-
Ja sam na placu jučer kupila cijelog piceka. Odrezala sam mu rep i masno oko repa, vrat, vrhove krilaca, dodala noge i iznutrice osim jetrica i ubacila u zamrzivač za neku buduću juhu. Da sam imala više volje, napravila bih temeljac od toga.
Na putru sam popržila svježe začinsko bilje (peršin, timijan, vlasac i bosiljak) i dodala dvije žličice soli u to. S tim sam natrljala pile izvana i iznutra i stavila u glinenu posudu s poklopcem za pečenje. Jetrica sam nasjekla na sitno, i stavila okolo, dodala narezano povrće (krumpir, tikvice, mrkve, češanj češnjaka i luk), podlila malo bijelim vinom i vodom, al zbilja malo, jer povrće pusti puno vode. Poklopila i pustila sat i pol da se peče. Juhu sam imala od subote i pola glavice zelene salate.
Naravno, nama je to previše, iako je mali pojeo batak, krilce i komad bijelog mesa, prije toga tanjur juhe, i naravno povrće uz meso i salatu
. Danas je muž ponio na posao komad mesa i povrće. Ja sam sebi otkinula komad bijelog mesa i pola mrkve. Nisam ja lili 
Ima tog još dosta. Napravit ću rižoto tako da izmiješam rižu s tim povrćem i tekućinama, i narezati ostatak bijelog (to se kod nas najslabije prodaje). I 100% će mi još ostati mesa za paštetu. Mislim da je to kvalitetna hrana. Mogla sam još ušparati. Mrkve su kvalitetne domaće od poznate prodavačice. Kore od tog kvalitetnog grincajg otpada, malo luka i sl. se mogu iskoristiti za povrtni temeljac, da sam ubacila još one ostatke od piletine što sam ih zamrznula, mogla je biti juha za jučer. To nekad napravim, ali sam jučer bila baš umorna, nije mi se ništa dalo, a imam temeljaca u zamrzivaču. Nisam prije koristila taj otpad, naučila sam od gastronomada
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma