Stranica 91 od 111 PrviPrvi ... 41818990919293101 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,501 do 4,550 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

PA ako je stol u boravku onda se jede u boravku, kakve veze ima jede li se za stolom ili na sofi, to je sve ista prostorija.
    Pa onda, nema stola u kuhinji, nema velike radne površine, nužno se povezuje boravak s kuhinjom.
    Čak moram paziti na miris sredstva za čišćenje kuhinje jer mi većina smrdi, a sve to osjetim u boravku.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Svatko može imati svoje osobitosti. Tebi 160 cm ne paše, ali jest normalan krevet..
    Pišem o standardu. Pogledaj dimenzije posteljine koju kupuješ i po tome možeš zaključiti koje su standardne a za kohe se moraš pomučiti pronaći.
    Inače širine kreveta idu mislim od 80 za jednu osobu do kaj ka znam 220 za dve. Dimenzija ima svakakvih ali za standard se uzima 90 za 1 i 180 za dve osobe.
    I meni taj standard odgovara i ne znam zakaj bi sj uzimala uži krevet. Razumijem razlog nedostatka prostora

Sad mi treba apri il neka druga arhitektuca koja će to bolje znati.
    Bračni parovi spavaju i na razvučenom kauču pa to ne zoveš standard. Pa i na francuskom ležaju (ak se to tak zove) od 120 cm širine

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nano, posvuda se prodaju plahte za krevet 160*200. I online, i u dućanima specijaliziranim za posteljinu, i u supermarketima, i u svim varijantama između :D

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I kako misliš da da pogledam dimenzije posteljine koju kupujem, kako bi je inače kupila? Uzmem s reda, pa kako bude?
    Inače, na vikendici imamo krevete 180*200 i 160*200, za koje svugdje ima posteljine, a doma nam je krevet 190*220, za njega nikad nisam našla donju plahtu po mjeri, niti uopće za dimenziju duljine 220 uz bilo koju širinu.
    Posljednje uređivanje od vertex : 28.05.2021. at 16:37

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nano 180 sigurno nije standard.
    Mi imamo 160 i ni približno nam nije preuski . 140 je ono sto uzimas bas ako moras zbog prostora.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je 160 bilo premalo samo dok je oboje djece spavalo s nama Nakon toga mi je 160 vise nego dovoljno (nedavno smo kupovali novi bračni, nismo uopće ni gledali vece od 160)

Shvaćam da je nekom premalo ali nije substandardno. Vise razumijem one visoke i da se pate s 200 duljinom, njima sigurno fale ti od bar 220 duljine.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 28.05.2021. at 16:47

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja samo znam da kad smo djeci kupovali revet širine 80 nismo mogli naći. Tada nije bilo IKEE i išli smo po krevete u Graz.

Kaj fakat nema tu arhitekata da napiše koji je stabdard?

I jos na rodinom forumu tek 160 ne bi trebalo biti dovoljno jer smo gotovo svi imali i djecu u krevetu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ništa ne nalazim osim kategorizacije apartmana. A tamo kažu da je minimalna širina kreveta za 2 osobe 160.

Minimalna i apartma i dodjdmo do mojih 180, jer tu živim i želim bar malo širi krevet od minimalnog.

No dobro, ja sam bila uvjerena da je standard širine kreveta za 1 osobu 90 a 2 180. Tako su me naučili u školi

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davno su prošla vremena kad su djeca spavala s nama u krevetu

i mi imamo krevet 160, apsolutno nam je ok
    plahta ima za kupiti u svakom dućanu
    za velike šlifere (navlake) ne znam, jer imamo svaki svoj poplun

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razlika je da li se radi o jednostrukom krevetu ili o bračnom. Na jednostrukom je puno komfornije na 90 cm.
    Ja se s nostalgijom sjećam vremena kad je moja spavala s nama u krevetu širine 160.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moja spavaća soba ima daleke zidove, kako kaže BB. Dvadesetpet kvadrata, vlastitu lođu i u njoj nema ni ormara, jer imam viška soba, pa je jedna postala veliki ormar
    A u spavaćoj sam sobi vrlo često sama. Tako da i nije sve u kvadratima.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naša je a nama 5g spavala na 160 i bilo nam je sasvim ok. Na moru imamo 180cm i spavamo svo troje ba njemu bez ikakvih problema, a kad spavamo samo ja i MM imam osjećaj da smo u odvojenim sobama.
    Ni u jednom trenutku su nisam poželjela takav doma i zapravo ne znam nikog od prijatelja da imaju krevet 180.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Nasa spavaca soba je skoro cijelo potkrovlje kuce. Toliki su neciji stanovi, ali krevet nam je 160. Sjecam se kad sam skoro podnijela zahtjev za rastavu kad je mm predlozio krevet od 180 cm. Ionako smo bili stalno stisnuti na jednom komadicu. Sad kad se uvali dvoje djece i pas od 25 kg, ne bih se bunila da imamo 20 cm vise.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

citajuci ove kvadrate koje naovde BB i mitovski samo cu reci ja sam snob, i to snob nad snobovima.
    Odrasla sam u stanu od 90 i nesto kvadrata. MM isto.
    Zivjela u stanu od 75 m2 i znali smo i MM i ja cim dodju djeca morat cemo se seliti. jer ce nam biti malo.
    Preslelia se na selo u kucu preko 150 m2. I aman taman mi je.
    Eto i sad da i ja napisem nesto sto je antirecesijski
    Krevet nam je mislim 160, a moguce je i da je 180. ne znam. al stane nam u sobu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    citajuci ove kvadrate koje naovde BB i mitovski samo cu reci ja sam snob, i to snob nad snobovima.
    Zivjela u stanu od 75 m2 i znali smo i MM i ja cim dodju djeca morat cemo se seliti. jer ce nam biti malo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja moj snobizam polako uzgajam. Odrasla u stanu od 35m2 i jednom sobom. Onda prešla u stančić 35m2 ali ima spavaću. Pa 55m2. Sad sam na ispod spajke ali mi je već previše za čistiti A delegirala sam djeci, no meni je i dalje previše ostalo. Moram opet angažirati pomoć.

Npr imam tu kuhinju iz BB priče (kupljenu skup s kućom) i puna je fleka i packi jer ja to ne stignem čistiti. Ili stignem ali mi se istinski ne da. Imam i puno previše prozora, zadnje sam ih oprala za onaj lockdown u proljeće 2020. Bolje da dalje ne pišem...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nema to veze sa snobizmom. Ne bih se ja bunila protiv 20m2 više, ali stvarno ne mogu reći da se patim ili da mi nešto fali ili smeta. Sasvim mi je ugodno.
    Mi sad nakon što riješimo neke stvari razmišljamo ili o kupnji 2. stana ili prodaji ovog i kupnji većeg i mislim da će u korist oš jednog.
    Stvarno nam je s jednim djetetom ovaj od 50 sasvim dovoljan.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 28.05.2021. at 22:53

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam iz siromašne obitelji, moji roditelji sa 56 kvadrata su bili najbogatiji u bližoj rodbini, drugi bratići i sestrične su odrastali u 40 kvadrata, a neki u ranom djetinjstvu čak u kućama bez kupaone i s poljskim wc-om (u Zagrebu, ne na selu).
    I još sam se loše i udala pa nisam imala nikakve predispozicije da postanem snob .
    (Za razliku od mog brata koji mi je sušta suprotnost, al to je druga priča).

Od ovoliko priča o stanovima sam otišla na Njuskalo gledati... i našla “idealan” stan za obitelj s dvoje djece - ima i dvije kupaone i dvije špajze .
    Ima 90 kvadrata: https://www.njuskalo.hr/nekretnine/s...oglas-31933448

Jedino jadan nema mjesto za sušilicu. To bih najprvo dodala, i prije drugog wc-a i prije špajze. I kuhinja u koju stane veća perilica. Ima npr. stanova gdje stave blagovaonu i boravak 27 kvadrata, a kuhinju zbuksaju u neku rupu i ispadne da nemaš mjesta za veći frižider i veću perilicu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na visini od 3.40 a nema mjesta za sušilica. Tu napraviš još jednu kupaonu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

“Na pojedinim dijelovima je 3,4”.
    To je koliko vidim samo onaj dio ispod krova iznad blagovaonice. Pa da, u pravu si, tu se može staviti galerija i gore na nju sušilica u ravnini lustera .
    U kupaonicu definitvno ne može zbog bojlera.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne uvjeravam, meni je sasvim dobro, drugo je što mi ti ne vjeruješ. 50m2 za nas troje je dovoljno.

Bilo bi mi dobro i u 20m2 više, ali kao što sam napisala trebalo je 6,5g plaćati mami dom i tu je otišlo tih 20m2 i ne žalim ni sekunde.

p.s. odgovarala sam NanoiBeba

ja sam odrasla u stanu 50 m2
    ništa nije falilo a još je riječ o soc.stanu gdje znamo kako je znao raspored biti bedast
    samo što sam jedva čekala da se 9 godina starija sestra odseli - uda ili ode na faks
    kako bih imala samo svoju sobu, jel..

kad ono - rat
    pa sam živjela u ubij bože stanovima i kućama
    evo me ispala normalna, nemam traumu
    osim što ne podnosim hladne kupaone
    i što sam zaljubljena u svoju kuću

kad smo kod kupaona imamo ih 2 u kući od 120 m2
    i čini se da nije dosta je UVIJEK neko nekoga čeka

uglavnom, živjela sam stavrno u svakakvim prostorima (većim, manjim, adekvatnim, neadekvatnim)
    MENI je bitno da imamo svoje sobe odvojeno i privatnost
    bitno mi je da imam mogućnost otići leći u tihu zamračenu sobu čitati knjigu na miru
    bez buke TV-a npr.
    užasno sam osjetljiva na san i i na uvjete koji moraju biti savršeni da bih mogla zaspati
    to ima veze sa dugogodišnjim nespavanjem i dugogodišnjom nesanicom od koje sam se jedva izvukla
    Posljednje uređivanje od flopica : 29.05.2021. at 07:23

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Od ovoliko priča o stanovima sam otišla na Njuskalo gledati... i našla “idealan” stan za obitelj s dvoje djece - ima i dvije kupaone i dvije špajze .
    Ima 90 kvadrata: https://www.njuskalo.hr/nekretnine/s...oglas-31933448

Jedino jadan nema mjesto za sušilicu. To bih najprvo dodala, i prije drugog wc-a i prije špajze. I kuhinja u koju stane veća perilica. Ima npr. stanova gdje stave blagovaonu i boravak 27 kvadrata, a kuhinju zbuksaju u neku rupu i ispadne da nemaš mjesta za veći frižider i veću perilicu.
    Eto, meni se vidi da na 90m2 za četverosobni uvijek fali par m2 do optimalnog. Nema ulazni dio za ormare sa stvarima, cipelama, za presvući se. Obje dječje sobe su svaka 5m2 premale. Falila im je druga kupaona pa su skratili spavaću - i sad je bračni naguran u kut. U veću kupaonu im je stala samo uska vešmašina s punjenjem odozgo. Sušilica inače stane u onu dodatnu izbu na dnu kuhinje, ja bi to recimo odmah pripojila kuhinji napravila duboki ormar od poda do stropa i unutra ubacila štogod treba uključujući sušilicu. Terase su lijepe (iako previše nabijene na druge zgrade).

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Čini mi se da je druga kupaonica odmah tako projektirana, da je nisu naknadno radili.
    A bračni krevet i prostor oko njega su mi taman idealni, jedino što mi je dobro u tom stanu .
    U onu drugu spajzu su stavili frižider, onda bi on morao van za sušilicu.
    I čini mi se da ima mjesta za veću mašinu, pored mašine stoje neke staviti, vjerojatno bi tamo stala i veća.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sjetila sam se za vikend ove teme, budući da vas dosta ima koje radite zimnicu, pekmeze.
    U Kašini ima plantaža jagoda na principu: ubereš koliko zeliš, izvažu i platiš. 1kg jagoda je trenuto 20kn, a vjerujea da će još spuštaš.

Također se mogu nabrati i šparoge i neko drugo povrće.

Meni je baš bilo posebno to iskustvo, a i djeci.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala, Lili [emoji3590]

Sent from my iPhone using Tapatalk

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam na placu kupila jagode za džem za 22 kn/kg. to 20 kn/kg i još sam bereš je debelo previše

Inače, moj prvi posao u životu, još u OŠ je bilo branje jagoda. Ne trebam napisat da ih ni te godine nisam jela a ni godinu iza. Bilo je vruće za poludit, užasno puno toga smo trebali nabrat, satnica mala.

E sad, jesam li bila premlada ne znam. Al jako loše iskustvo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam se za vikend ove teme, budući da vas dosta ima koje radite zimnicu, pekmeze.
    U Kašini ima plantaža jagoda na principu: ubereš koliko zeliš, izvažu i platiš. 1kg jagoda je trenuto 20kn, a vjerujea da će još spuštaš.

Također se mogu nabrati i šparoge i neko drugo povrće.

Meni je baš bilo posebno to iskustvo, a i djeci.
    Moji sinovi trenutno imaju branje jagoda (šumskih) na našem gruntu. E. je odradio u nedjelju, a L. će za koji dan drugu berbu. Ne radim džem ove godine, ali smo se dooobro najeli + napravili kolač.

Glede u svezi branja jagoda na plantaži - nikad u životu nisam bila, pa ne znam uopće kako to izgleda, ali zamišljam da je ovako nekako, hehehe: https://www.catchupplayer.co.uk/epis...ds_Of_May.html (fali još slika ženske tučnjave, koja je uslijedila...)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.06.2021. at 13:42

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerujem da je baš tako,ja sam dve sezone radila na plantaži malina,malo je reći da svaki put kad sam usnula pred očima mi bile maline. E da mi se vratiti u to doba! Mi mlade,dečki mladi. Uglavnom radili za plaču,najeli se i preko glave,poneki ( čitaj i ja) zaradili fajn jer smo po kili bili plaćeni,naravno bilo onih koji su tek koji dinar dobili. Dizanje u zoru, pa putovanje do Majmunira ,pa u blizinu Ivanić Grada cijeli dan na zraku i suncu,malo u kadu većih grmova malina ili tek pokojeg drva. Doma došli mrtvi ,ali sretni ,bar ja!
    E da nije bilo ženskih svađa!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.06.2021. at 15:18

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nama je isto bilo prekrasno iskustvo djeci posebno.
    Meni ne treba za zimnicu. Nabrali smo 4,5kg za nase potrebe, napravila djeca biskvitni kolac odmah cim smo dosli.
    Mi smo otisli ujutro u 9:30h i nabrali ih valjda za pola sata,al smo se jos malo tamo razvlacili.

Fine zrele svjeze mirisne, nijedna nije mekana, ni gnjecava.

Drugi put idem u sparoge iz zemlje u tanjur
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.06.2021. at 18:36

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo cijena 20 kn/kg i da sam beres nije antirecesijska

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nano ali nemamo sve vremena obilazit placeve i trazit povoljnije cijene. Neke imaju jos mali djecu, koju dovode/odvode u vrtic/skoki, razvoze djecu po aktivnostima, na plac idu samo vikendom.

Sad je cijena jagoda na 90% standova po Zg koji su ljudima ajmo rec usput na putu do posla 15kg pola kile odnosno 1kg 30kn.

Tako da je, ova cijena je antirecesijska, pogotovo ako netko kupuje vise kg.

Na 5kg je usteda 50kn, taman da se dobije extra 2,5kg jagoda.
    A treba ti pola sata za to nabrat.

Netko nece brat ni za 10kn/kg a to je vec druga problematika.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.06.2021. at 22:42

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Samo cijena 20 kn/kg i da sam beres nije antirecesijska
    Oni ne prodaju jagode, nego doživljaj, ali da, ta cijena nije recesijska - mm ima uputu da ne kupuje jagode za zimnicu ako nisu 12 kn/kg. Bit će toga pred kraj sezone, kad budu na granici prezrelosti, taman za skuhati, ali dobavljača za to sam imala ja na placu Volovčica, a mm ide na Utrinu, pa nije u potpunosti usporedivo. Ni zelena tržnica mi nije daleko, ali tamo nisam nikad našla nešto s čim bi u potpunosti bila zadovoljna... ali to je već offt.

Kako god - čekamo da padne cijena, a ako ne padne, napravit ću samo minimalnu količinu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.06.2021. at 07:41

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A mi koji ne radimo zimnicu nego jedemo jagode u sezoni, sad ih kupujemo i jedemo svakodnevno, ne čekamo da cijena padne da bi ih konzumirali
    Tako da je nama ta cijena antirecesijska ("nezimničarima").

Eh da i vezica šparoga im je 15kn.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.06.2021. at 08:13

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A mi koji ne radimo zimnicu nego jedemo jagode u sezoni, sad ih kupujemo i jedemo svakodnevno, ne čekamo da cijena padne da bi ih konzumirali
    Tako da je nama ta cijena antirecesijska ("nezimničarima").

Eh da i vezica šparoga im je 15kn.
    Kupila u Eurospinu šparoge za tu istu lovu.

Jagode uzgojene ne jedem u sezoni u velikim količinama - dižu mi kiselinu. Djeca i mm isto više vole trešnje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A koliko veliku ubereš,svoju,klinčevu ili muževu ruku?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko veliku ubereš,svoju,klinčevu ili muževu ruku?
    Čega? Šparoga ili šumskih jagoda?

Šumske jagode ubrane ovaj vikend na našem gruntu: https://ibb.co/vY31Kqd
    Napomena - ove sitne su baš prave šumske, a ove krupnije su "podivljale", jer smo sadili vrtne, pa su se same križale sa šumskima koje tamo rastu u izobilju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Oni ne prodaju jagode, nego doživljaj, .
    Točno ovo. Dobro su se sjetili. Al antirecesijska nije

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sasvim slučajno kupila jagode na placu. Bile su sitnije nego ove kaj se prodaju po ulicama grada Zagreba, pa tako i jeftinije, tak da sam odmah kupila veću količinu za džem. Naime, ja kuham džemove, al moja djeca jedu isključivo onaj od jagode.

A za te koji su se toga sjetili, sve 5, ali i dalje im je cijena debelo previsoka za to da sam bereš jagode.

Peterlin, zavidim na šumskim jagodama. No ja više ne idem u berbu. Jer baš svaki put zaradim krpelja

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni su sumske jagode najukusnije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam bila u Eurospinu nikada, jel se isplati?

Svejedno ne moze mi se usporedjivat sparoge proizvedene tko zna gdje, transport i distribucija do ducana sa svjeze ubranim sparogama. Ma nisu ni priblizno iste svjezine i kvalitete.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne sjeda mi Eurospin jer sam navikla kupovati proizvode poznatih robnih marki.
    Bila par puta, kupila nešto sitno, ali nemam volje isprobavati što valja njihovo, a što ne

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[QUOTE=Lili75;3210494]Nano ali nemamo sve vremena obilazit placeve i trazit povoljnije cijene. QUOTE]

Moram ovo komentirati. Ja ne obilazim placeve, nego je plac mjesto gdje ja obavljam kupovinu hrane za moju obitelj. Pri tome nastojim (što mi uvijek ne uspije) kupiti sezonske proizvode, pa proizvode naših proizvođača i općenito osnovne namirnice od kojih pripremam obroke za obitelj i sebe- Na plac rijetko idem zimi, jer uglavnom naših proizvoda ima puno manje.

U dućanima kupujem sredstva za higijenu i čišćenje.

Znači, nije mi zabava obilazit placeve, nego kupujem osnovne namirnice kojih u dućanu nema ili su lošije kvalitete (pod lošije mislim na ono kaj je meni lošije

I iskreno kad slučajno zalutam u neki veliki supermarket, čudom se čudim kaj sve ljudi imaju u kolicima.

No to je, kao i uostalom, tisuću drugih stvari, stvar svakog pojedinca

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Svejedno ne moze mi se usporedjivat sparoge proizvedene tko zna gdje, transport i distribucija do ducana sa svjeze ubranim sparogama. Ma nisu ni priblizno iste svjezine i kvalitete.
    Ako ti se da pamtiti tocan naziv svih vrsta jabuka, krusaka, peciva, kruha..slobodno u Eurospin!
    Od mene su dobili i sluzbenu prituzbu prije vise od mjesec dana, nitko mi se jos nije javio s odgovorom...

Dakle, na blagajni, svaki put, svaka blagajnica/blagajnik pita "Koje Vam je to pecivo? Graham, sa sjemenkama ili bio?" "Koje su Vam ovo jabuke...?" Za kupus pita jel mladi ili?

SVAKI PUT! Dok nisam rekla da oni trebaju poznavati robu koju prodaju,a s druge strane blagajne dobijem odgovor:"Ne, ja ne moram znati, Vi trebate znati sto kupujete!"

Dakle, edukacija od par sati ili bar kvalitetni popis šfri sa slikama bi rijesio problem...ne..oni pitaju kupca.

Nema problema, ima drugih ducana.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme rosa dobro da si mi rekla ja ipamćenje naziva proizvoda icijena no way..

Ma Nano krivo si me shvatila, pa i ja kupujem na placu, ali nedjeljom, ne mogu rad.danima, ni subotom, a kako sad jagode jedemo svakodnevno, kupim ih na štandovima koji su svukuda po gradu i kvartu. A na štandovima je cijena jagoda kako sam napisala 1kg 30kn. Isto tako kupujem na štandovima svakodnevno drugo voće, ovisno kad je sezona. A šparoge iz dućana bilo kojeg i one koje svježe uberem iz vrta/zemlje/prirode su mi jednostavno neusporedive. Samo to.

Sad imamo i covid putovnice, pa se može i do SLO. Mi smo znali često kad smo u Samoboru ili Divljim vodama u povratku skoknut po hranu u Brežice, nevjerojatno da su tamo hrana i potrepštine povoljniji nego kod nas npr. u Lidlu. Totalno nefer, al šta ćeš...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.06.2021. at 10:53

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Paaa, to je tip trgovine kao i Lidl. Ne možeš doći tamo i tražiti određenu stvar koju si zamislila, jer to oni ne drže. Oni žive od akcija. Ne isplati se nešto posebno potezati ako ti nije usput. Meni je usput onaj na Štefanovečkom zavoju, jer onuda prolazim kad se vraćam od brata ili od roditelja. Ne bih išla da mi je na drugoj strani grada i da ionako ne idem tim putem...

Daklem, ovako:
    Imaju hrvatskih proizvoda, ali sa svojom robnom markom (moj sin je kupio veliku staklenku majoneze - očito je Zvijezdina, ali ne piše Zvijezda na njoj)
    Imaju pristojno voće i povrće, ali nije baš širok izbor, isto kao i u Lidlu. Zadnji put sam uzela dobre mrkve.
    Imaju odlične talijanske žitarice i mahunarke (ječam, pet žitarica, fantaziju tj. mješavinu žitarica i mahunarki)
    Imaju bolji izbor konzerviranog povrća od Lidla, uglavnom je slovenske proizvodnje, ali ima i talijanskih...
    Imaju odlične mliječne proizvode (Slovenija)
    Imaju pristojne suhomesnate proizvode - Italija i Slovenija
    Imaju zadovoljavajući kruh i peciva
    Imaju mesnicu koja je bolja od Lidlove, super meso po povoljnoj cijeni, ali ne širok izbor nego akcije - ako je ovaj tjedan akcija roštilja, neće biti iskoštenih pilećih zabataka itd.
    Imaju juneću i teleću jetru, što inače teško nalazim, ali nisam ih još isprobala. Isto i krvavice - nisam isprobala ni to, a kobasice su im ok.
    Suhomesnati proizvodi i tvrdi sirevi nisu svi pakirani, nego se može naručiti - to mi je super
    Imaju i gotove hrane, ako čovjek naleti (pečene piceke, odreske i štajaznam rižu s povrćem - ali ja idem kasno popodne, pa to obično ne nađem)
    Imaju ne preskupa talijanska sredstva za čišćenje, npr. tekući deterdžent za suđericu po super povoljnoj cijeni (mislim da je bila litra 19 kn zadnji put na akciji, redovna cijena je 24 ili 25 kn)
    Imaju solidnu kozmetiku - maslac za tijelo, kremu za ruke i tako. Ostalo nisam isprobala osim tekućeg sapuna koji mi je ok.

Čokolade - Lidlove su bolje (tako kaže mm, ja to ne jedem tako često).
    Smrznuta hrana - fenomenalno povrće vrsta raznih, repovi škampi povoljniji nego drugdje, odlična hobotnica (nije bila jeftinija, ali je bila super), za hitne situacije kupujem pileće medaljone smrznute i moji dečki kažu da su bolji nego bilo koji drugi... Ima dosta gotove hrane za one koji ne kuhaju (lasagne, pizze smrznute i slično).
    Povoljni su im kuhinjski ručnici i wc papir, ali kaže mm da mu je Lidlov bolji, pa eto...

Još nešto - kao i u Lidlu, uvijek imaju nešto od krpetina (tj. odjeće). Kupila sam sinovima pamučne jakne s kapuljačom podstavljene tankim krznom od flisa - svaka je koštala 80 kn, kupila sam svakom dvije i cijelu zimu se nisu skidali iz njih, a i sad ih nose kao vanjske jakne. Najbolja investicija...

MM hvali njihovo pšenično pivo, a vino još nismo ni probali. Tko voli talijanska vina, ima ih cijela hrpa...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.06.2021. at 11:13

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj Peterlin puno ti hvala , sad vec imam neki uvid o kakvom ducanu se radi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj Peterlin puno ti hvala , sad vec imam neki uvid o kakvom ducanu se radi.
    Zaboravih napisati - odlična talijanska tjestenina, puno bolja od Lidlove.
    Gotova jela - grah prebranac u konzervi i jota sa kiselim zeljem - jedna konzerva 9,99 kn (to znam kupiti za vikendicu, da stoji kao backup)
    Sladoled - nismo sve isprobali, ali ono što jesmo bilo je jako dobro
    Bezalkoholna pića - neki ledeni čaj s alojom košta 6 kn za 1,5 litru, a kaže moj sin da je super. MM je isto hvalio neku slovensku colu (litreno pakiranje, taman ne preveliko) - okus kao Cockta
    Ima hrpa keksa slatkih i slanih, ali to baš ne kupujem pa ne mogu reći valjaju li
    Ima slovenskog brašna i žitarica - sve odlično (ajdova moka na primjer, to je teško naći). Našla i odličnu palentu, a za lijenčine - ima već kuhane palente pakirane onak u ciglu. Mislila sam si da bi to valjalo kupiti za pečenje na roštilju

Zadnji put sam vidjela da imaju dječje bicikle, ali nisam zapamtila cijenu - nešto preko 1000 kn, ništa posebno.
    Znaju imati prigodnu robu - roštilje, ležaljke za plažu, ručnike...

Ono što im nije jeftino - kad imaju tenisice i traperice, čini mi se da to košta više nego što vrijedi (isto kao i u Lidlu - za takve stvari treba ići u Kik ili Pepco, jer tamo su krpe jeftine i zadovoljavajuće kvalitete).
    Nije im jeftino ni posuđe (rajngle, lonci, tave...), tegli za cvijeće, cvijeće u teglima... ma ne znam. Isplati se povremeno zaviriti, ali ne bih se oslanjala samo na njih.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Imaju mesnicu koja je bolja od Lidlove, super meso po povoljnoj cijeni, ali ne širok izbor nego akcije - ako je ovaj tjedan akcija roštilja, neće biti iskoštenih pilećih zabataka itd.
    Imaju juneću i teleću jetru, što inače teško nalazim, ali nisam ih još isprobala. Isto i krvavice - nisam isprobala ni to, a kobasice su im ok.
    Meni je super što gotovo uvijek imaju juneće kosti po pristojnoj cijeni. U drugim supermarketima ih je iznimno teško naći.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni je eurospin super, čist je, široki redovi, uredan, nije gužva.
    To je diskonti dućan tipa Lidla.
    Polako se privikavam na njega, nije mi usput, trebam potegnuti do njega, pa pokušavam to 1 do 2 mjesečno.
    Volim to što su proizvodi većinom talijanski.

Sve do sada isprobano ću sigurno kupiti opet.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Je l kupovanje na placu antirecesijski?
    Ozbiljno pitam, ne zezam .

I ja vikendom idem na plac, ali kao što sam već pisala (nisam od koristi na ovoj temi), cijene obično ne znam osim samo otprilike neki rang, je li nešto do 10kn, 20 ili 30…

I tako jednom kupim kupus na placu, prilično malu glavicu i platim ga 11 kn.
    Dođem drugi dan u supermarket i kupus 2 kn / kg.

Pa samo da pitam… je l me bakica s kupusom zeznula, ja nemam pojma, ili je zbilja tako…?

Ovo recimo znam da nije antirecesijski, ananas od 10 kn u dućanu i kad vidim na placu onaj avionski pa sam eto morala probati i dala sam 100 kn za 2 kg ananasa.
    Nije nimalo recesijski, ali zbilja je bolji od ovog za 10 kn .
    A da ne pričam o paradajzu volovsko srce koje košta više nego svinjetina , a u dućanu je 5 kn paradajz (naravno ne taj).

Pa je l postoji na placu nešto sto je finije i bolje od dućanskog, a jeftinije, ili plac nije za ovu temu?
    A da nisu npr. one nešpricane sitne kvrgave jabuke koje baka obrala jedno stablo pa prodaje po par kuna.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 08.06.2021. at 23:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •