robu kupujem samo na sniženjima (i to prilično rijetko), a imam i stare robe, još iz srednjoškolskih dana
imamo platnene pelene, maramice ne koristimo, kao ni previše kozmetike
suđe perem tako da nakapam na spužvicu likvija i onda udri, isperem pod tekućom vodom (inače, trošimo jako puno vode, čak do 25 kubika, nas troje, ne znam gdje ode...)
ne kupujemo više novine i časopise
ne kupujemo fina vina, slatkiše, sto vrsta sireva i narezaka koji se uglavnom ubuđave, voće koje istrune... kupimo kad što treba i za što znamo da ćemo potrošiti
kupaonicu čistim alkoholnim octom, jedino za WC koristim neko Konzumovo sredstvo Standard
u kupovinu ne idemo bez popisa kojega se uvijek držimo (ubacimo samo ono što smo zaboravili staviti na popis, a zaista je potrebno)
MM kupuje pivo u bocama od 2 litre
ja više ne pijem nesicu nego tursku
rijetko naručujemo pizzu, pravimo domaću
ne kupujemo više skupu ribu, zadovoljimo se giricama

oduvijek:
filmove gledamo kod kuće, imamo ih milion..., a kokice starinske, iz šerpe
cipele mi nisu fetiš pa ih i ja i MM nosimo dok se ne poderu, kao uostalom i robu
robicu za M. smo uglavnom dobili, rabljenu
nismo opterećeni stvarima (ono, polupala mi se šalica iz servisa pa sad moram kupiti drugi, ili, joj što je zgodna ova plastična posuda, idem skupljat bodove za nju pa ću je dobiti za 39 kuna... užas)
od ove godine imamo svoj vrt pa je MM jučer odgovorio kada sam ga pitala što danas kuhati: mahune, blitvu, što već imamo u bašči (nije ljubitelj ni jednog ni drugog)

ne štedimo na:
knjigama
hrani za M. (tu mislim na voće, povrće i žitarice koje nastojim kupiti netretirane, no ne kupujem ih u razvikanim trgovinama nego kod ljudi za koje znam da ne špricaju pa me ne izađe skuplje...)