A ja se upravo spremam stavit na recepte!
![]()
Ja se želim samo malo izjadati jutros je padao grad.
Raspoloženje MM i moje je down under. Nije baš dio ovog topica ali stisnuo me pravi osjećaj tjeskobe hoćemo li poslje peronospore i grada uopće što ubrati.
Valjda strah aktivira i one druge procese pa smo uskoro već razgovarali kako bi se moglo još popravit budžet iz ovog što imamo. Mogućnosti nisu brojne, a malo me umirilo njegov plan da pričekamo sljedeću godinu kada bi novousađena loza mogla dati i neke značajnije kilograme. Do tada- strpljen spašen.
ima li gdje na receptima _ jela od starog kruha?
Par jela od starog kruha (bez zelenog!)maria71 prvotno napisa
nisam mogla vjerovati lažljivoj konzumovoj reklami koja tvrdi da nisu povisili cijene, sto posto sam sigurna da je mlijeko skočilo (u lokalnom kzm) skoro kunu, a i na stranicama vidim da je preko 6. Presigurna sam da sam ga još prošli tjedan platila 5,89. Sorcie, ti ćeš znati, je li je?![]()
danas u lokalnom Konzumu, margarin (onaj za kolace) 5,5 kuna :shock: . nisam kupila iz principa, napravit cu kolac u koji ne ide margarin
ma naravno da konzum nije poskupio... di bi oni...Maja prvotno napisa
![]()
![]()
samo je malo digao cijene, tako da i kupci participiraju u plaćanju reklame. nikako PDV-a...![]()
ja nastojim u konzumu kupiti ono što jednako košta i drugdje (bonovi za mobitel, cigarete), i ako mi je potrebna jedna ili dvije stvari (koje su uvijek skuplje) - pa me benzin dođe više od razlike u cijeni. ostalo kupujem na drugim mjestima.
btw, i lidl je digao neke cijene, pa provjeravajte. nisu uvijek najjeftiniji.
ja za sad kupujem mlijeko u lidlu, i dukatovo i ono nekakvo njihovo (dobro je), jer je jeftinije.
ma meni je jasno da će svi poskupiti, nisam ništa drugo očekivala
ali reklama koja decidirano laže da nisu, to me ipak vrijeđa malo više
pa kaj misliš - da su dvorac i prometala kupljeni na obraz ili na džon?Maja prvotno napisa
![]()
Maja i mene je šokirala cijena mlijeka u Konzumu :shock:
To mi je najgori dučan
mi jos uvijek kupujemo u konzumu jer nam je to jeftinije nego trositi benzin za trgovine vankagrada i shopping mimo liste onog sto treba
mlijeko u kartonu nije poskupjelo
ivarica, kakvo je to "mlijeko u kartonu" :?
pa ne kupuju svi ISTO mlijeko... ak jedna vrsta nije poskupila, to ne znači da nije ni ostalih 10 vrsta...ivarica prvotno napisa
ja nikad ne kupujem svježe, jer mi je skupo.
a skupo mi je zato što ga ne mogu potrošiti u roku trajanja, pa bih ostatak morala baciti.![]()
pa jesam ja igdje rekla da nije nijedno poskupjelo?sorciere prvotno napisa
napisala sam da nije poskupjelo mlijeko koje ja kupujem
zasad
Kakve kazne, zbog divljeg kampiranja? Sam krivo pokopcala?ivarica prvotno napisa
Sta..hodaju ukolo i naplacuju? Majkomila!? Nisam pojma imala...
Uf u nas antirecesijske mjere šibaju punom parom.
Najvažnije je da smo umjesto prekrasnog stana u centru Zagreba odlučili kupiti veliko imanje 1 sat od grada (nismo se još skučili a nevezano za recesiju to smo planirali ove godine) A imanje smo odlučili uzet kako bi mogli uzgajat svoje voče, povrče, mlječne proizvode i vino; to imanje s kućom, vočnjacima i viogradom nas dođe duplo jeftinije nego stan :shock:
Kupujemo i jeftiniji TP, jeftinije šampone, šminka 0 bodova, prestala sam se bojat i puštam prirodnu kosu, plus sami sebe šišamo, pas ne jede više Eukanubu nego Purinu, umjesto najskupljeg sira kupuemo gaudu, mljeko ono na akciji, na pjaci ne kupujemo na kile nego na komade, samo 1 auto u pogonu, nema nove obleke stara se čuva ili pokrpa ako se raspara, nema krema i kremica, mažemo se oboje m.uljem, mm više ne puši ko turčin nego ko turčinčić![]()
Ma ono, radikalan rez u načinu života...da ne govorim da smo do prije 2 godine znali po 3-4 puta tjedno izač vanka u restoran, putovali svako malo, to nam sad ni u ludilu ne pada na pamet. Zapravo jedva čekam da se odselimo na selo i provamo živjet što više sami od svoga!![]()
Nije baš neka antirecesijska mjera, ali kad smo se vraćali s ljetovanja propustili smo kupiti sir. Brate mili, preveč to košta... Da ne velim da nismo bili vani na večeri od bogtepitaj kad, ali ipak smo skrpali tjedan dana mora pa se osjećam rastrošno... A dok se sjetim kako sam kao dijete redovno išla na more svake godine, pa i duplo dulje iako su moji vječito bili bez love, sve me steže oko srca... Neke stvari koje smo mi imali našu djecu sustavno mimoilaze.
rozagroza - kaj je to TP?![]()
a ja odavno kupujem na komade, pa to ni ne smatram recesijskom mjerom... došlo spontano, uz svako povišenje cijena...
![]()
Da dodam na svoje od prije:
Mali je skinuo pelene, razumno dijete, pa neće se valjda igračaka odreći, a nećeg je morao![]()
![]()
Kod nas je recesija još od 2000 godine....tako da nemam potrebe uvodit nikakve antirecesijske mjere niti me to plaši..nažalost na teži način sam naučila da se troši onoliko kolko imaš i bez kartica osim one tekućeg računa koja ti odmah skida lovu....
Podstanarstvo te nauči biti jako ponizan i štedljiv....bar u mom slučaju
:/ iako znam da ni onima sa kreditima i bez kredita danas nije lako....svi mi imamo neke svoje male probleme i svakome je teško na svoj način....
Zato skidam kapu svim koji uspjevaju živjeti i boriti se sa osmjehom ma koliko bilo teško......
MM kaže još malo i pretvorim se u koku ili tuku....a mogu i u vegane....famozna dijeta![]()
Šminke ne kupujem iako mi je DM prijatelj..kupujem u kauflanda i pazim na letke koje dobivam pa se i tu može proć...sreća da imam par trgovačkih centara blizu pa se može pješke...a kad dođe zima pokušavam spavat i ja zimski san pa se izlazi u šoping samo po osnovne stvari...
Ah reće MM preživit ćemo moramo imamo se za koga borit....
![]()
Zato držite se...eh jesam se napisala....
Ha ha točno. Sad smo na onom dvoslojnom, Uh! Ali ajde, preživit ćemo valjdaLucas prvotno napisa
![]()
RozaGroza prvotno napisa
Imaš u Merkatoru troslojni prilično kvalitetan, a stoji nešto malo ispod 10kn za 8 rola! Mnogi dvoslojni su skuplji od ovoga!
zbrojeno - meni je taj dvoslojni veći trošak nego skuplji troslojniRozaGroza prvotno napisa
![]()
Da bi čovek reč rekel.... Ja sam se jednom nasadila s tim tankim papirima - odoše u tjedan dana! :shock:sorciere prvotno napisa
Btw. za one koji nisu gadljivi - pričala je moja bivša bivša (sad već pokojna) gazdarica ovakvu priču iz svoje mladosti: Kod nje doma koristilo se orunjenim klipovima od kuruze za tu svrhu, a kad se udala otiša je u "finu" kuću s gostionom gdje su već bile novine narezane na komade odgovarajuće veličine...
Eto, TO bi bile prave recesijske mjere... No, mi imamo internet (umjesto novina) a prva kuruza je desecima kilometri daleko, pa onda ipak troslojni!![]()
E imam i ja takvu iz mladosti za vrijeme rata u Dubrovniku, Isuse te novine su definitivno najgora solucijaPeterlin prvotno napisa
![]()
A potroši se pak od 8 rola za manje od 7 dana. Možda da se ipak malo zbrojimo :/
i mene novine umjesto ritobrisca podsjećaju na doba rata... zato smo mi klinci uživali i kakali po šumarcima![]()
nego, sad sam "fina guza" i ne dolazi uobzir niti jedan 2slojni papir
ali kako sam škrta na lovi našla sam u getrou perfex (lakše se briše) 24 komada mislim da je bilo 24.99 kn
nemam ti ja lovu za zewu![]()
al bolji je od palominog,dm-ovog i ostalih marki tipa kplus ili oni iz bille
meni je najbolji dm-ov reciklirani
cvrst i malo grub, pa nek dodje iz guzice u glavu
Mi smo na millerovom troslojnom i super nam je!!
Ja se sjećam kao mala da smo rezali novine na kockice![]()
I još se sjećam da se kaladont nožem prerezivao, pa se četkicom onda kupilo ono što je bilo unutra.
I to je biloooo... pa negdje... 82. godine...
Ddda, mrzila sam sve tube, pa šta nisu smislili zgodnija pakiranja koja moš lakše do zadnje kapi iskoristit, tube su baš neki ž oblikMaslačkica prvotno napisa
Ha ha ha ko da je jučer bilo. Kolinos pasta za zube u žutoj tubiMaslačkica prvotno napisa
![]()
Ps: mogli bi ovaj topic nazvat Toalet papirom protiv recesije![]()
Kad ste kod toaletnog papira, stvarno dobar je Metro-ov žuti, mislim da košta oko 10 kn, 8 rola, a stvarno je skoro kao Zewin, jako čvrst i mislim da je čak troslojni.
ja oduvijek cvikam skarama sve tube, i ove od pasta za zube, i od krema svakakvih, nije mi to nikakva antirecesijska mjera, drukcije bi bilo bacanje novca, ostane unutra barem pola kune![]()
ok, država nam je puna sra.nja, al dajte se više odljepite od tog toalet papira...![]()
kak je krenulo - više nećemo imat kaj sr.ati :?
![]()
vratimo se na temu
neki dan u 24 sata bili kuponi za 50%popusta u dm-u na neke proizvode (kaladont, prašak za veš, krema za tijelo, vl. maramice,četkica za zube i još par stvari... )
pa ću neke iskoristiti u idućoj kupovini
gledala sam neki dan (mislim kod oprah) gdje je žena s tim kuponima ušparala priličnu svotu novaca a nakupovala hrpu toga...
dobra je to stvar samo šteta šta nema više tih kupona kod nas i za druge trgovačke lance
jer više stvarno neznam gdje da stisnem....
Bok mame!
U pretražniku sam ukucala riječi prodajem igračke jer bi ih ja kupila, tj. neke npr. lego kockice malo je ovo off topic ali vezano uz temu. Nove lego su mi preskupe pa je to razlog. Iskočo mi i ovaj topic i krenula reko da vidim šta vi radite u doba recesije/krize, čega se odričete mi još malo pa svega a čak i vožnje autom makar smo u Lici vezani za sve autom. Npr, prvi super market od Plitvica je 20 km u Korenici, sljedeći u Slunju pa Karlovac, dalje Otočac, Gospić, da dalje ne nabrajam. Najpovoljniji šoping u Bihaću u BIH a za sve nam treba auto koji je non-stop žedan
MM sam radi a nas je troje + njegovi roditelji i jedna plaća.
MM se solidarno odrekao pušenja od 2 kutije na dan. Što će biti dalje nemam pojma, a razlog je bio ovaj reče MM: " Da naša Lara ima za jelo zimi". Nismo ničega željni niti gladni barem ne još a nadam se da do toga neće niti doći jer se vlada stalno grozi porezima. Hvala ti tata od![]()
Tvoji anđeli![]()
ttp://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/65309/Default.aspx
Pa kome je blizu neka obrati pozornost!
X A sada i svjesno štedimo - ima puno načina da se iskoriste "unutarnje rezerve". Mnoge stvari, npr. kozmetika, mogu se kupiti jeftinije, a da kvaliteta bude podjednaka. A mnoge stvari uopće nisu potrebne, počevši od hrane koja se ne pojede, nadalje.ivarica prvotno napisa
Ja sam ovaj mjesec dosta uštedila. Nsam kupovala u dućanu nego s popisom. Trošim namirnice planski ono što imam u škrinji i špajzi. Nisam bacila niti komadić hrane.
Zewe se ne odričem.
Jučer se oduševila u Konzumu imaju supersniženje velikih jogurta voćnih - 4,99. Inače su barem 6,50.