Page 78 of 111 FirstFirst ... 2868767778798088 ... LastLast
Results 3,851 to 3,900 of 5539

Thread: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

  1. #3851
    VeraM's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Metković, Hr
    Posts
    817

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Nikad vidla tu maginju ,gdi tog ima?
    Mada meni veli da je to mediteransko
    https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Maginja

    Jest mediteranska, moji otočani jedu sirove. Al vidiš, džem je dobra ideja.

  2. #3852
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post

    Bili prefini, radila ih onako ko u pivnici Medvedgrad jušno s krumpirima, vinom i začinima. Njamiii...
    Ja sam samo došla užicati recept za ovo, možeš i na receptima staviti, hvala!

  3. #3853
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Nikad vidla tu maginju ,gdi tog ima?
    Mada meni veli da je to mediteransko
    maginja = magunja = planika
    https://www.plantea.com.hr/planika/

  4. #3854
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by VeraM View Post
    https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Maginja

    Jest mediteranska, moji otočani jedu sirove. Al vidiš, džem je dobra ideja.
    dzem je jako fin, ali je mrvicast, pa ako ne smeta, super

  5. #3855
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    A gdi tog ima?

  6. #3856
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    A gdi tog ima?
    jesi li otvorila link?

  7. #3857
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    Jesam to sam i prije komentirala da je mediteranska biljka ,pa uz šipak koji je nano brala prvo mislila da je to ipak tu bliže

  8. #3858
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    A gdi tog ima?
    Po otocima i uz obale Mediterana.

    Svojevremeno je Jurana stavila link da je maginja u grbu grada Madrida - medvjed ih bere: https://commons.wikimedia.org/wiki/F...44-c.1600).svg , ali mislim da to nije bilo na ovom topicu.
    Last edited by Peterlin; 09.11.2020 at 14:21.

  9. #3859
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Quote Originally Posted by magriz View Post
    dzem je jako fin, ali je mrvicast, pa ako ne smeta, super
    Kak.misliš mrvičast? Moj džem ima konzistenciju kao i onaj od šipka. Koštice sam procijedila s tim da ih je puno jednostavnije maknut nego kod šipka

  10. #3860
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Za maginju/planiku je karakteristično da u isto vrijeme cvate i ima plod, tako da je stablo u ovo doba godine stvarno prekrasno

  11. #3861
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Kak.misliš mrvičast? Moj džem ima konzistenciju kao i onaj od šipka. Koštice sam procijedila s tim da ih je puno jednostavnije maknut nego kod šipka
    majka je svojedobno radila, vjerojatno nije pasirala kroz gazu, ali meni je magunja sva mrvicasta, ne volim ju previse

  12. #3862

  13. #3863
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Za maginju/planiku je karakteristično da u isto vrijeme cvate i ima plod, tako da je stablo u ovo doba godine stvarno prekrasno
    baš sam je se jučer naslikala, to je baš neobično i lijepo
    Meni plod maginja nije nešto osobito drag,ali lijepa je biljka, i nije samo uz obalu, ima je i u Zagori

  14. #3864
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    Sad baš mi nije antirecresijski ići u Zagoru sad

  15. #3865
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Jelena.O eto mogla si nedavno ako si išla do Du , sjećam se da si se nešto raspitivala za parking dole.

    MalaRiba, stavim negdje pod recepte,pa javim, jako je jednostavno i fino.

  16. #3866
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Sad baš mi nije antirecresijski ići u Zagoru sad
    Ali šipak je upravo sada dostupan kod nas i optimalno zreo. Ne mora čak biti za pekmez, dobar je i za čaj. Pekmez je komplicirano napraviti baš zbog tog protiskivanja kroz gazu. Nije bez razloga prilično skup.

  17. #3867
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Veli moj
    Kesteni se skupljaju,s ne beru,jer za branje se penješ ili na drvo ili bereš s drveta
    Istina

  18. #3868
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Da da. Obožavam ga. Radim ga zadnjih godina. Pomaže i MM tak da ipak bude lakše. Ono kaj mi ostane poslihe pasiranja, posušim za čaj.
    Dio stavim i u rakiju za liker

  19. #3869
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Ja stidljivo moram priznati sa u zivotu nisam probala domaci pekmez od šipka, samo industrijski.
    Je li velika razlika u okusu spram npr. Podravkinog?

  20. #3870
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Je. To je najpipaviji pekmez za koji se vrijedi truditi.

  21. #3871
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Ako uzmeš od dida bože pekmez od šipka, okus i tekstura su mu isti kao u moje mame kad radi svoj.
    Al cijena je ubitačna.

    Hvala svima kaj ste objavili vijest za maslac u veronike. Duplo jeftinije.

  22. #3872
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ako uzmeš od dida bože pekmez od šipka, okus i tekstura su mu isti kao u moje mame kad radi svoj.
    Al cijena je ubitačna.

    Hvala svima kaj ste objavili vijest za maslac u veronike. Duplo jeftinije.
    Evo, googlala. Vidim da ima ducan u Radicevoj.
    Skupo jest, al za gust cu dati. Da ne umrem, a da nisam probala pravi dzem od sipka.

  23. #3873
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Quote Originally Posted by rosa View Post
    Evo, googlala. Vidim da ima ducan u Radicevoj.
    Skupo jest, al za gust cu dati. Da ne umrem, a da nisam probala pravi dzem od sipka.
    OPG Antonija Zelenika -ima šipak.
    Prodaje po sajmovima, pretrazi malo po FB. Znam jer prijateljica moje mame u Slavoniji uzgaja sipak za njihov pekmez.
    Last edited by sirius; 09.11.2020 at 20:06.

  24. #3874
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    OPG Antonija Zelenika -ima šipak.
    Prodaje po sajmovima, pretrazi malo po FB. Znam jer prijateljica moje mame u Slavoniji uzgaja sipak za njihov pekmez.
    Hvala!
    I nju sam zgooglala, koliko sipka!!? Milina!

  25. #3875
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Dida Boža pekmeza od šipka ima i u Konzumu.

  26. #3876
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Dida Boža pekmeza od šipka ima i u Konzumu.
    Jos bolje!
    Sutra idem po teglicu!
    Doduse, nije antirecesijska mjera...
    Nisam prije pola sata ni u peti imala da mi bas pekmez treba..al neka!

  27. #3877
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Jelena.O eto mogla si nedavno ako si išla do Du , sjećam se da si se nešto raspitivala za parking dole.

    MalaRiba, stavim negdje pod recepte,pa javim, jako je jednostavno i fino.
    Nedavno
    Pred skoro godinu i pol
    Usred ljeta

  28. #3878
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Ups opako sam nešto pobrkala, ko da sam neki dan vidjela temu...Boga pitaj šta sam ja to zbrčkala..

    Sad se i meni jede pekmez od šipka. isto ću ko rosa u nabavku.

  29. #3879
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Piše na netu da je privremeno zatvoren ovaj u Radićevoj. Ostaje mi Konzum a tamo ne volim ići i nikad tamo ne kupujem. Mislim da sam taj pekmez viđala i u Intersparu i Kauflandu da ih ima svugdje.

  30. #3880
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Evo, ako tko ima gdje nabrati veću količinu - ovdje je recept (nije kompliciran): https://www.coolinarika.com/recept/893903/

  31. #3881
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Po kojoj cijeni prodaju šipak?

  32. #3882
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    - ovdje je recept (nije kompliciran)/[/url]
    Reci da se šališ. Jesi kad kuhala džem od šipka? Prvo, nije ga jednostavno nabrat. Onda treba odrezat crni vrh i peteljke koje ostanu. Pasiranje je nova priča koju bih mogka stavit na temu vježbačice jedino kaj vježbaš samo jednu ruku. A i onda kad to sve obaviš kuhinja ti je u rusvaju. Znaš li kako je ta smjesa ljepljiva. Svako pranje je pothvat.
    Tak da teglica domaćeg (ne Podravkinog) zaslužuje cijenu koju ima

  33. #3883
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Dakle ja sam jednom kao dijete pojela šipak Strašno, mislila sam da ću umrijeti.

    Inače baš ni ne volim šipak (možda od tog šoka). Nisam sigurna jesam li probala taj Dida Božin pekmez. Prilično je skup, doduše baš su nedavno ti mali skupi DB pekmezi bili na sniženju u Konzumu, kupila sam 2-3 komada, ali se ne sjećam jesam li uzela i šipak. JA baš i ne jedem pekmez.

  34. #3884
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Reci da se šališ. Jesi kad kuhala džem od šipka? Prvo, nije ga jednostavno nabrat. Onda treba odrezat crni vrh i peteljke koje ostanu. Pasiranje je nova priča koju bih mogka stavit na temu vježbačice jedino kaj vježbaš samo jednu ruku. A i onda kad to sve obaviš kuhinja ti je u rusvaju. Znaš li kako je ta smjesa ljepljiva. Svako pranje je pothvat.
    Tak da teglica domaćeg (ne Podravkinog) zaslužuje cijenu koju ima
    Ne šalim se. Ja bih se u to svakako upustila, samo da imam dovoljnu količinu. Ove godine ubrala sam toliko da se pokrije dno standardnog pravokutnog pleha 35 cm (štajaznam, više od 25 dag, ali manje od pol kile). To mi je taman za osušiti za čaj. Nažalost, nije dosta za pekmez.

    Ovo s pasiranjem rješava se pasirkom koju ionako imam, jer svake godine pasiram kupine, maline i ribizle. Ručna, ali ima kurbl - ovako nešto: https://www.coolinarika.com/magazin/...nik/p/pasirka/

    Nakon pasiranja treba još protisnuti kroz cjediljku ili gazu, da se uklone dlačice - baš kako je napisano u receptu. Nisam radila šipak jer ga nemam, ali kad sam radila drijenak, poslužila sam se šefljom i išlo je ok.
    Last edited by Peterlin; 10.11.2020 at 12:33.

  35. #3885
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,874

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Reci da se šališ. Jesi kad kuhala džem od šipka? Prvo, nije ga jednostavno nabrat. Onda treba odrezat crni vrh i peteljke koje ostanu. Pasiranje je nova priča koju bih mogka stavit na temu vježbačice jedino kaj vježbaš samo jednu ruku. A i onda kad to sve obaviš kuhinja ti je u rusvaju. Znaš li kako je ta smjesa ljepljiva. Svako pranje je pothvat.
    Tak da teglica domaćeg (ne Podravkinog) zaslužuje cijenu koju ima

    ajme Nano umirem
    al sve je to istina, po meni je to jedan od rijetkih pekmeza koji zaslužuje imati visoku cijenu

  36. #3886
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Nano za vježbačice


    Vezano uz temu, Lavanda Mia u Ilici svaki dan ima happy hour od 10:00-12:00h, pa sam bome pod pauzom potegnula do njih (inače idem u ovu koja mi je puno bliže u Petrinjskoj kod DM-a). Takve stvari mi ne bi pale na pamet da se radi o jednom-dva proizvoda, ne bi brate išla radi 10kn na drugu stranu Ilice.

    Budući da sam nam kupovala imuno "paket" (svega pomalo Mg citrat, vit. C i dr.) za ovaj mjesec ipak je covid oko nas , uštedjela sam 40 kn (umjesto 400kn, platila 360kn) samo što sam se prošetala do njihove druge ljekarne, a taman mi je pasala šetnjica. Nisu potrebni komentari da to nisam trebala ni kupovat jer jesam, moram i inače zbog svojih pojačanih fizičkih napora

    btw također sam otkrila: https://eljekarna24.hr/?gclid=CjwKCA...hoC0-YQAvD_BwE
    znaju imat odlične akcije i popuste na svašta, vitamine, kreme za lice (skupe marke), svašta nešto. Ako nekome treba, neka zaviri. Npr neki dan je bio Biokult probiotik (mama ga koristi) 64 kn, što je super cijena.
    Ja i nisam baš neki on line kupac, ne volim taj način shoppinga, al se može dosta uštediti.
    Last edited by Lili75; 10.11.2020 at 13:08.

  37. #3887

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    60

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Dida Boža pekmeza od šipka ima i u Konzumu.
    Ja sam ga već par puta vidjela u onoj košari gdje su snižene stvari pred istekom roka trajanja. I dida boža paste od maslina i slične fine stvari. Isplati se tamo pogledati.

  38. #3888
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Uvijek se isplati pogledat tu košaru pred istekom roka jer rok ionako još traje neko vrijeme.

  39. #3889
    TeddyBearz's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZGB
    Posts
    4,620

    Default

    Shooster do kraja mjeseca ima popuste 20-70%. Hrpa Timberlandica im je na -70%.
    Last edited by TeddyBearz; 10.11.2020 at 21:08.

  40. #3890
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Za pekmez od sipka je najbolja starinska pasirka koja izgleda kao korito s rupicama s odgovarajucim valjkom. Rotirajuce pasirke su za neku stvar kad je sipak u pitanju.
    Radim ga svake godine jer mi je to najdrazi pekmez.
    I dobije se iznendjujuca kolicina pekmeza s obzirom na kolicinu ploda, jer je brasnast pa mu treba dodavati vodu.

  41. #3891
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Dakle ja sam jednom kao dijete pojela šipak Strašno, mislila sam da ću umrijeti.
    Jede se samo mekan dio kad ga mraz pofuri. Gotovo je jednako ukusno kao pekmez.
    Ah, a taj pekmez... najbolja je stvar jeseni.

  42. #3892
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Nemam pasirku. Ta starinska koju je koristila baka je negdje nestala. Pribala sam s rotirajućom i nije nešto. Tak da MM i ja zajedničkim snagama pasiramo primitivnom metodom žlice i cjedila. Al već smo se uvježvali, tak da ide . Orvo skuham šipak, ma za zblendam i onda pasiram.

    I kak veli marta, dosta ga ispadne. Koštice koje ostanu posušim u pećnici i koristim za čaj a dio potomim u lozu za liker koji bude baš fin. Ne stavim puno šećera.

    Ove godine sam napravila 3 vrste džema od samoniklog voća: amula, šipak i maginja.

  43. #3893
    sillyme's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5,590

    Default

    Quote Originally Posted by TeddyBearz View Post
    Shooster do kraja mjeseca ima popuste 20-70%. Hrpa Timberlandica im je na -70%.
    Hvala, uhvatila taman jedne
    Do sad nisam nikad kupovala jer sam mislila da je preskupo ali 450kn za vodonepropusne kožne zimske cipele mi se čini kao dobar ulov
    Samo da se ne navučem kao na skechers ili salomon koje onda na kraju kupujem i kad nisu na popustu...

  44. #3894
    TeddyBearz's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZGB
    Posts
    4,620

    Default

    Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Hvala, uhvatila taman jedne
    Do sad nisam nikad kupovala jer sam mislila da je preskupo ali 450kn za vodonepropusne kožne zimske cipele mi se čini kao dobar ulov
    Samo da se ne navučem kao na skechers ili salomon koje onda na kraju kupujem i kad nisu na popustu...
    Super ulov!

    Meni je mrak pao na oči kad sam vidjela "svoje" Timberlandice, kupljene u 12.mj. prošle godine (isto na sniženju), 300 kn jeftinije nego što sam ih platila.

    Ali sam sad ulovila Air Maxice za 262 kn, pa mi je malo lakše.


    Čini mi se da su dućani rano krenuli sa sniženjima ove godine.

  45. #3895
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Moja najveća antirecesijska mjera je da sam sama sebi zabranila odlazak na svoje omiljene online dućane s cipelama i odjećom. Ne znam čini li mi se ili je stvarno
    tako, ali nikad nije bilo više sniženja i to dosta velikih.
    A vama bravo za dobre ulove. Cipele su uvijek dobra "investicija".

  46. #3896
    sillyme's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5,590

    Default

    Jedino što je kći već bacila oko na njih... ali još godinu dana su joj prevelike

  47. #3897

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    169

    Default

    Quote Originally Posted by TeddyBearz View Post
    Shooster do kraja mjeseca ima popuste 20-70%. Hrpa Timberlandica im je na -70%.
    Hvala Teddy!
    Kod mene su se djeca i muž opskrbili. Već naveče nije baš bilo brojeva, izgleda da su skoro sve zanimljivo rasprodali...

  48. #3898
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Kad smo kod pekmeza od šipka, za ne vjerovat jedan naš zaštitar čija obitelj ima OPG često donosi njihove fine proizvode: sireve, jaja, lješnjake i voila jutros je osvanuo: šipaaak uzela sam ga, teglica 20kn gramaža ko od Dida Bože.

  49. #3899
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Koja masa? Dida boža ima eko 240 g 23 kn i obični od 700 g 37 kn.

  50. #3900
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Uzela sam si martensice s oglasnika za bagatelu. Onda sam shvatila da su broj prevelike, boja i dizajn koji mi se ne sviđaju, a ogrebotina nije baš toliko estetska koliko je prodavačica opisala neg se čini da će brzo postati i funkcionalna. Sad se hoću pojest od muke.
    Jesu timberlandice dugotrajne ko marte (~8 g)?

Page 78 of 111 FirstFirst ... 2868767778798088 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •