Pa nije valjda da su u Hrvatskoj sve robne marke lose kvalitete? Pada mi napamet npr. dm i njihove robne marke. Ok, nije iskljucivo hrana u pitanju, ali, izmedju ostalog tjestenina, zitarice i njihovi drugi prehrambeni artikli, kao i higijenske i kucanske potrepstine uvijek po ovim nasim austrijskim i evropskim testovima kotiraju vrlo visoko i kvaliteta im je neupitna. (sto ne znaci da nema onih koji nisu ok, ali eto...)
Svaki trgovacki lanac ima barem jednu svoju robnu marku i nije valjda da nista od toga ne valja? Mi npr. nekad kupimo u Sparu neke proizvode koji se prodaju pod robnom markom i stvarno su jednako dobri kao i brendirani. (imaju cak i kojekakve oznake za dobru kvalitetu)
Recimo, kava koju ja pijem je kupljena u austrijskom Hoferu, no name kava. I nikakva brendirana mi je ne moze zamijeniti, vec godinama.
Sparovi kremasti no name jogurti su mi bolji od mnogih koji su duplo skuplji. Clever (Billa, Merkur) slani stapici su mi najbolji od svih koje sam probala. (osim onih Alnatura dinkel stapica iz dm-a) I da ne nabrajam dalje. Jednostavno odbijam davati trideset posto ili duplo vise love za nesto sto je jednako dobro kao i ono sto kosta vise.
(ok, istina, barilla je barilla Ni jedna integralna tjestenina meni nije dobra kao njihova) A u medjuvremenu se nesto i ustedi, jelte. Kod nas, ustvari, najbolje funkcionira kombinacija izmedju ne preskupe bio hrane, kvalitetnih regionalnih proizvoda i isto tako kvalitetnih robnih marki. (po mogucnosti da je opet rijec o regionalnim proizvodima provjerene kvalitete...i to sve u kombinaciji sa kupovinom na snizenjima )