Stranica 66 od 111 PrviPrvi ... 1656646566676876 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj nitko ne pamti aprin post isto na temu štednje. Ona bi u novčanik stavila samo 100 kn. I s tim bi morala hendlat dnevnu nabavku hrane. I ni makac. Valjda jedino ak joj jedan dan ostane onda prebaci u drugi.

MM vodi evidenciju troškova ali u toj tablici su dućani, plac, rijetke kave i izlasci, drogerija i slično.pod stavkom OSTALO. Tak da fakat ne znamo koliko trošimo na hranu
    Pamtim taj Aprin post , ali tada su joj djeca bila mala i jela u ustanovama. Tako da je sa 100 kn prakticni hranila 2 odrasle osobe za sve obroke i dvoje djece za dva ( manja) obroka dnevno kroz tjedan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ma nisam ni shvatila kao poučan primjer
    i mitovski je u pravu, mala je razlika između kredita i minusa, na oboje plaćaš trošak novca

ali meni je psihički daleko teže podnijet minus nego kredit
    ne mogu to objasniti, imam osjećaj kao da nemam ništa i još sam povrh toga nekomu dužna
    Minus je isto kredit. Trošiš ono kaj nemaš. Izbjegavam oboje koliko je razumno. Ponekad je pametnije razvući neki trošak na dulje vrijeme, ali to mogu samo oni koji imaju stabilan izvor prihoda.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potrositi 3000 kn mjesecno za hranu u obitelji sa 4 clana znaci da trosis po danu po osobi 25 kn .
    25 kn za 3 obroka i koji meduobrok.
    Znaci da imas7 kn za dorucal, 7 kn za rucak i 7 kn za veceru , i ostane ti jos 4 kn za meduobroke i napitke.
    Pa sad ako se to nekome cini puno...meni bas i ne.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Unatoč kamati, meni je minus draži jer sam uvijek računala da ću ja to vratiti za manje od godinu dana. A zadnji put kad sam pitala kredit se moramo uzeti na najmanje 24 ili 36 rata. Onda opet platiš iste kamate.

I nije mi to bilo da nemam novca. Pa dozvoljeni minus je “moj” . Trenutno imam na raspolaganju 40.000 kn. To ja smatram svojim ako mi zatreba .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj možda tih 100 kuna za hranu mogu biti namirnice za ručak za taj dan. Veliki broj stvari se ne kupuje na dnevnoj bazi, nego ih imaš doma, a i to je trošak za hranu. Ja sam neki dan dala 200 kuna opgovcu za litru bučinog ulja i teglu meda, pa i to je trošak za hranu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Joj možda tih 100 kuna za hranu mogu biti namirnice za ručak za taj dan. Veliki broj stvari se ne kupuje na dnevnoj bazi, nego ih imaš doma, a i to je trošak za hranu. Ja sam neki dan dala 200 kuna opgovcu za litru bučinog ulja i teglu meda, pa i to je trošak za hranu.
    Kila bijelog secera i litra suncokret ulja nade se na akciji za 15 kn oboje.
    Kazem, moze se jesti za malo i ekstremno malo , ali onda je izbor ogranicen.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da drugačija su davanja ako kupuješ iz auto kuće, imaju neke finte sjećma se da se muž raspitivao. Uglavnom nama je auto ko nov ispao par tisuća kuna povoljniji nego u RH (pričam o luksuznijem autu).
    I jako je bitan CO2
    Ako je iznad 1, davanja jako rastu.
    Ako je ispod, zanemarivo je.
    Treba znati kako, gdje i što.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja najveca prednost je sto ne bacamo hranu, tj rijetko rijetko mi ista propada, kako sve obroke planiram unaprijed i tocno prema tome kupujem i slazem i trosim. I kuham u zlicu. A i fakat smo patuljasti i sitni i mislim da i jedemo fakat manje od prosjeka. Sad samu sebe podsjecam na gospodju Milanovic kad je rekla neka se kruh reze na tanje snite
    Inace citala sam neke studije gdje je jasno pisalo da se najveci dio hrane koje se baca, baca upravo iz kucanstava. A tek potom iz ducana i drugih objekata, tipa restorana. Tu se ja mislim da dosta ustedjeti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam precizna kao sasa, ali isto hranu gotovo ne bacamo. Nemam isplanirane jelovnike ali ne idem u veliki špeceraj neg kupujem usput i ono kaj mi treba za taj dan ili jos koji iza.

sasa, kad si već tu, kruh mi ispada sve bolje. Iako nije još kao tvoj

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja spadam u one koje ne vole kupovinu na rate jer imam osjecaj da nikad kraja. kad se odlucim za isto onda uzmem na 2.
    meni je genijalno kako ljudima / trgovcima nije jasno zašto uzimaš samo na 2
    pa te onda uvjeravaju ali možete na 36
    NE ŽELIM na 36 rata, hoću se čim prije riješiti troška

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    meni je genijalno kako ljudima / trgovcima nije jasno zašto uzimaš samo na 2
    pa te onda uvjeravaju ali možete na 36
    NE ŽELIM na 36 rata, hoću se čim prije riješiti troška
    Evo meni je danas bila opcija 6 rata na jednu ili 12 rata na drugu karticu. Uzela sam na 12. Ne vidim razlog zašto ne iskoristiti beskamatni kredit.
    Zašto platiti 160 kuna mjesečno nešto ako mogu dati samo 80.
    I da počastila sam se pred par tjedana novom tavom za palačinke za 35 kuna. Akcija staro za novo u Vitapuru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mogla si ti i reć cathy kad je bilo aktualno

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo neka čudna obitelj nama je jeftinije kad ne ručamo doma - mlađi jede za onu siću školski ručak, mm ima plaćen ručak u firmi, a ja u menzi ručam za 15kn u prosjeku (jer uzmem pola porcije, to mi je dosta ). Kad smo doma sigurno potrošimo više.

Ali ontopic podstanara - evo upravo uređujemo stan nakon njih, oni su ofabrali ali već smo kupili namještaja i stvari za 2500kn što su uništili (ili odnijeli/bacili - ne računam stvari koje su ionako bile pred kraj roka upotrebe) i ima toga još. No ne žalim se puno, bar nema dugova za režije. Za sad se isplatilo. A idući put ću sastaviti detaljniji primopredajnik zapsinik

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moja frendica je osvijestila da u DMu potroši 2000 kn mjesečno. I onda se "skoncentrirala"
    Mislim da je ovo i kod mene problem. Odem s namjerom kupiti papirne ubruse a izađem sa papirnim kalupima za muffins, pored papirnih ubrusa i svega ostalog manje i više nepotrebnog.

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Aj mi objasni razliku između toga i beskamatne Vise na 12 rata?
    Meni je to isto, i jedno i drugo svaki mjesec nemaš tih para. Zašto se onda zamarati sa prebacivanjem novaca.
    Imam oboje i ne mogu ih porediti. Štedni je za nepredviđene troškove, Visa za sve ostalo što treba i može na rate.
    Taj štedni me spasio prošli mjesec, kupimo zamrzivač i frižider, jedno internetom drugo u trgovini s namjerom oboje platiti Visom. Trgovkinja nije znala raditi s karticom i terminalom pa mi iznos nije podijelila na rate a internet trgovina je u koracima plaćanja pokazala moj traženi broj rata da bi tek na mom izvodu iz banke vidjela da su samo dvije. Sreća pa sam imala štedni.
    Posljednje uređivanje od j-la : 10.10.2020. at 08:54

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da se može dosta uštedjeti na hrani, a to ne treba ići tako da se kupuje npr. manje kvalitetna tjestenina nego postoje namirnice koje su jednostavno jeftinije.

Npr. zelje je jeftina namirnica, a i zdrava. Kako svježe tako i kiselo.
    Skupa riba nije nužno i bolja/kvalitetnija nego je ima manje ili je razvikana (sjećam se da su nekad šparoge bile jeftine, ali sad su došle u modu i cijena je otišla u nebo). Plava riba je jeftinija od bijele, a ima više omega 3 masne kiseline.
    Sezonsko voće je jeftinije, a mislim i da je manje tretirano pesticidima.
    Dobrog vina se može nabaviti u rinfuzi kod vinara.
    Variva od leće, slanutka, graha, poriluka, kelja i sl. su zdrava i jeftina.
    A neke namirnice se mogu sasvim izbaciti - tipa sokovi i slatkiši jer su ionako nezdravi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se može dosta uštedjeti na hrani, a to ne treba ići tako da se kupuje npr. manje kvalitetna tjestenina nego postoje namirnice koje su jednostavno jeftinije.

Skupa riba nije nužno i bolja/kvalitetnija nego je ima manje ili je razvikana (sjećam se da su nekad šparoge bile jeftine, ali sad su došle u modu i cijena je otišla u nebo). Plava riba je jeftinija od bijele, a ima više omega 3 masne kiseline.
    A neke namirnice se mogu sasvim izbaciti - tipa sokovi i slatkiši jer su ionako nezdravi.
    Ovako je kod nas doma.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam ne bas popularnog mišljenja da je 90% tih "domaće zdravo neindustrijsko" čisti marketing a onih preostalih 10% ne vrijedi 7-10x vise koliko se placa. Na skali 1-10 za zdravstvene probleme današnjeg života rekla bih da je sjedilacki zivot, nedovoljno svježeg zraka, fizičkog napora i prevelika količina hrane (potpuno nebitno kojeg porijekla) uzrok bar 90% problema a industrijska jeftina hrana preostalih 10%. Ali ovo prvo ne možeš kupiti novcem, a često je i neizvedivo zbog načina života, pa se ljudi fokusiranju na preostalih 10% koje mozes kupiti. Zato se i toliki novac ulaze u to...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku

Ovako je i kod nas ali svejedno za nas 3 3.000-3.500 kuna na hranu.
    Nekako mi se čini da o štednji na hrani možemo pričati u slučaju da se netko baš razbacuje, baca, kupuje gotovu hranu, junk... Žalosno je da uopće moramo pričati kako uštedjeti na hrani u obitelji koja se ekonomično hrani. Ogroman dio košarice kod nas je hrana, imamo ogroman pdv na hranu i uvozimo ogromne količine hrane a domaći proizvođači bacaju. Sve to dovodi do toga da preskupo plaćamo hranu srednje do niže kvalitete.
    Nije da mi ne bismo doma mogli uštedjeti koju kunu na hrani, ali ne bacamo a nisam tip koji će gledati da uštedi na 30dkg mesa.
    Nama je troškove za hranu dosta povećalo to što J. od nedavno ne smije pšenicu. Nije to strašno povećanje ali osjeti se.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja nista ne bacam. Jer moja djeca sve pojedu. Sve. I mogli bi oni jos al im ne dam.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

volim kad kuham jela koja se mogu jesti i sljedeći dan i koja su ukusnija kad odstoje - grah, sarma, punjene paprike, gulaš/paprikaš, napravim drugi prilog i sve se pojede

ni na predsjedniku ni na njegovoj ženi se ne vidi da režu kruh na tanje šnite

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

N.grace legendo, baš si me nasmijala

Btw ekipa stigli mi tanjuri eno peru se, svih sam vas se sjetila sparenih i rasparenih

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogla si ubacit fotku. Jesu Rosenthal?

Ja bih recimo njih, al pazim na kućni budžet
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 10.10.2020. at 23:05

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma kakvi našla neke povoljne (baka plaća tako da..) u Emmezeti, moderne, jednostavne, u stilu našeg stana

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ni na predsjedniku ni na njegovoj ženi se ne vidi da režu kruh na tanje šnite
    Kak ti vidiš da ne režu tanje? Režu samo kaj valjda duplo pojedu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

inače, hrana je jedino gdje ne mislim štediti ili škrtariti jer smatram da je jedna od najvažnijih stvari da se obitelj kvalitetno hrani. obleka, cipele, putovanja, ništa od toga mi nije važno, ali hrana je
    Posljednje uređivanje od n.grace : 12.10.2020. at 09:13

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Štednja na hrani ne znači da moraš jesti nekvalitetno. Samo se treba potrudit malo - prvi primjer koji sam dala - cijena zdravijih srdela u odnosu npr. na šanpjera.

Kupovanje voća i povrća na mjestima gdje su svježiji proizvodi i povoljnija cijena. Mi npr. trošimo puno jaja, a kupujem isključivo domaća koja su 50 ako ne i 100% skuplja od onih kupljenih u dućanu.
    Štednja uključuje i racionalno kupovanje, a to znači da nastojiš kupiti onoliko koliko ćeš i pojesti, odnosno smanjiti bacanje hrane na minimum, odnosno probat ju kompletno izbjeći.
    Kuhanje doma umjesto menze/restorana, pečenje kolača umjesto kupovanja keksi, eventualno pečenje kruha, bureka, savijača, pita, što već voliš, a zaobilaženje preskupih pekarnica i tako to.

Ako nam je svima u kućnom budžetu najveća stavka izdatak na hranu, očito je da tu ima prostora za uštedu. Ali ne na način da lošije/nezdravije jedeš, nego baš suprotno

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slažem se i s n.grace i s Nano.
    Davno sam odustala od velikih, tjednih nabavki jer sam skužila da tako natrpam u kolica svašta što poslije propadne i baci se.
    Prebacila sam se na kupovanje zdravih, domaćih namirnica sa sela i što god mogu tako kupiti, kupim i iako platim u startu skuplje, ja sam uštedjela jer se sve pojede, pojede se s guštom i daleko je kvalitetnije i zdravije.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kuhanje doma umjesto menze/restorana, pečenje kolača umjesto kupovanja keksi, eventualno pečenje kruha, bureka, savijača, pita, što već voliš, a zaobilaženje preskupih pekarnica i tako to.
    Preduvjet za sve ovo je i vrijeme. A vrijeme je isto novac .
    S nekima od stvari sam se odavno jednostavno pomirila da ja za to nemam vremena i nikako ga ne mogu naći, pa mi uštede nikada ne mogu ići u tom smjeru. Kako mi je jednom rekao prijatelj da zašto sam kupila onu malu vrećicu suhog kvasca kad je to skupo u odnosu na to da sam kupila pakiranje od kg valjda. Ja njemu - zato što su sutra dani kruha u školi, i nakon toga sljedećih 365 dana mi neće trebati kvasac, ne znam što ti radiš s kilom kvasca .

Druga stvar je i umijeće... pa ne zna baš svatko ni ispeći burek.

I treća stvar je dijeta - ako ispečem tepsiju, i pojedem tepsiju . Ako kupim keks ili pitu u pekari, kupim najmanje pakiranje keksa tek toliko da se zasladimo, ili jedan komad pite u pekari.
    Naravno, to ne vrijedi za obitelji u kojima se puno jede takvih stvari i u kojima će tepsija pite/kolača ili kutija keksa nestati za 5 minuta, njima naravno je jeftinije peći kolače.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi svaki drugi dan navlačimo doma količinu hrane koju mnogi smatraju tjednom, možda i dvotjednom nabavkom i oni svejedno sve pojedu. S četvero tinejdžera i nas dvoje odraslih trošak za hranu nam je 5-6 tisuća kuna. Kuhamo svaki dan, rijetko kad ostane za drugi dan. Ne bacamo hranu, gotovo ništa. SVE pojedu, SVE. I nisu debeli....

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baš sam s mužem razgovarala. Nas troje ne potrošimo na hranu 3000 kn mjesečno. Dok sam odlazila u tjedni šoping, a nisam išla na plac, račun bi mi bio cca 500 kn. To nije bila samo hrana, nego i higijenske potrepštine, tj. Interspar shopping. MM je 15tak puta mjesečno jeo na poslu po 30tak kn. I ekstra kruha za možda 200 kn. Sad mi je malo teže računati kad kupujem na različitim lokacijama.

Moj netalent za kupovanje se sastoji u tome da ja ne vidim ništa u dućanu. Tako da moram ići u onaj kojeg poznam i znam gdje stoji, inače se izbezumim. I idem ciljano po ono što trebam, ostalo ne vidim. Kupujem većinom iste proizvode - istu tjesteninu, istu rižu, isto mlijeko... I kad vidim da je na akciji uzmem 3-4 komada, ali ne radim neke turbo zalihe.

Ali - ja znam da bih mogla značajno smanjiti troškove hrane. Upravo onako kako cure pišu - više kiselog zelja. Poriluk ćušpajz se skuha za 25 kn. Samo što smo i mi mali i ne jedemo jako puno. Nama je u ćušpajzu jedan par kranjskih dovoljan. Kad pečem za večeru jaja na oko, dovoljno nam je 5 komada. Da nemam napravila bih 3. Filane paprike se mogu skuhati i s više riže - onda mi je 300-400 g mesa u vrh glave za dva dana. Ne moram to raditi, ali bih mogla i nitko se ne bi bunio. Mi potrošimo na pivo i vino, jer ne kupujemo low budget proizvode, pa to može koštati. Ali MM i ja popijemo po pola pive. I kupimo npr. veliki komad pršuta kad je na akciji, cca 1 kg. Pa odrežem manji komad, odvojim ga u drugu foliju i samo taj odmatam i zamatam kad režemo za večeru, a veliki se ne suši. To je značajno jeftinije i ukusnije od narezanog. S druge strane jednom sam u čudu gledala dva brata Slavonca kako su si cijelu kobasicu narezali za večeru i pojeli. Mi bismo to cijeli tjedan jeli. Od viška hrane često radim namaze, stoput su finiji od kupovnih pašteta.

Više ne doživljavam temu kao savjeti za lili, jer mislim da svatko zna čega mu se najbezbolnije odreći. Nismo svi isti. Niti imamo iste navike, niti iste prioritete. Ja bih za početak izbacila pivo, vino, mineralnu vodu, prešla na piletinu.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    inače, hrana je jedino gdje ne mislim štediti ili škrtariti jer smatram da je jedna od najvažnijih stvari da se obitelj kvalitetno hrani. obleka, cipele, putovanja, ništa od toga mi nije važno, ali hrana je
    potpisujem!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    S nekima od stvari sam se odavno jednostavno pomirila da ja za to nemam vremena i nikako ga ne mogu naći, pa mi uštede nikada ne mogu ići u tom smjeru. Kako mi je jednom rekao prijatelj da zašto sam kupila onu malu vrećicu suhog kvasca kad je to skupo u odnosu na to da sam kupila pakiranje od kg valjda. Ja njemu - zato što su sutra dani kruha u školi, i nakon toga sljedećih 365 dana mi neće trebati kvasac, ne znam što ti radiš s kilom kvasca .

Druga stvar je i umijeće... pa ne zna baš svatko ni ispeći burek.

I treća stvar je dijeta - ako ispečem tepsiju, i pojedem tepsiju . Ako kupim keks ili pitu u pekari, kupim najmanje pakiranje keksa tek toliko da se zasladimo, ili jedan komad pite u pekari.
    Naravno, to ne vrijedi za obitelji u kojima se puno jede takvih stvari i u kojima će tepsija pite/kolača ili kutija keksa nestati za 5 minuta, njima naravno je jeftinije peći kolače.

Potpis. I moje vrijeme ima cijenu. Nisam nikada bila domaćica od zimnice, savršeno organizirana s isplaniranim tjednim jelovnikom. Nije da ne bih htjela ali nisam to ja i draže mi je raditi nešto drugo, ali evo jučer sam skuhala lončinu sarme (dijete od ljeta kuka za sarmom) i jesti ćemo ju 2 dana a ostatak ću smrznuti pa će biti za još par puta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako skuhate poriluk s kranjskim za 25 kn?!
    Meni se upravo sad kuha: kobasice 25 kn, poriluk 10kn, krumpir 3kn (3-4 krumpira)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se upravo sad kuha: kobasice 25 kn, poriluk 10kn, krumpir 3kn (3-4 krumpira)
    Vjerojatno stave 1 par kranjskih. Za nas 3 poriluk kad skuham s ovim namirnicama jedemo 2 dana i stvarno ne mislim uštediti 12kn na jednom paru kranjskih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vrijeska kilu poriluka kuhaš odjednom?
    Kila krumpira je max. 5 kn i to je daleko više od 3-4 krumpira
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.10.2020. at 11:28

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa nama je jedan par kobasica dovoljan
    Al evo baš sam bacila pogled na cijene kranjskih PIKove su 22 kn 300g, a Podravkine 17 kn. Poriluk je 9 kn kg, ja uzmem dva komada, to nije pola kg. I krumpir je kg cca 5 kn. Znači 17+4,5+3,5 za one koji jedu malo više od nas - to je 25 kn. Ubacim ja i koju mrkvu unutra, može i temeljac i lorber i...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno stave 1 par kranjskih. Za nas 3 poriluk kad skuham s ovim namirnicama jedemo 2 dana i stvarno ne mislim uštediti 12kn na jednom paru kranjskih.
    Pa ni ja ne bih štedjela na tome. Naprosto ne pojedemo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jos da nagasimo da Jelena nema teena u kuci.
    Moji kad su dosli u neku dob poceli su otvarati frizider i prazniti ga. jedino dzem stoji dulje jer ga jedno dijete ne jede.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    jos da nagasimo da Jelena nema teena u kuci.
    Moji kad su dosli u neku dob poceli su otvarati frizider i prazniti ga. jedino dzem stoji dulje jer ga jedno dijete ne jede.
    Da! Nas troje zajedno imamo oko 140 kg
    Posljednje uređivanje od Jelena : 12.10.2020. at 11:34

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je kontradiktorno kvalitetna hrana i nekuhanje doma.

A piše se da se ne štedi na hrani jer se želi jesti kvalitetno. A onda se spominje da je za kuhanje bitno vrijeme , a vrijeme je novac, pa je bolje kupiti gotovo neg jesti doma. Ne znam jesam li jasna - ali tona kontradiktornih stvari. Ili ja ne znam gdje se kvalitetno i zdravo izvan kuće može pojesti.

Odnosno, po mom, ak hoćeš kvalitetno i zdravo jesti, moraš se i potruditi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

...

Bas sam to misilla neki dan. Bila sam nešto gladna i pored pekare, sjetila se da neću biti doma iduća 3h i odlučila kupiti komad bučnice za 9kn. I da - 9kn je skupo spram troškova namirnica - ali puno jeftininije nego da radim cijeli protvan toga, onda se natežemo doma (pola njih to ne želi jest), pa zamrzavam, odmrzavam, nije mi više fino... a htjela sam jedan komad taj tren i valjda opet neću idućih godinu dana. Bila je fina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

možda je u otme stvar
    mi smo više od 350kg (s tim da samo ja odskačem od prosjeka, ostali su pristojne težine)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

Pa nema to baš neke veze odnosno nije to uvijek proporcionalno. Od jeftine hrane i hrpe kruha, tijesta i krumpira se itekako možeš udebljat. Imam na poslu kolegicu koju pitaju jedeš li tišta a ona 70% plaće potroši na hranu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako zaboga kupovna hrana ne može biti kvalitetna? Mislim, nije obično jeftina ali bar ima kvalitetne i to dosta...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je kontradiktorno kvalitetna hrana i nekuhanje doma.

A piše se da se ne štedi na hrani jer se želi jesti kvalitetno. A onda se spominje da je za kuhanje bitno vrijeme , a vrijeme je novac, pa je bolje kupiti gotovo neg jesti doma. Ne znam jesam li jasna - ali tona kontradiktornih stvari. Ili ja ne znam gdje se kvalitetno i zdravo izvan kuće može pojesti.

Odnosno, po mom, ak hoćeš kvalitetno i zdravo jesti, moraš se i potruditi
    Ne znam na koga točno misliš. Ja sam napisala da moje vrijeme ima cijenu i da ju plaćam. Ne na način da ne kuham doma jer kuham skoro svaki dan i ne hranimo se vani nego da bi eventualno mogli uštedjeti neke kune da sjednem i isplaniram tjedan unaprijed pa odem u tjednu nabavku namirnica jer više potrošim ako kupujem svaki dan.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

- ako ispečem tepsiju, i pojedem tepsiju .
    Umireem

Da i meni je kao n.grace hrana=zdravlje, pa dosta pazim što jedemo, gdje nabavljam i sl., mislim da tu rijetki od nas imaju prostora za štediti.
    Isto tako mi je vrijeme=novac, u ova turbo brza vremena ne mislim krasti od obitelj.vremena da bih obilazila s katalozima po dućanima udaljenima ne znam ti koliko radi jednog-dva artikla. That's not me.
    Uostalom radije bih to vrijeme iskoristila da malo predahnem jer rijetko koji dan stignem uopće stat u popodnevnim satima.

Jelena, vi fakat jedete jako male porcije. Ne jedem ni ja puno po obroku,al jedem često. Muž i kćerka u predpubertetu jedu dosta, a sin žgoljo pak jede dosta mesa.

Editoo gomila novih postova...idem čitati
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.10.2020. at 11:52

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I muž u predpubertetu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Bas sam to misilla neki dan. Bila sam nešto gladna i pored pekare, sjetila se da neću biti doma iduća 3h i odlučila kupiti komad bučnice za 9kn. I da - 9kn je skupo spram troškova namirnica - ali puno jeftininije nego da radim cijeli protvan toga, onda se natežemo doma (pola njih to ne želi jest), pa zamrzavam, odmrzavam, nije mi više fino... a htjela sam jedan komad taj tren i valjda opet neću idućih godinu dana. Bila je fina
    Sillyme, pametno si postupila i nek si ti nju smazala u slast

I naravno da se može jesti kvalitteno i zdravo van kuće, samo to ima svoju cijenu koju ne može svatko priuštiti.

Meni je baš žao što je Bobanica zatvorila prije ne znam koliko god onaj svoj restoran sa ćušpajzima, bili su izvrsniii a porcije ogromne njaaamiii

možda je u otme stvar
    mi smo više od 350kg (s tim da samo ja odskačem od prosjeka, ostali su pristojne težine)
    Mi smo cca 210 kg, nas 4.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I muž u predpubertetu
    sad kužim kako sam napisala

Mene je spasio njegov problem sa žuči prije par godina, sad voli variva, lešade što mu je prije bilo nepojmljivo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam na koga točno misliš. Ja sam napisala da moje vrijeme ima cijenu i da ju plaćam. Ne na način da ne kuham doma jer kuham skoro svaki dan i ne hranimo se vani nego da bi eventualno mogli uštedjeti neke kune da sjednem i isplaniram tjedan unaprijed pa odem u tjednu nabavku namirnica jer više potrošim ako kupujem svaki dan.
    Ovo mi radimo - tjedno planiranje obroka. Huda sila me na to natjerala još u doba drugog porodiljnog, a kad smo se navikli - nismo više puno mijenjali shemu.
    Petkom idemo po špeceraj, a subotom mm na plac, u mesnicu i ribarnicu.

Nije da se ponekad ne predomislimo, ali okvir postoji. Ne moram svaki dan gubiti vrijeme i trošiti novac na shopping, iako ponekad odem pa kupim nešto mimo vikendaškog popisa (npr. sad mi je palo na pamet da bih mogla uzeti veću količinu mandarina, sve smo pojeli...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •