Stranica 15 od 111 PrviPrvi ... 513141516172565 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zaboravih napisat da na odjecu trosimo minimalno. kupujem samo na rasprodajama i to en onim od 30 euro, vec od 5-10
    mislim, pristojno smo odjeveni
    neki dan sam skontala da sam se obukla za 22 euro i cijeli dan sam mm-u govorila "nisi ni svejstan kakvu zenu imas"

doduse, ja sam u AT i mi stvarno mozemo pratiti super povoljne rasprodaje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

- Veliki tjedni shoping uvijek s popisom i punim zelucom,
    - Radim tjedni jelovnik unaprijed tako da se hrana na baca,
    - Cesti radim duple porcije hrane pa jednu zaledim,
    - Sudjerica i ces masina palim iza 22h,
    - Punjaci za mobitele vadim iz stekera, aparati nisu na stand-byju kad ih ne koristimo vec ih gasimo,
    - Pipa je zatvorena za vrijeme pranja zuba - ne razumijem naviku da voda mora curiti,
    - Prestala sam kupovati u fensi smensi ducanima, Lidl je za dobar dio shopinga cisto ok,
    - Koristim 15% DMovog loyalty programa kada nam se nakupi velika lista,
    - Odjecu kupujemo unaprijed i za vrijeme rasprodaja u inozemstvu,
    - Kovanice svako vecer stavljamo u kasicu prasicu, covjek se zacudi koliko se na kraju mjeseca novaca skupi,
    - Rijetko jos jedemo po restoranima,
    - Pocela sam doma peci kolace - slasticarne su bezobrazno skupe,
    - Idem pjesice gdje god mogu - auto neka malo odmara,
    - Nema vise putovanja vikendom s nocenjima po hotelima jer kostaju jednako kao i tjedan dana u aranzmanu,
    - Nije potrebno da i zimi hodamo bosi i s kratkim rukavima po stanu, ajmo malo po nizozemski s jedno vesticom vise i termostatom na nizu temperaturu.

Za mene kao osoba s poprilicnom rupom u ruci je ova recesija bila ubrzana skola odrastanja ...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam prestala ići na kave. nekada smo (joj samo kad se sjetim bude mi nelagodno) ostavljali brdo love na izlaske, što popodnevne, što večernje. sada nula bodova.
    hrana je najveća stavka i tu ne štedim, ali racionalno kupujem i gledam da se iskoristi sve što se može, točno znam količine pa kad kupim na veliko smrznem na paketiće (meso). i bolje je otići u jedan veliki šoping pa sve kupiti nego svaki dan kupovati za sutra jer onda puno toga uleti neplanski.
    mogla bih još uštediti na mobitelu, struji, gorivu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Maxine, imaš dvotarifno brojilo? Kolilo misliš da uštediš tako? Mi smo razmišljali da ga uvedemo, ali košta 1000 kn! To mi je tri mjeseca struje...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da nije problem u cijeni brojila , negu u uvođenju limitatora, treba se dobro raspitati u lokalnoj elekktri

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Maxine, imaš dvotarifno brojilo? Kolilo misliš da uštediš tako? Mi smo razmišljali da ga uvedemo, ali košta 1000 kn! To mi je tri mjeseca struje...
    Ja pitala kolegu iz Elektre i rekao mi je baš to isto - skuplja pita od tepsije, a još imaš i ograničenje da moraš paziti kad peglaš, kad pereš itd. Pa smo odustali. Imam ga u vikendici (bilo je ugrađeno kad smo je kupili) ali tam tak malo struje trošimo da mi ne znači baš ništa. BOlje je kupiti el. aparate A klase ili bolje kad ih i inače kupujemo, obratiti pažnju na potrošak energije, jer to se dugoročno bolje isplati.

Osim toga, nije svejedno da li imaš grijanje i kuhanje na struju. Ako imaš, onda se možda dvotarifno brojilo isplati (za TA peći i slično). Meni se uz kuhanje, toplu vodu i grijanje na plin ne bi isplatilo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 31.03.2010. at 08:03

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mene je počelo pomalo biti sram pred samom sobom kako na niš ne pazim. i onda sam isčitala ovaj topic
    i počela pomalo
    veš mašina i suđerica iza 10 navečer
    namirnice prebacila na zakonitog jer je on škrt, pa kupuje fakat samo nužno
    čak se uspjevam kontrolirati van hrvatske, pa ni mališi više ne nosim hrpe igračaka

jutros sam se iznenadila viškom na tekućem
    pa sam se malo razbahatila jutros, ali bilo je sniženje a i dolaze lijepi dani pa eto... poneslo me...
    uspjela sam za nepunih 180 kn kupiti čak 4 para predivnih čarapa.
    ok, nije da mi je baš trebalo, ali je fakat bilo povoljno (puna cijena bi bila oko 450kn)

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Odjavi se! Čarape su ti preskupe za ovaj topic

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

magriz čarape za 180 kn? ok to mi je prihvatljivo, al da su bile 450? pa kakve su to čarape????

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

@čokolada - za mene je recesija
    čekala sam da dođu na sniženje
    prije bih dala punu cijenu bez razmišljanja

@mlukacin - predivne - uzorkaste

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja vec godinama perem ves i sude poslije 10. Peglam preko dana, po noci sam krepana...
    Pocela sam se malo kontrolirati u ducanima. Prije cim bi vidjela Akcija, 2 plus 1, 1 gratis,... samo trpaj, Pa to se isplati. Sada malo pogledam ona sitna slova, tj. brojke ispod, tj. cijenu po komadu. Pa tada skuzim da bas i nije neka usteda...
    Sebi uglavnom i ne kupujem nesto nove robe, skoro sve ode na klince. Ali cak i ne toliko radi recesije, zao mi potrositi na sebe kada ima tako zgodnih stvari za njih. Pogotovo za misicu.

Gost

Početno

Recesija ...e da ....to za nas znači , nema više kupovanja igračaka , igramo se sa timšto imamo , navečer je upaljena samo jedna lampa , svi uređaji koji se ne koriste su izvučeni iz utičnica , sve se pere i odvija na jeftinoj struji iza 22 sata , ne ide se na izlete , od prehrane se kupuju samo najnužnije stvari , izbacile su se grickalice , keksi , čipi-čips....sada pečemo kekse i kolače doma .....zadnji komad veša i ne sjećam se kada sam ga kupila ,o obući da ne pričam , vodokotlić je podešen na 3l , kad se peru zubi koristi se čaša (a ne da curi voda iz pipe...fakat glupa navika) .....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da su se zbog ove recesije izbacile nepotrebne stvari i shvatilo se da se moze dobro zivjeti i s puno manje...i izbacile se gluposti tipa kave vani svaki dan, pa na to ode hrpa novaca...ustedi se na struji pranjem navecer itd...racionalizacija definitivno, a mislim da nam to treba Ne kazem da se uvijek treba striktno toga drzati, uvijek postoje prilike kad je u redu biti rastrosan, ali ne cijele godine bacati novce kroz prozor za besmislene izlaske itd...

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Slažem se u potpunosti.
    Tek sad vidim koliko smo mm i ja ustvari puno trošili kad smo bili sami.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

počela uključivati mašinu za suđe i za robu iza 22h!
    prorijedila kupovanje knjiga! umjesto kupnje, rađe ih posudim u knjižnici!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mašine rade iza 22h,kafići zaboravljeni,izleti smanjeni

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa Vidi poruku
    Recesija ...e da ....to za nas znači , vodokotlić je podešen na 3l , kad se peru zubi koristi se čaša (a ne da curi voda iz pipe...fakat glupa navika) .....
    ovo sa kotlićem mi je super ideja - baš smo nekidan pričali kako taj kotlić troši puno vode i smišljali zašto se ne bi čuvala voda od pranja ruku i išla u kotlić - automatski , ne baš da ja zaljevam sa kantom!!
    ALI
    kod nas se zapravo potrošnja vode u cijelom ulazu dijeli na broj PRIJAVLJENIH STANARA i tako se dobije obračun po stanaru!!
    znači , mi štedimo a susjeda zaljeva cvijeće ispred zgrade!?!?! a drugi piše 3 stanara a ima ih četiri!!
    ima li ovdje nekoga iz vodoprivrede da mi pomogne u štednji tako da dođe brojati stanare??

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i mi pečemo kolače doma ali moraću nabaviti manju tepsijicu! ili smanjiti recepte za pola!
    kad smo kupovali - staneš kad dođeš do dna vrećice ili kutije.
    a kad se peče to su ogromne količine kolačaaaaa i nikad kraja njupanju!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hm...recesija...

Zadnjih godinu dana perem mašinu po jeftinijoj struji, uređaji koje ne koristimo isključimo iz utičnice.Promijenili frižider, kupili novi, iskopčali škrinju jer nam nije potrebna i uštedjeli struje skoro pa 150 kn mjesečno.
    Na hrani ne štedim.Kada vidim da je nešto na akciji , ako to inače koristim, onda kupim.Mislim nikad nismo gladni niti ćemo biti.
    Kava , kad sam vani ponekad sjednem na kavu, mada je to stvarno rijetko jer s aktivnim skoro dvogodišnjakom to je nemoguće.Ali da ću sjesti s frendicom na kavu kad nađem vremena za kavu, hoću, i toga se nikada neću odreći.
    Roba, kupujem kad mi nešto treba.Djetetu isto kupujem kad mu nešto treba, dio robice dobije, dio dobijemo rabljene, točno znam di se kaj isplati kupiti, outleti.
    Ah, zaboravih reći da smo MM i ja prerezali svoje 4 kartice.Ali na to smo se odlučili puno prije recesije.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pokušavam ići u kupovinu s popisom i tu definitivno uštedim jer bih ranije sve što mi zgodno dođe pod ruku trpala u kolica i tako uzela neke stvari koje bi kasnije morala baciti jer im istekne rok trajanja

Trudim se prati suđe/veš iza 22h i peglati također mada mi to ne uspijeva svaki put.
    Spasila me kugla za pranje veša salveowashball tako da deterdžent uopće više ne kupujem

Robu najčešće kupujem na rasprodajama ali i to često zna biti mamac za uzeti ne baš nužne stvari.........

no mislim da će prije proći recesija nego što će se u većini naših glava promijeniti stav o tome da izlasci, skupe krpice i koješta čine život sretnim, nažalost.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ari, zar to stvarno funkcionira? Veš stvarno izađe čist?? I bez mirisa? Ako je tako kupujemo odmah!!

Kod mene nema recesije, sve radimo kao i prije... jer sam i inače nakon 22 uključivala aparate, na kavu idem možda 2-3x mjesečno i toga se ne odričem, na večere i ručkove van kuće ne idemo, ne idemo u kino jer skidamo filmove, kao i muziku, i knjige i igrice... za pozive korsitim skype telefon koji mi je zabadava, ovih 5 god sam uštedjela na odjeći jer sam stalno bila tudna al sad će biti vrijeme da obnovim ormar kompletno i za to si skupljam već mjesecima... Na hrani nema šanse da štedim, mislim ne znam na čemu?? Meso jedemo skoro samo vikendom jer moji nisu neki mesoljubci, ribe se ne odričem... Bili jednom u Getro i kupili njihov kakao jer je kao jeftiniji od onog kojeg inače korsitimo i to je bilo tad i nikad više... isto je i sa mlijekom, tjesteninom, sirevima... radije u manjoj količini nego nešto što mi okusom neće sjest i stajati u ormaru, kao taj kakao

I da, ne peglam.. to mi nikako ne ide... i ne stignem uz posao i njih troje, tražila sam tetu peglalicu al eto toga sam se odrekla u ime recesije

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I da, kozmetiku za nas radim sama, osim šampona i regenratora za kosu, šminkam se minimalno... svaka 4-5 mj obnovim puder, maskaru, olovku i rumenilo... tak da mislim da čak i na tome odavno štedim jer mi je uvijek žao... i evo, baš neki dan mi se seka udavala i idem si ja kao kupiti haljinu, odredim cifru i odem u dućan... na kraju za te novce kupim i sebi i klincima za vjenčanje jer mi je žao toliko utošiti na nešto što ću obući možda 2-3 puta

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    Ari, zar to stvarno funkcionira? Veš stvarno izađe čist?? I bez mirisa? Ako je tako kupujemo odmah!!
    Daaaa....već sam pisala na jednom topicu, ja i sve moje frendice smo oduševljene!!!!
    Jeste da je nova stvar kod nas na tržištu i ja sam sama bila pomalo skeptična ali me oduševila, doduše ja stavim omekšivač zbog mirisa ali uopće nije nužan. I veniš na fleke kao što bi i s običnim detergentom. Ja sam inače bila od onih koji trpaju praška više no što je propisano jer sam kontala kako bolje opere što ga je više i nikako mi jedna boca tekućeg nije izdržala 20 pranja kao što piše na kutiji. Sad više uopće o tome ne razmišljam

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    I da, kozmetiku za nas radim samaa
    ajde ovo malo detaljnije obrazloži. što i kako radiš?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bojam kosu, ne stavljam omekšivač u bijelo rublje, koristim DM-ovu kozmetiku (na to sam trošila zbilja), mašine se pale iza 9...nisu neke mjere, evo sad me zanima i ova kugla za pranje (no više zbog zdravlja, nego zbog novca)...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Ari prvotno napisa Vidi poruku
    Daaaa....već sam pisala na jednom topicu, ja i sve moje frendice smo oduševljene!!!!
    Jeste da je nova stvar kod nas na tržištu i ja sam sama bila pomalo skeptična ali me oduševila, doduše ja stavim omekšivač zbog mirisa ali uopće nije nužan. I veniš na fleke kao što bi i s običnim detergentom. Ja sam inače bila od onih koji trpaju praška više no što je propisano jer sam kontala kako bolje opere što ga je više i nikako mi jedna boca tekućeg nije izdržala 20 pranja kao što piše na kutiji. Sad više uopće o tome ne razmišljam

Da to bi bila ušteda ,prava antirecesijska mjera - pranje na samo 50 stupnjeva, i to još bez deterđenta.

Ali - ako je riječ o pranju unterveša, onda mi tvrdnje proizvođača o antibakterijskom djelovanju keramike u kugli koja sdržava koktel specijalnih bakterija koje su napravljene tako da prežive pečenje te iste keramike na 1300 stupnjeva zvuče mumbo jumbo, a pogotovo kad kao dokaz daju ovakvo provedeno testiranje na Koreanskom Institutu za istraživanje i testiranje odjeće (KATRI - Korean Apparel Testing and Research Institute).
    http://www.biowashball.ch/images/tel...cat%204345.pdf

i još ovo:
    Laundry Balls have a notorious history, having been associated in the past with a Scientology scam, and multi-level marketing schemes such as Amway. In the past they have had magnets inside, ‘crystals’ (consisting of anything from real crystals to pieces of metal), and dyed water, and now ‘bio-ceramics’. Each time the claims are disproved, they reappear with some new ’science’ and a new name.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidim da neki spominju nekupovanje tableta za suđericu i pranje na ruke...zar ručno pranje nije na kraju skuplje?
    Mi trošimo na hranu dosta, najviše zbog mene i mog dijabetesa (i trudnoće), ali s druge strane-nema slatkiša, grickalica, kave, ludih dodataka prehrani (koenzim ovaj, onaj, pojma nemam što je to).
    Da se samo mene pita-uštedjelo bi se i više...apsolutno ništa osim voća, povrća, žitarica i tu i tamo ribe i mesa (kojeg dobijemo) ne bi bilo u stanu...Shvatila sam da mi je potrebno jednostavno manje hrane-količinski i da razvikani brandovi nude koješta. Ali, opet, skupo je kupovati organsko i slično...Tablete za suđe i slično kupujem u DM-u, ali sam i dalje u potrazi za jeftinijim.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Tekst je poučan, ali odvalila sam na komentar nekog klinca: "Great! Also stop giving homework and we can save trees too!".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apropro najlonki, kupila ja 2 para na sniženju po 22 kn, sa nekim superultra djelovanjem 7,5 mmHg tlaka i sl.... i idem danas otvorit to prvo pakiranje... napominjem da je izgledalo besprijekorno, čarape lijepo složene, svjetlucaju se.... i krenem ih oblačiti a na turu rupa!

odlično uz masažni učinak imaju i ventilacijski, pa rađe da sam tih 22 kn zapalila....

sad se ove druge ni ne usudim otvoriti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    odlično uz masažni učinak imaju i ventilacijski,

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Rijetko nosim šoseve, pa si kupim najlonke za ispod hlaća 2 para - 6 kuna. Moje su najštedljivije.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da neki spominju nekupovanje tableta za suđericu i pranje na ruke...zar ručno pranje nije na kraju skuplje?
    Mi trošimo na hranu dosta, najviše zbog mene i mog dijabetesa (i trudnoće), ali s druge strane-nema slatkiša, grickalica, kave, ludih dodataka prehrani (koenzim ovaj, onaj, pojma nemam što je to).
    Da se samo mene pita-uštedjelo bi se i više...apsolutno ništa osim voća, povrća, žitarica i tu i tamo ribe i mesa (kojeg dobijemo) ne bi bilo u stanu...Shvatila sam da mi je potrebno jednostavno manje hrane-količinski i da razvikani brandovi nude koješta. Ali, opet, skupo je kupovati organsko i slično...Tablete za suđe i slično kupujem u DM-u, ali sam i dalje u potrazi za jeftinijim.

Ja kupujem tablete, sol i onu tekucinu u Mulleru, dosta su jeftinije i od DM-a, a peru isto.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A do koliko je sati ujutro jeftinija struja?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    sada je jeftinija od 22 do 8 ujutro

http://www.hep.hr/hep/novosti/vDetai...atID=2&lang=HR

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Po "bijelom" modelu (evo više detalja: http://www.hep.hr/ods/kupci/model.aspx) ide ovako, odnosi se na Elektru Zagreb:

cijena za višu tarifu - 0,7439 (0,9150*) kn/kWh (zimi od 07 do 21 sati, ljeti od 08 do 22 sata)
    cijena za nižu tarifu - 0,3769 (0,4636*) kn/kWh (zimi od 21 do 07 sati, ljeti od 22 do 08 sati)
    stalna mjesečna naknada 16,00 (19,6800*) kn/mj

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih prijaviti antirecesijsku mjeru: Odlazim na plac i u Lidl PJEŠICE pa je količina koju donesem ograničena time koliko mogu nositi. Pokazalo se dobrim.... uštedim gorivo, naknadu za parking i doma donesem triput manje, a ne da mi se ići prečesto.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ako nekog slučajno zanima imam tablicu s formulalma za samoočitanje struje tj. ja sama očitam struju, upišem podatke u tu tablicu i vidim koliki će mi biti račun.I onda pošaljem podatke on-line HEP-u a oni meni čestitku ( uplatnicu) i tako svaki mjesec.Platim koliko smo potrošili struje.
    Ako nekome treba šaljem ju mejlom.pozz

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[/B]

Ja kupujem tablete, sol i onu tekucinu u Mulleru, dosta su jeftinije i od DM-a, a peru isto.
    koje? hvala

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa Vidi poruku
    sada je jeftinija od 22 do 8 ujutro

http://www.hep.hr/hep/novosti/vDetai...atID=2&lang=HR
    vidiš, ovo nisam znala!
    ja mislila do 6h!
    thanx!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    ako nekog slučajno zanima imam tablicu s formulalma za samoočitanje struje tj. ja sama očitam struju, upišem podatke u tu tablicu i vidim koliki će mi biti račun.I onda pošaljem podatke on-line HEP-u a oni meni čestitku ( uplatnicu) i tako svaki mjesec.Platim koliko smo potrošili struje.
    Da, ali za to se placa jos 10 kn vise mjesecno..barem u ZG-u...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moja antirecesijska mjera s kupovinom je da odlazim u dućan ne samo pješice nego s 9kg teškom bebom u marami. ako stvarno štedim onda ju vodim u kolicima, pa uglavnom ni ne uđemo jer ona podnosi samo pokretna kolica, nikakvo stajanje.
    ono što sam htjela odavno napisati za elektru i dvotarifno brojilo jest (nekad sam radila u elektri) treba se dobro raspitati jer svi novi potrošači (ako se ipak nije nešto promjenilo ) dobivaju limitator. znači elektra onog tko mijenja tarifu tretira kao novog potrošača, procjeni mu snagu i stavi limitator kod izmjene brojila. nadalje se uz brojilo ponekad plaća i uklopni sat, i obavezno se izdaje nova ees (koja mislim da košta oko 200kn). e sad limitator nije bauk ako se naviknete na njega i ako nije neki od npr: 4.6kW (jer perilica i sušilaca mogu biti toliko, pa onda kolače morate peći u drugo doba dana, ili imate električni bojler ili neku grijalicu da zakurite prije bebinog kupanja)

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa Vidi poruku
    koje? hvala
    bas Mullerova marka, zove se Blink.
    Imaju obicne, 60 kom, nnegdje oko 25-30 kn, i 7u1 nesto manje komada i oko 35 kn. Ne znam bas tocno cijene, nisam bila vec neko vrijeme. Meni su cisto ok, sve operu. Ali ja uvijek stavljam i onu tekucinu za ispiranje, cak i kada uzmem 7u1.

Ja sam isto mislila da je struja do 6-7...
    Jos bolje ako je do 8. Ja stavljam prati ves pred jutro, pa da znam kada da namjestim perilicu.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne znam jel bio link na ovu stranicu, ali meni dosta dobro dođe za uspoređivanje cijena: http://www.supermarketi.info/index.php?mod=multigrid

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[/B]

Toga neme nigdje osim u ZG? Pa kad mi netko kaže da je život u metropoli skuplji...tamo gdje sam živjela prije, nije postojao ni DM, nego dućančić s nabijenim cijenama do neba...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure, već sam pisala za suđericu, najviše se isplati, a jako je učinkovito, meni puno bolje od tableta 3u1

Calgonit gel, u Mercatoru (i Metrou) je najjeftiniji, 1,5 l = 80 kn
    uz to sjajilo (ja koristim Dm-ovo) za kojih 10-ak kn

meni potraje (a peremo ca. 1x dnevno) taj gel za kojih 3 mj., možda i duže, sjajilo možda malo kraće

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Toga neme nigdje osim u ZG? Pa kad mi netko kaže da je život u metropoli skuplji...tamo gdje sam živjela prije, nije postojao ni DM, nego dućančić s nabijenim cijenama do neba...
    ima Varaždin, Koprivnica, Osijek, Slavonski Brod...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ima Varaždin, Koprivnica, Osijek, Slavonski Brod...
    I Donja Bistra-to je to. Imaju li Kaufland ili Getro neke svoje tablete, je li oh itko probao? (BTW-ne kupujte u Kauflandu Calgonit-nedavno je u novinama bilo kako je čak 50 posto skuplji nego u ostalim dućanima. Tko bi rekao...)

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih! Hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I jest skuplji. Ako ideš u Mueller "samo" po tablete za suđe, dovući ćeš doma hrpu stvari koje ti "baš trebaju", samo ako imaš mogućnosti za to. Ali ne bazira se jeftin/skup život na cijenama i ponudi iz velikih trgovina.

Da li je život jeftin ili skup teško je usporediti na ovaj način, ako je uopće i moguće. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Ja bih dala neznamkaj samo da je moj grunt bliže, pa da mogu obrađivati vrt. Probala sam pa nije išlo. Ja se sjećam perioda iz vlastitog života kad nismo imali za tablete za suđericu, pa se pralo tjedan dana suđe na ruke. Dupli porodiljni, prosjek katastrofa, srezane porodiljne naknade u ono vrijeme i kaj sad? Ništ, pritrpili smo se. Nije bilo često, ali je bilo toga.

Koja je poanta? Ne isplati se štediti zrnje (šacati cijenu tableta i na njoj bazirati teoriju gdje je skuplji život) a s druge strane izgubiti vreću (ne obrađivati vrt ako imamo mogućnost). Nismo svi u istoj situaciji, u istim uvjetima i na istom mjestu, pa se antirecesijske mjere mogu jako razlikovati. Ako skupljaš jeftine artikle po jeftinoj metropoli obilazeći 20 dućana s popisa najjeftinijih stvari, potrošit ćeš vremena, goriva i novaca za parkiralište više od eventualne uštede.

Ovaj topic bio je zamišljen kao mjesto razmjene ideja i kao takav je odličan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •