Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Kod mene isto jako puno ljudi jede u restoranima ili naručuje dostavu na dnevnoj bazi.
Iskreno, niti ja nisam jela u dobroj menzi, niti su mi ti gableci po mjestima po kojima oni idu jestivi/prihvatljivi za svaki dan.

Ali ne znači da nema fine dostave/restorana za gablece, evo pao mi je na pamet onaj Veganšpek u Tomašićevoj, oni kuhaju makrobiotički obrok i meni je stvarno fin, a i ono što nije makrobiotičko je fino. Vidim da im je sad taj obrok 58 kuna, meni prijateljica radi u blizini pa kaže da ona to jede po pola s kolegicom i da joj je dosta. Moja kći od 45 kila pojede cijeli taj ručak bez problema, ali ok. No, 29 kuna x 22 dana = 638 kuna mjesečno, nije to baš zanemariv iznos.

Ja znam da kad sam ono kad je bila kriza odlučila štediti ono što sam izbacila je bila vožnja autom na posao i jedenje gableca po vani svaki dan, nego sam si nosila hranu od kuće. To mi se čini kao dosta velike stavke, na kojima se onda može i značajno uštediti.
da, spomenula sam već, ali možda nije bilo dovoljno jasno - sigurna sam da ima dostava koje su dobre ali su zato koštaju

moja logika je - ono što skuham sama doma je bolje od jeftine dostave, a ponekad i od skupe dostave
inače, prehrana koja nije bazirana na mesu (ne govorim o vegetarijanskoj prehrani) doista nije tako skupa
mislim da je problem u tome što naša tradicionalna jela uglavnom uključuju meso, odnosno povrće dolazi samo u kombinaciji s mesom (roštilj + povrće s roštilja) ili prekuhano u nekom ćušpajzu (koji bi svima dosadili da se jedu svaki dan, sve da su najfiniji na svijetu)

općenito za neku raznolikost, pa čak i vještinu u kuhanju mislim da je najvažnije skoncentirati se na povrće, a meso neka bude prilog, ako već mora