Stranica 73 od 110 PrviPrvi ... 2363717273747583 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,601 do 3,650 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Zato radiš prioritete. Netko uzme zadaću, netko letak .
    Kaj se se uhvatila mene. Djeca sama uče. Ak me pratiš možda znaš i u kojoj školi su. Ok, jedno ju je već i završilo, uspješno maturiralo i upisalo željeni faks.

    Sorry spajka na skretanju s teme o recesiji.

    da priložim temi - odlične mandarine su vam na akciji u Sparu. 5,5, kn/kg

  2. #2
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    4,427

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj se se uhvatila mene. Djeca sama uče. Ak me pratiš možda znaš i u kojoj školi su. Ok, jedno ju je već i završilo, uspješno maturiralo i upisalo željeni faks.
    Pa nisam se uhvatila tebe, nego sebe . Pitala si zašto ne letci, objašnjavam da imamo drugačije prioritete u kojima su mi letci nevažni.
    Ne znam u koju školu ti idu djeca, valjda MIOC? . Nisam još došla do srednje, moji su mali.

  3. #3
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    meni je lidlova tjedna ponuda isto zabava i opuštanje, često i tema razgovora s kolegicama

  4. #4
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    meni je lidlova tjedna ponuda isto zabava i opuštanje, često i tema razgovora s kolegicama
    meni je lidlov katalog također izvor zabave
    pogledam ga jednom tjedno
    čekam kada će im dimljeni losos biti u ponudi

  5. #5
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    meni je lidlova tjedna ponuda isto zabava i opuštanje, često i tema razgovora s kolegicama
    Dapače s jednom kolegicom sam imala i lidl pauzu na poslu, kad smo zajedno gledale što ima na mojoj aplikaciji.

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Dapače s jednom kolegicom sam imala i lidl pauzu na poslu, kad smo zajedno gledale što ima na mojoj aplikaciji.
    Oooo, daaaa...

    Već dugo nismo, ali prije korone kolegica i ja smo znale pod pauzom petkom otići do Lidla (nije nam daleko), ali sad mi je to komplicirano. Viš viš, mogle bi to opet u digitalnom obliku. Ne treba aplikacija, web stranica je sasvim dovoljna.

  7. #7
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Hvala onom tko reče da treba gledati Lidl katalog... Norveški dimljeni losos, mozzarella di buffala, pecorino, gorgonzola... Jedino burratu nisam vidjela. Ali zato ima punjenih njoka i raznih tortelina i raviola... Ode bar 200kn u ponedjeljak

  8. #8
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala onom tko reče da treba gledati Lidl katalog... Norveški dimljeni losos, mozzarella di buffala, pecorino, gorgonzola... Jedino burratu nisam vidjela. Ali zato ima punjenih njoka i raznih tortelina i raviola... Ode bar 200kn u ponedjeljak
    Tako ja sada u četvrtak. Adidas jakna za klinca.

  9. #9
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala onom tko reče da treba gledati Lidl katalog... Norveški dimljeni losos, mozzarella di buffala, pecorino, gorgonzola... Jedino burratu nisam vidjela. Ali zato ima punjenih njoka i raznih tortelina i raviola... Ode bar 200kn u ponedjeljak
    ako se dobro sjećam, imali smo mi cijelu temu na forumu posvećenu lidlovoj tjednoj ponudi, i bila je jedna od aktivnijih

  10. #10
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,337

    Početno

    Bravo za manjega
    Mada vas možda i sam iznenadi ,ipak je radio možda sebi sam planira nešto kupiti
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2020. at 15:44

  11. #11
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo za manjega
    Mada vas možda i sam iznenadi ,ipak je radio možda sebi sam planira nešto kupiti
    Da, vjerojatno... tata to nadzire, nemam sve informacije.

  12. #12
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,612

    Početno

    Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

    A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.

  13. #13
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

    A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.
    ma pusti to, daj nam razriješi dilemu korištenja pek papira više nego jednom?
    jel se i u tom papiru otpuštaju slobodni radikali i može li doći do kontaminacije nove ture keksića?

  14. #14
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,612

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ma pusti to, daj nam razriješi dilemu korištenja pek papira više nego jednom?
    jel se i u tom papiru otpuštaju slobodni radikali i može li doći do kontaminacije nove ture keksića?
    Pa nemam pojma niti da li prviput nešto otpuste

    Čisto razmišljam - ako možeš peći nešto pri 180 °C 15 minuta (npr. kiflice), a nešto drugo pola sata (npr. kroasane), ne vidim zašto ne bi dvoje kiflice ispekao na istom papiru (nemojte me sad po receptima, bez veze sam navela primjer ). Što bi se to dogodila u roku mjesec dana pri sobnoj temperaturi u mraku ladice. Ja sam pekla kestene pa kako sam u žurbi povisila temperaturu na 300, taj papir zbilja nije ni za što poslije, jer je jako potamnio na rubovima.

  15. #15
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nemam pojma niti da li prviput nešto otpuste

    Čisto razmišljam - ako možeš peći nešto pri 180 °C 15 minuta (npr. kiflice), a nešto drugo pola sata (npr. kroasane), ne vidim zašto ne bi dvoje kiflice ispekao na istom papiru (nemojte me sad po receptima, bez veze sam navela primjer ). Što bi se to dogodila u roku mjesec dana pri sobnoj temperaturi u mraku ladice. Ja sam pekla kestene pa kako sam u žurbi povisila temperaturu na 300, taj papir zbilja nije ni za što poslije, jer je jako potamnio na rubovima.
    pa sad ne znam da li se razvijaju neke bakterije na sobnoj temperaturi jer imaš papir s mikroostacima hrane?
    ali moj strah je generalizacija iz onoga zašto ne koristimo dvaput isto ulje za pravit npr pomfri, jer pri zagrijavanju se promijeni kemijski sastav, i onda kad se to ohladi, pa ideš ponovo zagrijat, onda je to vrlo nezdravo

    znači ne pričam o tome kad pečeš 5 tura keksića pred Božić

  16. #16
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,612

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa sad ne znam da li se razvijaju neke bakterije na sobnoj temperaturi jer imaš papir s mikroostacima hrane?
    ali moj strah je generalizacija iz onoga zašto ne koristimo dvaput isto ulje za pravit npr pomfri, jer pri zagrijavanju se promijeni kemijski sastav, i onda kad se to ohladi, pa ideš ponovo zagrijat, onda je to vrlo nezdravo

    znači ne pričam o tome kad pečeš 5 tura keksića pred Božić
    Pa što ako se razviju bakterije, ide opet na pečenje. Moj pleh za pečenje isto nije bez najmanje mrljice. Mislim da je gora situacija u mojoj ladici sa žlicama, što se bakterija tiče, pa nismo nikad imali proljev zbog žlica.

    Ja ne znam točno kakve se kemijske promjene događaju u uljima, ali moguće je da da. Ali ulje pojedeš poslije, dok papir ne jedeš, a nema dokaza da se ispravnim korištenjem do dozvoljenih temperatura od cca 220 °C oslobađaju plinovi koje bi apsorbirao proizvod kojeg pripremaš.

    Ima različitih i tih papira. Većina ih je prekrivena slojem silikona. Ako nema nekih niskomolekulnih u sebi, sami silikon podnosi visoke temperature (npr. silikonska ulja za uređaje su bolja od organskih, jer su veze Si-Si ili Si-O jače od C-C).

  17. #17
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Ja isto ne kužim, ako je i kriv ne znači da će dobiti ni bodove ni kaznu. U stvari za ovo mislim nema bodova (kretanje na semaforu).
    Što se smanjenja bonusa tiče, ja uvijek platim osiguranje bonusa, tih 100kn mi se već isplatilo par puta

  18. #18
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

    A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.
    Na tragu ovoga - meni tema dobro dođe da osvijestim gdje još ima rupa koje bih mogla začepiti:
    - odustati od stvaranja zaliha hrane i sredstava za čišćenje (jer imam običaj pretjerivati, što nije dobro)
    - pogledati kataloge online (nemam običaj, ali možda bi se pokazalo korisnim)
    - presložiti ormare prije početka sezone, da ne kupujem rukavice/šalove/gležnjače i slično ako baš ne treba

  19. #19
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,101

    Početno

    Sir je odličan i povoljan kod Veronike (Taborgradski- trapist s korom i bez).

  20. #20
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sir je odličan i povoljan kod Veronike (Taborgradski- trapist s korom i bez).
    Potpis!
    To kupujem, kao i sirutku i povremeno maslac za jesti. Za kolače je dobar i Lidlov, kad je na akciji.

  21. #21
    TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZGB
    Postovi
    4,620

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sir je odličan i povoljan kod Veronike (Taborgradski- trapist s korom i bez).
    Potpis na ovo, jako su fina obadva. Baš sam ujutro uzela taj četvrtasti, za 45 kn/kg je jeftiniji jod većine dućanskih sireva na akciji, a nama finiji.

    Imaju i fini kruh peku, polubijeli raženi, bez aditiva.

    I nadam se da NiB ima pravo da su dobre mandarine iz Spara, jer sam ih taman danas kupila.

  22. #22
    TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZGB
    Postovi
    4,620

    Početno

    Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Imaju i fini kruh peku, polubijeli raženi, bez aditiva.
    Polubijeli i raženi. Nisam stigla editirati.

  23. #23
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    ja taj papir samo spremim u originalnu kutiju pek papira
    i onda mi je na vrhu kad ponovno posegnem za pek papirom

    evo npr kad radim bao bunse, treba izrezati 50 malih komada pek papira
    nakon korištenja sve spremim u jednu vrećicu jer:
    a) nije im ništa
    b) ne da mi se ponovno rezuckati

    kada koristim papir za pečenje na prhkom tijestu (kod blind bakinga, ispod graha kojeg godinama čuvam u tegli i koristim samo tu svrhu tj umjesto onih kuglica za pečenje), taj papir opet spremim u kutiju pek papira i ponovno koristim. A na tom istom papiru sam razvaljala tijesto (između dva lista papira).
    Kada pečem pizzu ipak previše izgori.

  24. #24
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,834

    Početno

    Evo kako ja štedim na tenisicama.
    S obzirom da se trčanjem bavim rekreativno (a nekad to izgleda i razina više), prelazim puno km mjesečno i treba bi jako kvalitetna tenisica svakih 6 mj. Znači tu nema ušteda tipa kupi tenke u Decathlonu

    No ja te svoje Mizuno tenisice nađem na sportshoes povoljnije za preko 200kn nego u našim dućanima i to kad su na akcijama kod nas (inače su 400ak kn skuplje kod nas). To je valjda jedino što kupujem online. Baš ne volim tu kupovinu kad ne mogu robu dotaknut, probat i sl.

    Isto tako bi prije djirala po Lidlu da mi je blizu posla nego listala kataloge.

  25. #25
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Evo recimo otkad kupujem online sam shvatila da je praktično svaki tjedan neki maslac na sniženju. Nekad Dukat/Z'bregov, nekad neki uvozni, ali praktično uvijek ima maslaca po 10-12 kuna. Redovna cijena maslaca je oko 20 kuna, pa ti vidi.

  26. #26
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Pa tko koristi maslac samo za mazanje na kruh, normalno da mu dugi traje. Ja kćeri kupim one male maslace za mazanje jer ne volim da dugo stoji otvoreno.

    Ali ako se koristi za pečenje kruha, za kolače, u kuhanju, onda se više troši.

  27. #27
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,834

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tko koristi maslac samo za mazanje na kruh, normalno da mu dugi traje. Ja kćeri kupim one male maslace za mazanje jer ne volim da dugo stoji otvoreno.

    Ali ako se koristi za pečenje kruha, za kolače, u kuhanju, onda se više troši.
    Da baš si me sad nagnala da razmislim jel mi se uopće isplati kupovat standarni maslac ili bi mi bilo bolje te male maslace? Ekonomski gledano, mislim da se više isplati ovaj veći, njega ulovim za 10ak kn.
    Kruh ne pečem, kolače radimo, al ne često (izbjegavamo slatko), za kuhanje ručkova vrlo rijetko ga koristim da bi mogao izdržat expiry date (samo za neka određena jela)…

    jel znate koliko su ti mali maslaci? ne muči me cijena koliko kad duže stoji, nekako mi to više nije to. Najukusniji mi je svježi tek otvoreni maslac.

  28. #28
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    A onda je malo više od krenuo na semaforu i udario onog ispred sebe... da za to idu bodovi. Svakako ne želim moralizirati, onda je jasna odluka da plati direktno...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 19.10.2020. at 13:36

  29. #29

    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    557

    Početno

    Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    A onda je malo više od krenuo na semaforu i udario onog ispred sebe... da za to idu bodovi. Svakako ne želim moralizirati, onda je jasna odluka da plati direktno...

    Ne, nažalost, doslovno je tako i bilo.
    Krenuo, pogledao udesno da mu ne izleti na crveno pješak, nažalost ovaj ispred njega naglo kočio jer je njemu izletio pješak, a on nije dovoljno brzo reagirao.
    Ali, kao što rekoh, išao je s pive nakon posla i samo je on kriv.

  30. #30
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,612

    Početno

    Papir za pečenje. Dale ste mi mamac da idem pogledati što kažu Nijemci, nisam razmišljala o tome baš.

    Dakle, kažu da na papiru stoji max temperatura, najčešće 220 °C. Da se smije višekratno primijeniti, čak da je poželjno, sve dok ne posmeđi ili postatne lomljiv. Da se nikako ne smije baciti u stari papir, nego u mješovito, jer je to višeslojni proizvod (premda sam vidjela i da ima "unbeschichtet" - bez nanesene prevlake). Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti.
    Uglavnom, preporučuju iz ekoloških, a ne direktno zdravstvenih, razloga da se namasti lim, a za masna tijesta da se navlaži vodom.

    Evo ovdje je solidan tekst:
    https://www.ugb.de/lebensmittel-im-t...ch-bedenklich/

  31. #31
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,612

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Papir za pečenje.
    Uglavnom, preporučuju iz ekoloških, a ne direktno zdravstvenih, razloga da se namasti lim, a za masna tijesta da se navlaži vodom.
    Da me ne bi tko krivo shvatio, ne da se navlaži papir s vodom, nego pleh za pečenje, a da se papir ne koristi jer je ekološki upitan.

  32. #32
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Ok, ima maslac još drugih upotreba. Svakako spada u zdravu masnoću, koja nam je svima potrebna.
    Pa sam u rižoto stavim dobru količinu. Ok, na njemu ne kuham al od njaga napravim maslo koje ponekad koristim za kuhanje.

    A i malo slatkog svima dobro dođe.

  33. #33
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,834

    Početno

    Vidiš kako na kolačima štedim više nego ti Nano i ostale slastičarke, sigurno se lijepa svotica skupi

    Moramo se malo zezati.

  34. #34
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ja sam naprosto u šoku da se papir za pečenje uopće koristi, a priča se o uštedama i ekologiji :shock:
    Šalim se, nisam u šoku. Međutim, često ga ne koristim, nego namažem škrovadu. Za keksasta pečenja da, i uglavnom višekratno, jer u nas bude više tura.
    Posljednje uređivanje od vertex : 14.10.2020. at 17:06

  35. #35
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    4,427

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam naprosto u šoku da se papir za pečenje uopće koristi, a priča se o uštedama i ekologiji :shock:
    Šalim se, nisam.
    Pa štediš na ulju/maslacu/masnoći.
    Ja kad pečem na papiru stavim minimalno masnoće.

  36. #36
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i trajnih papira za pečenje, preporučujem iz ekoloških razloga
    Odaj tajnu!

  37. #37

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Ima i trajnih papira za pečenje, preporučujem iz ekoloških razloga

  38. #38
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,612

    Početno

    Napisala sam par postova ranije:
    "Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti."

    I da, nema sanse da to kupim.

  39. #39
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Napisala sam par postova ranije:
    "Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti."

    I da, nema sanse da to kupim.
    Aha, dobro da znam...

    Nekako sam si umislila da se radi o silikonskoj oblozi, ali to isto baš ne volim. Nema veze, koristit ću klasični papir kao i do sada. Recikliram ga u pravilu kad odmah imam drugu turu ili najkasnije idući dan, u protivnom bacam.

  40. #40
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, dobro da znam...

    Nekako sam si umislila da se radi o silikonskoj oblozi, ali to isto baš ne volim. Nema veze, koristit ću klasični papir kao i do sada. Recikliram ga u pravilu kad odmah imam drugu turu ili najkasnije idući dan, u protivnom bacam.
    Meni stoji u plehu ili na rešetki dok ne izgori, ali meni služi da na pleh stavljam manji protvan, a da izbjegnem da iscuri po plehu i po donjoj strani pečnice.
    Tako da štedim na sredstvima za ribanje pečnice.

  41. #41
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni stoji u plehu ili na rešetki dok ne izgori, ali meni služi da na pleh stavljam manji protvan, a da izbjegnem da iscuri po plehu i po donjoj strani pečnice.
    Tako da štedim na sredstvima za ribanje pečnice.
    Tako je. Imam i ja plitki pleh stalno u pećnici, ali ne ribam ju baš često jer ne treba - koristim kikiri (veliki od gusa i mali emajlirani) za pečenje mesa, a kolači i drugo nisu problem, jer to manje šprica okolo.

    Umjesto sredstava za ribanje pećnice koristim aquaclean program (neš ti mudrog naziva - u pleh se natoči voda, to se zakipi i ostavi desetak minuta, da se naslage otope, a dalje se može lijepo očistiti običnom spužvom za pranje posuđa). Dodam u tu vodu malo octa ili limunovog soka i žličicu sode bikarbone i očisti se sve. Nisam kupila sredstvo za ribanje pećnice već godinama. Smrdi mi, a ovo podnosim.

  42. #42

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Napisala sam par postova ranije:
    "Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti."

    I da, nema sanse da to kupim.
    Nisu svi istog sastava. Nemam sad pri ruci, baš ću sutra potražiti. Znam da sam ja birala između više vrsta.

  43. #43
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Ak hoćete napraviti zalihe maslaca za Božićne kolače - u Križevačkoj mljekari (znam za onu na Dolcu) je 37,5 kn/kg.

    sillyme, to ide talijanski tjedan? Šrošli put je bilo burrate.
    Inače, imate novootvoreni taijanski dućan u Medulićevoj, ali to definitivno ne spada u antirecesijesku temu

  44. #44
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ak hoćete napraviti zalihe maslaca za Božićne kolače - u Križevačkoj mljekari (znam za onu na Dolcu) je 37,5 kn/kg.

    sillyme, to ide talijanski tjedan? Šrošli put je bilo burrate.
    Inače, imate novootvoreni taijanski dućan u Medulićevoj, ali to definitivno ne spada u antirecesijesku temu
    Fala! To je jedino prodajno mjesto u Zagrebu. Probat ću do Dolca, dugo nisam bila.

  45. #45
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,834

    Početno

    ajd neka je netko podigne pls, to bih čak i pratila kad mi netko izvuče koje su glavne akcije, onda mi draže čitat nego kad moram sama rudarit hahaha

  46. #46
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ajd neka je netko podigne pls, to bih čak i pratila kad mi netko izvuče koje su glavne akcije, onda mi draže čitat nego kad moram sama rudarit hahaha
    Evo, bujrum: https://www.lidl.hr/informacije-za-kupce/katalog

    Ali meni je lakše pregledavati web stranicu s prigodnim ponudama, jer je separirano - hrana/neprehrana https://www.lidl.hr/

  47. #47
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Lili pregledati Lidlov katalog traje ravno par min. tako da ne pretjeruj.
    sami trgovacki lanci su se potrudili da bude jednostavno a ne rudarenje.

  48. #48
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,834

    Početno

    Frigaj ga meni je to tlaka, ne mogu se natjerat na to, a kad čujem da ima Adidas jakna povoljno, onda se zainteresiram ako treba djetetu.

    Kud sad:

    http://katalozi.net/lidl-katalog/lid...hrana-od-19-10
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.10.2020. at 12:07

  49. #49
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,834

    Početno

    hvala Peterlin, na 1. linku se snalazim, na drugom sam izgubljena prekaotično mi je, ne znam kud bi gledala od tog šarenila, nije mi pregledno.

  50. #50
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala Peterlin, na 1. linku se snalazim, na drugom sam izgubljena prekaotično mi je, ne znam kud bi gledala od tog šarenila, nije mi pregledno.
    Da, treba prakse. Ja to češće prepustim mužu, on ima Lidlovu aplikaciju na mobitelu.

    Iz ovog kataloga već sam zabilježila na popis:
    - Instant kava Exclusive
    - pureći file
    - krušne mrvice i palenta (to ionako kupujem)
    - tekući sapun Milk&silk - velika boca, to isto redovno kupujem
    - čokoladni štapići
    - lampioni za groblje
    - talijanski pršut i sir (talijanski tjedan je zakon)
    - canneloni i druge tjestenine
    - minestrone povrće za juhu po <18 kn/kg - moram pogledati sastav
    - sušene rajčice - to je provjereno dobro, inače ih kupujem na koprivničkom placu (OPG Čižmešija)
    - pesto Genovese
    - jakna muška za 149 kn, ali moram sina odvući da proba, čini mi se da bi rukavi mogli biti prekratki, kao i obično
    - pamučne majice po 29,99 kn za mene (to redovito kupujem svake sezone i bacam kad se doderu)
    - svježi filet lososa
    - odojak (imala sam na umu patku, ali ne znam hoću li je naći, a dobro je i ovo)
    - mesnata slanina narezana na kockice

    Od onoga što nije u katalogu, a redovito kupujem, na popisu je tekući deterdžent, krpice za skupljanje farbe, omekšivač, sredstva za čišćenje, gumene rukavice, spužve i slično, otrovne maramice, kremu za ruke, povremeno kozmetiku (Cien maslac za usta u olovci mi je savršen, a košta manje od 20 kn), deodoran za moje muške...

    Od hrane još moram uzeti zobene pahuljice i konzerve kukuruza, sirne namaze, jogurt, mlijeko i vrhnje za kuhanje. U katalogu je veliko pakiranje vrhnja od 1 litre, ali iz iskustva znam da se ne isplati - pokvari se prije nego ga potrošimo. Svekrvi kupujem jako fini džem od borovnica, mliječne čokolade, kuhinjske ručnike, mokri wc papir, salvete... Povremeno se počastimo pivom, ali sad je hladno pa to preskačemo. Kad mi se ne da peći kolače ili kad nismo doma, bez razmišljanja uzmem neki paket gotovih.

    Eh, da - zimi češće kupujem povrće u Lidlu nego na placu, gdje zna biti smrznuto.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •