-
Stvarno vam se divim što štedite a još uvijek imate novaca za kupiti stvari /predmete kao npr. pekač i slično kako biste još više uštedili.
A što smo mi učinili da bismo uštedili :
MM je prestao naglo /odjednom pušiti 02.08.2009.(pušio je 2 kutije dnevno) da bi naša Lara imala što jesti, a kriza zbog nepušenja =nesmije je biti.
Ja sam isključila mobitel kojem je pretplata od 75 kuna /mjesečno/ ugovor bio na 2 godine istekla sada 20.12.2009., al još imamo za platiti oko 80 kuna u 01 /2010. račun.,
a nismo uštedili na hrani, morali smo u konzumu uzeti svinjsku polovicu i nešto hrane i to sve na 6 rata maestro pa će nam rata biti oko 350 kuna al imamo što jesti. Sada uz kredit ukupno 2.200 kuna + 1.700 režije ( za 2 stana=mi i od MM roditelji)) i hrana na AMEX i maestro ukupno nas izađe život koliko i od MM plaća koja je zbog Harača smanjena sa 5 na 4.670,00 kuna. Auto je vani jer nemamo garažu ispred zgrade parkiran, vozimo se samo po lijekove i hranu i plinske boce za kuhanje.
Stvarno nemamo gdje više smanjiti, pelene koristim tetre a mašina pere po noći i struja nam je 300 kuna x za 2 stana. Baka kod sebe kuha i hrana je u samo jednom frižideru radi uštede.
Naše je stanje =Minus dozvoljen do 17.700,00 kuna i kad nam 31.12. uzmu kredit ostane nam 150 kuna i to za kamatu na minus.
Kad smo pitali u banci kako i šta možemo sa minusom, kaže bankar da se to određuje automatski.
Znači možemo se za novu godinu pokopati ako nam smanje minus i eto nam dočeka nove godine.
Dođe mi da plačem jer smo ovih godina dizali kredite i pozajmice za život a sada više nemamo od čega vračati nove pozajmice.
Takvih ljudi ima još nismo mi jedini, a svečenik mi na Božićnoj ispovijedi kaže : Nemojte se prestati nadati, bit će bolje, preživjet će se nekako.
Da nam je bar snijega pa da bude skijaša bilo bi ok a ovako
Baš nemam više ideja al bitno da nismo gladni
i da smo optimistični.
E, kad bi barem bilo posla a ne samo ljeti sezonski :/
Ne znam , ja se neprestano nadam a ne znam niti čemu. I priznajem da me strah što će biti nakon 31.12.2010. smanjen minus ili ne, eh, baš nam je bed
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma