ma, to je likvidna krađa!Pcelica Mara prvotno napisa
![]()
možda i bi - da kila oraha po tome ne košta... 233 kune :shock: 30g 6,99 kn...Pcelica Mara prvotno napisa
nek leti koji kilometar manje, il nek se vozi koju milju manje, il nek kupi 6,99kn jeftiniji tepih za dvorac![]()
još da nam i on nešto "servira" uz krompir salatu...![]()
oduševio me je ovaj topic, sorciere- legendo!![]()
Ja sam jednom prilikom oštetila Konzum - slučajno sam umjesto pola kile ušećerenih badema ukucala šifru uš. pistacija. Jest da mi je bilo čudno kako ta količina ne košta 60kn nego 30kn al' sam pametno zaključila da je Todorić spustio cijene kako bi solidarizirao sa sirotim narodom.
Skužila tek kad sam došla doma - iako mi je naravno prvi zaključak bio da su mi fakturirali i pistacije viška (a ne da sam ih ja pokrala).
Sad svaki put ostavim po kunu više - otplatit ću dug kroz pola godine.![]()
Moja antirecesijska mjera je da ne kupujem marendu u kantini, pekari i slično nego pojedem musli s mlijekom. Fuj, ali vidim efekt u novčaniku, a bome i na vagi.
Ja ne mogu a da ne off topičarim jer je i to dio antirecesijskih mjera . Ja živim na Pelješcu i voljela bih da dođete vidjeti kako izgleda životu tu
.Da ne govorim sad o svim onim stvarima koje je vama nanormalnije poći i kupiti, dok mi naše kupovine trebamo dobro isplanirati i organizirati. A zašto? Evo, nedavno smo nadograđivali kućui i sve, ali baš sve, od građevinskog materijala do podova, vrata i komoda smo kupili izvan Dbk. Kod nas ni najobičniju drvenu policu ne možeš dobiti, a da nije barem duplo skuplja nego u Splitu. Dostavu smo plaćali 900 kn po kamionu, plus gorivo i vrijeme koje smo utrošili za poći to vidjeti, naručiti i platiti.
Mi nemamo Pevec, Bauhaus, Solin-građu, Emmezetu, Lesninu... Nas do takvih butiga dijele dvije granice i 210 km jako loše magistrale (jer do nas ni autoput nije stigao).
Ovo mogu jedino samo potpisati. I onda mi dođe konzum i 10.07. SVIM artiklima na polici digne cijenu od 1-5 kuna.
kaže wikipedija da danas na pelješcu živi 6000 ljudi..uz dužno poštovanje prema jugu, mislim da ne treba cijela država graditi takav most za toliko ljudi, a ne bi li njihovi tereni više vrijedili..ups, koji dijelom i više nisu njihovi Grin pa smisao gradnje tog mosta očito poprima drugu dimenziju od ovih nacionalno-romantičarskih besmislica
Pa zar itko misli da se narod ovdje išta pita i zar nije normalno ljudsko ponašanje da iz svega nastoji izvući ono najbolje za sebe.
U našoj kući je teško već cijelu godinu.
Živimo od moje plaće i njegove rate iz vinarije. Mladi smo u vinogradarskom stažu neke "zalihe" od ranije nismo stekli, a rate iz vinarije kasne 6-7 mjeseci. Ova je godina jako teška u vinogradu. Puna bolesti i neizvjesnosti ako što sačuvaš za brerbu hoćeš li moći to i prodati/unovčiti i kako ćemo sljedeću godinu "proć".
Posadila sam svoj vrtal trošim vodu iz gustrine, u vinogradu ima povrća, Konzum me nervira i zato kad god mogu biram Studenac.
Hrana se kupuje kad se u frižideru gotovo sve ne isprazni, a tako isto i ostale stvari, pratim akcije ne kupujem nego robne marke trgovine u koju idem, odjeću kupujem namjenski dosta se dobije ili prosljedi dalje.
Ovog me ljeta saprao val samosažaljenja kada mi je mama za rođendan iz Splita donjela ljetne komadiće na poklon za nekih 350 kuna, jer ih ja sebi nisam mogla priuštiti. No bilo pa prošlo, lijepo da imam mamu!!!
Počela sam isključivati sve uređake koji rade na stand by modu, cijelo ljeto smo dva put izašli na sladoled al zato samo svako popodne na plaži i već smjeram kako ću posadit nove stvari u vrtlu.
Knjige planiram uzet od drugaša, a torba mi je prava muka.
U lokalnom dućanu ne vrijedi ni po boba a košta....Ako dođe rata iz vinarije možda odemo da Splita i kupimo što nam fali građevine i neku torbu iz Metroa, a ako rata ne dođe kupit ćemo nešto tu.
Unatoč svemu gore napisamom uživam u ovom ljetu sa svojom obitelji kad razmišljam o jeseni pomalo me strah. Kako netko davno prije reče nikad nije bilo da nije nekak bilo tako će biti i sada. Razmišljam da ništa nije osim zdravlja sveto i neke će se ako bude trebalo stvari ukidati ili smanjivati (npr. vožnja autom-ne živimo u "mistu" nego malo dalje)
curke, čitam vas otpočetka..i divim se mnogima od vas... ali ujedno me tek kad pročitam kako je nekima ovdje već sada teško - hvata lagana panika...
za sada ne osjećam krizu na svojoj koži.. doduše, očekujem ovo famozno smanjenje plaće...i dragom se ponešto smanjio promet u privatnoj firmi koju vodi, ali za sada je situacija ok
no, ja koja sam inače štedljivija osoba (doduše ne kao sorcie, peterlin i dada kojima se klanjam do poda) počela sam u ovoj situaciji malo drukčije razmišljati... naime, ovih dana si prvi put otkad postojim sama organiziram i plaćam putovanje van HR (naravno, jeftinom avio kompanijom i u hostelu - da ne mislite ipak da sam neka rastrošnica), jer sam shvatila da stalno nešto štedim i žmičem na samoj sebi dok na druge potrošim i preveč (mislim da su vam svima dobro poznate situacije brojnih vjenčanja, krstitki, rođendana, diploma i sl. - na koje meni ode godišnje doista značajan dio love)) i da postoji mogućnost da bude sve gore i gore, a ja sve starija i starija i da si nikada neću priuštiti posjet jednoj odavno željenoj lokaciji... i tako eto uplaćen je hostel, jeftinija avio karta i surfam po netu tražeći što se sve da pogledati besplatno...
znam da ovo nema veze sa nekim savjetima, al sam imala potrebu podijeliti s vama kako je na mene utjecala ova kriza (bar nešto pozitivno)
a neki savjeti...osim svega ovog što ste nabrojile nemam što pametno za reći... jedino možda da sam tek danas otkrila da se u zg-u neki muzeji određenim danima mogu posjetiti besplatno (al vjerujem da vi to već odavno znate), pa sam tako danas vodeći dvoje djece u posjet muzeju dala doprinos štednji
i za one koji još uvijek imaju potrebu (i mogućnost) kupiti si koju knjigu 8ili možda za poklon)...u trgovinama Tiska ima knjiga na velikim popustima tijekom cijele godine...primjerice, ja danas kupila par knjiga sniženih 80%
eto...toliko do mene...
sorciere prvotno napisa
![]()
london... eh da, bilo mi malo lakše kad sam vidjela da si i ti bila rastrošna na isti način![]()
da te utjesim, tecaj ti ide na ruku.![]()
funta je prilicno "oslabila".
hah, nisam bila 20 godina u francuskoj... prije mi je bilo lakše, zato što sam radila - pa sam imala osjećaj da privređujem. a uvijek je kapnuo i neki džeparac, jer sam obično sve očistila i presložila da bude tip-top...bubička prvotno napisa
![]()
sad mi je bilo bed, jer su me hranili i vodali okolo, a nisu dali da platim (osim par sitnica).
sve što je ostalo od para sam danas uredno vratila u banku.
njima tamo je puno lakše, ali ni njima ne pada lova s neba. pa sam se trudila držati "pravila" koje su mi diskretno dali na znanje (oko struje, vode, itd...). i oni imaju kredit, djecu, a i režije su visoke...
a da je skupo - ajme... 5 kuglica sladoleda - platila 13 eura... :shock:
al kaj ćeš - kad ova moja hoće "doživljaj" - jesti sladoled na "šonzelize"![]()
uglavnom, taj boravak za nas dvije - 9 dana (uz shopping) - došao je manje nego što bi koštao njen maturalac od bruto 6 dana polupansiona u portugalu![]()
znaaaaam :D ... to je dalo doprinos nagloj odluci :D ...ajde, nemojte sad offtopičarit zbog mene... ako tko ima kakav savjetić u vezi londona, pm-ajte slobodno
Baš si lijepo sve napisala, Bubička. I na mene kriza tako "obratno" utječe. Stalno bih nekamo išla... Pa smo u zadnjih nekoliko mjeseci bili na puno izleta... Kako piše Mooveru u potpisu, život nema reprizu.bubička prvotno napisa
Štedim na kavama, za koje je Mima u jednom postu na početku ovoga topika dobro rekla da su često samo stvar navike, a ne prave želje i potrebe (citiram po sjećanju, nadam se da je točno), i na nekim drugim stvarima, ali na stvarima "za dušu" ne (ili: još ne).
je, samo kaj je kod mene u pitanju "malo" skuplji i jedan jedini "izlet"![]()
.... u biti iako si to želim još odavno, sad me potaklo i razmišljanje "tko zna što će biti", ali isto tako i razmišljanje "zaslužila sam sad više nego ikad", jer sam ove godine uz posao odradila doista iscrpljujuće usavršavanje i napokon "zaradila" još jednu diplomicu
no da... zaboravila sam još dvije pozitivne promjene... prije 9 mjeseci sam se upisala na jogu (koju sam si također željela već godinu-dvije), koja me naravno košta podosta kad ju zbrojim na godišnjoj razini, ali opet - relaksacija i korist za zdravlje koju dobijem od nje su daleko iznad tog novca...
i zadnja velika promjena - upisala tečaj talijanskog (kojeg sam također priželjkivala već godinama)... završila već dva stupnja...i namjeravam nastaviti, jer mislim da je to samo ulaganje u mene i moju budućnost (bar se tak nadam)
ali stvarno sam si već duže vrijeme razmišljala kak stalno škrtarim na samoj sebi, a prema drugima sam i više nego velikodušna... uvijek dajem i kupujem poklone kak bi se ono reklo "na razini" (naravno, pomno i s pažnjom odabrani, i najčešće kupovani tijekom cijele godine... kad naiđem na nešto što me podsjeća na nekog i posebice ako je na nekoj akciji - odmah kupujem bez obzira jel rođendan tek za 11 mjeseci...ali oderu novčanik kad ih sve zbrojim)...
a štednja na samoj sebi... sve odvagnem sto puta i razmišljam jel mi stvarno treba...
a šta si priuštim...? ....povremene kavice, povremeno časopise (ali samo one o interijerima, koje godinama čuvam, listam, čitam ispočetka tako da ne mogu reći da mi je to lova bačena u zrak), vrlo rijetko knjige (jer se naravno vodim onim razmišljanjem da je isplativije posuditi u knjižnici, ali čovjeka nekad baš razveseli kupiti si knjigu), svu (ali baš SVU) odjeću i obuću kupim na sniženju i vodim se onim što je već netko od cura ranije napisao - ako nečeg što mi se sviđa otprije, bude i na sniženju - kupim, ako nema - nije mi suđeno... i ne uzrujavam se zbog toga ako nešto nestane jer ima toliko lijepih stvari i nijedna nije vrijedna da se žalostim ako ju ne dobijem... onda, stavka hrane - trudim se kupovati što više na akcijama ili pak uspoređivati po trgovačkim lancima neke proizvode koje uvijek kupujem, jer ušteda na pojedinom proizvodu zna biti doista velika...ali samo onih proizvoda koje i inače koristim (nikad ne kupim neke robne marke samo zato što su jeftinije od nečeg što inače volim jesti... mislim da se ne isplati jesti loše i neukusno za uštedu...to će biti zadnje na kojem ću još više rezati troškove...za sada dosta pazim...
kozmetika... ne štedim baš na kremi za lice, ali sve ostalo je nekih nižih do osrednjih cijena... šminku malo koristim i dugo mi traje... tako da na to ne trošim puno novca... parfeme kupujem na akcijama
s obzirom da sam tek 2 godine u svom stanu, stvari za stan sam uglavnom kupovala u ikei, a za ono što nisam - plaćala sam cashom i tako ostvarila velike uštede... i kupovala sam stvar po stvar, kako sam skupljala cash... još i dan danas nemam lustere (doduše, ne zbog manjka love) i još neke sitnice, ali u biti me veseli to postupno mijenjanje izgleda stana...
inače...sad dok ovo pišem sam se sjetila...šta nije tu prije bio neki topic o sniženjima u gradu? mislim da bi bilo odlično da na takvom topicu izmjenjujemo bitne informacije, ali ne onako - ispisivanje cijelog kataloga metroa, konzuma i sl. nego u stilu gdje imaju neke knjige, parfemi, odjeća za djecu, cd-i, besplatne predstave, upadi u muzeje...odnosno stvari za koje ne postoje takvi masovni katalozi... a možemo čak i o hrani, potrepštinama ako nekog to zanima... kaj velite?![]()
Misliš ovaj:bubička prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=54413
Antirecesijske mjere su kod mene uvijek postojale, oduvijek pazilm da mi svjetla džabe ne gore, da ne kaplje iz pipe, da se hrana ne baca (ali priznam da mi se zna potkrasti poneki jogurt koji se sakrije negdje u kut frižidera pa mu rok trajanja prođe za ohoho), kupujem hranu robnih marki ako je od domaćih proizvođača, sredstva za pranje i ćišćenje također robne marke, odjeća i obuća na sniženjima. Sušilicu uključujem samo u krajnjoj nuždi, sad kad je ljeto nikako. Peglam oduvijek uvečer kad sprašim klince na spavanje jer mi za to treba psihički mir i onda si jednim okom pogledavam neki film ili snimljenu seriju. Cvijeće u dvorištu zalijevam vodom iz pumpe. Frizeru idem svaka dva mjeseca na šišanje, kosu bojam kanom.
Sad jedino malo više pazim na tarifu struje, perilicu suđa i rublja uključujem iza 10 ili onu za rublje za dugotrajna pranja isprogramiram da mi počne prati na 90 oko 4 ujutro. Smanjila sam razgovore s mobilnog telefona i više zovem s fiksnog, nagovaram muža da se s dinamične lepeze prebaci na platnog asistenta. Kupili smo mašinicu za šišanje pa sad više nećemo frizeru davati tih 60 Kn mjesečno za njih dvojicu...
Ne znam na čemu bih više mogla UŠTEDJETI, a da nas ne počnem ZAKIDATI...
...nego daje mačkamaAudrey prvotno napisa
![]()
Kod nas je isto ovako, ne smatram to antirecesijskim mjerama, nego mjerama za zaštitu okoliša. Još samo da "naučim" muža da zatvara vodu dok pere zube ili pod tušem dok se šamponira![]()
"Srećom, postoji način povezivanja hrvatskoga kopna Klek-Pelješac, osim podmorskim tunelom i spojnikom kojeg je zamislila hrvatska pamet, u koju se inače često zaklinjemo. To novo i domaće rješenje je tehnološki izvedivo, moguće ostvarivo i u hrvatskim brodogradilištima, ako ostanu hrvatska i ako ostanu brodogradilišta, a prema riječima njegova izumitelja i autora Ive Rudenjaka, pomorskoga kapetana, sedam puta jeftinije od sadašnjega prijedloga cijene mosta, sve i kad bi bio moguć. Laički, riječ je o čeličnoj cijevi obloženoj betonom i položenoj na morsko dno, kroz koju bi se odvijao promet, a Malostonski kanal dovoljno je dubok da bi takav spojnik omogućavao pristup Neumu i brodova s najdubljim gazom te susjedna država ne bi imala nikakva razloga niti osnove to osporavati. Potpuno stručno obrazloženje i idejni nacrti nalaze se u knjizi Ive Rudenjaka `Prometnice Jadrana` izdanoj 2007. godine. Rudenjak, izniman dubrovački izumitelj, svojim epohalnim projektom Jadranski spojnici nudi puno povezivanje i potpun preobražaj hrvatskih otoka, međutim pojedinci u hrvatskoj vlasti povezani s njihovom stvari u Institutu građevinarstva Hrvatske sve to zanemaruju, a pristup medijima mu je praktično posve zapriječen", dodaje Kočan.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...el/443770.aspx
![]()
Ja se spremam u Bosnu u shopping. Kad može država susjede subvencionirati što ne bi i ja![]()
Nisam svoja žena kao većina ovdjeali ipak nastojim štedjeti - ne kupujem torbice i cipele kao nekad kad ionako imam dovoljno a na posao ne idem (još!), knjige posuđujem u knjižnici i nisam već dugo nijednu kupila (pomaže živjeti u malom gradu bez poštene knjižare), svi se u obitelji većinom vozimo biciklima, na more ne idem, gasim sve uređaje, stolni kompjuter ne koristim, šminkam se ionako jedva
, odjeću kupujem tek kad se stara ofuca. Imamo puno sreće što nemamo nikakvih kredita i što imamo vrt i starčeke na selu, pa potpuno normalno živimo iako nas od troje radi samo jedno.
![]()
da, da...baš sam na to mislila... hvalaAudrey prvotno napisa
a kak je u sloveniji?Janoccka prvotno napisa
jedna antirecesijska mjera...
trošim jeftiniju struju, za ispeć pizzu... sad je 23.46h, a ja sam gladnajoš 6 minuta - i klopa je gotova
![]()
pa ce ti i zimi biti toplije, dakle stedis sad, a mislis i na zimu![]()
A ja upravo ispeglala turu veša i pečem irski kruh za sutra!sorciere prvotno napisa
Koristim nesanicu kao antirecesijsku mjeru
![]()
Dobar tek!!
Irski kruh??? Dobro zvučiDragonfly prvotno napisa
![]()
Može recept na pp![]()
Tako ću i ja uštedit ako konačno počnem opet koristit pekač za kruh, samo da ne poskupi struja u međuvremenu.
Nije iz pekača, ali je jako jednostavan za napraviti. S pripremom i pečenjem gotovo za sat vremena, a fino...pogotovo ako voliš pivu.
![]()
Šaljem recept.
ajde ga ti lijepo podjeli sa svima na receptima
ahhh... zivjela sam tamo 5 godina.bubička prvotno napisa
tips and tricks:
-sve galerije i muzeji su besplatni
-do grinica ( zvjezdarnice, 0tog merijedijana ) mozes doci javnim prijevozom ( brodom po temzi' ako imas vrijedecu kartu za tube cijena je 50 % jefitnija, jer je i brod javni prijevoz ).. tako cete najbolje pogledati puuuno londona i definitivno preporucam tu voznju! ukrcaj na westminesteru
- vozite se autobusima po centru, najbolji i najjeftiniji nacin prijevoza, posebno ako si turista. tube je najbrzi, ali meni je trebalo godinu dana da shvatim udaljenosti jer izađeš na odredištu kao padobranac..
- hm.. sta jos.. camden i portobello market su obavezni za vidjeti :D
- hranite vjeverice u hyde parku
znas.. bas ti zavidim da ides gore.. meni vec strasno fali taj grad, a poklopiti cete i vrijeme kada su veelike rasprodaje
Ja nisam bila gore pa., preko 3 godine, vrijeme bi bilo, samo treba platiti kartu do gore i imati nesto sitno novaca za prijevoz, ali ovog casa mi je to toliko hebeno nedostizno.. uf.. bas sam se malo rastuzila![]()
kada smo kod teme..
zaboravih reci
ovaj vikend bila na kampiranju.. a sa nama je na divljaka na plazi spavala jedan obitelj sa petero djece ( najmanja bebica od par mjeseci ) i jedan par sa blizancima manjim od godine dana..
ne sjecam se da je ikada tako bilo, dali je recesija ili sta je, ali bas mi je to bilo ono., tragikomicnoipak, svi smo se ljepo proveli, jedni druge smo cuvali u mraku
![]()
mozda je njima divlje kampiranje stil
ja prvih 20 godina zivota nisam nikako drukcije kampirala nego divlje, mi i mama u autu pa gdje se zaustavimo, cijelo ljeto
samo sto tada nitko nije takvim kaznama punio proracune
Ivarice, jel si mi to, s obzirom na tvoj potpis, opet smijemo dati oduška?![]()
Jer meni se čaša već lagano napunila.... Kad otvorim ovaj topic, već kipim!
samamama, hvala na savjetima, al sve sam to već saznala
inače, uz to što se veselim samom gradu i njegovom kulturnom bogatstvu, kao pravo ženskoveselim se i ogromnim rasprodajama... svi mi se smiju kaj tamo furam malo stvari i to neke dosta stare tak da ih tamo bacim, a kupim hrpetinu za nazad... a da vam ne pričam kak su mi se jučer smijali kad sam mjerila i vagala razne kofere napunjene odjećom, časopisima, knjigama itd. (gledali su me otprilike ovak :shock:
:/
) da ne bih slučajno prešla dopuštenu kilažu kofera
, jer aviokompanija svaku prijeđeni kilogram naplaćuje sa 20 ojra, pa da ne bi bilo neugodnih iznenađenja na aerodromu...
inače, nemojte mi se sad smijat, al odlazak u london u vrijeme rasprodaja je prava antirecesijska mjeranaime, ak se avion neke niskobudžetne kompanije rezervira u najpovoljnijem trenutku ispadne jeftinije otići do londona nego do splita...
a ovaj irski kruhić sam i ja radila...i stvarno je brz, jednostavan, malko neobičnog ali finog okusa...
sorcie, i ja bih tak kasno radila klopu, al bojim se da bi to imalo više štete nego koristi... naravno, pričam o taloženju te hrane na bokovima i guzovimaa ne o financijskoj šteti...
samo u potpisuAngie75 prvotno napisa
i samo ako ces napraviti majicu![]()
Evo kruha (i igara):
http://www.coolinarika.com/recept/irski-kruh
Recept koji mi je poslala Dragonfly.
I upute... služiti uz slane nareske, sir i sirne namaze i sl. A vjerojatno će i vama odmah na um pasti sjajna kombinacija sa sirom i pomadorama (koju sam ja sinoć uz dopisivanje o irskom kruhu uvježbavala s običnim hrvatkim kruhom)![]()
Ja se želim samo malo izjadati jutros je padao grad.
Raspoloženje MM i moje je down under. Nije baš dio ovog topica ali stisnuo me pravi osjećaj tjeskobe hoćemo li poslje peronospore i grada uopće što ubrati.
Valjda strah aktivira i one druge procese pa smo uskoro već razgovarali kako bi se moglo još popravit budžet iz ovog što imamo. Mogućnosti nisu brojne, a malo me umirilo njegov plan da pričekamo sljedeću godinu kada bi novousađena loza mogla dati i neke značajnije kilograme. Do tada- strpljen spašen.
ima li gdje na receptima _ jela od starog kruha?
Par jela od starog kruha (bez zelenog!)maria71 prvotno napisa
nisam mogla vjerovati lažljivoj konzumovoj reklami koja tvrdi da nisu povisili cijene, sto posto sam sigurna da je mlijeko skočilo (u lokalnom kzm) skoro kunu, a i na stranicama vidim da je preko 6. Presigurna sam da sam ga još prošli tjedan platila 5,89. Sorcie, ti ćeš znati, je li je?![]()
danas u lokalnom Konzumu, margarin (onaj za kolace) 5,5 kuna :shock: . nisam kupila iz principa, napravit cu kolac u koji ne ide margarin
ma naravno da konzum nije poskupio... di bi oni...Maja prvotno napisa
![]()
![]()
samo je malo digao cijene, tako da i kupci participiraju u plaćanju reklame. nikako PDV-a...![]()
ja nastojim u konzumu kupiti ono što jednako košta i drugdje (bonovi za mobitel, cigarete), i ako mi je potrebna jedna ili dvije stvari (koje su uvijek skuplje) - pa me benzin dođe više od razlike u cijeni. ostalo kupujem na drugim mjestima.
btw, i lidl je digao neke cijene, pa provjeravajte. nisu uvijek najjeftiniji.
ja za sad kupujem mlijeko u lidlu, i dukatovo i ono nekakvo njihovo (dobro je), jer je jeftinije.
ma meni je jasno da će svi poskupiti, nisam ništa drugo očekivala
ali reklama koja decidirano laže da nisu, to me ipak vrijeđa malo više
pa kaj misliš - da su dvorac i prometala kupljeni na obraz ili na džon?Maja prvotno napisa
![]()
Maja i mene je šokirala cijena mlijeka u Konzumu :shock:
To mi je najgori dučan
mi jos uvijek kupujemo u konzumu jer nam je to jeftinije nego trositi benzin za trgovine vankagrada i shopping mimo liste onog sto treba
mlijeko u kartonu nije poskupjelo
ivarica, kakvo je to "mlijeko u kartonu" :?