koliko mjesečno plaćate usluge banke (tekući, žiro, devizni, dječja tednja, kartica tekućeg, neka kreditna (npr.master), mobilno bankarstvo
Ja plaćam u ZABI 60kn... to je puno, ali sve te proizvode koristim...možda bih se mogla odreći nečega i prebaciti negdje drugdje
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 19.11.2020. at 16:37
imam neki pretpotopni paket kod Zabe za 20 kuna mjesečno
ne želim prijeći na drugi, a ovaj mi ne mogu ukinuti ako ne želim
plaćam naknadu po transakciji, 1 ili 2 kune, nemampojma koliko je to mjesečno novaca
mastercard mi je mislim 75 kuna godišnje (nisam 100% sigurna, jer imam i 2 dodatne kartice)
djeca su punoljetna pa nema dječje štednje, m-banking nemam
60 kn ZABA. Skupo, al dosta toga koristim
Peterlin ak dečki planiraju Erasmus, nek baprave Revolut. Mislim da se i dalje ne plaća izrada računa. Dobiju i fizičku karticu (Visa) i račun više nije u ZK već u Litvi. Zbog Brexita mislim
E da, u svom telefonskom imeniku vidim koji od mojih kontakata ima Revolut. Klik klik i prebacim mu novce![]()
Nano i emily hvala puno na trudu :kiss:
No izgleda da nije za mene, token isto preko moba doslovce u par sekundi klik klik, a ne moram imat nikakvu aplikaciju.
Djeca su još premala da bi im davala neke kartice sa sobom kao i veće svote novca kad idu na put.
Zapravo nisu nikad ni išli u inozemstvo bez nas.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 17:12
Ja sam malo neobična po pitanju te tehnologije danas i kad se od mene zahtijeva da instaliram aplikacije za kupone/bodove (DM/Decathlon), pamtim PIN za Gradsku knjižnicu, sve to s gnušanjem odbijamjer em ne želim visit na ekranima, em ne želim imat toliko informacija (tipa milijun različitih pinova za ovo, za ono), ma odhebite svi redom
![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 17:16
Revolut je doslovno klik za ime i klik za posalji.
A tokenom ipak radiš nalog, tražiš iban, poziv na broj...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da trenutno zaista nemam potrebu za Revolutom, sad kad sam sve iščitala.
Uz sve to težim "minimalizmu"u svakom pogledu, pa me to imanje svega što mi treba i ne treba zapravo opterećuje, makar i besplatno bilo.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 17:27
Ionako nisi ti pitala za Revolut već Peterlin. Poanta te kartice je da ti je ona prazna. I kad ti trebaju novci staviš ih na nju. To je dobro npr. za online plaćanje, za neke nepredviđene situacije i svaštanešto. I djeca brzo rastu, nećeš se ni okrenut i trebat će račun
Uz to, radi se o tome da možeš konvertirati u razne valute, ne samo eure. Npr ja online kupujem stvari koje su u funtama i dolarima.
Ako plaćaš Zabinim mastercardom, oni rade dvostruku konverziju. Npr. Iz dolara u eure (ok ti skidaju s deviznog tu staje) pa iz eura u kune.
U stvari najbitnije je vidjeti kaj netko uopće koristi. Vidim da mi i ZABA nudi sad nekakvo uplaćivanje prek broja telefona.
I dalje se nadam da Petrlin čita jer mislim da bi ta kartica bial dobra njenim dečkima.
Lili Revolut ima niz prednosti za nad koji ga koristimo.
Ti ocito ne zelis. I to je OK, ali meni on ima niz prednosti za moj stil zivota.
Najdraza opcija na revolutu je virtualna jednokratna kartica za placanje. Ako je i neki skam zivim dalje mirno.
Sto se tice Zabe taj paket koji je bio 20 kn vec je dugo 30 kn. Platni asistent se zvao. Jel se jos uvijek tako zove ne znam. Ali mogu pogledati u svojim excelicama od kad je 30 kn.
Master ima preko MM jer je jeftinije nego da svako placa svoj. A funkcija mu je ista.
Sto se tice app na mob mi je najdraza Stocard u kojoj su mi sve silne kartice tipa dm.....vise niti jedna mi nije u novcaniku. A bome ih se nakotilo kroz godine.
Emily jesi procitala obavijesti na e zabi? Ta promjena je vec duuugooo.
To je vjerojatno onaj paket koji se zvao Platni asistent. Za većinu transakcija to je dovoljno. Ja imam lepezu, 60 kn. Inače u okviru m-zabe sad ima onaj izzy pay, gdje se isto novac može prebaciti korisniku broja mobitela. Znam da moji dečki to koriste, a meni nije trebalo pa nisam. Kao i emily, premalo pratim novosti, a to ne valja.
U mojim studentskim danima mojoj frendicj he starija sestra dala kreditnu karticu za jedno ljetno putovanje. I bome se ona raspištoljila i sestra je vraćala njene dugove. Zato ja svojoj djeci nisam dala kreditnu karticu. To će imati kad počnu sami zarađivat. Nemaju ni dozvoljeni minus na debitnoj.
Ak je frka, uplatim im ja bilo na Zabu bilo na Revolut.
Moj stariji je dobio mastercard kad su išli na maturalno putovanje u Španjolsku početkom cetvrtog razreda srednje. Nije ju zatrebao ni koristio ni jednom. Još je ta kartica virgo intacta hehehe... Imaju obojica junior račun u ZB, a na njemu više nego ja na svom tekućem računu
Dozvoljen minus isto nemaju jer ga ne žele
Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.11.2020. at 20:00
E za to je i nama glavna. Virtualna kartica na prepaid, nikad brige... Ja imam neki paket u rba, mislim da je 55kn, malo skupo ali trebalo mi je 3 place minusa u nekom trenutku a to je bio najjeftiniji paket s tom opcijom, pa je tako ostalo... svašta je uključeno ali mislim da koristim malo toga, čak ni kreditnu karticu nisam uzela koja ide "besplatno" uz njega.... draži mi je ex-amex zbog fleksibilnog limita.
Lili75, vidi pred kraj kataloga, Kaufland od danas.
https://www.kaufland.hr/aktualni-kat...E&gclsrc=aw.ds
Naravno, ako im je ta marka napeta.![]()
Emily, hahaidentično kod mene.
Ja sam skužila prije par mjeseci posve slučajno, koa šta je ovo čovječe?! Kad vidim pa to se već vučeee tako...isto pomislila sram ih bilo ni javili mi nisu
Ja u paketu isto imma više usluga nego ih koristim i nema šanse da me natjeraju u banci npr na mobilno jer neću, svi ti viškovi usluga me samo guše. Previše mi je informacija, proizvoda svih vrsta .....dosta brate mili.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 20:53
Hvala Cathy. O muko moja opet listanje katalogaznate da nisam od toga, aj sutra ću na kompu, ne mogu ja ćirit s moba. A moji su skromni, ne traže nikakve marke, bar zasad još nikad nisu tražili nešto specifično.
Jel mi može neka dobra ptičica šapnut o kkavoj vrsti robe se radi?
#mrziteljica kataloga![]()
![]()
Aj reko sama sebi me budi ljenguza i prisili se listat taj katalog kad se već Cathy potrudila.
Jesi mislila na tenisice i sportsku odjeću? Super je ponuda,al sad imaju sve što im treba a ja šparam.
Upao mi je u oči namaz Philadelfija, djeca ga obožavaju.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 21:03
Teddy moja ti, ni ja ni dalje ne kužim šta bi mi tu bilo privlačno fizička ili virtulna kartica wtf...al očito da za nas nije, kad je toliki hvale, a mi ne kužimo prednosti.
Ja i inače volim sve fizički opipat, dotaknut, ne volim on line kupovinu i nikad je neću ni volit, al ajd to mi je bar antirecesijska mjera
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 21:07
Je je onda je to to. Oni imaju jako kvalitetnu robu,al čudom nemam ništa od njih. Hmmmm....al neću se dat namamit u Kaufland
Ima njihove robe u Areni.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 21:19
Gledam šalice u istom katalogu 330-400 ml,to je valjda recesijski imati veliku šalicu
Joj Teddy, Revolut je i fizička kartica. Prek aplikacije samo stavljaš novce na nju. I objektivno na njoj možeš imati samo 0 kuna. Odnosno na početku trebaš staviti 80 kn da bi ju aktivirao.
Sad se postavlja pitanje zašto nam poslodavac ne bi na nju uplaćivao plaću, jer nema troškova banke. Odnosno zašto nas uopće prisiljavljaju kiloristiti banku za isplatu plaće. Sjećam se da se jedna odvjetnica borila ( ne znam jel se izborila) s poslodavcem, mislim na sudu, da joj se primanja isplaćuju u gotovini (tak je nekad i bilo). A sad moraš imati bankovni račun koji plaćaš. Kak bi rekla moja frendica, naplate ti kad uđeš u banku i kažeš dobar dan.
Osobno dugo nisam imala nikakav paket a bome ni kreditnu karticu..Nakon puno godina sam konačno popustila i sad imam svašta, al mi sad i treba
nano, ja obrnuto
kako sam radila u banci stotinu godina, imala sam sve zivo i nezivo jer mi je bilo ili besplatno ili puno povoljnije
kako sam promijenila posao, tako gasim sve sto mi ne treba
lili, ako ne kupujes online, ne putujes puno pa koristis mogucnost podizanja gotovine bez naknade, ne prebacujes djeci lovu na karticu, revolut za tebe stvarno nema nekih prednosti
za kupovinu vani ionako nema naknade, tako da tu usteda nije neka (dalo bi se racunati ima li je na tecajnim razlikama)
ja isto ne natrpavam mobitel aplikacijama, ali neke su stvarno korisne
mobilno bankarstvo ne bih nizasta mijenjala
ja za svoje internet imam onu ocajnu display karticu, trebam je uzeti iz novcanika, upirem po njoj ko kreten, i sve je uzasno sporo
na mobilnom pin i idemo
stocard koji je netko spomenuo, isto, izbacila sam dvadesetak loyalty kartica iz novcanika
o drugima necu jer nisu tema
na temu usteda, ja se prisiljavam ne ici u ducane, posebno u tjednima kad djeca nisu sa mnom
kad cesto idem, uvijek kupim vise no sto mi treba, a svratim i pogledat robu, kozmetiku i svasta nesto
doduse, ja volim kupovati i online, ali kako prebacujem stvari u novi stan, osvjestavam koliko viska ustvari imam pa se trudim ne natrpavat novim stvarima
ima jos prostora za napredak, ali definitivno se popravljam
Revolut mi i nije čak za uštedu. Neg praktičnost. Karticu n8 ne nosim sa sobom, već ju uzmem kad očekujem mogućnost nečeg nepredvidivog.
I stvarno mislim da je dobra stvar za roditelje i djecu nešto starijeg godišta.
Mene ne izluđuju toliko kartice koliko PINovi
Ni ja ne volim pinove tako da imam taj 1 od debitne koji koristim i to je to.
Imala sam i od kreditne, no kako je ne koristim 2 mj, sad sam shvatila da sam taj pin zaboravila
Bolje mi je bilo dok kreditne nisu imale pinove.
Da summer dobro si me saželajedino u normalna vremena puno putujem al kako rekoh skroz drugačije rješavam takva putovanja.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 22:17
Hvala na info za Revolut - vidjet ću s mlađim sinom, to bi za njega baš bila ok opcija.
Što se tiče kartica - slažem se... Sad treba pin i za Diners i za Master. Muka mi je sve to pamtiti, ali nema spasa. Diners isto ne koristim često, uglavnom mi treba ona Diners Plus kartica za kupovinu naočala i adaptacije stana (ne pamtim kad sam je koristila za nešto drugo, za špeceraj to ne koristim). Ranije smo je često koristili za kupovinu goriva, da možemo bolje pratiti. Sad se i to razvodnilo otkad imamo dva auta, a odnedavno i sin toči gorivo. Pitam se često imam li previše tih kartica, jer Master gotovo uopće ne koristim, ali mi je dio lepeze i stariji sin ima svoju vezanu na moj račun. Davno sam zaključila da ću u mirovini odjaviti većinu kartica, a sad mi se to više ne čini tako daleko![]()
Je bliži se penzija valjda
Moj veliki ima zabu za mlade ,s njom i karticu s kojom može podizati na bankomatima u EU i Bosni to smo isprobali
Ja Revolut gledam kao uštedu - ako kupim za 1$ i ukjučenu poštarinu maskicu koja me u Zg košta 50kn i još pri tome ne dovedem u opasnost svoj tekući račun da ostanem bez partisućakn mislim da sam razumno uštedjela![]()
Imam je i ja ali vise ne koristim jer mislim da je revolut bolja. Jedino ako istovremeno imas i addiko mobilni banking, pa da mozes instant prebacivati novce. I vidjeti stanje i odmah dobiti sve notifikacije da je bila transakcija. Plus ako kupis nesto skuplje vani bolji je tečaj ali to su za naše iznose obicno male razlike, maksimalno par kn, pa meni nije neka posebna ušteda...
Mm i ja smo isti revolut upogonili svatko na svom mobitelu tako da oboje koristimo istu karticu. Ja na kraju koristim samo virtualnu, onu fizičku nisam aktivirala jer mi ne treba osim ako ću u inozemstvo...
Ja imam jedno i drugo. Otkako sam napravila revolut addiko više ne koristim. Revolut je super, pregledna aplikacija, odmah dolazi poruka ako netko nesto plati s tvojom karticom, jucer sam placala nekakvu torbu u bih, zablokiralo mi karticu - kao da provjere jel sigurna kupovina (sve se rijesava preko aplikacije)...stvarno za preporučiti. Imam još erste debitnu za placu ali na kraju sve novce prebacim na revolut - najviše zbog preglednosti. Mi i puno putujemo pa nam je i tamo zgodna.
E to se meni dogadja da mi se baterija isprazni baš kad ne treba![]()
Kako je ovo roditeljski forum, iskreno preporučam roditeljima veće djece da sebi i njima otvore Revolut. Osim ak nemaju djecu koja baš nikad neće kročiti izvan Hr. Niti kupiti nekaj online.
Revolut isto stalno mijenja uvjete poslovanja tako da možda počne i naplaćivati otvaranje računa.
Mislim da je vecina nas koja ju koristi otvorila račun kada su počinjali pa su uplaćivali novce ak se netko registrira preko tebe. Ja nisam baš bila aktivna al mislim da je gomila travell blogera tada povukla dosta novaca
Za putovanja je zakon rezervna vanjska baterija https://www.chipoteka.hr/kategorija/...anja-powerbank
Je a i kafići imaju punjače, ak su otvireni. Ja ne plaćam mobitelom neg fizičkom karticom.
A lili, ak ti se isprazni mobitel, kak onda djetetu prebacis novce na "klasični" račun?.