Stranica 74 od 111 PrviPrvi ... 2464727374757684 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj se se uhvatila mene. Djeca sama uče. Ak me pratiš možda znaš i u kojoj školi su. Ok, jedno ju je već i završilo, uspješno maturiralo i upisalo željeni faks.
    Pa nisam se uhvatila tebe, nego sebe . Pitala si zašto ne letci, objašnjavam da imamo drugačije prioritete u kojima su mi letci nevažni.
    Ne znam u koju školu ti idu djeca, valjda MIOC? . Nisam još došla do srednje, moji su mali.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.
    Na tragu ovoga - meni tema dobro dođe da osvijestim gdje još ima rupa koje bih mogla začepiti:
    - odustati od stvaranja zaliha hrane i sredstava za čišćenje (jer imam običaj pretjerivati, što nije dobro)
    - pogledati kataloge online (nemam običaj, ali možda bi se pokazalo korisnim)
    - presložiti ormare prije početka sezone, da ne kupujem rukavice/šalove/gležnjače i slično ako baš ne treba

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sir je odličan i povoljan kod Veronike (Taborgradski- trapist s korom i bez).

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja taj papir samo spremim u originalnu kutiju pek papira
    i onda mi je na vrhu kad ponovno posegnem za pek papirom

evo npr kad radim bao bunse, treba izrezati 50 malih komada pek papira
    nakon korištenja sve spremim u jednu vrećicu jer:
    a) nije im ništa
    b) ne da mi se ponovno rezuckati

kada koristim papir za pečenje na prhkom tijestu (kod blind bakinga, ispod graha kojeg godinama čuvam u tegli i koristim samo tu svrhu tj umjesto onih kuglica za pečenje), taj papir opet spremim u kutiju pek papira i ponovno koristim. A na tom istom papiru sam razvaljala tijesto (između dva lista papira).
    Kada pečem pizzu ipak previše izgori.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis!
    To kupujem, kao i sirutku i povremeno maslac za jesti. Za kolače je dobar i Lidlov, kad je na akciji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo kako ja štedim na tenisicama.
    S obzirom da se trčanjem bavim rekreativno (a nekad to izgleda i razina više), prelazim puno km mjesečno i treba bi jako kvalitetna tenisica svakih 6 mj. Znači tu nema ušteda tipa kupi tenke u Decathlonu

No ja te svoje Mizuno tenisice nađem na sportshoes povoljnije za preko 200kn nego u našim dućanima i to kad su na akcijama kod nas (inače su 400ak kn skuplje kod nas). To je valjda jedino što kupujem online. Baš ne volim tu kupovinu kad ne mogu robu dotaknut, probat i sl.

Isto tako bi prije djirala po Lidlu da mi je blizu posla nego listala kataloge.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Na 2 para tenisica godišnje, to mi je cca 450 kn uštede. Takve uštede mi pašu da iz 2 shoppinga toliko uštedim, a ne svaki dan kunu po kunu.
    Nekome paše drugi model štednje, svakodnevni po malo.

Betty super si se organizirala s čuvanjem papira i folija.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 15:00

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    ma koristim i ja više put, ali više iz ekološke osviještenosti nego zato što mislim da mi je to neka značajna ušteda.
    nije da su to stavke koje koristim toliko često da bi se nabralo..
    Pa da. Malo me ubolo u oči što si negdje napisala da su neki škrti, mislim da je eko motivacija barem jednako česta. Proizvodnja aluminija je izrazito veliko opterećenje za okoliš. Ja koristim istu samo ako sam prije toga s folijom pokrila nešto da mi ne zagori odozgora. Al nemam pojma u kakvom su stanju folije koje ljudi recikliraju, a ionako ju gotovo i ne koristim.

Meni se čini da ja sve normalno radim dok ne vidim čuđenje kod mame i sestre pa se iznenadim da ne rade svi tako .

Ipak i ja se čudim nekim škrtostima - kad je trebalo lijepiti po mjestu parte (obavijest o smrti), jedan rođak čija je mama umrla je otišao kod svoje sestre po selotejp, prošavši pored barem 3 dućana gdje ga je mogao kupiti, da ne kupuje bez veze.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ipak i ja se čudim nekim škrtostima - kad je trebalo lijepiti po mjestu parte (obavijest o smrti), jedan rođak čija je mama umrla je otišao kod svoje sestre po selotejp, prošavši pored barem 3 dućana gdje ga je mogao kupiti, da ne kupuje bez veze.
    Evo na ovo ja padam u nesvijest, ne bi mu žena bila da je zadnje muško koje hoda Zemljom

Pa kako možeš o tome razmišljat a mama ti je umrla. Voljela bih da mogu razumjet, al zaista ne mogu.
    Nije ni bitno, neka je on sretan sa svojim životom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ma pusti to, daj nam razriješi dilemu korištenja pek papira više nego jednom?
    jel se i u tom papiru otpuštaju slobodni radikali i može li doći do kontaminacije nove ture keksića?
    Pa nemam pojma niti da li prviput nešto otpuste

Čisto razmišljam - ako možeš peći nešto pri 180 °C 15 minuta (npr. kiflice), a nešto drugo pola sata (npr. kroasane), ne vidim zašto ne bi dvoje kiflice ispekao na istom papiru (nemojte me sad po receptima, bez veze sam navela primjer ). Što bi se to dogodila u roku mjesec dana pri sobnoj temperaturi u mraku ladice. Ja sam pekla kestene pa kako sam u žurbi povisila temperaturu na 300, taj papir zbilja nije ni za što poslije, jer je jako potamnio na rubovima.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Na 2 para tenisica godišnje, to mi je cca 450 kn uštede. Takve uštede mi pašu da iz 2 shoppinga toliko uštedim, a ne svaki dan kunu po kunu.
    Nekome paše drugi model štednje, svakodnevni po malo.

Betty super si se organizirala s čuvanjem papira i folija.
    moj stari bi ti rekao da bi više uštedila da ih nisi ni kupila

ja stvarno mislim da se na malim stvarima može puno uštedjeti i ne mislim da je kupovina na akcijama tako problematična (kao što ne mislim da se na pek papiru značajno štedi, to je jednostavno eko osvještenost)
    Ja volim ove uštede kao što je Barbi spominjala
    Delicije npr znaju imati Lindtovu čokoladu za 10 kn (li čak i niže), pa ovak krajem godine, prije sezone božićnih kolača vrebam kad je akcija jer i ja volim fino
    maslac također zna biti po 10 kn, pa kad ugledam takvu cijenu, kupim više komada. Ako je 18 kn, kupit ću samo jedan ako mi je baš neophodan taj treb
    deterdžente nikad nisam kupila po punoj cijeni, pričekam akciju i kupim ono što je meni najbolje

prije par godina kad smo kupovali auto smo računali isplati li nam se više kredit ili leasing na tri rate (računali smo koliko ćemo na kraju ukupno platiti), pregovarali smo za cijenu, opremu, dodatke, usluge, osiguranja
    mislim mikro i makro razina je jednaka
    al auto kupim jedan u 10 godina (ako) a maslac puno puta kroz godinu

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa nemam pojma niti da li prviput nešto otpuste

Čisto razmišljam - ako možeš peći nešto pri 180 °C 15 minuta (npr. kiflice), a nešto drugo pola sata (npr. kroasane), ne vidim zašto ne bi dvoje kiflice ispekao na istom papiru (nemojte me sad po receptima, bez veze sam navela primjer ). Što bi se to dogodila u roku mjesec dana pri sobnoj temperaturi u mraku ladice. Ja sam pekla kestene pa kako sam u žurbi povisila temperaturu na 300, taj papir zbilja nije ni za što poslije, jer je jako potamnio na rubovima.
    pa sad ne znam da li se razvijaju neke bakterije na sobnoj temperaturi jer imaš papir s mikroostacima hrane?
    ali moj strah je generalizacija iz onoga zašto ne koristimo dvaput isto ulje za pravit npr pomfri, jer pri zagrijavanju se promijeni kemijski sastav, i onda kad se to ohladi, pa ideš ponovo zagrijat, onda je to vrlo nezdravo

znači ne pričam o tome kad pečeš 5 tura keksića pred Božić

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo recimo otkad kupujem online sam shvatila da je praktično svaki tjedan neki maslac na sniženju. Nekad Dukat/Z'bregov, nekad neki uvozni, ali praktično uvijek ima maslaca po 10-12 kuna. Redovna cijena maslaca je oko 20 kuna, pa ti vidi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Delicije npr znaju imati Lindtovu čokoladu za 10 kn (li čak i niže), pa ovak krajem godine,
    Jedno moje dijete obožava Lindt. pa znam da poslije Uskrsa i Božića u Mulleru sav Lindtov praznični program bude na - 50%

a i ovo potpisujem:
    ja stvarno mislim da se na malim stvarima može puno uštedjeti i ne mislim da je kupovina na akcijama tako problematična (kao što ne mislim da se na pek papiru značajno štedi, to je jednostavno eko osvještenost)

uz sav forumski staž ne znam višestruko kvotat

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj stari bi ti rekao da bi više uštedila da ih nisi ni kupila

Delicije npr znaju imati Lindtovu čokoladu za 10 kn (li čak i niže), pa ovak krajem godine, prije sezone božićnih kolača vrebam kad je akcija jer i ja volim fino
    maslac također zna biti po 10 kn, pa kad ugledam takvu cijenu, kupim više komada. Ako je 18 kn, kupit ću samo jedan ako mi je baš neophodan taj treb
    deterdžente nikad nisam kupila po punoj cijeni, pričekam akciju i kupim ono što je meni najbolje

prije par godina kad smo kupovali auto smo računali isplati li nam se više kredit ili leasing na tri rate (računali smo koliko ćemo na kraju ukupno platiti), pregovarali smo za cijenu, opremu, dodatke, usluge, osiguranja
    mislim mikro i makro razina je jednaka
    al auto kupim jedan u 10 godina (ako) a maslac puno puta kroz godinu
    A u čemu bih onda bidna ja trčala, ne bi valjda rekao: a ne moraš ni trčat

Ove uštede na deterdžentima, tabletama, prehr. namirnicama koje često koristimo...mislim da velika većina ljudi tako prakticira kako je Barbi navela.

Mima, meni jedan maslac traje dok mu ne istekne rok
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 15:20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa tko koristi maslac samo za mazanje na kruh, normalno da mu dugi traje. Ja kćeri kupim one male maslace za mazanje jer ne volim da dugo stoji otvoreno.

Ali ako se koristi za pečenje kruha, za kolače, u kuhanju, onda se više troši.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, meni jedan maslac traje dok mu ne istekne rok
    ne bih se time hvalila. Maslac je zdrava namirnica.

A reklo bi se da ni ne pečeš kolače

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tko koristi maslac samo za mazanje na kruh, normalno da mu dugi traje. Ja kćeri kupim one male maslace za mazanje jer ne volim da dugo stoji otvoreno.

Ali ako se koristi za pečenje kruha, za kolače, u kuhanju, onda se više troši.
    Da baš si me sad nagnala da razmislim jel mi se uopće isplati kupovat standarni maslac ili bi mi bilo bolje te male maslace? Ekonomski gledano, mislim da se više isplati ovaj veći, njega ulovim za 10ak kn.
    Kruh ne pečem, kolače radimo, al ne često (izbjegavamo slatko), za kuhanje ručkova vrlo rijetko ga koristim da bi mogao izdržat expiry date (samo za neka određena jela)…

jel znate koliko su ti mali maslaci? ne muči me cijena koliko kad duže stoji, nekako mi to više nije to. Najukusniji mi je svježi tek otvoreni maslac.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Papir za pečenje. Dale ste mi mamac da idem pogledati što kažu Nijemci, nisam razmišljala o tome baš.

Dakle, kažu da na papiru stoji max temperatura, najčešće 220 °C. Da se smije višekratno primijeniti, čak da je poželjno, sve dok ne posmeđi ili postatne lomljiv. Da se nikako ne smije baciti u stari papir, nego u mješovito, jer je to višeslojni proizvod (premda sam vidjela i da ima "unbeschichtet" - bez nanesene prevlake). Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti.
    Uglavnom, preporučuju iz ekoloških, a ne direktno zdravstvenih, razloga da se namasti lim, a za masna tijesta da se navlaži vodom.

Evo ovdje je solidan tekst:
    https://www.ugb.de/lebensmittel-im-t...ch-bedenklich/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne bih se time hvalila. Maslac je zdrava namirnica.

A reklo bi se da ni ne pečeš kolače
    pisale smo istodobno.
    da jedem ga samo ja i sin ponekad, kćerka ne voli, muž ne jede zbog žuči. Ne pečem kolače često, najviše za rođendane i blagdane.

Kad se vi izvlačite na ekologiju, ja ću sad na zdravstvenu stranu i šećer

Al za ozbiljno izbjegavam jesti kolače, tu i tamo i to je sve.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 15:29

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, ima maslac još drugih upotreba. Svakako spada u zdravu masnoću, koja nam je svima potrebna.
    Pa sam u rižoto stavim dobru količinu. Ok, na njemu ne kuham al od njaga napravim maslo koje ponekad koristim za kuhanje.

A i malo slatkog svima dobro dođe.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidiš kako na kolačima štedim više nego ti Nano i ostale slastičarke, sigurno se lijepa svotica skupi

Moramo se malo zezati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Rižoto je jedno od tih jela u kojima ga koristim i smatram ga jako zdravom namirnicom, no ne uspijevam uvjeriti svoje ukućane.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 15:33

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa sad ne znam da li se razvijaju neke bakterije na sobnoj temperaturi jer imaš papir s mikroostacima hrane?
    ali moj strah je generalizacija iz onoga zašto ne koristimo dvaput isto ulje za pravit npr pomfri, jer pri zagrijavanju se promijeni kemijski sastav, i onda kad se to ohladi, pa ideš ponovo zagrijat, onda je to vrlo nezdravo

znači ne pričam o tome kad pečeš 5 tura keksića pred Božić
    Pa što ako se razviju bakterije, ide opet na pečenje. Moj pleh za pečenje isto nije bez najmanje mrljice. Mislim da je gora situacija u mojoj ladici sa žlicama, što se bakterija tiče, pa nismo nikad imali proljev zbog žlica.

Ja ne znam točno kakve se kemijske promjene događaju u uljima, ali moguće je da da. Ali ulje pojedeš poslije, dok papir ne jedeš, a nema dokaza da se ispravnim korištenjem do dozvoljenih temperatura od cca 220 °C oslobađaju plinovi koje bi apsorbirao proizvod kojeg pripremaš.

Ima različitih i tih papira. Većina ih je prekrivena slojem silikona. Ako nema nekih niskomolekulnih u sebi, sami silikon podnosi visoke temperature (npr. silikonska ulja za uređaje su bolja od organskih, jer su veze Si-Si ili Si-O jače od C-C).

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na ovo, jako su fina obadva. Baš sam ujutro uzela taj četvrtasti, za 45 kn/kg je jeftiniji jod većine dućanskih sireva na akciji, a nama finiji.

Imaju i fini kruh peku, polubijeli raženi, bez aditiva.

I nadam se da NiB ima pravo da su dobre mandarine iz Spara, jer sam ih taman danas kupila.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Papir za pečenje.
    Uglavnom, preporučuju iz ekoloških, a ne direktno zdravstvenih, razloga da se namasti lim, a za masna tijesta da se navlaži vodom.
    Da me ne bi tko krivo shvatio, ne da se navlaži papir s vodom, nego pleh za pečenje, a da se papir ne koristi jer je ekološki upitan.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Imaju i fini kruh peku, polubijeli raženi, bez aditiva.
    Polubijeli i raženi. Nisam stigla editirati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam naprosto u šoku da se papir za pečenje uopće koristi, a priča se o uštedama i ekologiji :shock:
    Šalim se, nisam u šoku. Međutim, često ga ne koristim, nego namažem škrovadu. Za keksasta pečenja da, i uglavnom višekratno, jer u nas bude više tura.
    Posljednje uređivanje od vertex : 14.10.2020. at 16:06

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima i trajnih papira za pečenje, preporučujem iz ekoloških razloga

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam naprosto u šoku da se papir za pečenje uopće koristi, a priča se o uštedama i ekologiji :shock:
    Šalim se, nisam.
    Pa štediš na ulju/maslacu/masnoći.
    Ja kad pečem na papiru stavim minimalno masnoće.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

uz sav forumski staž ne znam višestruko kvotat
    Ja to radim na kompu u wordu, kopiram komad po komad .
    Ne znam postoji li drugi način.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji, netko nas je jednom naučio. Lako je (kad te nauče).
    U donjem desnom uglu svakog posta, desno od Odgovori i Odgovori s citatom, ima ikona na kojoj su kao neki navodnici i plus. Redom klikaš tu ikonu na svim postovima koje želiš citirat. Samo na zadnjem klikneš Odgovori s citatom. I svi citati su tu!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Proba

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji, netko nas je jednom naučio. Lako je (kad te nauče).
    U donjem desnom uglu svakog posta, desno od Odgovori i Odgovori s citatom, ima ikona na kojoj su kao neki navodnici i plus. Redom klikaš tu ikonu na svim postovima koje želiš citirat. Samo na zadnjem klikneš Odgovori s citatom. I svi citati su tu!
    Hvala vertex. Morala sam isprobat

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vertex. Morala sam isprobat

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i trajnih papira za pečenje, preporučujem iz ekoloških razloga
    Odaj tajnu!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Napisala sam par postova ranije:
    "Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti."

I da, nema sanse da to kupim.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

"Dosta reklamiraju trajni papir za pečenje, ali to su staklena vlakna prevučena PTFE-om, ja to neću kupiti."

Nisu svi istog sastava. Nemam sad pri ruci, baš ću sutra potražiti. Znam da sam ja birala između više vrsta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Aha, dobro da znam...

Nekako sam si umislila da se radi o silikonskoj oblozi, ali to isto baš ne volim. Nema veze, koristit ću klasični papir kao i do sada. Recikliram ga u pravilu kad odmah imam drugu turu ili najkasnije idući dan, u protivnom bacam.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, dobro da znam...

Nekako sam si umislila da se radi o silikonskoj oblozi, ali to isto baš ne volim. Nema veze, koristit ću klasični papir kao i do sada. Recikliram ga u pravilu kad odmah imam drugu turu ili najkasnije idući dan, u protivnom bacam.
    Meni stoji u plehu ili na rešetki dok ne izgori, ali meni služi da na pleh stavljam manji protvan, a da izbjegnem da iscuri po plehu i po donjoj strani pečnice.
    Tako da štedim na sredstvima za ribanje pečnice.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala onom tko reče da treba gledati Lidl katalog... Norveški dimljeni losos, mozzarella di buffala, pecorino, gorgonzola... Jedino burratu nisam vidjela. Ali zato ima punjenih njoka i raznih tortelina i raviola... Ode bar 200kn u ponedjeljak

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala onom tko reče da treba gledati Lidl katalog... Norveški dimljeni losos, mozzarella di buffala, pecorino, gorgonzola... Jedino burratu nisam vidjela. Ali zato ima punjenih njoka i raznih tortelina i raviola... Ode bar 200kn u ponedjeljak
    Tako ja sada u četvrtak. Adidas jakna za klinca.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni stoji u plehu ili na rešetki dok ne izgori, ali meni služi da na pleh stavljam manji protvan, a da izbjegnem da iscuri po plehu i po donjoj strani pečnice.
    Tako da štedim na sredstvima za ribanje pečnice.
    Tako je. Imam i ja plitki pleh stalno u pećnici, ali ne ribam ju baš često jer ne treba - koristim kikiri (veliki od gusa i mali emajlirani) za pečenje mesa, a kolači i drugo nisu problem, jer to manje šprica okolo.

Umjesto sredstava za ribanje pećnice koristim aquaclean program (neš ti mudrog naziva - u pleh se natoči voda, to se zakipi i ostavi desetak minuta, da se naslage otope, a dalje se može lijepo očistiti običnom spužvom za pranje posuđa). Dodam u tu vodu malo octa ili limunovog soka i žličicu sode bikarbone i očisti se sve. Nisam kupila sredstvo za ribanje pećnice već godinama. Smrdi mi, a ovo podnosim.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak hoćete napraviti zalihe maslaca za Božićne kolače - u Križevačkoj mljekari (znam za onu na Dolcu) je 37,5 kn/kg.

sillyme, to ide talijanski tjedan? Šrošli put je bilo burrate.
    Inače, imate novootvoreni taijanski dućan u Medulićevoj, ali to definitivno ne spada u antirecesijesku temu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ak hoćete napraviti zalihe maslaca za Božićne kolače - u Križevačkoj mljekari (znam za onu na Dolcu) je 37,5 kn/kg.

sillyme, to ide talijanski tjedan? Šrošli put je bilo burrate.
    Inače, imate novootvoreni taijanski dućan u Medulićevoj, ali to definitivno ne spada u antirecesijesku temu
    Fala! To je jedino prodajno mjesto u Zagrebu. Probat ću do Dolca, dugo nisam bila.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    ako se dobro sjećam, imali smo mi cijelu temu na forumu posvećenu lidlovoj tjednoj ponudi, i bila je jedna od aktivnijih

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajd neka je netko podigne pls, to bih čak i pratila kad mi netko izvuče koje su glavne akcije, onda mi draže čitat nego kad moram sama rudarit hahaha

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lili pregledati Lidlov katalog traje ravno par min. tako da ne pretjeruj.
    sami trgovacki lanci su se potrudili da bude jednostavno a ne rudarenje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Frigaj ga meni je to tlaka, ne mogu se natjerat na to, a kad čujem da ima Adidas jakna povoljno, onda se zainteresiram ako treba djetetu.

Kud sad:

http://katalozi.net/lidl-katalog/lid...hrana-od-19-10
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.10.2020. at 11:07

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajd neka je netko podigne pls, to bih čak i pratila kad mi netko izvuče koje su glavne akcije, onda mi draže čitat nego kad moram sama rudarit hahaha
    Evo, bujrum: https://www.lidl.hr/informacije-za-kupce/katalog

Ali meni je lakše pregledavati web stranicu s prigodnim ponudama, jer je separirano - hrana/neprehrana https://www.lidl.hr/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala Peterlin, na 1. linku se snalazim, na drugom sam izgubljena prekaotično mi je, ne znam kud bi gledala od tog šarenila, nije mi pregledno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •