Stranica 73 od 111 PrviPrvi ... 2363717273747583 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,601 do 3,650 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo ti je super primjer škrtosti
    meni je isto škrt onaj tko potplaćuje svoje radnike, bez obzira što radi s bogatstvom koje akumulira
    da je onaj njegov jadni zaposlenik bio pristojno plaćen, bilo bi mi svejedno koliko sebi Scrooge uskraćuje
    Pa Scrooge je isto bio racionalan, i nije od drugih tražio više nego od sebe. Njegov je zaposlenik bio plaćen da živi racionalno kao i sam Scrooge :D

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa Scrooge je isto bio racionalan, i nije od drugih tražio više nego od sebe. Njegov je zaposlenik bio plaćen da živi racionalno kao i sam Scrooge :D
    sad me tjeraš da tjeram mak na konac al Scrooge je živio sam a zaposlenik (nek netko kaže kako se zove!) je imao obitelj s puno djece od kojih jedno bolesno
    tako da je bio potplaćen kako god okreneš

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Moje najčešće kupovanje je jednom tjedno Spar i jednom tjedno plac. I što je taj dan u dućanu na akciji to ću kupiti ako sam došla po tu namirnicu.
    Ako je nešto na akciji što meni nije na pameti kupiti taj put i nisam baš stala i zagledala se u to, ništa od toga.
    Dok pregledam jedan katalog, pregledala sam dvije zadaće i spremila ruksak za vrtić ili uključila mašinu veša .
    I samo taj jedini put idem u dućan.
    Ako mi nestane mlijeka ili npr. paradajz u tetrapaku, kupit ću u prvom dućanu kraj kojeg usput prođem iako će to biti mlijeko po 7 kn, i paradajz po 6. A znam da sam mogla kupiti i mlijeko za 5 kn i taj paradajz za 3 ili 4, ali nemam vremena razmišljati o tome i planirati da to odem negdje drugdje kupiti. Iako sam potrošila 13 umjesto 8 kn.
    Nisam u životu pregledala dječju zadaću (skroz druga tema). I kupujem stvari koje nisu na akciji i koje mi usfale, Ovo je generalna tema kak se negdje može ušparat. I kak ljudi koji kupuju na akciji ne provode sate listajući kataloge. Pa za pol dućana za koje dobijem katalog, ni ne znam gdje se nalaze.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neću više, ali Dickensu je bila važna ta dimenzija da Scrooge uskraćuje i sebi, i ja se tu s njim slažem. Ne mogu reć da me nije briga što Scroge radi sebi, samo neka plaća radnika dovoljno. Naravno, to bi sveukupno bila bolja varijanta.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Neću više, ali Dickensu je bila važna ta dimenzija da Scrooge uskraćuje i sebi, i ja se tu s njim slažem. Ne mogu reć da me nije briga što Scroge radi sebi, samo neka plaća radnika dovoljno. Naravno, to bi sveukupno bila bolja varijanta.
    slažem se, ali isto tako mislim da je Dickensu bilo važnije koliko sebi Scrooge uskraćuje u odnosima s ljudima (toplina, nježnost, suosjećajnost) nego koliko si uskraćuje u potrošnji. Sad, možda netko može zaključiti da su oni racionalni (ili škrti, ako baš hoćete) koji sebi uskraćuju zadovoljstva i gledaju svaki kunu jednako škrti i duhom, ali ja nemam takva iskustva i ne bih donosila takve zaključke.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ok, benigan primjer stvari koje su osnova, a čine razliku.
    Neko vrijeme smo kupovali milijarde jogurta, čvrstog jogurta, u čašici.
    To je kod nas išlo po pet-šest komada dnevno. Dnevno! (prebacili smo se na boce u međuvremenu).
    To je, samo na jogurte, cca 16 - 19 kuna na dan.
    Onda sam otkrila Križevačku mljekaru na Dolcu koja mliječne proizvode u čašici prodaje po 1 kn. I to smo godinama koristili. Mislim, kad usporediš razliku, deset kuna dnevno ti sigurno ostane u džepu. Nije luksuz, koristi se puno, koristi se svaki dan. Nit si ih se odrekao, nit si ih smanjio, a ušteda je sasvim opipljiva.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam u životu pregledala dječju zadaću (skroz druga tema). I kupujem stvari koje nisu na akciji i koje mi usfale, Ovo je generalna tema kak se negdje može ušparat. I kak ljudi koji kupuju na akciji ne provode sate listajući kataloge. Pa za pol dućana za koje dobijem katalog, ni ne znam gdje se nalaze.
    Ja ne znam ni gdje su katalozi.
    Znam, vuku se po zgradi na podu ako ih ja ne bacim u kantu za papir. Nikad ih nitko ni ne pipne u haustoru .

Meni je zadaća bitnija od kataloga .

Katalozi me strašno zamaraju i traže od mene da razmišljam o kupovini stvari o kojima nisam planirala razmišljati. O gle, mrkva je na akciji. Trebam li mrkvu sljedeći tjedan? Hm. Nisam planirala. Da ju ipak uzmem? Hoće mi propasti? Hm... previše toga u mozgu uz sve drugo što imam u mozgu .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bubilo koji je doprinost tvoj temi. shvatili smo stednja nije nesto sto je tebi prioritet.
    a tema je stednja.
    pa ne kuzim tvoje upise.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 14.10.2020. at 13:19

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slažem se, ali isto tako mislim da je Dickensu bilo važnije koliko sebi Scrooge uskraćuje u odnosima s ljudima (toplina, nježnost, suosjećajnost) nego koliko si uskraćuje u potrošnji. Sad, možda netko može zaključiti da su oni racionalni (ili škrti, ako baš hoćete) koji sebi uskraćuju zadovoljstva i gledaju svaki kunu jednako škrti i duhom, ali ja nemam takva iskustva i ne bih donosila takve zaključke.
    Budući da je M. to dugo bila omiljena literatura, pročitala sam joj je milijun puta :D. Puno je teksta posvećeno materijalnom uskraćivanju, ledenoj kući, mračnoj jer gori samo jedna svijeća i sličnom, sigurno mu nije bilo nevažno.
    Ali bez sumnje škrtost dolazi u raznim oblicima, nije svatko Scrooge, a ponajmanje mama od summer

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pojašnjavam Nani kako to da nam je teško pratiti akcije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB i ja isto tako, čak ne znam ni jel dobivamo uopće i od kojih dućana kataloge, al mrkva je vrh
    Akcije koristim na licu mjesta kad vidim što je sniženo.

dok ja otipkam već se promijeni smjer teme
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 13:22

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vertex, vjerojatno si u pravu. To s odnosima je ono što sam ja izvukla iz tog djela.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, benigan primjer stvari koje su osnova, a čine razliku.
    Neko vrijeme smo kupovali milijarde jogurta, čvrstog jogurta, u čašici.
    To je kod nas išlo po pet-šest komada dnevno. Dnevno! (prebacili smo se na boce u međuvremenu).
    To je, samo na jogurte, cca 16 - 19 kuna na dan.
    Onda sam otkrila Križevačku mljekaru na Dolcu koja mliječne proizvode u čašici prodaje po 1 kn. I to smo godinama koristili. Mislim, kad usporediš razliku, deset kuna dnevno ti sigurno ostane u džepu. Nije luksuz, koristi se puno, koristi se svaki dan. Nit si ih se odrekao, nit si ih smanjio, a ušteda je sasvim opipljiva.
    Ovo smatram racionalnim. I mi smo na bocama i kantama čvrstog jogurta kad je na akciji - ovo https://www.konzum.hr/web/products/k...-jogurta-900-g

Čak sam odustala od nošenja jogurta za gablec na posao, iz istog razloga. Skupa su mi mala pakiranja, a također stvaraju puno smeća. Ponekad kupim, ali već dugo to ne radim na redovitoj bazi. S druge strane, kad se moji ukućani zasite pa mi dugo stoji otvoreno veliko pakiranje, preskočit ću ga u idućem shoppingu ili dva. Baš u ovo doba godine (kad zahladi) više im ne paše jogurt, pa ga neko vrijeme ne kupujemo, dok se opet ne zažele.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.10.2020. at 13:25

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bože svašta katalozi su na internetu
    ima stranica katalozi točka nešto

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

konkretno za Lidl znam puno ljudi koji imaju i aplikaciju na mobitelu da im dođe obavijest o ponudi tjedna
    ali Lidlova tjedna ponuda je zabava svoje vrste

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bio je jednom na telki neki dokumentarac o osobamam koje imaju milin dolara ušteđevine.
    pokazalo se da su to onako, sasvim prosječni ljudi s prosječnim primanjima...ali koji jako štede ili su jako škrti.
    ostalo mi je u sjećanju da je bila jedna skoro bakica koja kaže da joj uopće nije bio problem natući milijun dolara ušteđevine, da je štedila na vrlo jednostavnim stvarima, npr. alu foliju bi koristila nekoliko put, samo bi ju prebrisala prije ponovne upotrebe.
    u kući ima dva noža koja sama brusi pa tako isto štedi. poanta je bila, zrno po zrno pogača.
    e meni to nije reacionalnost, meni je to škrtost.
    jer koliko realno potrošim novaca na alu foliju
    mislim da u našim okvirima, kupovina na akcijama i kuhanje doma, značajno pridonose plusu na računu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

omg, ja koristim alu foliju više puta
    ok, ne svaku, ali ako sam samo prekrila nešto, folija je čista i nije zgužvana, ostavim ju da ju mogu još jednom korstiti
    istovremeno, nemam pojma koliko košta alu folija, rekla bih između 7 i 20 kn
    papir za pečenje isto koristim više puta (ako ne izgori)
    isto ne znam koliko košta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    konkretno za Lidl znam puno ljudi koji imaju i aplikaciju na mobitelu da im dođe obavijest o ponudi tjedna
    ali Lidlova tjedna ponuda je zabava svoje vrste
    mm to ima, ja nisam htjela da ne odlazim prečesto

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ok, ne svaku, ali ako sam samo prekrila nešto, folija je čista i nije zgužvana, ostavim ju da ju mogu još jednom korstiti
    istovremeno, nemam pojma koliko košta alu folija, rekla bih između 7 i 20 kn
    papir za pečenje isto koristim više puta (ako ne izgori)
    isto ne znam koliko košta
    Ja isto - pek papir redovno, alu foliju ne koristim baš često, ali znam i reciklirati ako ju već koristim. Razlozi mi čak nisu štednja nego smanjivanje količine otpada.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i, jel imaš milijun na banci

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

imam u nekretnini pod hipotekom

al baš sam računala, ako je bakica svaki mjesec stavljala 3000 kn sa strane, trebalo joj je 27 godina da uštedi milijun

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bože svašta katalozi su na internetu
    ima stranica katalozi točka nešto
    Pa da još više budem pred ekranom,ma ne pada mi na pamet. A dodatne aplikacije po mobu ne dolaze u obzir da mi prazne bateriju, sve sam deinstalirala što sma mogla.

I žao mi vrijeme potrošit na buljenje u kataloge bilona papiru ili ekranu...ono ne zbam jesam li ikad u životu otvorila stranicu nekog dućana s tom potrošnom robom.

A bome nije mi ni palo na pamet korostit alu foliju, ppairz apečenje i sl više puta.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 13:46

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tipkam bez cvika,sorry na tipfelerima.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam antišopingholičar u svakom pogledu, čak i kod hrane (i tako štedim ).
    Ne želim misliti na Lidlove ponude tjedna.
    Ako neplanirano uđem u neki Lidl i vidim nešto što mi bude napeto, kupit ću. Ali načelno me uopće ne zanimaju kupovine tog tipa - svaki tjedan nešto novo i drugačije, pa da isprobavam.
    Kupujem uvijek istu vrstu hrane, s rijetkim neplaniranim izletima.

I tako štedim .

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

neka mi netko objasni što je loše u korištenju pek papira više puta?

ja i vrećice za zamrzavanje (one ikeine sa zip zatvaranjem) koristim više puta, tj koristim dok ne puknu

općenito, sve što se može iskoristiti više puta - koristim, žao mi je baciti u smeće nešto još uvijek upotrebljivo

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja fakat ne kužim ovo buljenje u kataloge i čitanje kataloga umjesto knjiga. Pa kaj je vama ljudi. 10000 puta više minuta traje ovo naše tipkanje naforumu neg bacanje oka na tjednu akciju u dva dućana u kojima kupuješ.

Da da, tangerina, i ja Lidl katalog listam zbog povremenih međunarodnih tjedana.

Kad je spomenuta Križevačka mljekara - oni imaju najjeftiniji maslac. Znači ona tema o kolačima doma i u slastičanici - doma su mi draži jer koristim maslac i slatko vrnje, a ne margarin, biljno vrhnje ili ono iz vrećice kao u 98% slastičarnica

i ja koristi pek papir dok ne pukne, a i alu foliju. No nju tako rijetko koristim da nije ni vrijedno spomena
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 14.10.2020. at 13:59

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nema nista lose, meni je to normalno. Foliju ne koristim nikakvu, ali papire za pecenje koristim koliko se daju koristit. Nes ti njega sto je unistio od tepsije kolacica...

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma koristim i ja više put, ali više iz ekološke osviještenosti nego zato što mislim da mi je to neka značajna ušteda.
    nije da su to stavke koje koristim toliko često da bi se nabralo..

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja fakat ne kužim ovo buljenje u kataloge i čitanje kataloga umjesto knjiga. Pa kaj je vama ljudi. 10000 puta više minuta traje ovo naše tipkanje naforumu neg bacanje oka na tjednu akciju u dva dućana u kojima kupuješ.
    naravno, to sam i htjela reći, pridaju se neka suluda značenja gledanju kataloga, a istovremeno čita 5 stranica o tome tko kakvu vegetu koristi

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

10000 puta više minuta traje ovo naše tipkanje naforumu neg bacanje oka na tjednu akciju u dva dućana u kojima kupuješ.
    Forum je zabava, zezanje, opuštanje (ajde, naučiš i nekad nešto). Radim to na poslu kad nije gužva ili navečer kad uspavljujem dijete.

Katalozi su obaveza, razmišljanje, planiranje, treba misliti na datume i dane u tjednu, i da si na pravo vrijeme na pravom mjestu, tlaka.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nema nista lose, meni je to normalno. Foliju ne koristim nikakvu, ali papire za pecenje koristim koliko se daju koristit. Nes ti njega sto je unistio od tepsije kolacica...
    ali ako kolači puste svoju masnoću po njemu, šta nije to nezdravo da se to opet zagrijava, ne razumijem u kakvom su stanju ti papiri koje više puta koristite?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otkad imam obitelj sve mi je obaveza, razmišljanje, planiranje

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je lidlova tjedna ponuda isto zabava i opuštanje, često i tema razgovora s kolegicama

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ako kolači puste svoju masnoću po njemu, šta nije to nezdravo da se to opet zagrijava, ne razumijem u kakvom su stanju ti papiri koje više puta koristite?
    pa barem 2 puta možeš koristiti. Okreneš ga na drugu stranu.

I ja to radim zbog manje smeća a ne zbog uštede. Izluđuje me to koliko otpada proizvodimo

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nikad mi to nije palo na pamet, nemam pojma jel nezdravo, uostalom, to se samo dodiruje, nije umješano

al sam 100% sigurna da je nezdravlje razlog zašto većina ljudi koriste pek papir samo jednom. 100% sigurna.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Otkad imam obitelj sve mi je obaveza, razmišljanje, planiranje
    Zato radiš prioritete. Netko uzme zadaću, netko letak .

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je lidlova tjedna ponuda isto zabava i opuštanje, često i tema razgovora s kolegicama
    meni je lidlov katalog također izvor zabave
    pogledam ga jednom tjedno
    čekam kada će im dimljeni losos biti u ponudi

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nikad mi to nije palo na pamet, nemam pojma jel nezdravo, uostalom, to se samo dodiruje, nije umješano

al sam 100% sigurna da je nezdravlje razlog zašto većina ljudi koriste pek papir samo jednom. 100% sigurna.
    ja sam u srednjoj imala profesoricu biologije koja nam je 4 godine tupila da je najgore što možemo u životu napravit zagrijat ponovo ulje koje se zagrijalo pa ohladilo
    imam osjećaj kad bih to napravila da bih ili dobila rak ili bi ona nekako saznala i došla me pogledat s neodobravanjem

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dapače s jednom kolegicom sam imala i lidl pauzu na poslu, kad smo zajedno gledale što ima na mojoj aplikaciji.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa barem 2 puta možeš koristiti. Okreneš ga na drugu stranu.

I ja to radim zbog manje smeća a ne zbog uštede. Izluđuje me to koliko otpada proizvodimo
    Da, ovo je i mene (posredno) potaknulo na racionalizacije, koje posredno dovode do ušteda. Npr. u zadnje vrijeme radije uzmem tvrdi sir u rinfuzi u Konzumu ili Sparu nego pakirani u Lidlu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Dapače s jednom kolegicom sam imala i lidl pauzu na poslu, kad smo zajedno gledale što ima na mojoj aplikaciji.
    Oooo, daaaa...

Već dugo nismo, ali prije korone kolegica i ja smo znale pod pauzom petkom otići do Lidla (nije nam daleko), ali sad mi je to komplicirano. Viš viš, mogle bi to opet u digitalnom obliku. Ne treba aplikacija, web stranica je sasvim dovoljna.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Na temu višekratnog korištenja papira za pečenje i alu folija, nekima od nas (uključujući samu mene ) to mi jednostavno nikad nije palo na pamet. Za Ikeine vrećice za smrzavanje svakako da i to radim, al ovo drugo mi bude prljavo, ima miris i okus određene namirnice ako je papir bio za kolače, ne mogu na njega poredat povrće i meso (neću sigurno prat ga kao ta baka milijunašica), a gdjke da taložim po kuhinji te iskorištene foliej i papire i čekam sljedeću priliku za korištenje. Ako okrenem papir na drugu stranu tek onda ekološki gledamo nije dobro jer trebam ribat i pećnicu nekim deterdžentom i sve to oprat, ovako mi je papir u velikoj mjeri štiti, posebno za biksvitne kolače.

Forum je zabava, zezanje, opuštanje (ajde, naučiš i nekad nešto). Radim to na poslu kad nije gužva ili navečer kad uspavljujem dijete.

Katalozi su obaveza, razmišljanje, planiranje, treba misliti na datume i dane u tjednu, i da si na pravo vrijeme na pravom mjestu, tlaka.
    Uz ovo što je BB napisala, budimo iskreni mi koje ih ne listamo, nas katalozi ne zanimaju, smaraju nas

Da se iščitat da dijelimo zajedničke osobine ako nas se ugrubo podijeli u 2 tabora: rasipnima ni ne padne na pamet koristit pek papir više putai pratit kataloge, a šparni svi redom to rade.

Da se vratim na temu, našla sam ključara koji će mi napravit nekoliko setova ključeva za stan za puno manje novaca nego Mitra na onu karticu.Doduše trebat ću klapnut do njega na Trešnjevku, al svejedno će mi se isplatit.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 14:34

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Najčešće vidim svoje mane (sklonost škrtosti) na vlastitoj djeci. Mlađi sin ne želi novi mobitel, a na starom mobitelu (5 godina) krepao mu je mikrofon i ne može se javiti kad ga nazovemo, pa samo piše poruke. Odbio je ideju da mu mi kupimo novi, jer kaže da smo dosta investirali u novi laptop ovog ljeta. Gledam njega i mislim si - majketidrage, gdje li si pokupio taj način razmišljanja, kao da si moj... ufff...
    Peterlin dajte mu pobogu kupite novi mob, ne mora biti neki fensi šmensi, al da može nazvat i javit se. Odmah pomislim da nedaj Bože bude neka situacija a da se ne može javit ili pozvat Hitnu, policiju..., da ne može osobi do sebe reći zovni mi mamu i javi joj nego da ta osoba mora tipkati, a mama možda vidi poruku za par sati

Nema veze šta on kaže da mu ne treba, lijepo od njega, ali.... zaslužio ga je

Ja već sad vidim naznake kod djece, tko će biti više na mene, a tko na muža ..
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 14:40

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin dajte mu pobogu kupite novi mob, ne mora biti neki fensi šmensi, al da može nazvat i javit se. Odmah pomislim da nedaj Bože bude neka situacija a da se ne može javit ili pozvat Hitnu, policiju..., da ne može osobi do sebe reći zovni mi mamu i javi joj nego da ta osoba mora tipkati, a mama možda vidi poruku za par sati

Nema veze šta on kaže da mu ne treba, lijepo od njega, ali....

Ja već sad vidim naznake kod djece, tko će biti više na mene, a tko na muža ..
    Ma nudili smo mu već, neće. Nije do Božića daleko... ali da, muž upravo traži nešto. Iznenadit će ga.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bravo za manjega
    Mada vas možda i sam iznenadi ,ipak je radio možda sebi sam planira nešto kupiti
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2020. at 14:44

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato radiš prioritete. Netko uzme zadaću, netko letak .
    Kaj se se uhvatila mene. Djeca sama uče. Ak me pratiš možda znaš i u kojoj školi su. Ok, jedno ju je već i završilo, uspješno maturiralo i upisalo željeni faks.

Sorry spajka na skretanju s teme o recesiji.

da priložim temi - odlične mandarine su vam na akciji u Sparu. 5,5, kn/kg

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo za manjega
    Mada vas možda i sam iznenadi ,ipak je radio možda sebi sam planira nešto kupiti
    Da, vjerojatno... tata to nadzire, nemam sve informacije.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.
    ma pusti to, daj nam razriješi dilemu korištenja pek papira više nego jednom?
    jel se i u tom papiru otpuštaju slobodni radikali i može li doći do kontaminacije nove ture keksića?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da se iščitat da dijelimo zajedničke osobine ako nas se ugrubo podijeli u 2 tabora: rasipnima ni ne padne na pamet koristit pek papir više putai pratit kataloge, a šparni svi redom to rade.
    Ja sam između .
    Alu foliju rijetko uopće koristim. Ali papir za pečenje npr. ako pečem neke kiflice, božićne kolačiće na 2-3 protvana - to sve pečem na istom papiru. Ne mijenjam papir na protvanu između dvije ture. Ipak pazim na ekologiju .
    Ali da, isto nemam ideju za što bih inače čuvala taj papir od pečenja za neko drugo korištenje za x vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •