Stranica 19 od 111 PrviPrvi ... 917181920212969 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

što se tiče opskrbe domaćinstva, kupujem robne marke. deterdžent, prašak za robu, sredstva za čišćenje kupaone - sve. ušteda je velika i ne zanemariva! a razlike u čišćenju i pranju ja stvarno ne vidim.
    isto tako sa šamponima, gelovima za tuširanje, balzam za kosu.

što se hrane tiče, puno toga kupujem npr. u lidlu - mlijeko, ulje, brašno, tjesteninu, jaja, maslac, većinu povrća i voća. samo ribu jednom tjedno na placi, i meso domaće sa sela il kod mog mesara.

auto- ne vozim kad ne moram, a to je skoro pa uvijek. živim u manjem gradu gdje mi je sve dostupno, i neda mi se paliti auto i maltretirati s parkingom jer mi je lakše prošetati.
    izlasci na kave - jaaako prorijeđeni u odnosu na prije, više se družimo kući, kod nas ili nekog drugog.

jedino dijete vodimo u kino i na predstave i na klizanje, jer u tome uživa. i za to još uvijek imamo...

i bitna stavka uštede - nema pušenja! to su mi najžaliji novci koje sam u životu proćerdala!

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zaboravila sam napomenuti da sam i prešla na jeftinijeg mobilnog operatera, tako da sam praktički prepolovila iznos računa.
    fiksnog operatera smo davno promijenili prvenstveno radi kvalitete, no i ušteda je i više nego očita.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

daj ime operatera.
    slobodno stavi ovdje, to nije reklama.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

što se mobilnog tiče, prešla sam s t-mobilea na tele2. usporedbe radi, prije mi je račun uvijek bio oko 200 kn. sad sam dobila za prosinac 125 kn račun (s tim da je u to uračunato 17 kn parkiranja i 30 kn za zet karte, što inače ne plaćam).

a fiksni i adsl imam od amisa kojim sam prezadovoljna. na t-comu mi je račun tel+net uvijek bio iznad 400 kn, na amisu mi ne prelazi 250.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I meni se račun smanjio za 1/3 otkad sam napustila T-com (Iskon jest pod istom kapom ali je jeftiniji).

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mi ćemo na Amis čim istekne obavezni ugovor.... uskoro....

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da, i ja sam na tele2 i kćer, a na amisu smo od prije 2 godine. Sad nam nude produljenje ugovora, s time da ćemo nakon prve godine dobiti neki bonus od 300 kuna, a nakon isteka druge godine opet.
    Tako smo prije nešto mjeseci dobili bonus od 500 kuna, jer smo do tada potrošili ne znam koliko.

Ako nešto u životu mogu preporučiti to je amis.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

dupli post
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 17.01.2011. at 13:28 Razlog: dupli post

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Blago vama kad imate izbora. Ja u ovom slijepom crijevu metropole mogu samo T-f....n'-com

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao i ostatak domovine...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja isto nazalost nemogu na amis,al sam preko iskona i super mi je preporodila sam se t-com nikad naplacat i svaki tjedan ko da salju uplatnice,a kad me nazove onaj glupa sekretarica od t-coma kosa mi se dize. Ja sam i struju smanjila tako sto perem iza 22 sata i ves i sudje,peglam isto poslije 22 jer nikad prije ponoci ne idem spavat. Vodu sam isto smanjila vise ne odvrcem vodu da mi u kupaonici dojde topla voda nego kad cekam iscuri mi tocno 5 litara to u bocum i imam kad brisem parkete il plocice. Hranu kupujem svuda od kud mi dojde onaj letak doma i vidim da je jeftinije onda idem po to jer su mi svi centri osim getra jedan kraj drugog.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

dugo nisam tipkala i eto me na ovom topicu :D

iz mjeseca u mjesec sve više love fali, tako da mislim da je krajnje vrijeme da zasučem rukave i krenem se boriti sa recesijom koja nas je dohvatila.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kaj se tiče robnih marki.....
    ponekad mi se čini da nisam dovoljno bogata da kupujem jeftino....
    nakon nekoliko mjeseci "studiranja" došla sam do zaključka da ću i dalje kupovati lorealov šampon i regenerator umjesto onaj iz bille, k plusa, spara, mullera i sl jer sam od jednog dobila perut, od drugog mi je bila masna.... bla bla....
    gel za tuširanje isto tako.... ove jeftine vodenaste marke se brzo troše nego "pravi" gel za tuširanje tipa nivee, dove-a i sl... onako sam morala kupovati 2 gela mjesečno (za mene i mm-a a sad svaki imamo pravi gel po 2 mjeseca)
    detrđent za suđe, jer nemamo perilicu, 2 litre sparovog detrđenta mjesečno naspram pola litre jara....
    ajde, kupujem dm-ove uloške jer od ostalih dobijem osip
    prašak za veš mi je dobar ovaj iz lidla (isto jeftiniji) ali za tvrdokornije mrlje koristim ariel profesionals gel...
    wc papir isto tako.... tri paketa mjesečno (nekad je i to malo) kad smo kupovali u konzumu, sparu i sl....
    sad nam je dosta 1 paket zewe....
    jedan domestos i vim nebi mjenjala za 342 lidlova w5 proizvoda....nema šanse....
    a klopa.....
    kak veli moj deda; sve je to na kraju za drek.... (oprostite na izrazu)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam mislila da cu ustedjet ako predem na pretplatu od Vipa, oduvijek sam bila na bonovima i trosila 135 kn mjesecno. Sad mi je pretplata 65 kn + radijska frekvencija 10 kn+pdv+ono sto potrosim van pretplate...racun mi bude oko 180 kn sa suzdrzavanjem od telefoniranja i slanja sms-ova Al sam potpisala na 2 godine i nema mi druge nego sutit i trpit...

Al imam jedan dobar savjet za one koji peru sude na ruke, od Amwaya deterdent za sude. Litra kosta 60 kn, znam da zvuci uzasno puno, al meni traje po 5-6 mjeseci jer je koncentrat i omjer kad se radi je 1:8. Tako da se stvarno isplati a uz to je stvarno kvalitetan i nature friendly.
    Isto i prasak za ves, doduse ja koristim samo za malca njihov, ima taj neki bas baby. Malac sad ima 3 god i 4 mjeseca a ja sam kupila 5 kutija dosad. Isto mi traje po 6 mjeseci iako njegov ves perem 2 puta tjedno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad vidim koliko neki od vas troše deterdženata, gelova za tuširanje i ostalih sapunjavih stvarčica... mi ispadamo najveći prljavci.
    i to škrti prljavci.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

apri, mi smo još gori, mi se svi peremo - sapunom, i to bebećim :cicija:
    ni ja ni MM ne volimo "slipavi" osjećaj koji nakon pranja na koži ostavi gel/kupka, pa je sapun rješenje, a bebeći baš svima paše

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako i mi.
    ali ne dječjim, nego medicinskim.
    miriše na čisto, a ne na hranu.
    više mi je zlo kad u dućanu otvorim neki gel za tuširanje, a ono miriše po dinjama, jabukama, vanilijama i medu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam se toliko odvikla od tih raznoraznih mirisa, da kad mi dođe nešto mirišljavo pod ruku toliko mi je mučno da prebrajam dane od zadnje menge onak s upitnikom nad glavom.
    Stvarno minimalno sredstava kupujem, koristim mrvice praška sve nešto u smanjenim dozama(jednako bude oprano) a ocat i soda su mi glavna sredstva za čišćenje, dobro ajd i onaj frosh kremasti od lavande. To sve skupa sam uvela iz drugih razloga a ne recesijskih, mada moram priznat dosta se i uštedi.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A ja volim te mirise

Još jedna mjera - tuširam se poslije aerobica u kupaonici fitness-centra

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hahahahahahahahahahahahaha, anchi!
    ti si kraljica uštede!

Kosjenka, kakav je to kremasti lavanda Frosch.
    Mi koristimo zeleni, nisam ni znala da postoji neki drugi.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    tako i mi.
    ali ne dječjim, nego medicinskim.
    miriše na čisto, a ne na hranu.
    više mi je zlo kad u dućanu otvorim neki gel za tuširanje, a ono miriše po dinjama, jabukama, vanilijama i medu.
    mi kupujemo ovaj sentimentalno sam vezana za njega :mnogo matora:
    i on se pika pod "medicinski" (fino utisnuto u svaki sapun, a i nalazim ga samo u apotekama, valjda to samo ja kupujem, pa nigdje drugo nema )

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Apricot vjerovatno stoji ljubičasta boca pored tvoje zelene.
    Anchi stvarno kraljica uštede.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uh, a kod mene je što je voćniji miris to bolje, obožavam te voćne gelove, ali ne volim one nekakve uljne, vanilaste i slične.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi isto koristimo sapune. Niti ja ne volim mirisne šampone, ali zato ima jedan sapun iz Lusha, koji mi toliko dobro miriši da ga stalno kupujem, pa onda ništa od recesijske mjere, jer vjerojatno znate kolike su cijene njihovih sapuna. Ali, ne mogu mu odoljeti.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Otkrila sam neke super sapune u dm-u, neki anticelulitni i piling sapun košta deset kuna. Doduše taj ima miris ali onak slično lushovim, nekako prirodniji miris.
    Meni su najgori mirisi omekšivača, kad mi vrate posuđenu robicu a ono sve "fino" miriši i nakon 3 pranja, uf....
    Imam recesijski savjet sa recepata, domaći maslac. Napravila sam domaći maslac od slatkog vrhnja iz lidla, od jedne čašice (5kn)se dobija cca 100 g maslaca, je toliko košta i najjeftiniji iz lidla ali je puno ukusniji.
    Doduše mi taj maslac puno brže pojedemo pa baš i nije recesijski al dobro.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kosjenka daj recept.Bas me zanima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji medicinski sapun apri?
    i mi smo prljavci
    već mi ide na živce kako nikako potrošiti gel za tuširanje
    jer uglavnom geliram/sapunam strateška mjesta
    zato gelove i sapune za ruke trošimo nemilice
    stalno perkam ruke i to se ne mogu kontrolirati
    i to moram uzeti neutro roberts, felce azzurro, nivea ili neki tako kremasti gel i sapun (znači skuplju dućanski, ne kupujem u ljekarnama)
    od jeftinijih mi se strašno suši koža na rukama

jedna mjera (koja MM užasno nervira) je skupljanje vode poslije pranja bijele robe
    uhvatim onu vruću prvu sapunastu vodu
    i operem krpe za pod u njoj
    ili namočim tamnu robu ako je prljavija (traperice)
    pa ne uključujem predpranje

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    Kosjenka daj recept.Bas me zanima.
    vidi ovdje http://forum.roda.hr/threads/48838-E...do-hranu/page5

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad se kunem u s-budget s jednakim žarom kojim sam se prije klela u najskuplje marke.

Mi kupujemo S-Budget brašno, majonezu, kisele krastavce i goudu, koja se pokazala najboljom goudom od svih koje sam probala (ne bi čovjek vjerovao).

Što se ostalih Sparovih robnih marki tiče, preporučam deterdžent za suđe Splendid balzam (bijeli, gusti).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku

Mi kupujemo S-Budget brašno, majonezu, kisele krastavce i goudu, koja se pokazala najboljom goudom od svih koje sam probala (ne bi čovjek vjerovao).

Što se ostalih Sparovih robnih marki tiče, preporučam deterdžent za suđe Splendid balzam (bijeli, gusti).
    I tuna i kokice za mikrovalnu ....njamiiii

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    što se mobilnog tiče, prešla sam s t-mobilea na tele2. usporedbe radi, prije mi je račun uvijek bio oko 200 kn. sad sam dobila za prosinac 125 kn račun (s tim da je u to uračunato 17 kn parkiranja i 30 kn za zet karte, što inače ne plaćam).

a fiksni i adsl imam od amisa kojim sam prezadovoljna. na t-comu mi je račun tel+net uvijek bio iznad 400 kn, na amisu mi ne prelazi 250.
    Prvi put čujem za amis, dali oni "operiraju" samo na području Zagreba ili rade u cijeloj Hrvatskoj

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

daj ime operatera.
    slobodno stavi ovdje, to nije reklama.
    ti imas dijete skolarca koje ima pravo na Carnetov racun, pa proguglaj po operaterima koji su s njima sklopili ugovor ili nazovi OnogMog da ti veli

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi put čujem za amis, dali oni "operiraju" samo na području Zagreba ili rade u cijeloj Hrvatskoj
    zagreb, velika gorica, sesvete i samobor :/

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni su cien šamponi i gelovi odlični. za tu cijenu vrhunski, prestala sam patiti na kremasto!
    bitnije mi da sam čista od tog kako se razmazuje, a traje dovoljno za mjesec dana jedna bočica. i nisam zamazana, tuširam se svaki dan!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i vrećica maxi trata traje mj. dana, ma i duže jer se ne stavlja previše ( strašno puno pjeni) . a mašina mi radi svaki / svaki drugi dan.
    domestos mi je jedini kojeg se ne odričem, to je posljednji bastion!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Na ovu temu mi se jako dobrom čini knjiga Ljubav nije dovoljna http://www.booksa.hr/knjige/4540

Mada je knjiga pisana za drugo podneblje i prije ove krize, neke stvari su prilično primjenjive.

Ono što sam ja spoznala je da sam vrlo dobra što se tiče ušteda, ali jadna na prihodovnoj strani i strani raspoređivanja i oplođivanja novaca
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 19.01.2011. at 12:52

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Na ovu temu mi se jako dobrom čini knjiga Ljubav nije dovoljna http://www.booksa.hr/knjige/4540

Mada je knjiga pisana za drugo podneblje i prije ove krize, neke stvari su prilično primjenjive.

Ono što sam ja spoznala je da sam vrlo dobra što se tiče ušteda, ali jadna na prihodovnoj strani i strani raspoređivanja i oplođivanja novaca
    Meni se baš dopala ta knjiga.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se baš dopala ta knjiga.
    A i avatar ti liči na naslovnicu

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sapuni su zakon. I za ruke, a i za sve ostalo. Od tekucih sapuna i gelova se ionako raspadam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Offt. Podsjetile ste me na stari vic gdje se nalazi G-točka kod žena - evo je: shoppinG!

Ja sam uglavnom (iako ne uvijek) prilično racionalna, ali zateknem se u istoj pozi, okružena vrećicama, ako ne drugdje, onda barem nakon Interlibera...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što ću kad je istina...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    jedna mjera (koja MM užasno nervira) je skupljanje vode poslije pranja bijele robe
    uhvatim onu vruću prvu sapunastu vodu
    i operem krpe za pod u njoj
    Ovo moja mater radi od kad znam za sebe, tako pere kuhinjske krpe (tj. predpranje prije mašine) .

Mi nikako ne uspijevamo srezati troškove hrane, baš dosta trošimo na hranu. Ostalo smo odavno srezali. Jedino bih ja srezala troškove mobitela, ali MM-u je to (još) neprihvatljivo. Ali kako sad plaćamo i dadilju, mislim da će uskoro popustiti.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    ,al sam preko iskona i super mi je preporodila sam se t-com nikad naplacat i svaki tjedan ko da salju .

i mi razmišljamo o prelasku na iskon,medjutim nikog ne znam ko je na iskonu pa da mi podijeli dojmove...
    jeli bilo kkakvih poteškoća prilikom prelaska sa t-coma,nakon koliko vremena ti je stigao iskon,ima i kakvih problema?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam se s optimom preporodila. 150 kn flat rate i telefona valjda 150 minuta gratis.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    zagreb, velika gorica, sesvete i samobor :/

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa Vidi poruku
    i mi razmišljamo o prelasku na iskon,medjutim nikog ne znam ko je na iskonu pa da mi podijeli dojmove...
    jeli bilo kkakvih poteškoća prilikom prelaska sa t-coma,nakon koliko vremena ti je stigao iskon,ima i kakvih problema?
    mi smo već cca dvije godine na iskonu. nikakvih problema nije bilo oko prebacivanja (ipak su T-com i iskon ista firma) i čini mi se da je išlo relativno brzo.
    zasad je sve u redu, računi su znatno manji (još kad bi ja manje lajala na telefon...)
    Posljednje uređivanje od rossa : 20.01.2011. at 17:29

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo već cca dvije godine na iskonu. nikakvih problema nije bilo oko prebacivanja (ipak su T-com i iskon ista firma) i čini mi se da je išlo relativno brzo.
    zasad je sve u redu, računi su znatno manji (još kad bi ja manje lajala na telefon...)
    i mi tako
    iskon duo-carnet
    imam onu neku pričalicu pa pričam koliko hoću. računi? između 185 i 195kn mjesečno (za razliku od 400ikusur t-comovih falabogubivših)
    i još ni ne potrošim sve minute uključene u pretplatu

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ček,kako su ista firma???

mi jedino u našem mjestu možemo birat izmedju iskona i t-coma...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku

kupujem s-budget svašta
    gauda mi je pre gnjecava pa je više ne kupujem (ne moš je ribat da se ne raspadne pa da se i na trepavice postaviš) - iako je najeftinija gauda
    cikla mi je ubi bože
    sve ostalo čist pristojno
    tjestenina, pogotovo integralna i od pira - fantastična
    kava - volim je

ma sve mi je super, u biti (osim cikle i gaude)

deterdžente, sapune i to za higijenu nisam probala :šporkulja:

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa Vidi poruku
    ček,kako su ista firma???

mi jedino u našem mjestu možemo birat izmedju iskona i t-coma...
    pa kad koriste zajedničku infrastrukturu

moguće je da imate i optimu (oni su isto na istoj infrastrukturi, ali nema ih svugdje, ovisi o kablovima, valjda)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •