Moje dijete oduvijek jako voli kazalište, i kino, i istinski uživa u njima; ali sam ja već odavno - ne iz recesijskih razloga - isto reducirala odlaske u kino/kazalište/muzeje; jednostavno zato da to bude doživljaj, da se stigne 'proživjeti' viđeno, jer ako smo u subotu u kazalištu, u nedjelju ujutro u muzeju a popodne u kinu onda to više nije ništa posebno.
Što se tiče recesije - u Zgb stvarno ima dosta besplatnih sadržaja, a mi smo sada uveli i to da jedan odrasli ide sa djetetom na mjesta gdje se plaćaju karte (no pretpostavljam da to većini ljudi nije nikakva novost jer ne vidim baš puno parova roditelja da sjede sa djecom u kinu kao što je to nama bio običaj).
A inače baš su mi simpatični ovi postovi o tome da si nešto treba i priuštiti; možda označavaju početak izlaska iz recesije (i guverner kaže da smo sad u stagnaciji, barem to haha) - ja i ne mislim da treba štediti radi štednje, dapače tko može u recesiji baš treba trošiti (kao Clintonovi). Ali - mislim da je jako veliki broj ljudi danas prisiljen štediti i da si ne može priuštiti nikakve 'gušte'.