' to da odem na frizuru za 300 kn mi ziher neće nikako pomoć' u životu, kao ni to da jedem njoke s piletinom i bešamelom s koprom u restoranu i platim 200 kn za muža i sebe, kad to isto doma napravim za 30 kn. I još nam nitko ne gleda u tanjur kad smo doma, pustimo si muziku koju hoćemo i zapalimo i svjećicu... Ima mali milijun gušta kojih se nitko ne mora odreć' a koštaju NIŠTA.

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, u stvari, nazivati se Židovom jer si škrt je u najmanju ruku politički nekorektno.
    Ak' imaš židovske krvi, to je autoironija. Sasha Baron Cohen stalno sprda Židove, pa..? I Bosanci imaju najviše viceva o Muji i Hasi. Stvar je u humoru, a tog danas fali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto jedna od tih koja se vozi sama u autu, prije je bio jedan od razloga da brže stignem po kćer u vrtić, boravak ... a drugi je taj što mi je mučno čak i u tramvaju. Sad idem biciklom kad je lijepo vrijeme, kad nije s autom.
    Posljednje uređivanje od larmama : 14.10.2014. at 22:25

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja idem sama prvih 5 km, a dalje a kolegicom. Jedan tjedan ona drugi ja. Zet mi ne dolazi u obzir. Put bi trajao cca 1h duze.
    Isla sam vlakom, al je firma odlucila ukinuti kombinaciju zet+hz.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni se čini da Junior samo živi vrlo blizu onome kako je nekad dobar dio ljudi živio i to je bilo normalno. Recimo dobu dok je moja mama bila mala.
    Nije mi bilo ugodno čitati onaj prvi post o njezinim mjerama štednje, ne samo zbog entera, već zato jer mi je to nekoliko svjetlosnih godina daleko.

A u nekoj mjeri opet slažem se s onim da nam malo treba, razbahatili se svi, i ja među njima.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Do posla imam 10 min autom. Ili 7 min pješke pa 10 min tramvajem.
    Idem autom. Ili biciklom. Jer mi se ne da nositi torbu, laptop i ručak tih 7 min pješke do tramvaja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto vidite; oko moje firme se zaista svuda naplaćuje parkiranje, i naći mjesto koje se ne plaća u okolini je jako jako teško.
    Pa opet, ljudi dolaze na posao prije sedam da bi eventualno ulovili takvo mjesto.
    Ili plaćaju mjesečno 300 kuna (mislim) za jedan parking u blizini. I za taj parking postoji lista čekanja.
    Naravno, ima ljudi koji žive na mjestima odakle je teško doći javnim prijevozom, ili voze usput djecu, ili nešto slično, ali ima i (gomila) onih koji se voze iz čistog komfora.
    Tako da čisto sumnjam da bi pojeftinjenje javnog prijevoza smanjilo broj automobila na cesti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je obbrnuto - otkada na posao ne idem autom, uopće se ne živciramo. Totlno sam kul s prometom, čajk sam jučer podnjela i neopisivi smrad u tramvaju. no običo ne uđem u njega ili barem dio puta pješačim.- Niti MM niti ja neželimo u auto, pa kada tereba skupiti koje dijete ili otići u veću nabavku (a i to smo prestali, veća nabavka je jedino kada se ide po gajbu pive, ostalo kupujemo usput), svašđđamo se čiji je red. On, ja sam bila priošli putm, daj ti, ne ti i tako unedogled. A

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Velika, jako velika razlika je između racionalnog ponašanja i škrtosti.
    Neću secirati ničije postove jer mi je to bezveze, ali meni odlazak frizeru dvaput godišnje zaista pomogne da se osjećam bolje i ne bih ništa pametno napravila da hodam svijetom izrezuckane kose koju sam sama "šišala", a 130kn koliko platim za šišanje i farbanje stavila u kasicu.
    Isto vrijedi za kvalitetne cipele ili torbu...
    Ne namjeravam nositi stvari u dućanskim vrećicama.
    To nije štednja. To je škrtost, a škrtost je po meni-bolest isto kao i rasipništvo.
    Baš jučer pričam s jednom meni jako dragom gospođom i tako se dotaknemo troškova života i pita ona mene kako izlazimo na kraj od kad mi je muž u mirovini, rekoh joj: dobro, pa da, ali mirovina je puno manja od plaće- ona će.
    Je, manja je, ali mi smo skućeni ljudi.
    Stambeno pitanje nam je riješeno, auto isto, kredita nemamo i ne trebamo i zapravo nam uopće ne treba puno: režije, hrana i nešto malo za dijete.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja idem na posao pješice. To je velika sreća (stanujem blizu=neprocjenjivo).

Danas imam sastanak na drugom kraju grada pa sam došla autom - to su rijetke prigode... Ponekad u takvim slučajevima uzmem službeni auto ako slučajno ima koji viška, ali ne pravim od toga dramu ako i nema, nije to baš često. Uvijek nađem nešto što i sebi obavim u takvim situacijama, pa ne tražim od firme ni službeni auto ni lovu za parking, bez obzira kojim autom idem.

Kad sam radila na drugom kraju grada, gradskim prijevozom trebalo mi je oko sat vremena, a autom pol manje (u špici) pa tu nije bilo mjesta nekom biranju jer sam u to vrijeme imala dva klinca u jaslicama. Išla sam autom i gotovo. Ali to što dnevno mogu na posao (i skočiti doma pod gablecom kao sada, kad mi je sin doma jer je uganuo gležanj) ne može platiti nikakav novac. To je stvarno sreća.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čisto da pitam Vas lokalne korisnice Zet - a, koja karta mi je najpovoljnija kad dođem s djetetom u Zgb?
    Problem je što obično trebam tramvaj po 2-3 stanice u jednom smjeru, pa možda 2-3 u drugom, onda si ja kao veliki ziheraš kupim dnevnu kartu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, sreća.
    ja nisam nikad blizu stanovala.
    Uvijek sam putovala sat, sat i pol u jednom smijeru.
    I to me ubija.
    Ta stalna putovanja.
    Danas pada kiša i putovanje se odmah produžuje za još pola sata.
    Dakle, 8 radim, a 4 putujem
    Sa autom bi bilo isto i naravno problem parkinga jer radim u centru, zapravo na Gornjem gradu, a gore je poseban kaos oko parkiranja

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Čisto da pitam Vas lokalne korisnice Zet - a, koja karta mi je najpovoljnija kad dođem s djetetom u Zgb?
    Problem je što obično trebam tramvaj po 2-3 stanice u jednom smjeru, pa možda 2-3 u drugom, onda si ja kao veliki ziheraš kupim dnevnu kartu.
    Elektronska karta. Ona na plastičnoj kartici vrijedi 90 minuta u svim smjerovima i košta 10 kn.
    Tih kartivca imaš za kupiti na kioscima i na jednoj ti bude 30 kn što je vrijednost tri karte.
    Ako putuješ duže od 90 minuta i mijenjaš smjerove, mislim da ti je dnevna bolje rješenje jer dnevna vrijedi cijeli dan, a košta 30 kn.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stedim na onome sto mislim da treba ( perem rublje kad je jeftina struja, kupujem artikle na akciji kad god mogu, pazim na potrošnju vode). Na nekim stvarima ne želim štedjeti. Kredita nemamo, stambeno pitanje nam je riješeno, automobil nije kupljen na kredit. Da sam podstanar, posložila bi prioritete vrlo brzo, tada bi pisala i radila isto kao junior.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •