Citiraj Mima prvotno napisa
Mislim da nam slijedeći korak u antirecesijskim mjerama mora biti prelazak na jeftinije proizvode. Baš sam neki dan o tome pričala sa mamom - moji starci su npr. bili veliki kavopije i trošili su puno kave, ali se uvijek gledalo kako se ta kava nabavlja i nabavljala se tako da bude jeftina - iz Austrije na kile, pa čak i nepržena. Mi danas bez razmišljanja uzmemo omiljenu marku instant kave i uopće ne gledamo cijenu. Čak sam nedavno htjela probatii jednu novu vrstu kave čijeseimeovdjenesmijespomenuti i već sam je stavila u kolica kad sam vidjela da 100 grama košta više od 50 kuna :shock: pa sam rekla MM-u : bolje da se na ovo ne navlačimo i vratila je. Ja pamtim vremena kad je kupovina Barilla tjestenine bila luksuz, pa ćemo se očito morati vratiti tadašnjim navikama. U međuvremenu smo postali obijesni
U ovome je i nasa 'tajna" ustede.
Odavno ne kupujemo najskuplji deterdzent, sapune, paste, sampone.
Uvek sve 'po spisku", narocito u supermarketima.
Slatkisa i sokova minumum minimuma (ovako smo, doduse, oduvek).
Casopise vrlo retko.
Dorucak za na poslu sama pravim, takodje i uzinu deci.
Kozmetiku ne kupujem dok sasvim ne istrosim to sto imam.
Ipak, daleko sam ja od antirecesijskog potrosaca - i dalje slabo baratam cenama, nikad ne znam gde je sta u gradu jeftinije (retko kupujem, al' kad kupim bude nekad i bezobrazno skupo - govorim o garderobi), cesce nego sto bih trebala popustim pred glupim decijim zahtevima tipa : slicice, isprazni deciji casopisi...Dalo bi se tu jos stosta iskorigovati...