Stranica 21 od 111 PrviPrvi ... 1119202122233171 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

uz amis ništa ne plaćam t-comu. imam flat 4mbita, telefon i net sve na jednom računu, 168 kn mjesečno. koliko znam, većina infrastrukture koju koriste je njihova. najbliža centrala mi je u kvartu do i sve savršeno funkcionira. čak imaju i sposobnu službu za korisnike
    X

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    sika pika, ne to su uglavnom njemački proizvodi, bez obzira na dioksin meni su dragi
    Ma Lidl nam nikako nije blizu, zato tamo jako rijetko, gotovo nikada ne kupujemo.
    A jaja, uh, taj dioksin me baš potresao. Mislim, kupujemo jaja u Konzumu, a od ostalih prerađevina samo tijesto. Valjda se nismo dioksinirali.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam jel ovo tu spada, ali upravo sam u kvartovskom Konzumu kupila komplet od 50 Kplus malih plastičnih čaša za vodu za 0,50 kn. Pošto to redovvito kupujemo za vrtić pretpostavljam da vam treba. Ne znam koje je to sniženje, ali istaknuto je na polici pa sam uzela više kom.
    Eto, ako nekom treba...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma da, to je bilo davno sniženje, pa kome je ostalo zaliha prodaje ih dok ne potroši. Sad su te čašice po 7 i nešto kn. (drugi proizvođač)

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jel ovo tu spada, ali upravo sam u kvartovskom Konzumu kupila komplet od 50 Kplus malih plastičnih čaša za vodu za 0,50 kn. Pošto to redovvito kupujemo za vrtić pretpostavljam da vam treba. Ne znam koje je to sniženje, ali istaknuto je na polici pa sam uzela više kom.
    Eto, ako nekom treba...
    ja ih tražim već mjesecima i nikad naletit na njih.... u našim super konzumima samo one skupe..preko 20kn.... 50kom
    i u kauflandu i billi isto tak

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ovo mi je prvi mjesec kad sam službeno u bananni! nakon dobivene plaće jučer, u plusu sam 93 kn...
    - danas na poslu jela kruh sa paštetom od doma (tako ću i ubuduće jer previše potrošim na klopu, a od doma uvijek imam nešto za uzeti)
    - smanjila deterdžent na minimum...ali ono - jedna žlica kod bijelog rublja, ostatak sa luglom
    - smanjila korištenje omekšivača
    - umjessto kave u kafiću (na poslu), pijem onu iz automata
    - zabranila sam sama sebi šoping (odjeća, igračke) i kupovinu preko sajtova sa grupnim popustom - skužila da često kupim jer je jeftino, pa onda mooram potrošiti kupon kad ga već imam, a nije mi trebalo
    - više ne idem na rodinu burzu

jedini novi trošak mi je benzin, od ovog mjeseca mi je mužić prepustio auto ali mi je život neizmjerno lakši..kad zatopli, opet na bajk
    Posljednje uređivanje od kudri : 07.02.2011. at 15:16

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    - zabranila sam sama sebi šoping (odjeća, igračke) i kupovinu preko sajtova sa grupnim popustom - skužila da često kupim jer je jeftino, pa onda mooram potrošiti kupon kad ga već imam, a nije mi trebalo
    - više ne idem na rodinu burzu
    potpisujem. ubi me to povoljno kupovanje

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ja ih tražim već mjesecima i nikad naletit na njih.... u našim super konzumima samo one skupe..preko 20kn.... 50kom
    i u kauflandu i billi isto tak
    to je obični mali Konzum u kvartu

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam možda ušla u recesiju i prije recesije ulaskom u porodiljni pa dopust radi njege djeteta koji se produljio. to me postepeno navelo da počnem razmišljati o nekim stvarima u kojima sam previše trošila.
    -rođenjem djeteta pa njegovom dohranom počela sam razmišljati o onome što jedemo pa sam izbacila iz kupovine one čipseve, čokolade, gotovu hranu koju sam ponekad kupovala i uživala u njoj
    -nakon prve godine sam ukinula pretplatu na t-mobileu jer mi je račun bio nerealno ogroman, prešla na prepaid i odtad imam stvarno mali izdatak, ali trenutno ni ne trebam previše mobitel
    -iskon duo imamo već dugo daaavno smo izašli iz t-com ropstva, račun mi je uvijek do 200kn max max, najčešće oko 170kn
    -ono u čemu vidim prstora za uštedu je pranje rublja isključivo u noćnoj tarifi jer perem kad god mi se sprdne. perem sa svačim, ali sve češće sa onim kao oraščićima za pranje. iako su štedljivi zapravo mi je naše zdravlje na pameti
    -kupujem sve veronikino mliječno, kad trebamo i koliko trebamo, tržnica mi je usput svaki dan
    -mogli bismo malo više štedjeti na gorivu, priznajem
    -stvarno kupujem samo bazičnu hranu u količini koja se pojede u dan dva ako je pokvarljivo ili u većim količinama za zalihu ako je neka akcija na hranu koja može stajati i mi ju kupujemo (tipa brašno, tjestenine, suhe žitarice, mahunarke i sl), pazim na jediničnu cijenu pakiranja i onda kupim manje/veće ovisno o cijeni- onog što koristimo
    -kupujem samo gotovinom
    -nemam odobren minus na računu, svjesno sam ga ukinula u prvoj godini ostanka kod kuće jer me bilo strah vlastite rastrošnosti a novog značajno manjeg primanja; mm ima minimalni odobreni minus i ne ulazi u njega (srećom!)
    -imamo kartice, ali točimo benzin na njega (tako evidentiramo potrošnju na auto) i koristi nam za ebay, bookdepository i sl. ali prema budžetu i dogovoru
    -dopuštamo bakama da nam djetetu kupe stvari koje one požele kupiti ali samo ako mu trebaju ili su knjige
    -kupujemo mu odjeću koju treba ili na sniženju ili na rodinoj rasprodaji, nekad nešto naslijedi, nekad dobije, rijetko se desi da je neka frka da se mora kupovati po regularnoj cijeni (mislim nikad)
    -nikad mu ne kupujemo igračke jer ih previše dobije
    -jako smo puno trošili na privatne preglede i liječnike, nešto smo smanjili dodatnim zdravstvenim osiguranjem, nešto srećom boljim djetetovim stanjem nakon neke dobi, sad stvarno rijetko dodatno trošimo na to, osim na osiguranje
    -ne idemo u kino, ponekad idemo sa djetetom u dj kazalište
    -sa svakomjesečnog šišanja i bojanja kose sam prešla na šišanje svakih 1,5-2mj i bojanje u salonu svakoh 3-4 mj (ok zadnji put je i 6mj prošlo) ali u međuvremenu to obavim kod kuće
    -ljetujemo kod bake i djeda, jer je takva situacija dok se stanje ne popravi, na skijanje ne idemo ali nismo nikad ni išli jer nas ne privlači (doduše nemamo ni za drugo ljetovanje u zimi npr što bi nama bilo privlačnije)
    -učlanjeni smo u knjižnicu, ali ipak još kupujemo knjige (ako će ići na dolje tu će prvo biti konačni rez)
    -smiješno, ali pazim i da sam u istoj veeličini kao uvijek kako ne bih morala skroz svu novu odjeću kupovati samo ako je nešto nužno (srećom mm ne varira ni grama već 10god)

usprkos svemu, primanja se ne povećavaju, a rata kredita za auto ide gore, kao i režije. pa time i nove stvari na koje se moraju skresati.
    vesele me male stvari i druženja s prijateljima kod kuće, ali to sam ionako oduvijek više voljela.
    ponekad se raspojasamo tek toliko da se izdivljamo

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem. ubi me to povoljno kupovanje
    još jedan potpis. Sreća pa nemam karticu. Ukinula sam pretplate na pojedine kategorije na aukcijama, ne gledam njuškalo ni ebay, a još uvijek važem hoću li na rodinu rasprodaju jer još nisam otišla praznih ruku.
    Ipak sam poklekla pa kupila karte za zoološki, ali to već neko vrijeme planiram.
    Ono što je meni nekakav najgori znak je to da razmišljam o prodaji neke njene robe i svoje drage ellaroo marame iako ćemo dogodine valjda imati još jedno dijete (što nikako nije u skladu s antirecesijskim planom, ali eto )
    Posljednje uređivanje od rossa : 13.02.2011. at 23:48

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    kad hoćemo u kino, odemo srijedom kad Cinestar daje jednu kartu gratis korisnicima T-coma.

http://www.t-mobile.hr/2/20-90-80-00-00.asp
    Nova recesijska mjera kod nas - očito ništa više od kina osim u posebnim prilikama, ukinuta je T-mobile srijeda u Cinestaru.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nova recesijska mjera kod nas - očito ništa više od kina osim u posebnim prilikama, ukinuta je T-mobile srijeda u Cinestaru.

baš sam mislila s frendicom u kino iduću srijedu, jedino me tješi što piše da pripremaju nešto novo, nadam se još bolje

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa Vidi poruku

baš sam mislila s frendicom u kino iduću srijedu, jedino me tješi što piše da pripremaju nešto novo, nadam se još bolje
    Ma možeš si misliti.

Pogledaj pod "pripremili smo".

Ja imam rezervacije za sljedeću srijedu jer ovu i prošlu nismo stigli i eto mi sad. Sigurno ih neću upotrijebiti, ako idem već po punoj cijeni, onda rađe izaberem neki bolji dan od srijede.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[QUOTE=TeddyBearz;1825694]Ma možeš si misliti.

Ja imam rezervacije za sljedeću srijedu jer ovu i prošlu nismo stigli i eto mi sad. Sigurno ih neću upotrijebiti, ako idem već po punoj cijeni, onda rađe izaberem neki bolji dan od srijede. [/QUOTE

izgleda da Cinestar više nema kombinaciju s T-mobile

na stranicama kina piše da pripremaju nove pogodnosti (možda s nekim drugim operaterom)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[QUOTE=mamaduda;1825707]
    Ma možeš si misliti.

Ja imam rezervacije za sljedeću srijedu jer ovu i prošlu nismo stigli i eto mi sad. Sigurno ih neću upotrijebiti, ako idem već po punoj cijeni, onda rađe izaberem neki bolji dan od srijede. [/QUOTE

izgleda da Cinestar više nema kombinaciju s T-mobile

na stranicama kina piše da pripremaju nove pogodnosti (možda s nekim drugim operaterom)
    Nadam se s VIP-om, da i i malo vidimo kino.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

[QUOTE=Cathy;1825865]
    Citiraj mamaduda prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se s VIP-om, da i i malo vidimo kino.

I ja.

Iva78 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dečko i ja smo izbacili kavicu, kruh i sve slatko i rafinirano + manje izlazimo van na klopu, a više kuhamo zajedno. Prvih tjedan dana je bilo teško, ali nakon toga smo se osjećali super. Jedan obrok dnevno je fresh juice (zeleni juice od špinata, jabuke, cikle i đumbira. Kupujemo više povrća, graha, quinoe, smeđe riže. Uštedili smo, a što je isto toliko važno, papamo kvalitetnije i ne jedemo gluposti

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uz nove cijene koliko toliko kvalitetnog povrća, voća te tzv. zdrave hrane (sojino, zobeno ili sl. mlijeko, 15-20kn /L, znam sve cijene jer živim u okruženju alergičara) te žitarica i kvalitetnog brašno nerafiniranih žitarica, tofua, seitana itd., ne bih se baš složila da je to nešto jeftinije od uobičajene košarice.
    Ali kad se izbace kavice i hrpa nepotrebnih slatkiša, peciva i sl. stvari to stvarno je ušteda.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Što se tiče kvalitetnih namirnica ja se koristim razrijeđenijma u svrhu uštede. Znači kupim poštenu nešpricanu rižu i koristim je ko pršut, dodam u omjeru 1/3 u običnu bijelu na akciji, radim sama musli, u lidlov cornflakes ubacim eko proso poppies, miješam tjesteninu ,radi sama koliko mogu od peciva do seitana, mislim moji su žitarice fanovi, nisu toliko od voća i povrća iako pojedu, ali kad već ovog jedu tolike količine da baš nije niš. Meso isto kombiniram ako je skupo odna je uvelikom povrtnom gulašu s ječmom npr. Znači kalkuliram krajnju cijenu jela, tak oda ne kupujem samo najjeftinije namirnice jer ipak djeca rastu nego se snalazimo, ali sezonski je prava riječ

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vjerujem da ste vidjeli da opet postoji cinestar srijeda, nevezano uz mobitele i operatere?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem da ste vidjeli da opet postoji cinestar srijeda, nevezano uz mobitele i operatere?
    šta stvarno? nisam vidjela, ali dobro je znati

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bila - treba doći ranije srijedom jer je gužva zbog popusta

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

koliko ranije?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne znam točno, kad rezerviraš ti kažu, ali onmda dodaj još malo na to zbog gužve

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama se dvaput dogodilo da je guzva bila tolika da nema sanse da bi stigli na film pa bi, mira radi, posla na cinemat i kupila karte bez ikakvog popusta
    ne znam zasto ne uzmu u tim terminima kad je guzva ocekivana nekoliko ljudi preko student servisa

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tnx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pregenijalna mi je ta takozvana srijeda u cinestaru: em nema 2D crtića, em popust NE vrijedi... (pa poduži popis).
    Ispod 30 kuna ne može se proći nema šanse :rollereyes...
    Posljednje uređivanje od VIPmama : 24.08.2011. at 12:20

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ali običnim danima ne mogu ipod 100.
    ovako za 60 kn nas 4 odemo u kino
    kokice i budalaštine ne kupujemo nikad pa ni tad, imam im bocu vode u torbi i dobro

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    pregenijalna mi je ta takozvana srijeda u cinestaru: em nema 2D crtića, em popust NE vrijedi... (pa poduži popis).
    Ispod 30 kuna ne može se proći nema šanse :rollereyes...
    točno. tako da mi idemo samo na matineje. Barem nema gužve, a cijena je 20 kn + dodatak za naočale ako je 3D.

Ako saM dobro skužila, saki put za tu srijedu moraš ispunjavati anketu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

je trebas ispuniti anketu,
    samo babyboys na koju foru vas cetvero ide za 60 kn? nas cetvero nikad nismo tako jeftion prosli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako za 60 kn nas 4 odemo u kino
    kokice i budalaštine ne kupujemo nikad pa ni tad, imam im bocu vode u torbi i dobro
    ni mi ne kupujemo ništa, ali kažem da ne možeš film koji hoćeš gledat po 19,90

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sorry, 80 kn

film i odlazak u kino biramo onda kada je nešto što nam paš po toj cijeni, inače ilm gledaju doma, a onda dobiju i kokice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zašto je ova tema zaboravljena? Molim ideje za smanjenje troškova sa što manjom patnjom

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto je ova tema zaboravljena? Molim ideje za smanjenje troškova sa što manjom patnjom
    Ne izlaziti van iz kuće, ćim zakoračim van iz stana gotovo je! Tužno ali istinito

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tema je zaboravljena jer su sve antirecesijske mjere provedene i isprobane. Sad treba prijeći na viši level.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uopće mi nije jasno kako mi je ova tema iskočila među "nove postove" ? Valjda se ukazala potreba .

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    treba na papir staviti sve troškove jednog tjedna

pa da vidiš :shock:

bar je tako bilo kod mene

isti je rezultat bio kad sam popisala kaj sam sve pojela - katastrofa 10 ili 20 kn dnevno je 600 kn mjesečno -konkretno u mom slučaju
    ovo je nas spasilo, od kada to radim već rutinski, točno znam gdje nam ode svaki cent, i umjesto da smo u minusu, uspijemo čak i uštedit čak i uspkros recesiji. fenomenalna stvar za svako kućanstvo.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    dok sam bila na porodiljnom radila sam unaprijed tjedne menie, subotom smo po tom popisu kupovali namirnice za slijedeci tjedan. Ustedi se tako a i nemoras svaki dan misliti sto ces kuhati 8)

ovo radim već par godina, svaki petak. ne samo što uštedim i novac i vrijeme, nego mi se već jako dugo nije desilo da nešto od hrane bacim.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je nas spasilo, od kada to radim već rutinski, točno znam gdje nam ode svaki cent, i umjesto da smo u minusu, uspijemo čak i uštedit čak i uspkros recesiji. fenomenalna stvar za svako kućanstvo.
    samo ne radim to na papiru, već u open officeu

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam odlučila slati muža u trgovinu, jer je njemu šoping teška muka i tlaka pa on kupi isključivo ono što je na popisu, dok ja.... Jedino što mu moram napisati npr. '2l svježeg Vindijinog mlijeka 3,5% mliječne masti, ako nema Vindijinog uzmi Dukatovo, ako nema 3,5% mm ne uzimaj ništa, ako je rok trajanja kraći od 4 dana uzmi samo litru...' pa taj popis bude na A4 formatu za svega par artikala. Ali ili tako, ili mogu očekivati svašta.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

audrey, ako te to tješi, iste upiute ja moram pisati svom mužu. I onda me još nazove iz dućana kako bi provjerio jel dobro shvatio

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa Vidi poruku
    prije 2-3 godine sam cijeli mjesec ostavljala racune iz trgovine. na kraju sam sve to sabrala i izaslo mi je da smo taj mjesec potrosili oko 350 euro za hranu.
    ove moje prijateljice popadele. kazu malo pravo trosimo. one potrose (cetveroclane obitelji) oko 700-1000 euro
    ovo ne vjerujem. jedino ako svaki dan jedu pekinšku patku, prstace ili šta ja znam jastoga.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajde još bi mogla vjerovati ako u taj trošak ulazi kompletan špeceraj i kozmetika, sredstva za čišćenje, pranje itd,, ali samo na hranu, ne. u švicarskoj je najskuplja hrana u europi pa bi trošak hrane došao tamo toliko u slučaju kad bi se samo kupovala bio hrana koja je i do 3 x skuplja, čak ni tamo ne bi izašlo toliko sa ne-bio namirnicama.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nas je pet u kući, od toga samo 1 dijete. Ne štedimo na hrani jer nam nije potreba, ali se niti ne razbacujemo.
    Subotom se ide u nabavku na plac po voće i povrće, piletinu i puretinu kod provjerenih prozvođača. Planiramo tjedne jelovnike.
    Špeceraj se kupuje jednom mjesečno ili u mjesec i pol. Gledam gdje mi se ukaže kakav popust (10 %na Diners ili slične akcije).
    U DM kupujem deterđente, kozmetiku, toaletni papir, mjesečno ili dvomjesečno pa uvijek imam onaj popust od 15%. A u Sigetskom DM često dobijem bon za popust na sljedeću kupovinu.
    Peremo veš u noćnoj tarifi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ovo ne vjerujem. jedino ako svaki dan jedu pekinšku patku, prstace ili šta ja znam jastoga.
    Ah, čuj, ako jedu vani (djeca i odrasli) ili naručuju hranu izvana svaki dan, lako ti dođe na toliko (red veličine 1000 eur)...

Ja sam se tako čudila susjedi koja je godinama djeci plaćala obroke u školi (ne samo mliječni nego i ručak), ne samo maloj djeci nego klipanima u višim razredima, koji bi uredno mogli podgrijati, pa i skuhati nešto. Dodaj tome jedan obrok vani za odrasle (gablec u štajaznam Mercatorovom restoranu, svaki radni dan) i eto ti cifre! ALI to nikako nije za ovaj topic, a još manje za moju kuću.

Odnedavno postoji mogućnost da i moja djeca jedu ručak u školi (mliječni obrok jedu otkad su izašli iz boravka). Pitala sam ih, ali ne žele, nisu više bebe i radije si griju ručak doma. Odahnula sam, jer za lovu koliko košta obrok vani, mi uredno jedemo svi četvoro kuhano doma. Istina, to ne može svatko (ne radi se samo o lovi, mnogi ne stignu, ima raznih razloga) ali mi pojedemo gablec vani možda 2 do 3 puta godišnje, naručimo pizzu doma isto toliko (kad je veliko čišćenje ili kad nešto slavimo) a dečki si sami kuhaju tjesteninu, polako dolazimo i do krumpira i tako ... sve korak po korak. Hrana vani puno košta, a i volimo domaće.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.03.2012. at 14:38

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma tako da, ali ona je spominjala zbrajanje svojih računa kupovine u dućanima i normalno neko kuhanje koliko sam shvatila iz posta s obzirom na temu, pa usporedila sa frendicama, pa nemre toliko ispast ako kuhaš da se postaviš na trepavice, osim velim ako su to neki ekstra jelovnici.
    i mi volimo domaće, kuham svaki dan, kupujemo biloško, odnosno organsko još uvijek, štedimo na drugoj strani i to dosta zbog toga, ali dobro to je naš osobni izbor, dosta i količniski jedemo, ali ne jedemo skoro kruh uopće, tjesteninu isto rijetko, uglavnom integralno leća, grah, jećam, palenta, riža, proso i tako te kobinacije sa povrćem, riba 2 x tjedno obavezno, meso tu i tamo. slatkiše ne jedemo niti kupujemo, ako da onda radim sama domaće kolače i onda opet ne toliko puno čokolade, više sir, vrnje, jogurt, jabuke, šljive itdd..

makar dobro činjenica je da ako se jede svaki dan meso, ako ljudi količinski još mogu puno pojesti, ono 2 šnicle po osobi i slično još ako su djeca već velika, to se onda jasno nabere, ako su to još po pol litre sladoleda svaki dan za njih 4 ili kutija napolitanka dnevno i slično, to je onda druga stvar.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kolu prvotno napisa Vidi poruku
    U DM kupujem deterđente, kozmetiku, toaletni papir, mjesečno ili dvomjesečno pa uvijek imam onaj popust od 15%.
    kaj ne treba potrošiti 1500 kuna da bi se skupila 150 bodova i dobio kupon sa 15% popusta? ja ne kupujem često u dm-u i treba mi par mjeseci da skupim.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    kaj ne treba potrošiti 1500 kuna da bi se skupila 150 bodova i dobio kupon sa 15% popusta?
    ovo je i meni zapelo za oko

ja ne kupujem često u dm-u i treba mi par mjeseci da skupim.
    kupujemo nas 3 skupa za 3 obitelji, i bude onda uvijek sa popustom.
    doduše meni dm nije neki super dućan za uštede, više velik izbor.
    sve za pranje/čišćenje kuće mi je jeftinije u lidla ,
    u dm-a najviše potrošim na alnaturu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto ne možeš vjerovati? 160 do 200 kuna za hranu dnevno se lako nabere. Samo svakom srednjoškolcu 20 kn za marendu. Zatim ručak za mamu, tatu, nonu, nonića, troje djece ( velike i male). Doručak i večera. Voće, keksi, čokolada. Kava, kakao, mlijeko. Pokoje pivo, vino, Coca-cola, mineralna. Kolači.
    Mislim da sam već prešla iznos. Pa i sa jeftinijim namirnicama. A o kvalitetnijima da i ne govorim.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se tako čudila susjedi koja je godinama djeci plaćala obroke u školi (ne samo mliječni nego i ručak), ne samo maloj djeci nego klipanima u višim razredima, koji bi uredno mogli podgrijati, pa i skuhati nešto.
    i ja planiram svojima, ako budu htjeli, plaćati ručak do kraja osnovne škole
    zašto bi jeli tek u 17 h, ako mogu jesti u 13?
    što bi trebali jesti kada dođu iz škole?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •