Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
Kako to uspijevaš? Mi isto ne idemo često u dućan, puno manje nego prije, ali jednom tjedno sigurno, uvijek zafali barem mlijeka i svježeg povrća...
I mi idemo u tzv. "veliki" šoping jednom do najviše dvaput mjesečno (tada kupujem deterdžent, tjesteninu, brašno i takve stvari - od hrane sve što stoji, sapun, pastu za zube i slično). Voće i povrće kupujem još i tjedno (zadnje vrijeme i češće) u kvartovskoj voćarni, jer ne volim da mi dugo stoji. Kruh i mlijeko imamo u pekari u susjedstvu. Jednom mjesečno odem i na plac (prije sam išla tjedno, ali otkad se otvorila ova odlična voćarna u kvartu, ne idem više tak često jer ne moram po svaku mrkvu do placa). Spasili smo se jer sam prije znala nakupovati rezerve za dulje vrijeme, pogotovo zimi, ali to ne valja - previše se baca. Dresiram samu sebe da ne pretjerujem, pa kupim ono što mislim kuhati taj i eventualno idući dan. Donekle je uspjelo baš po ovom sistemu da se hrana kupuje po potrebi. Na placu kupim ribu, piletinu i drugo meso i spremim si u škrinju. Rado bih se i toga okanila, ali nemam vremena kupovati to u tjednu.