Stranica 67 od 110 PrviPrvi ... 1757656667686977 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 5558

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    4,427

    Početno

    Kod mene u firmi ima 3 vegetarijanca, 2 vegana i 3 njih koji jedu samo onu neku hranu koju stalno naručuju online iz dućana koji se zovu "zdravo, najzdravije i najekološkije ikad".
    I svi oni su si uspjeli naći neki catering s kojim su zadovoljni.
    Možda nema u svakom dijelu grada, ali ovdje ima... očito im se isplati.

  2. #2
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene u firmi ima 3 vegetarijanca, 2 vegana i 3 njih koji jedu samo onu neku hranu koju stalno naručuju online iz dućana koji se zovu "zdravo, najzdravije i najekološkije ikad".
    I svi oni su si uspjeli naći neki catering s kojim su zadovoljni.
    Možda nema u svakom dijelu grada, ali ovdje ima... očito im se isplati.
    sigurna sam da nađu nešto što im je prihvatljivo
    moja očekivanja su možda previsoka
    evo moja kolegica svaki dan naručuje iz Luncha, kaže da je njoj to prefino. Ja sam probala par puta, ništa mi nije bilo fino. Sve to znam bolje, ukusnije i jeftinije skuhati sama, prema tome, preskupo je, koliko god da košta.
    Kuham svaki dan, što zbog sina koji nema ručak u školi, što zbog sebe (i ostalih ukućana, ali to nije imperativ) i kuhanje mi uzme max sat vremena dnevno. Nekom je to možda previše, ali meni je doista bitno da je hrana ukusna. Ne doživljavam hranu samo kao gorivo, u tom slučaju bismo svi jeli kaše i tijesto plus malo vitamina u tabletama.

  3. #3
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,344

    Početno

    Moj vegetarijanac nosi klopu od zdoma,sportaš koji jede non stop

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,812

    Početno

    meni je sve fino što netko drugi skuha

  5. #5
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Nije ni meni fina. OK, nije mi baš uvijek fino ni ono kaj sama skuham, ali barem kupim fine i friške namirnice.

    Tvrditi da je hrana iz dostave/restorana zdrava je isto dvosjekli mač jer fakat nemaš pojma kaj i kak su skuhali - znaš samo krajnji proizvod.

  6. #6
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    4,427

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni meni fina. OK, nije mi baš uvijek fino ni ono kaj sama skuham, ali barem kupim fine i friške namirnice.

    Tvrditi da je hrana iz dostave/restorana zdrava je isto dvosjekli mač jer fakat nemaš pojma kaj i kak su skuhali - znaš samo krajnji proizvod.
    Ako nemaš dovoljno resursa/kapaciteta sam nabavljati namirnice za koje si siguran da su friške, onda ti je svejedno .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 12.10.2020. at 14:08

  7. #7
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,634

    Početno

    Ja sam nekoliko puta jela iz luncha hranu. Ja ne naručujem, nego MM pa se potrefilo da smo skupa od kuće radili i jeli. Meni je to neloše, ali ne bih voljela svaki dan jesti. Ali da mi Boškinac s Paga šalje hranu, rado bih to jela umjesto svoje hrane

  8. #8
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nekoliko puta jela iz luncha hranu. Ja ne naručujem, nego MM pa se potrefilo da smo skupa od kuće radili i jeli. Meni je to neloše, ali ne bih voljela svaki dan jesti. Ali da mi Boškinac s Paga šalje hranu, rado bih to jela umjesto svoje hrane
    Eh, moj izbor bi bio Zlatna potkova iz Smiljana

    Ali tam ne treba puno platiti finu hranu (tko voli). Jednom smo se vraćali s mora i stali tamo na ručak. Moji sinovi i muž navalili na janjetinu, a ja uzela plućica na kiselo. Porcija je koštala 10 kn

    Skuhala bih ja to i doma, ali teško je nabaviti plućica i druge iznutrice (jetrica na naglo, srce u umaku od kiselog vrhnja, bijeli bubrezi pohani ili dinstani na luku, pa preliveni jajima, mozak na isti način.... ne znam uopće gdje bih to kupila).

    Isto - ima jeftinih finih riba - morski pas, mljac... Ili ne treba uvijek kupiti hobotnicu za salatu, muzgavci su isto super, a često su puno jeftiniji. Za rižoto od kozica treba ih samo malo, a super je. To je kod nas česta večera - bijeli rižoto od kozica ili crni od sipe, kad nabavim.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.10.2020. at 16:08

  9. #9
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Sillyme, nisam uopće mislila na forumašice nego na ljude iz svoje organizacije.
    Njih vidim što jedu, znam tko živi sam, znam koliko je komu važno je li hrana ukusna ili jedu samo da nešto pojedu. Za forumašice nemam kompletnu sliku.
    Meni je isto tlaka kuhat samo za sebe (kada ostanem sama) ali ne znam bih li mogla cijeli život provesti na hrani iz dostave. To mi je depresivna pomisao.

  10. #10
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,862

    Početno

    Vatrica umireem

  11. #11
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,862

    Početno

    Mislim da s u rijetki koji žive samo na dostavama,ali moguće da i takvi postoje.

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da s u rijetki koji žive samo na dostavama,ali moguće da i takvi postoje.
    Jao, ima toga među mladim ljudima sve više... Kad žive sami, nije im presudno da kuhaju. Obitelj je druga stvar - em gledaš da djeca jedu zdravo, em nemaš para za naručivanje gotove hrane svaki dan.

  13. #13
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,599

    Početno

    Slažem se Bubi, ja radim u centru sa dvoje vegetarijanaca i naručimo svako toliko neku dostavu ili odemo negdje nešto pojesti. Radije biram to kad si ne ponesem ručak od doma jer za pecivo i par gluposti u Sparu ostavim jednako para a kvaliteta obroka je nemjerljiva.
    Nije meni imperativ samo jesti zdravo (naručimo ponekad i pizzu iz dostave, nećemo se lagati ) niti uštedjeti pod svaku cijenu, ali težim nekom racionaliziranju troškova. Ja recimo užasno rijetko odem na kavu, jednom u par tjedana, a mnogi oko mene su na dnevnoj bazi barem na jednoj kavi, a često i na tri. Zato ću pojesti sladoled kad mi se jede i naručiti dostavu za ručak umjesto da ne jedem ništa do 17 kad dođem doma. A uvijek postoji i bojazan da su djeca sve pojela pa da mi ni neće ostati ništa od ručka.

    Off topic, Nano, nisam upratila da ti je dijete odselilo! Studij u Hr ili negdje vani? Možeš i na pp, znatiželjna sam.

  14. #14
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku

    Off topic, Nano, nisam upratila da ti je dijete odselilo! Studij u Hr ili negdje vani? Možeš i na pp, znatiželjna sam.
    ima nas jos

  15. #15
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    evo sa mnom u uredu četvero (od 7) koji žive na hrani iz dostave/restorana

  16. #16
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,599

    Početno

    Pa ja da nemam djecu isto bi tako živjela. :dunno Kuhat ne volim, a baš previše ni jesti ne volim. Za preživljavanje bi se našlo.

  17. #17
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Kod mene isto jako puno ljudi jede u restoranima ili naručuje dostavu na dnevnoj bazi.
    Iskreno, niti ja nisam jela u dobroj menzi, niti su mi ti gableci po mjestima po kojima oni idu jestivi/prihvatljivi za svaki dan.

    Ali ne znači da nema fine dostave/restorana za gablece, evo pao mi je na pamet onaj Veganšpek u Tomašićevoj, oni kuhaju makrobiotički obrok i meni je stvarno fin, a i ono što nije makrobiotičko je fino. Vidim da im je sad taj obrok 58 kuna, meni prijateljica radi u blizini pa kaže da ona to jede po pola s kolegicom i da joj je dosta. Moja kći od 45 kila pojede cijeli taj ručak bez problema, ali ok. No, 29 kuna x 22 dana = 638 kuna mjesečno, nije to baš zanemariv iznos.

    Ja znam da kad sam ono kad je bila kriza odlučila štediti ono što sam izbacila je bila vožnja autom na posao i jedenje gableca po vani svaki dan, nego sam si nosila hranu od kuće. To mi se čini kao dosta velike stavke, na kojima se onda može i značajno uštediti.

  18. #18
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene isto jako puno ljudi jede u restoranima ili naručuje dostavu na dnevnoj bazi.
    Iskreno, niti ja nisam jela u dobroj menzi, niti su mi ti gableci po mjestima po kojima oni idu jestivi/prihvatljivi za svaki dan.

    Ali ne znači da nema fine dostave/restorana za gablece, evo pao mi je na pamet onaj Veganšpek u Tomašićevoj, oni kuhaju makrobiotički obrok i meni je stvarno fin, a i ono što nije makrobiotičko je fino. Vidim da im je sad taj obrok 58 kuna, meni prijateljica radi u blizini pa kaže da ona to jede po pola s kolegicom i da joj je dosta. Moja kći od 45 kila pojede cijeli taj ručak bez problema, ali ok. No, 29 kuna x 22 dana = 638 kuna mjesečno, nije to baš zanemariv iznos.

    Ja znam da kad sam ono kad je bila kriza odlučila štediti ono što sam izbacila je bila vožnja autom na posao i jedenje gableca po vani svaki dan, nego sam si nosila hranu od kuće. To mi se čini kao dosta velike stavke, na kojima se onda može i značajno uštediti.
    da, spomenula sam već, ali možda nije bilo dovoljno jasno - sigurna sam da ima dostava koje su dobre ali su zato koštaju

    moja logika je - ono što skuham sama doma je bolje od jeftine dostave, a ponekad i od skupe dostave
    inače, prehrana koja nije bazirana na mesu (ne govorim o vegetarijanskoj prehrani) doista nije tako skupa
    mislim da je problem u tome što naša tradicionalna jela uglavnom uključuju meso, odnosno povrće dolazi samo u kombinaciji s mesom (roštilj + povrće s roštilja) ili prekuhano u nekom ćušpajzu (koji bi svima dosadili da se jedu svaki dan, sve da su najfiniji na svijetu)

    općenito za neku raznolikost, pa čak i vještinu u kuhanju mislim da je najvažnije skoncentirati se na povrće, a meso neka bude prilog, ako već mora

  19. #19
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    da, spomenula sam već, ali možda nije bilo dovoljno jasno - sigurna sam da ima dostava koje su dobre ali su zato koštaju

    moja logika je - ono što skuham sama doma je bolje od jeftine dostave, a ponekad i od skupe dostave
    inače, prehrana koja nije bazirana na mesu (ne govorim o vegetarijanskoj prehrani) doista nije tako skupa
    mislim da je problem u tome što naša tradicionalna jela uglavnom uključuju meso, odnosno povrće dolazi samo u kombinaciji s mesom (roštilj + povrće s roštilja) ili prekuhano u nekom ćušpajzu (koji bi svima dosadili da se jedu svaki dan, sve da su najfiniji na svijetu)

    općenito za neku raznolikost, pa čak i vještinu u kuhanju mislim da je najvažnije skoncentirati se na povrće, a meso neka bude prilog, ako već mora

    Nije niti meso baš jako skupo, osim ako se radi o bifteku ili recimo teletini, koja čak isto nije ne znam kako skupa ako ju usporedimo s hranom iz dostave,

    (kila telećih šnicla=110 kuna, najjeftinija dostava recimo 4x30 kuna=120 kuna)

  20. #20
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    4,427

    Početno

    Ima ih i kod mene... dečki samci, rane 30-te. Bolje i to nego pizza, ćevapi i mesni narezak što bi njima vjerojatno bila alternativa .

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,812

    Početno

    638 kn mjesečno nije puno za samce
    mislim da svaki dan kuhaju to isto jelo da bi potrošili puno više

  22. #22
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    638 kn mjesečno nije puno za samce
    mislim da svaki dan kuhaju to isto jelo da bi potrošili puno više
    Čuj, da kupe sve makrobiotičke sastojke u startu sigurno bi . A inače, da kuhaju to jelo u toj količini, a ne znam.

  23. #23
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Hm, pa obzirom da se najvise hrane baca upravo iz kucanstava, ja sam sigurna da jedenje vani mnogima Moze predstavljati stvarnu ustedu. Dapace u nekom mom idealnom drustvu gradjani bi imali kroz poreze placen i zagarantiran jedan kuhani obrok dnevno, koji bi bio placen restoranima. Ne sad bas onima s Michelinovom zvjezdicom, no svakako onima koji nude pristojnu hranu za pristojan novac. Recimo UK je uslijed korone doista odlucio subvencionirati jedenje u restoranima kako bi pokrenuli posrnulu industriju. Obzirom na zestok ritam zivota, zaposlenost, aktivnosti, cinjenice da ne rade svi u bicikl dometu od kuce, ja mislim da bi to za velik dio stanovnistva bilo super. I ekonomski i zdravstveno i ekoloski i naravno feministicki obzirom da su zene znacajno vise opterecene u kuhinji.
    A ljudi koji fakat vole kuhati i planirati obroke i kuze razliku u rizotu kuhanom na temeljcu od prepecenih ili samo kuhanih pilecih krilaca (pitam za frendicu) i dalje bi mogli upraznjavati svoju strast.
    Ali to je trenutno utopija, bilo bi super da postignemo da su svi skolski obroci besplatni za pocetak.

  24. #24
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,634

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    A ljudi koji fakat vole kuhati i planirati obroke i kuze razliku u rizotu kuhanom na temeljcu od prepecenih ili samo kuhanih pilecih krilaca (pitam za frendicu) i dalje bi mogli upraznjavati svoju strast.

    Meni je problem što ja sebi baš fino kuham. I kako nisam sasa, kad mi je fino ja više pojedem. Da ja jedem svoj ručak svaki dan kod kuće, sigurno bih imala još više kila. (Ja sam doma najslabija karika s kilama )

    Tko li ono spomenu kocke - što bi rekao Mesić - nisam lijep, al nisam ni Škegro. Tako ja - ne patim od pečenih krilaca u temeljcu, al kocka mi je jako nefina. Mama i sestra uredno stavljaju i pristojna sam za ručkom
    Ja patim od svježeg začinskog bilja.

  25. #25
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,917

    Početno

    Ja volim i znam kuhati i kuham stalno i uvijek i to fino. Tako mi kažu.
    Ne naručujem hranu i ne zanima me to pogotovo zato jer većinu tih restorana jako dobro znam.
    (i vlasnike i backstage)

  26. #26
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Nadam se da bi i mi koji skuhamo temeljac od Podravka kocke i dalje smjeli kuhati u tom idealnom društvu.

  27. #27
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da bi i mi koji skuhamo temeljac od Podravka kocke i dalje smjeli kuhati u tom idealnom društvu.
    Nikako, kocke bi bile zabranjene

  28. #28
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako, kocke bi bile zabranjene

  29. #29
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako, kocke bi bile zabranjene
    slazem se za kocke, ali reci mi sto s onima koji rizoto podlijevaju s vodom jer nemaju temeljac. pitam i ja za prijateljicu
    Posljednje uređivanje od magriz : 12.10.2020. at 20:19

  30. #30
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Vidim niste antirecesijski nastrojene kod ormara
    OK, neću više klikati po planeru, bit će ugradbeni, samo da još pozovem majstore na izmjeru...

  31. #31
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,733

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da bi i mi koji skuhamo temeljac od Podravka kocke i dalje smjeli kuhati u tom idealnom društvu.
    Mozes se samnom druziti.
    Upravo sam kupila kocku. Nikad u zivotu nisam s njom kuhala, ali reko zasto ne probati.

  32. #32
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Znači kuharska diktatura

  33. #33
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Znači kuharska diktatura

    Kulinarski totalitarizam

  34. #34
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,634

    Početno

    (Ja sam diletant koji često pojede za ručak nešto tipa kroasan i crnu kavu.)

  35. #35
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    (Ja sam diletant koji često pojede za ručak nešto tipa kroasan i crnu kavu.)
    Jaoooo ja volim kroasane i kavu, ali trudim se zaobilaziti to u velikom luku. Ne mogu se sjetiti kad sam zadnji put, ali mi je to jaaaako fino!

    Danas sam za gablec imala sendvič sa sirom, jer nisam stigla složiti ništa pametnije. Kad mi se baš jako žuri, pojedem energetsku pločicu (nisu uvijek home made, znam imati u stolu i industrijskih... ali trudim se da se ne hranim time).

  36. #36
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Ja povremeno skuham lonac mesne juhe i onda dio toga zamrznem u manje posudice za temeljac. Isto radim i s ribljim glavama (i od riba od 30 kn /kg)

  37. #37
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Ja kad nisam u antirecesijskom raspoloženju, dajem bubreg za kroasan s bademom kod Meet Mie

  38. #38
    TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZGB
    Postovi
    4,620

    Početno

    Kao nekome tko čita ovaj topic zbog ideja o uštedi (to mu je, koliko znam, i namjena ) i kome je trošak za hranu najveći u kućnom budžetu (a samo nas je dvoje), meni osobno su jako zanimljivi i korisni postovi NiB i Peterlin, dok mi postovi tipa "ja ne želim štedjeti na hrani" baš i ne pomažu. Mogu se i sama lako nagovoriti da ne štedim na ničemu, tu mi ne treba pomoć.

    Znam da su mi opcije uštede na hrani limitirane jer ne jedem većinu povrća (to je već neka druga priča ) i ne hranim se zdravo, ali svejedno su mi zanimljivi takvi postovi, možda se nešto i zadrži u tvrdoj glavi.

  39. #39
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,862

    Početno

    Peterlin,
    Šta stvarno možeš izdržat dan na sendviču sa sirom padam odmah u nesvijest na tu pomisao.

    Ja bih živjela u ovom sašinom idealnom društvu. Bake ne samo da sam odvikla kocke, više ne koriste ni vegetu nego one zamjenske začine bake Mandice i dide xy, ja to zovem zdrava vegeta.

  40. #40
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin,
    Šta stvarno možeš izdržat dan na sendviču sa sirom padam odmah u nesvijest na tu pomisao.

    Ja bih živjela u ovom sašinom idealnom društvu. Bake ne samo da sam odvikla kocke, više ne koriste ni vegetu nego one zamjenske začine bake Mandice i dide xy, ja to zovem zdrava vegeta.
    Oporavljam se od vikenda (bila sam kod roditelja, sama), pa mi danas ne treba puno.

    Osim toga, jedem doručak svaki dan - žitna kaša ili neki home made snack
    Sendvič sa sirom = integralno pecivo, domaći sir s placa (inače imam dobavljača tih dimljenih domaćih sireva, ali nisam naručila ovaj tjedan, pa je mm kupio na placu nekaj slično i nije loše). Unutra su još i ssušene rajčice
    Pila sam još kavu i čaj i da, dosta mi je do ručka (slatko zelje i pečenice) u 16:15.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.10.2020. at 15:18

  41. #41
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,862

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Oporavljam se od vikenda (bila sam kod roditelja, sama), pa mi danas ne treba puno.

    Osim toga, jedem doručak svaki dan - žitna kaša ili neki home made snack
    Sendvič sa sirom = integralno pecivo, domaći sir s placa (inače imam dobavljača tih dimljenih domaćih sireva, ali nisam naručila ovaj tjedan, pa je mm kupio na placu nekaj slično i nije loše). Unutra su još i ssušene rajčice
    Pila sam još kavu i čaj i da, dosta mi je do ručka (slatko zelje i pečenice) u 16:15.

    Oprosti ne želim secirat tvoje obroke nego znam da ja na tome ne bih mogla izdržati. Sve zvuči fino samo mi nema dovoljno kalorija.
    Ajd ti dolaziš doma ranije od mene (ja oko 17h), mene bi hitna kupila s poda, a o radnoj efikasnosti da ni ne govorim

    Inače sam pobornik (valjda jer meni tako odgovara) kalorijsku glavninu obroka staviti u sebe do 13h da se stigne probaviti do navečer.

  42. #42
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti ne želim secirat tvoje obroke nego znam da ja na tome ne bih mogla izdržati. Sve zvuči fino samo mi nema dovoljno kalorija.
    Ajd ti dolaziš doma ranije od mene (ja oko 17h), mene bi hitna kupila s poda, a o radnoj efikasnosti da ni ne govorim

    Inače sam pobornik (valjda jer meni tako odgovara) kalorijsku glavninu obroka staviti u sebe do 13h da se stigne probaviti do navečer.
    Redovnim danom ne bih ni ja izdržala, ali danas je ponedjeljak, a vratila sam se s vikendaškog prežderavanja i jednostavno mi treba odmor.

  43. #43
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,862

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Redovnim danom ne bih ni ja izdržala, ali danas je ponedjeljak, a vratila sam se s vikendaškog prežderavanja i jednostavno mi treba odmor.
    Da kužim

    Ja sam evo jučer skuhala finu bućinu juhu kao za danas djeci uz ćufte, no 3 gladuša su odmah pojela prepune tanjure sinoć, kao da je probaju
    Tako da će bit juhe za nas samo danas igotovo. Ćufte sigurno neću jesti jer ne mogu 2x dnevno ručati konkretno, al zato bih juhu rado...ako mi ostane što god dok ja dođem doma

  44. #44
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Hvala TeddyBearz.

    Evo jedan primjer: u petak sam kupila 80 dkg golčića (malih lokardi) za 30 kn: u subotu smo ih spekli na gril tavi, prilog kelj na lešo. Kako je nama previše ribe, od ostatka je MM napravi paštetu, koje ima za dviej ili tri večere. Od glava sam skuhala juhu, koju ću bar dva dana nositi za gablec, uz još skuhanu rižu, quinou, proso il kaj već imam.
    Meni su to racionalni i zdravi obroci.

    Isto smo već pisali , vjerojatno na istoj temi, kak je jeftinije kupiti cijelog piceka i doma sve iskoristit, neg kupovat pojedinačno, batke, krilca, bijelo meso. Taj cijeli picek se lijepo da iskoristiti za razna jela..

    I jedva čekam kiselo zelje i sarmu. Ak bih šta mogla jesti svaki dan, to je sarma
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 12.10.2020. at 15:24

  45. #45
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,862

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Od glava sam skuhala juhu, koju ću bar dva dana nositi za gablec, uz još skuhanu rižu, quinou, proso il kaj već imam.
    Meni su to racionalni i zdravi obroci.
    Ovo nema šanse da ti priznam kao kompletan ručak na poslu to mi nije ni za pod zub.

    TeddyBearz,

    Mislim da je kod ovih ušteda važno voditi i računa o bioritmu. Različiti smo.
    Meni recimo ne dolazi u obzir čekanje do 17h da bih imala prvi konkretan obrok u danu iz više razloga (crkavam od gladi, nemam energije, mozak mi ne radi, na trening krećem već u 18h...), a nositi nekoliko posuda koliko meni treba za kompletan ručak mi je prekomplicirano na dnevnoj razini, pogotovo jer mi ni jelo nije onda fino kad se ohladi. Ako ti možeš izdržat da nešto malo čvakneš na poslu (juha, voće, zdrave grickalice, orašasti, jogurt i sl), onda možeš i ručat skuhano doma. Najčešće je to zapravo slučaj da cure imaju doma skuhano a na poslu pojedu nešto da izdrže, al ne baš taj kompletan ručak od doma. No za to izvesti, moraš imati želudac koji to može izdržati

    Ja imam u u uredu ormar ko špajza s tim nekim čudima koja su mi ko užina tijekom dana, uz doručak i ručak.

  46. #46
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je kod ovih ušteda važno voditi i računa o bioritmu.
    .
    Ja da na poslu pojedem kompletan ručak, morala bih poslije leć i odspavat. Nije da doma idem spavat nakon ručka u pol 5, al da ručam u 13:00 ziher sam da bi mi se prispavalo

  47. #47
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,039

    Početno

    Suhi začini za juhu - pa nema za tim potrebe ako čovjek skuha juhu svaki tjedan barem jednom (kako je Nano rekla - ja sam u istoj vreći). Moja svekrva je komentirala "nema juhe ovaj tjedan", jer ja nisam bila u Zagrebu, hehehe, inače svaki vikend skuham veću količinu i to rasporedim (dio pojedemo, dio služi kao temeljac, dio udijelim kome već treba - bratu, svekrvi...)

  48. #48
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,599

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa
    Barbi prvotno napisa
    Off topic, Nano, nisam upratila da ti je dijete odselilo! Studij u Hr ili negdje vani? Možeš i na pp, znatiželjna sam.
    ima nas jos
    Pod a) zavidim
    pod b) stvarno smo ostarile

    On topic ću kad stignem još malo.

  49. #49
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,344

    Početno

    Pa jetrica ima za kupiti ,bar ih ja viđam

  50. #50
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,634

    Početno

    Ja sam na placu jučer kupila cijelog piceka. Odrezala sam mu rep i masno oko repa, vrat, vrhove krilaca, dodala noge i iznutrice osim jetrica i ubacila u zamrzivač za neku buduću juhu. Da sam imala više volje, napravila bih temeljac od toga.

    Na putru sam popržila svježe začinsko bilje (peršin, timijan, vlasac i bosiljak) i dodala dvije žličice soli u to. S tim sam natrljala pile izvana i iznutra i stavila u glinenu posudu s poklopcem za pečenje. Jetrica sam nasjekla na sitno, i stavila okolo, dodala narezano povrće (krumpir, tikvice, mrkve, češanj češnjaka i luk), podlila malo bijelim vinom i vodom, al zbilja malo, jer povrće pusti puno vode. Poklopila i pustila sat i pol da se peče. Juhu sam imala od subote i pola glavice zelene salate.

    Naravno, nama je to previše, iako je mali pojeo batak, krilce i komad bijelog mesa, prije toga tanjur juhe, i naravno povrće uz meso i salatu . Danas je muž ponio na posao komad mesa i povrće. Ja sam sebi otkinula komad bijelog mesa i pola mrkve. Nisam ja lili

    Ima tog još dosta. Napravit ću rižoto tako da izmiješam rižu s tim povrćem i tekućinama, i narezati ostatak bijelog (to se kod nas najslabije prodaje). I 100% će mi još ostati mesa za paštetu. Mislim da je to kvalitetna hrana. Mogla sam još ušparati. Mrkve su kvalitetne domaće od poznate prodavačice. Kore od tog kvalitetnog grincajg otpada, malo luka i sl. se mogu iskoristiti za povrtni temeljac, da sam ubacila još one ostatke od piletine što sam ih zamrznula, mogla je biti juha za jučer. To nekad napravim, ali sam jučer bila baš umorna, nije mi se ništa dalo, a imam temeljaca u zamrzivaču. Nisam prije koristila taj otpad, naučila sam od gastronomada

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •