-
Meni je najveća antirecesijska mjera ostavit muža doma kad se ide u kupovinu. On bi strpao valjda cijelu policu s čokoladama u košaricu.
Ja si veliku kupovinu odradim 1xmjesečno, naručim online (ulje, brašno, pašta, riža...)i nema da mi uleti nešto sa strane. Dnevno si ostavim 50,00kn max po danu za voće, povrće, što usfali za ručak. Kupila sam pekač kruha, neko vrijeme ga koristila, sad je mala pauza, ali opet ću u akciju.
Ne kupujemo novine, časopise, ne pijemo kavu doma, ne pušimo. Kupovina odjeće za nas je isključivo H&M, cca 2xgodišnje kad mm ide van napravim popis, a povremeno kupim nešto i tu na burzi. Ne sjećam se kad sam zadnji put kupila nešto u zg.
Veš perem ponekad detergent, ponekad oraščići. Omekšivać samo za veste mm-a i poneku moju, jer se inače stvarno unište, i to denk mit od dm.
Za kupanje imam jedan šampon i gel za tuširanje, pa dok se ne potroši, i to u dm - balea ili alverde. Mlijeko za tijelo koristim rijetko, za lice neka krema od balee ili melem, piling radim sama. Balzame, pjene, gelove za kosu ne koristim, i kosa mi nikad nije bolje izgledala. Klinci su na babylove šamponu i sapunu.
Ne šminkam se, pogotovo sad na porodiljnom, a kad radim samo olovka za oči, maskara, eventualno lagani ruž koji mi je i rumenilo. Ako šta od toga zatrebam, naručim za rođendan (annie
). Frizeri, kozmetičari - nula bodova.
Vikendom odemo na kavu u šetnji s klincima, pročitamo novine usput, i to je to. Ponekad odemo vikendom u lokalnu slastičarnu, ali i to rijetko.
Po ljeti se hranimo iz vrta od mojih, stvarno se isplati. Nemam gdje držat zimnicu, inače bi je radila.
I to je to, više neznam gdje uštedjeti, a nadam se da neću ni trebati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma