Ponukana ovom temom razmišljam danas kako bih mogla uštedjeti nešto (osim što ne kupujem skoro ništa od onoga što normalni ljudi kupuju, tipa kozmetiku).
I zapišem si u xcl sve troškove koje znam da ću imati do kraja mjeseca i sve ostalo prebacim s tekućeg na štedni račun s kojeg ne mogu samo uzeti pare. Poslije se sjetim još dosta troškova na koje sam bila zaboravila, pa će biti veselo. Sad i ja moram paziti na minus, da ne uđem.
Priča broj 2 (i zašto mi valjda uopće trebaju ovakvi načini štednje)... pošaljem muža da u dućanu u kvartu kupi djetetu stolnu lampicu. Dođe doma bez lampe. Bila je 140 kn, to je preskupo za takvu lampu.. Našao je na internetu istu takvu za 160 kn, ali je na 50% popusta, plus dostava. Dakle bit će 110 kn i uštedit ćemo 30 kn. Ja i dalje okrećem očima
. On nema karticu, ja trebam naručiti i platiti, i dogovoriti dostavu i ne mogu vam reći koliko to meni nije vrijedno tih 30 kn. I živcira me što će se potrošiti vrijeme i benzin da meni netko dostavi tu lampu. Ja bih ušla u taj dućan i platila tu lampu da je koštala i 200 kn, ne bih trepnula jer nemam pojma koliko bi takve lampe trebale koštati. Još nisam odlučila hoću li zbilja naručiti s neta ili ću sama otići u dućan u kvartu
.
Je l vi radite takve stvari? Istražujete okolo da biste uštedili 10 ili 40 kn?
Meni MM stalno govori da ne pazim na takve stvari i da bi mogla uštedjeti nešto na kraju mjeseca. Ja to samo vidim da bi potrošila tonu živaca razmišljajući stalno tako.