mislila sam da nikada neću štedjeti na hrani, ali i to se mora kad se mora šparati. ali to je u našem slučaju užasno teško.
počela je sezona i cijene su kod nas otišle u nebo. cijene na tržnici su visoke, ne kao u dućanima, ali visoke.
a u dućanima oko mene su poludjeli :shock:
u konzum više ne idem ljeti osim za akcije, jer oni prije svake sezone dignu cijene za 10 i više postotaka, za sada sam većinom u kupovini u plodinama i u lidlu.

danas sam bila u nabavi i uspoređujem račun s nekim starim od prije nekoliko mjeseci. evo par primjera. ovo su proizvodi koje još uvijek volim kupovati u originalnom izdanju, a ne robnu marku, jer nitko ne može postići kvalitetu kao oni. ovo je slučaj plodine.

tuna rio mare naturel, prije 31,29 (na akciji je znala biti i 29,99), sada 33,99. (da sam skužila na polici ne bi uzela, mogu i bez toga)
jogurt vindija, obični zeleni, prije 2,69 sada 2,89 (to moram kupiti, jer smo superpotrošači jogurta, svi troje jedemo ga za marendu, odrasli na poslu, pa ne dolazi u obzir litreno pakiranje )
barilla penne rigate, prije 8,89 sada 9,99 (ako nije barilla nije tjestenina )
sok za razrijediti donna, prije 16,99 sada 17,99 (robna marka je 5 kuna jeftinija, ali je bljak)
vino malvazija 1l, prije 26,89 kn, sada 34 (nismo kupili, pa ne znam točnu cijenu)
ovaj put nisam kupovala brašno pa nisam sigurna, ali mislim da je i ono podravkino poskupjelo za 10-15 lipa.

sad čekam da lidl isto digne cijene. osim tih dućana mogu kupovati u malom, nedovoljno opskrbljenom kerumu, bez parkinga, pa sam tamo rijetko i u tommy-ju koji je tek otvoren pa za sada nemam iskustva s njima.