joj, ja ne mogu štedjeti na kvaliteti hrane zbog naših alergija, kupujemo 90 s bio cert. ili je to jedini sapun, kaladont bez mirisa pa ne mogu birati, ali počela sam zato fanatično raditi raspored kupovine, jelovnike i popise za dućan. Tako da se više ne desi da taj skupocjeni kelj jedemo poslije nekih peciva u šetnji pa se pola jede pola šarcu daje. skužila sa mda su rasporedi itekako bitni za štednju, puno se više baca i troši kad ne znam točno što je za slj obrok i kud idemo poslije škole. ja sam fan spontanosti pa smo znali zabrijati vani najesti se banana i jogurta, tipa gle sunce udri brigu na veselje. E sad pogledam prognozu ujutro popišem di kad tko - to MM i ja zovemo - računica vuk, koza, zelje - i onda uplaniram i sve obroke za sve, uključnos mužem,koji inače hara po aparatu sa slatkišima u firmi jer se on osim ručka povremeno ne sjeti ničeg drugog. iskreno ove mjere su u potpunoj suprotnosti sa svim mojim interesima, ali vrlo su djelotvorne. Prvo smršavila sam dvije kg od kad vučem za sobom sve te užine, a i klinci lakše podnesu kad ne dobiju ono "ja bi, ja bi" kad su već siti svega .Naravno i slatko je uračunato svak idrugi dan radim nešto ne uvijek kolač, ali npr samo prelijem malo čokolade preko kruške ili gris od pira - Severov je superekonomičan od jedne šačice grisa skuham lončinu za. Dakle puno je skuplji od onog inastant, ali zato ovaj traaajeee. Mislim da u krajnjem prozivodu cijena dođe na isto. Uglavnom zasitim im potrebu za slatkim i grickanjem home made, što sam do sad često prepuštala spontanim ušetevanjem u dm i sl.
Vratila sam se octu i sodi bikraboni, ni lim.kis nije za odbaciti par .n onaj paketić, a vrlo malo treba dodati u obični onaj za suđe da postane mega detergent.
Ne idemo nikam, otkazali smo sve vanškolske aktivnosti i hvatamo sve besplatne aktivnosti u knjižnici, rolanje itd.