Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Novu godinu započeli smo s dvaput većim iznosom pričuve nego do sada, za što možemo zahvaliti našem agilnom predstavniku stanara koji je odnekud izvukao propise i potrebe zgrade i isposlovao povećanje
    Pa tako od sada, umjesto 220 kn mjesečno, plaćamo 440
    Ne znam za potrebe vaše zgrade, al znam za propise.
    Koliko vam je to bilo kn po kvadratu do sada?

Postoji kao nešto što se zove zakonski minimum, bio je zadnjih godina cca 2.5 kn po kvadratu, no istovremeno je taj propis, zakon, što li takav da ni upravitelj zgrade ne prigovara ako ti je pričuva manja od tih 2.5 kn.

Mi recimo ne plaćamo ni taj minimum, nego plaćamo samo 2kn po kvadratu što je otprilike dovoljno za struju u stubištu i naknadnu banci za održavanje računa i upravitelju. Samo 6 stanova je, većinom male kvadrature. Odavno pričamo da to povećamo, ali stalno neki problemi pa još nismo. A probleme naravno rješavamo kreditom ili jednokratnim dvoznamenkastim uplatama u pričuvu.

Uglavnom, zadnje sto sam čula ove godine navodno ide prava izmjena tog zakona i to će se morati usklađivati s cijenama nekretnina na tržištu - upravitelj nam je rekao da će se to kad tad ove godine dogoditi. U smislu da se trebaju korigirati situacije da zgrada gdje je tržišna cijena kvadrat 3000€ ne može plaćati pričuvu 2 kn kvadrat.

To sam ja sad dosta pojednostavila tu priču, neka me netko ispravi ako zna preciznije.

Ako ste imali tu minimalnu pričuvu možda je vaš agilni predstavnik samo požurio s tim malo prije nego bi vas ionako po zakonu zakačilo povećanje. Koliko znam zakon još nije donesen.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Ako ste imali tu minimalnu pričuvu možda je vaš agilni predstavnik samo požurio s tim malo prije nego bi vas ionako po zakonu zakačilo povećanje. Koliko znam zakon još nije donesen.
    Mislim da je ovako nekako bilo. Znam da bi nas poskupljenje zakačilo prije ili poslije, samo me nije razveselilo vidjeti dvostruko veći iznos na uplatnicama (kao što nikog ne bi, uostalom).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •