Citiraj Ari prvotno napisa Vidi poruku
Daaaa....već sam pisala na jednom topicu, ja i sve moje frendice smo oduševljene!!!!
Jeste da je nova stvar kod nas na tržištu i ja sam sama bila pomalo skeptična ali me oduševila, doduše ja stavim omekšivač zbog mirisa ali uopće nije nužan. I veniš na fleke kao što bi i s običnim detergentom. Ja sam inače bila od onih koji trpaju praška više no što je propisano jer sam kontala kako bolje opere što ga je više i nikako mi jedna boca tekućeg nije izdržala 20 pranja kao što piše na kutiji. Sad više uopće o tome ne razmišljam

Da to bi bila ušteda ,prava antirecesijska mjera - pranje na samo 50 stupnjeva, i to još bez deterđenta.

Ali - ako je riječ o pranju unterveša, onda mi tvrdnje proizvođača o antibakterijskom djelovanju keramike u kugli koja sdržava koktel specijalnih bakterija koje su napravljene tako da prežive pečenje te iste keramike na 1300 stupnjeva zvuče mumbo jumbo, a pogotovo kad kao dokaz daju ovakvo provedeno testiranje na Koreanskom Institutu za istraživanje i testiranje odjeće (KATRI - Korean Apparel Testing and Research Institute).
http://www.biowashball.ch/images/tel...cat%204345.pdf

i još ovo:
Laundry Balls have a notorious history, having been associated in the past with a Scientology scam, and multi-level marketing schemes such as Amway. In the past they have had magnets inside, ‘crystals’ (consisting of anything from real crystals to pieces of metal), and dyed water, and now ‘bio-ceramics’. Each time the claims are disproved, they reappear with some new ’science’ and a new name.