curke, čitam vas otpočetka..i divim se mnogima od vas... ali ujedno me tek kad pročitam kako je nekima ovdje već sada teško - hvata lagana panika...
za sada ne osjećam krizu na svojoj koži.. doduše, očekujem ovo famozno smanjenje plaće...i dragom se ponešto smanjio promet u privatnoj firmi koju vodi, ali za sada je situacija ok

no, ja koja sam inače štedljivija osoba (doduše ne kao sorcie, peterlin i dada kojima se klanjam do poda) počela sam u ovoj situaciji malo drukčije razmišljati... naime, ovih dana si prvi put otkad postojim sama organiziram i plaćam putovanje van HR (naravno, jeftinom avio kompanijom i u hostelu - da ne mislite ipak da sam neka rastrošnica ), jer sam shvatila da stalno nešto štedim i žmičem na samoj sebi dok na druge potrošim i preveč (mislim da su vam svima dobro poznate situacije brojnih vjenčanja, krstitki, rođendana, diploma i sl. - na koje meni ode godišnje doista značajan dio love)) i da postoji mogućnost da bude sve gore i gore, a ja sve starija i starija i da si nikada neću priuštiti posjet jednoj odavno željenoj lokaciji... i tako eto uplaćen je hostel, jeftinija avio karta i surfam po netu tražeći što se sve da pogledati besplatno...

znam da ovo nema veze sa nekim savjetima, al sam imala potrebu podijeliti s vama kako je na mene utjecala ova kriza (bar nešto pozitivno)

a neki savjeti...osim svega ovog što ste nabrojile nemam što pametno za reći... jedino možda da sam tek danas otkrila da se u zg-u neki muzeji određenim danima mogu posjetiti besplatno (al vjerujem da vi to već odavno znate), pa sam tako danas vodeći dvoje djece u posjet muzeju dala doprinos štednji

i za one koji još uvijek imaju potrebu (i mogućnost) kupiti si koju knjigu 8ili možda za poklon)...u trgovinama Tiska ima knjiga na velikim popustima tijekom cijele godine...primjerice, ja danas kupila par knjiga sniženih 80%

eto...toliko do mene...