Dugo već pratim ovu temu i moram reći da me uvijek uznemiri. Rastuži me kad vidim na čemu su neki sve prisiljeni štedjeti, a razljutim se na sebe jer se ne mogu prisiliti da provodim nikakve mjere štednje, iako sam svjesna da mjesečno "profučkamo" puno previše novaca. Evo, upravo sam se vratila iz Mercatora s osjećajem da su mi narasle magareće uši. Kako smo se s puta vratili u nedjelju, a Kaufland jedini radi dovoljno dugo nedjeljom (što je užas, ali eto, dobro nam je došlo prije dva dana), otišli smo tamo nakon dugo vremena i već pri kupnji sam imala osjećaj da su cijene puno niže nego u Mercatoru. Danas odem iskoristiti svoj utorak u Mercatoru (popust 10%) i nađem račun iz Kauflanda u novčaniku. Usporedim ja cijene i zaključim da će moja prva antirecesijska mjera biti vraćanje Pika kartice i izbjegavanje kupnje u Mercatoru. Samo dva primjera - Sirela ribanac - 5,19 (K), a 7,16 (M); Palmera tuna u mas. ulju, 240g - 20,99 (K), a 27,31 (M). Dakle, samo na tri tune i tri paketića parmezana već sam na oko 28 kn razlike. A daju mi velikodušno 10% popusta utorkom, da bih kupovala 30% skuplju tunu. Joj što sam ljuta. Kupit ću još ono posuđe jer je zaista dobro, i pozdravljam se s njima!