moja bolja polovica i ja oboje radimo u prosvjeti i država je odlučila, umjesto nas, da ćemo štedjeti.![]()
moja bolja polovica i ja oboje radimo u prosvjeti i država je odlučila, umjesto nas, da ćemo štedjeti.![]()
Ne znam, ja ne osjećam da si neznamšta uskraćujem, a nemam ništa od toga o čemu trina priča. Najvažnija mi je kvalitetna hrana i to mi je jedini "luksuz". Što se robe tiče, vjerojatno ne bih morala kupiti više niti jedan komad dok sam živa.![]()
Najskuplji je vlastiti krov nad glavom, daleko najskuplji :/ , srećom nisam pod kreditima.
Prije bi rekla da se radi o drukčijim uvjetima. Svako troši u skladu sa svojim mogućnostima. Naravno da (uglavnom) osoba s većim primanjima više troši pa samim time može uštediti na više stvari.Trina prvotno napisa
Btw, vidim da je kriza po tome što mi je lokalni prodavač (lošeg i skupog) povrća jučer "digao" 2x 20lipa i dao mi 2x2 lipe.
A nekad je krivo vraćao 2 i 5kn.
mi svaki mjesec sve što nam ostane na tekućem računu, prebacimo na štedni račun, izbacili smo velike kupovine u kojima kupimo hrpu nepotrebnih stvari kojima prođe rok trajanja.
pazimo na to da li nam nešto stvarno treba ili ne.
kod nas se situacija u zadnjih godinu dana poboljšala - ja sam se vratila na posao s dopusta za njegu djeteta, istekao nam je stambeni kredit i MM je promijenio posao - iznos novca koji nam je ostao na kraju mjeseca se uduplao (mi smo antirecesijske mjere provodili za vrijeme porodiljnog ui njege - a nikad nismo ni bili neki veliki potrošači)
mi smo čistilicu angažirali tek u zadnja 2 mjeseca-. i moram reći da će to biti zadnja stvar koje ću se odreći jer je u ovom trenu možemo platiti a trenutno nam je neprocjenjiva.
cure odjeću nasljeđuju međusobno i od starije sestrične, dokupim što treba na rasprodaji, kupovinu igračaka smo smanjili odavno, ja kupujem odjeću kad je na sniženju i kupujem ciljano (a ne ko prije- imam košulju koju mogu obući samo uz jednu suknju), MM isto dokupi samo ono što mu treba.
mi smo ove godine imali i neke "veće" investicije - promijenili smo stolariju, ali samo na dijelu prozora, ostatak ćemo nagodinu (ako situacija ostane ovakva kakva je) - time ćemo maksimalno iskoristiti porezne olakšice i plaćamo u gotovini.
sad nam još slijedi opremanje dječje sobe - a i za to imamo ušteđenu gotovinu, kao i za registraciju i servis koji nam dolaze za mjesec dana.
uglavnom - štedimo na malim stvarima, nema luksuziranja - ali trošimo na velike stavke koje više stvarno ne mogu čekati.
trenutno smo u situaciji da možemo preživljavati mjesecima od samo jedne plaće (naravno, tada bez čistilice i sa stopiranim svim investicijama) i samo se nadam da nećemo oboje istovremeno ostati bez prihoda.
Blago vama... Kod nas ta transakcija ide u suprotnom smjeru.mirjana prvotno napisa
Ne znam, nama su 2 auta nužna.krumpiric prvotno napisa
Valjda, da moram birati, radije bi se odrekla 1 obroka dnevno, nego auta.
Najteže se odviknuti drugog auta ako si ga imao...
Mi smo imali 2 auta (svatko svoj) kad smo se vjenčali. Onda je došlo vrijeme porodiljne naknade, koju su baš tad srezali na oslobodibog koju vrijednost... Pa smo prešli na jedan auto.
Kasnije sam ja imala službeni. Kad sam promijenila posao, opet smo na jednom autu. Ide, jer mora... Svako toliko dođem u napast da si kupim neko tandrkalo, a onda se opalim po prstima.
No nije svatko u istoj situaciji - nekome je stvarno nužno, nekome (meni) bi to bilo zgodno, ali da je nužno - nije! Ja sam u tramvajskoj zoni, posao mi je relativno blizu, pa onda - čemu??? A bome je korisno i djecu tu i tamo učiti na gradski prijevoz. Nisu od cukra.
Mene u citavoj prici kopka sta Trina radi s paketom praska za ves sedmicno?I mi imamo troje djece, masina pere po dva puta dnevno, nekad i vise kad su u igri deke, posteljina, zavjese itd, a kutija ili flasa praska (od tridesetak i nesto pranja) mi traje i preko dva mjeseca.
Nego, gdje je sorciere na ovoj temi, ona uvijek ima gomilu dobrih trikova u rukavu? Nije valjda, u nerecesijskom duhu, odmaglila na more?
A cuj, da sam u tramvajskoj zoni i da do posla imam 1 tramvaj, stvarno mi 2 auto ne bi trebao. Ali jahanje po autobusu i 2 tramvajske linije...to mi ipak oduzima previse vremena. I samo bi mi se smanjilo vrijeme koje provodim sa djetetom.Peterlin prvotno napisa
Sorci analizira u nekoj svojoj tablici pa će nas frapiratZorana prvotno napisa
Da, istina... Zbog toga (vremena za djecu) sam ja promijenila posao. Dok se još moglo i dok sam se našla u prilici. Ne znam bome kak bi to sad izvela... No, kak god bilo - nekome su dva auta stvarno nužna. A meni je nužno da povremeno i pješačim. I zdravije je... Ali da su postojala vremena kad smo dvojicu jasličara vozili 2 ulice dalje - postojala su! Sve u svoje vrijeme. Nisu ni antirecesijske mjere iste za svakoga i za svaki trenutak.Deaedi prvotno napisa
Mi trenutno imamo svatko svoj službeni auto, te obiteljski koji je sad kod mog brata. Srećom pa službene ne registriramo, tankamo ni servisiramo sami inače bi davno bankrotirali.
Obiteljskog auta smo se htjeli riješiti kad sam dobila službeni jer osim što nam ne treba, je i preskup (kupljen je kao samački). Međutim nismo ga uspjeli prodati niti za 30% vrijednosti koju je plaćen (nitko pametan neće takvo auto) - star sada 3,5god. Pojela bih se da ga dam auto salonu za jedva 30% i onda da na njemu zarade duplo.
Nama je auto nužda - živimo u kvartu gdje nema javnog prijevoza, L teta je na jednom kraju grada, mi na drugom, moj posao na trećem, a mužev na četvrtom. Obaviti sve javnim prijevozom (kojeg u našoj blizini i nema) je nemoguće.
Ma nije.Peterlin prvotno napisa
Ako živiš unutar zone ZET-a i ne radiš na drugom kraju grada, nije nikakva tragedija biti bez auta.
Ja sam od studentskih dana, kad sam si sama kupila svoj prvi auto, do prije par godina uvijek imala svoj auto, uvijek. Prije par godina smo mm i ja stavili na papir koliko se zapravo vozim (malo), koliko nas taj auto košta i koliko ćemo uštedjeti ako ga prodamo i bez pretjerane dileme smo ga prodali.
Naime, kad smo zbrojili troškove registracije, tehničkog i osiguranja, povremene (redovne) servise i (neredovne) popravke, promjene ulja, benzin (auto je bio vožen gotovo isključivo po gradu), cijene parkiranja i ostalo, ispalo je jeftinije da svaki put kad trebam auto (baš trebam - znači, ne kad bih se vozila iz komocije i navike, nego iz potrebe) uzmem taksi! Ovaj skupi zagrebački taksi ispada jeftiniji od godišnjih troškova za Clio!
I niš, sad imamo jedan auto jer nam zaista treba (često putujemo na duge pruge), a ja se sasvim dobro u gradu snalazim bez auta (npr. na posao idem isključivo pješice osim ako baš ne padaju sjekire), nedostaje mi jako, jako rijetko. Ali moram ipak reći da stanujem vrlo blizu centra.
Iskreno, kriza ili ne, uopće mi ne pada na pamet u bližoj budućnosti kupiti drugi auto. Čak ni da dobijem glavni zgoditak na lotu, vjerojatno ga ne bih kupila.![]()
Ja kupujem prašak od 2 kile. Možda je u tome cakaZorana prvotno napisa
![]()
kad ja to napišem svi se nadure na mene, a tebi niš , belj nije poštenoTrina prvotno napisa
![]()
![]()
je, ovaj put sam prošla lišo. Ali durenje, dizanje nosa i ignoriranje je uobičajeno kad je moje forumiranje u pitanju.
Trina prvotno napisa
![]()
![]()
Prejaka si ti žemska sa jasno sročenim stavovima; takva nemo'š proć' nezapaženo.Trina prvotno napisa
A još si i simpa...![]()
Da se vratimo na temu, ja se spremam za vrijeme godišnjega prekopati podrum i prodati sve što se može.
Logika je jednostavna - ako nam nije trebalo godinu-dvije (a puno stvari je ondje i dulje), ne treba uopće.
Pa lijepo - prodat što se može, poklonit ostalo i sve super! Ima tamo starih prastarih knjiga, ima starih radio-aparata (koje moj sin ne da iz kuće) ima raznog starog suđa i figurica za cijeli štand na Hreliću, pa nekaj bumo smislili.
kad već kopaš meni bi trebao set prekidača za kupaonu sa sličicama
u dućanu jedan košta ko svetog petra kajgana
ono sličica ,svjetla, bojlera itd
![]()
Nemoj dvaput reći.... BILA je jedna garnitura, ako ju moj sin (budući električar) nije devastirao...![]()
jucer sam kraickom oka na Opri pokupila jednu foru, objašnjavao je neki tata kako mu je bilo dosta glumiti bankomat svojim klincima (ali, rijec je bila o adolescentima) pa je svakome otvorio racun na koji je uplacivao tjedni dzeparac a njihovo je bilo kako ce raspolagati s tim novcima, u svakom slucaju, ako prerano potrose nema nadostukavanja.
Meni se ovo jako dopalo, iako nisam sigurna je li prerano to za mog skoro devetogodisnjaka. Ne bi ja njemu otvarala racun (jos) ali bi mu davala neku tjednu sumu novaca (koliko :/ ), da s njom raspolaze, jer kada zbrojim koliko tjedno potrosimo na: mama, mogu si ici kupiti sladoled, mogu li ici u videoteku? i slicne fore, mrak mi padne na oci.
radi li tko nesto slicno?
Da. Mi imamo nešto slično. Nismo za to zaslužni mm i ja, nego moja svekrva...Bubica prvotno napisa
Prošle godine počela je djeci davat svaki mjesec od svoje penzije po 50 kn. Rezultat - djeca nisu potrošila ni lipe od toga (potroše neku siću od boca koje nosimo na otkup, za sladoled, časopise i cd-e ali stvarno ne pretjeruju). Baka je oduševljena kako unuci akumuliraju kapital. Dobiju povremeno i od mojih i od ujaka, a sve ide na hrpu.
Mi im već 5 godina uplaćujemo stambenu štednju a imaju i Pčelicu sa solidnim iznosima. To je njihovo. Maltretiraju me već godinama da izvadim kartice (samo uplaćujemo, ništ ne dižemo), da i ONI mogu uplaćivati. Više vole gledat kak se novci slažu na hrpu nego trošiti...Vrijedi pravilo da se troši samo kovano, he he he! Ne znam ni kako su na to došli (poznaju novce odavno) ali sviđa mi se. Ne zato jer su to moja djeca nego zato jer se tako od malena uči raspolaganju novcima. Imaju pristup, ali vide (od nas) da može i bolje nego sve potrošiti.
A kad se nešto kupuje (npr. za Božić je to bio sintić koji su jako željeli) oni skupe pola, a mi dajemo drugu polovicu. Super funkcionira, isto samo od love za boce + nešto malo štukanja od baka i dede.
Peterlin, ovo je malo offtopic, ali ja moram reći da mi savjest bude mirna - ti si, draga, za mene nedostižan uzor. Čitam, razmišljam o tvojim postovima i učim od tebe ko da si mi draga mudra baba, ili tetka ili nešto. Samo da znaš. Klanjam se do poda tvojoj razložnosti, sabranosti, jasnoći, organiziranosti. Ti bi mogla knjige o životu pisat, i držat tečajeve. A ja bih bila u prvom redu.
Svaka čast! Blago onom tko te ima!
kupujemo robne marke, i samo robne marke.
Da li ste znali da je u Lidlu ona instant kava od 200 gr 26 kn, pijemo isključivo nju. Super je, poslije podne pijem sa mlijekom, ni šećera mi ne treba. Ta je kava neki dan bila na akciji
Onda puding, prašak za pecivo, vanilin šećer, masa toga ima da su i to robne marke određenog prodajnog lanca, za cijelu kunu zna biti jeftiniji puding od onog od Dr. oetkera ili franka.
Pogledajte iza etiketu. Proizvode se često na istom mjestu
Capuccino se kupuje rijetko, rijetko ga pijem, ali samo rinfuza; 250 gr. je 12-13 kuna. I gloriji ili fletcher i sl. ništa ne fali. Dođe ti isto kao da si uzeo onaj iz paketića, staviš 2-3 jače žličice i to je to. Nikad ne kupujem u kutiji. Preskupo je
Karton gazirane mineralne vode, tj. 6 boca od 1,5 litru je 18-19 kuna !!! U lidlu
njihovi jogurti su po 1,89 kn, ali gledajte imate tamo i pilos koji je za 20-ak lipa skuplji po komadu od crvenog pakiranja, i uzmite crveni. Crveno pakiranje. Isto vrijedi i za kiselo vrhnje. Gledajte po policama
Sirni namazi, za 50 lipa ili cijelu kunu jeftinije robne marke od dukata i vindije
Ja toga uzmem 7-8 jogurta, 3-4 vrhnja, ne pilos nego crveno pakiranje,
onda sir u listićima, pakiranje od 300 gr. je ni 10 kuna.
Toast kruh, integralni, jako fin, 5-6 kuna. Imaju i onaj fini sa maslacem, bio nedavno 4,5 kune.
Imaju kojekakvih gotovih štrudli, knedli, kolača od lisnatog tijesta smrznuto sve, ja ne kupujem ali vidim da ima. Da mi treba uzela bih. Nekih 12-13 kuna. Podravkine takve stvari su 20 kn i više
trajno mijeko 3,99 !!!! Uzimamo cijeli karton
jaja su isto povoljna
smrznuti pommes frites 18,49 2,5 kg.
riba im nije loša, a ni skupa. Oslić bez glave oko 20,00 kn. Uzela sam nedavno lignje, pola kile očišćenih oko 14-15 kn
uzimam njihove tabletice za suđericu, i to se uzme kad je akcija 3-4 paketa. REzultat je da imam tabletica za godinu dana, a jako su dobre. Sol im je isto dobra za suđericu
Onda ono veliko pakiranje sladoleda od 16 komada. 18 kuna. Sladoled na štapiću te izađe nešto više od 1 kn !!!
Njihovi čokoladni muesli, sa finim velikim komadima čokolade, preprženim žitaricama i polovicama lješnjaka, 15 kuna. Čokoladne kuglice za klince, 5-6 kuna, iste kao i Kellog koje su 17-18 kuna. Ma ima toga.
Feta sir zna biti jeftin u Plodinama. Platila sam neki dan 100 gr. 1,79.
Baš ću sad raditi grčku salatu. krastavaca, plavog luka, paprike, rajčice, feta sira i šaka maslina. SAlata za prste polizati a osim toga vitaminska bomba, nije skupo a dobro i zdravo
i kad pogledate da obavljate mjesečnu kupovinu i na svakom artiklu se ušpara 20-30 lipa, a da ne govorimo o nekoliko kuna i više po skupljim artiklima, pa to je 30-ak kuna sigurno po kupovini, a ništa u kući ne fali.
Uzmite skupi proizvod, uzmite robnu marku, okrenite iza i pogledajte etiketu. Pa ćete vidjeti da se često pune na istom mjestu, samo ti ovi razvikani naplate svoje pakiranje i troškove reklamiranja
a evo i mog gurua ,dada![]()
![]()
Moji roditelji su to radili. Brat i ja smo dobivali točno određen iznos svaki mjesec i kad potrošiš više nema.Bubica prvotno napisa
S time da su nas stimulirali da štedimo. Sve ono što bi stavili sa strane (na račun) u toku godine bi nam moj tata utrostručio na staru godinu.
Stvarno zgodno, oboje smo se trudili "štediti".
Moji roditelji su to radili. Brat i ja smo dobivali točno određen iznos svaki mjesec i kad potrošiš više nema.Bubica prvotno napisa
S time da su nas stimulirali da štedimo. Sve ono što bi stavili sa strane (na račun) u toku godine bi nam moj tata utrostručio na staru godinu.
Stvarno zgodno, oboje smo se trudili "štediti".
Već ga godinama ne kupujem. Kupi mahunu vanilije, rastrgam ju na 3-4 komadića, stavim u kutiju i nasipam šećer. Kako trošim, tak nadopunjavam kutiju šećerom. Novu mahunu stavim jednom godišnje, nekad i jednom svake dvije godine.Dada prvotno napisa
Uzela jednom, i moram priznati, bezukusni su mi.
njihovi jogurti su po 1,89 kn, ali gledajte imate tamo i pilos koji je za 20-ak lipa skuplji po komadu od crvenog pakiranja, i uzmite crveni.
Peterlin, kako reče Ifi, ti si barem uvijek bila razložna... Ali, ovo mi se čini malo :/ ... Ne znam kako vi, ali mi mjesečno možemo nakupiti max 50 boca za otkup (jer i naše dijete skuplja te novce, ali ih ne trošiPeterlin prvotno napisa
), to je, dakle, ca 25 kn mjesečno... Kad to podijelim na tvoja 2 dečka ispadne svakome 12,5 kn dakle niti za dva sladeoleda auto-moto mjesečno... a gdje su još časopisi, cd-i? Jednostavno ne mogu vjerovati da ne uletiš i ti sa svojim novčanikom... Moje dijete "mazne" takva dva sladoleda dnevno!
Zaključak: djeca su ti![]()
Mi skužili da se sad pak isplati trošiti![]()
I to na malo skuplje stvari.
Naime, već dulje planiramo neke radove doma (namještaj po mjeri i slično) pa nam je bilo skupo, ostavili novce sa strane i nikako da se odlučimo na radove. Uglavnom, sad nam se majstori sami javili, dali ca. 20-30% popusta što je na par tisućica dosta velika svota!
Isto je i s opremom za bebe, rabljena kolica koja su se prije par mjeseci prodavala za npr. 1500 kn, sad vidim u oglasniku po 500-600 kn. :shock:
Po tome se vidi da je kriza, nemaju ljudi novaca ili ne troše jer se boje što će biti.
Ali nama je najveći izdatak inače hrana i kozmetika (za kuću) i zasad smo (osim malog reduciranja) uveli da nema gomilanja i skladištenja što smo imali običaj raditi.
imam jedan okej kolač u koji stavljam mahunu vanilije (koju kupim u intersparu - dr. oetker i dobijem dvije u pakiranju, a kotany mi za istu cijenu da jednu) i onda ostruganu mahunu stavim u šećer. zadovoljna sam i mirisom i okusom.enela prvotno napisa
![]()
šta ja znam, nekako mislim da bez obzira na to što je štednja neminovna, nikad neću pristati kupovati neku hranu samo zato što je 30, 50, 70 lipa jeftinija. ili kunu, dvije, pet.
neću kupovati trajno mlijeko premda je 1 do 3 kune jeftinije od svježeg
niti neki no name jogurt jer sam ih probala i to mi nekako uopće nije jogurt :/
isto kao i sirni namazi, koje ne bih mijenjala za abc sir
postoji neka hrana koja je na akciji, ali ja ju ne bih kupila nikad, bez obzira na akciju: kao npr. listići sira. ja mislim da je to samo imitacija sira i da uopće nije ništa hranjivo.
voće kupujemo stalno, bez obzira na cijenu jer ga djeca jedu svaki dan. imamo i svog u vikendici, ali to su kratki periodi u godini.
mislim da će zadnja mjera štednje u našem kućanstvu biti hrana.
Pa evo, niste usamljene, i moj je dojam identičan.maria71 prvotno napisa
Kad je ovaj topic započeo prvo me oprala grižnja savjesti što sam tako rastrošna dok svi vrijedno štede, a onda, kad su ljudi počeli pisati na čemu to točno štede, pa, rapidno me prestala prati grižnja savjesti.
Nikad u životu nisam imala tetu čistilicu, tetu čuvalicu, ni nikakvu drugu tetu.
Nikad u životu nisam bila kod kozmetičarke, na pedikuri, ni na manikuri. O masažama da i ne pričam.
Nikad u životu nisam bila na zimovanju.
Ajde, otkako smo MM i ja skupa, idemo na more svake godine, ali prije odrasle dobi sam s roditeljima i braćom bila na ljetovanju ravno dvaput.
Mislim da sam novine ili bilo kakav tisak u životu kupila brat-bratu desetak puta.
I tako da ne nabrajam dalje...
I sad da se grizem jer si kupim instant kavu od onog zločestog proizvođača čije ime se ovdje ne smije izreći umjesto neke žnj od koje će mi se rastopit kamenac sa zuba.
Ma kak da ne 8)
i još živiš u zg, ideš , dobro došla< u klub![]()
pa sama si rekla kako dnevno trošite 34 kune na cigareteTrina prvotno napisa
to pokrije mjesečne troškove za spremačicu
o kavi da ne govorim
ja sam se spremačice morala odreći, a ti cigareta nisi (ne ide tebe osobno, trenutno si personifikacija onih koji puše)
tebi je, znači, tvoj luksuz ostao, meni je moj... otišao u vjetar.
ipak si ti "Dinastija"
e, da...
mislim da ste se jednom na Receptima čudili kako se mi npr. možemo najesti bez mesa.
nama je tanjur leće puno draži obrok nego šnicla.
tanjur leće košta kunu.
a šnicla?
Ne tiče ne nikog posebno, blesavo je procjenjivati što je kome "luksuz". Muž moje kume konstantno kuka oko njenih noktiju i solarija (to je cca 500kn mjesečno). Em je ovakva, em onakva, loše je izabrao, blabla...
(imaju iznadprosječno love, nije da krpaju kraj s krajem)
A on dnevno popuši dve kutije Malbora, svaki dan popije kafu i kupi SN. No to nije luksuz nego "stil života".
Sta se tice cistacice kao luksuza, mislim da se ne mogu uspoređivati mame koje su doma s djecom ili pak mame koje rade 7-15.
Probajte dolaziti doma svaki dan u 18h, 19h, pa cistacica nece biti luksuz, nego potreba.
Dok sam bila na prodiljnom, dok sam bila nezaposlena ili dok sam radila u drzavnoj sluzbi (i bila doma u 15.30), cistacica mi je izgledala kao luksuz.
ili neka probaju raditi od 22:00 do 04:00 - kada djeca zaspeDeaedi prvotno napisa
![]()
i dizati se u 06:20 - kada se djeca dižu![]()
kako rekoh, nema univerzalnog luksuza niti univerzalnih potreba :/
Ajme, ja ni ne pušim, ne pretržem se nešto od jedenja šnicli, a leću isto nisam jela nikad u životu![]()
U biti, ovaj topic mi je pomogao da shvatim kako sam, kad se sve zbroji i oduzme, u stvari jedna vrlo low-cost osoba
A o luksuzu je stvarno bezveze raspravljat.... Padom primanja svi padamo na level niže životnog standarda, a kakav će taj level biti, ovisi o početnoj poziciji. Za nekog znači da nema više kozmetičarke ili čistačice, za drugog znači kopanje po kontejnerima. Vjerujem da je gubitak kozmetičarke stvarno bolan gubitak za onoga tko je na nju navikao, ali ipak više suosjećam s ovom drugom kategorijom.
ja ponekad radim (ne uvijek) do 18. ili radim do 16 i onda još navečer od 19 nadalje. ponekad takav tempo traje i više od mjesec dana. čistačica je meni i dalje luksuz.
ja se isto ovako osjećam...kredite imam jer smo morali negdje živit. I to je to...a ovo ostalo :/maria71 prvotno napisa
zanimljivo, misla sam da mi imamo skroz dobre plaće-i jako dobro upravljamo s lovom,...
ovo si stvarno lijepo reklaCookie prvotno napisa
i upravo jest tako
ja i mm dolazimo u 17:45, 18:00 doma i nemamo čistilicu.Deaedi prvotno napisa
![]()
OK, ali to vrijeme ciscenja moras onda nekom ukrasti...Ja bi ga "krala" svom djetetu. A to ne zelim. Barem dok ne moram...krumpiric prvotno napisa
Inace, ja cistim bolje od cistilice. I volim sama pospremati, ali jos vise se volim igrati sa svojom curom.
hajte dosta prepucavanja što je kome luksuz i tko živi u "dinastiji" a tko u "boljem životu".![]()
dajte konkretne primjere kako sad živite, a ostali neka od toga uzmu što im treba.
ja sam našla zgodnih primjera, iako, summa summarum, zaključujem da u mene nema previše manevarskog prostora jer ove "luksuze" ionako ne prakticiram. :/
može se i na masaži uštedjeti, jel' da apri.![]()
kradem sebi![]()
da nemam kredu, eto, čistilica bi bila moj prvi "luksuz". To sigurno.
DEbelo prije auta, kozmetičarki i inog