Stranica 22 od 111 PrviPrvi ... 1220212223243272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne možeš vjerovati? 160 do 200 kuna za hranu dnevno se lako nabere. Samo svakom srednjoškolcu 20 kn za marendu. Zatim ručak za mamu, tatu, nonu, nonića, troje djece ( velike i male). Doručak i večera. Voće, keksi, čokolada. Kava, kakao, mlijeko. Pokoje pivo, vino, Coca-cola, mineralna. Kolači.
    Mislim da sam već prešla iznos. Pa i sa jeftinijim namirnicama. A o kvalitetnijima da i ne govorim.
    napisala sam već gore zavisi što se jede/pije i u kojim količinama. kekse, čokoladu, kakao, mlijeko, colu, kolače mi npr. ne konzumiramo, pogotovo ne svakodnevno, kavu, pivo i vino isto ne svakodnevno...itd, 1000 eura za hranu za 4 mjesečno je čak i za hrvatsku ipak malo previše, pa i uz dnevne obroke djeci u vrtiću, školi...

ti trošiš toliko mjesečno na hranu?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

to je mjesečno preko 7000 kn samo za hranu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Previše je jer minimalni broj ljudi u Hrvatskoj ima toliko novaca za potrošiti na hranu, ali da je to neka enormna, nepotrošiva svota - pa i nije.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Previše je jer minimalni broj ljudi u Hrvatskoj ima toliko novaca za potrošiti na hranu, ali da je to neka enormna, nepotrošiva svota - pa i nije.
    baš tako

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne radi se o četvero ljudi. Uglavnom 7, ali mijenja se, jer nekad smo svi, nekad ne.
    Tu ubrajam i obroke u školi. Ima dana kad se ne potroši skoro ništa, naročito ljeti kad je pun vrt, ali da, trošim oko pet tisuća na hranu. Podijeljeno sa sedam i nije tako puno.
    Kolače pečem, alkohol samo povremeno, ali moraš imati kad ti gosti dođu, mlijeko je neizostavno i čokolada ( jučer sam ju sama radila, ali je i kupujem, jednostavno toga se ne odričem). Ali, nitko ne puši, ne idemo u restorane. Zato se volimo voziti. Po lijepoj našoj. Sa pohanim u sendvičima .

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

naravno da nije enormna cifra, ili recimo kod plaće od 30tak i više kn mjesečno pogotovo, bahatiji biti tada i nije neki problem, ali to nije tema ovdje...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Beti3 baš na hranu ili i na gricklaice, pijaču i slično? pitam jer meni keksi, čips, kolači iz slastičarne, mineralna, sokovi, pivo nisu hrana, već extras, dakle ono bez čega se može, čak i poželjno da se bude. ako još imate i vrt, da čini mi se malo puno 5k kn, ali to je samo iz moje perspektive.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo cetvero klinaca izjelica i trosimo blizu 4000 na hranu i higijenske potrepštine. A imamo i vrt.
    Ne kupujem grickalice ni kekse ni sokove osim iznimno.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Upravljanje osobnim financijama - Kako uskladiti primanja i troškove:
    http://www.hub.hr/Default.aspx?sec=666#o_projektu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    Beti3 baš na hranu ili i na gricklaice, pijaču i slično? pitam jer meni keksi, čips, kolači iz slastičarne, mineralna, sokovi, pivo nisu hrana, već extras, dakle ono bez čega se može, čak i poželjno da se bude. ako još imate i vrt, da čini mi se malo puno 5k kn, ali to je samo iz moje perspektive.

Koliko vi članova imate? Ja s troje male djece i nas dvoje odraslih trošim 2500-3000kn, bez ovih "extras"
    Beti3 je nabrojala uglavnom 7, i koliko pratim to su velika djeca, i odrasli ljudi. Dakle, njezinih 5000 nije usporedivo s npr. četveročlanom obitelji (s dvoje male djece).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da nije usporedivo uspoređivati troškove za hranu obitelji koja ima tri člana (a jedno je malo dijete) i 5 članova od kojih su većina odrasli i muška djeca u pubertetu. Prilično je jasno da postoji razlika i u količini hrane koja je potrebna, a ne samo vrsta.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

e pa to, da, što veli sirius.

treba uzeti sve parametre u obzir kada se govori o troškovima života.

Vrijeska vidiš ja nemam pojma koliko su djeca od Beti3 velika ne pratim njene postove niti znam tko je, ali kad mi netko napiše da za njih 7 od toga 3 djece (bez navoda starosti) troši 5k kn, a ima i vrt, a ponekad ne troši ništa kad je vrt pun onda tu dosta činjenica nije baš točno i precizno. ako krenem samo od toga da 6 mj recimo troši netko 5k kn, a ostalih 6 mjeseci recimo 3k kn onda to više nije prosječno 5k kn mjesečno , već 4k kn mjesečno kroz 12 mjeseci, a ako tu dodamo da nekad ne troši ništa, kako je i sama navela, dakle očito ni kunu, onda je opet računica malo drugačija, odnosno prosjećno još manje.

da čudim se da neki ovdje spominju prilično velike cifre za hranu od 5k kn +, a sa druge strane prosjećna plaća u hr je toliko, a gdje su sve ostale potrebe. živim u njemačkoj, ali često dolazim u hr, odnosno zg. nas je 2 odraslih i 2 godišnja curica. hranimo se vrlo kvalitetno, ribu jedemo obavezno 2 x tjedno, škampe barem 1 u 2 tjedna, losos obavezno 1 x tjedno nas troje pojedemo na primjer cca. 1/2 kg lososa, svatko do nas file od 150 g, uključujući i malu, kupujemo isključivo organske namirnice, kuham svaki dan, pa me izađe oko 4-5k kn preračunato. cijene su ovdje iste ili nešto malo više nego u zagrebu normlanih namirnica, biloške se nedaju suporedit, ovdje koštaju sve od reda po 3 x skuplje od normlanih. zato mi računica jednostavno nije jasna. znam da naši prijatelji, njih je petero, 2 odraslih, 3 manje djece troše na hranu oko 3,500kn i hrane se također kvalitetno, sve kupuju, nemaju vrt, niti susjede ili rodbinu koja ga ima.

pa eto zato mi neke stvari nisu jasne kad ljudi spominju za 4 članu obitelj u hr oko 1000 eura samo hrana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

forumašica koja je napisala da njene prijateljice toliko troše uopće ne živi u Hrvatskoj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih u Hrvatskoj bez problema u mjesec dana SAMA skašila 100 ojra na hranu po izboru. I pojela naravno. Bez ikakvih problema. Trenutno nisam u mogucnosti, ali radim na tome.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

@Mima to ne igra ulogu jer očito dosta ljudi troši i u hrvatskoj jednako
    Posljednje uređivanje od moia : 29.03.2012. at 08:42

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i ja planiram svojima, ako budu htjeli, plaćati ručak do kraja osnovne škole
    zašto bi jeli tek u 17 h, ako mogu jesti u 13?
    što bi trebali jesti kada dođu iz škole?
    Da, to je točno i logika je ispravna za dijete u trećem razredu koje tek izlazi iz boravka. Rekla sam da to ovisi o puno stvari.

Kad su moji završili s boravkom prije par godina, te mogućnosti jednostavno nije bilo u našoj školi. I ne čekaju moja djeca mene da jedu ručak. Imaju skuhano, servirano u tanjure, to im je u frižideru. Ugriju u mikrovalnoj i jedu.

Da je bilo mogućnosti da jedu ručak u školi u toj dobi, svakako bih to prihvatila. ALI morali smo se ovako snaći, silom prilika. Od tada su prošle dvije odnosno tri godine, a dečki su naučili sami skuhati tijesto, uzeti si paprikaš koji sam ja skuhala dan ranije ili ujutro, sami začiniti salatu i slično. Sad mi je blesavo vraćati ih na ručak u školu kad su se lijepo osamostalili.

Inače, meni je potpuno neprihvatljivo da djeca čekaju pet popodne za ručak, a većina roditelja baš tako radi. Naši isto jedu s nama kad dođemo s posla - mi ručak, oni popodnevni gablec (često to bude nešto od ručka ako im je bilo jako fino).

Istina, ovakav način prehrane uvjetuje ograničenja jer se ne može svaka vrsta hrane pripremiti unaprijed, ali moji vole variva od mahunarki, zelenje i slično, a npr. francuski krumpir jedemo vikendom, kad smo doma. Crni rižoto jedemo za večeru, pečeni krumpir isto. Ručak je obično varivo od zelenja s mesom ili varivo od mahunarki bez mesa, kako koji dan. Ričet je zakon, fantazija je zakon, a sve se to fino može grijati. Jedu se svježe salate - moji odavno znaju sami napraviti salatu od krastavaca, paradajza i slično. Prije sam im stavljala sve začine (sol, ulje, ocat...) u šalicu da samo preliju, ali sad već sami to rade.

Kakav ručak u pet popodne pa da pokvare večeru? Offt. danas je poriluk s rižom + sušeni prsni vršci skuhani odvojeno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moia, šta ti znači 5k kn (3k kn, 4k kn itd)?
    je li to 5 tis. kn?

ali kad mi netko napiše da za njih 7 od toga 3 djece (bez navoda starosti) troši 5k kn, a ima i vrt, a ponekad ne troši ništa kad je vrt pun onda tu dosta činjenica nije baš točno i precizno.
    nije tu ništa neprecizno. jedino što s odraslom djecom možeš potrošiti i više.
    posve je normalno da 7 ljudi (uključujući djecu bilo koje dobi) može pojesti cijenu koštanja hrane (ne količine) od 5 tis kuna, samo je pitanje može li si priuštiti.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mislim u biti zanimljivo je ovo jer očito ljudi i u hrvatskoj i vani troše podjednako na hranu, a pošto je tema recesija i mjere štednje u recesiji, hrana je očito nešto na čemu se ne može proći jeftinije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - računica: Obrok u školi košta 12 kn dnevno (samo ručak) i još toliko za mliječni obrok u 9 ujutro, dakle 24 kn dnevno (nisam potpuno sigurna jer ne plaćamo ručak, pa ne znam, mogu provjeriti ako treba)

Nije to puno kad čovjek bolje razmisli. Nije problem djeci platiti taj obrok. Trošak je ako cijela obitelj jede vani 1-2 obroka svaki dan. U tu svrhu mm i ja uredno nosimo gablec sa sobom, a ručamo doma.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

@AdioMare k znači kilo = 1000, k = tisuću npr. 30k = 30.000, znači jedinica, grama, eura, metra...

da se ne lupa .000 lakše je napisati k, često se koristi posebno u neformalnoj komunikaciji..

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mislim u biti zanimljivo je ovo jer očito ljudi i u hrvatskoj i vani troše podjednako na hranu, a pošto je tema recesija i mjere štednje u recesiji, hrana je očito nešto na čemu se ne može proći jeftinije
    naravno da može. stvar je kriterija i odabira.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

@AdioMare k znači kilo = 1000, k = tisuću npr. 30k = 30.000, znači jedinica, grama, eura, metra...

da se ne lupa .000 lakše je napisati k, često se koristi posebno u neformalnoj komunikaciji..
    nisam do sada na to naišla, hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko ja imam iskustvo eko ili bio proizvodi (robne marke sa eko i bio certifikatom ) su u Njemačkoj npr. za trećinu ili najviše za 50% (a ne 3X) skuplje od onih običnih. Da ne kažem da su organska jaja koštala u Njemačkoj 1,20 e za 10 komada prije godinu dana kada sam tamo bila , što je jednako cijeni naših običnih iz kaveznog uzgoja. Povrće i voće isto tako , cijena je bila neznatno veća od našeg običnog , a njihovo obično je bilo jeftinije.
    Ja bih rekla da je Njemačka (pogotovo eko i bio sa cetrifikatom) značajno jeftinija nego Hrvatska.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nisam vidjela da ljudi kažu da toliko troše, nego da bi toliko mogli trošiti i da to nije neka nevjerojatna cifra.
    Mi smo recimo došli na to da od hrane u principu kupujemo najosnovnije stvari (što uopće nije loše), a svejedno se dosta troši. Hrana je postala užasno skupa, tako da recimo komad nekog dobrog sira košta pravo bogatstvo - a meni je nekad bilo normalno imati u frižideru finog sira, pršuta, pancete, maslina - dok danas takve stvari kupujem samo za ekstra posebne prilike. MM i ja bi nekad vikendom popili butelju ili dvije nekog solidnog vina, u kući je bilo piva, itd.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj , Mima, sad si me sjetila. Pravi drniški pršut, ručno rezan , 250 kn/kg , sline mi cure...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Imaju skuhano, servirano u tanjure, to im je u frižideru. Ugriju u mikrovalnoj i jedu.

Da je bilo mogućnosti da jedu ručak u školi u toj dobi, svakako bih to prihvatila. ALI morali smo se ovako snaći, silom prilika. Od tada su prošle dvije odnosno tri godine, a dečki su naučili sami skuhati tijesto, uzeti si paprikaš koji sam ja skuhala dan ranije ili ujutro, sami začiniti salatu i slično. Sad mi je blesavo vraćati ih na ručak u školu kad su se lijepo osamostalili.
    e, to ti je to
    domena podforuma recepata
    znaš mene, nema podgrijavanja, nema kuhanja unaprijed
    tako da će, ako ikako budu htjeli, ipak ručati u školi do kraja 8. razreda

ili će meni biti poremećen cijeli život

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

e, to ti je to
    domena podforuma recepata
    znaš mene, nema podgrijavanja, nema kuhanja unaprijed
    tako da će, ako ikako budu htjeli, ipak ručati u školi do kraja 8. razreda

ili će meni biti poremećen cijeli život
    Moji isto jedu u školi (5. i 3. razred) jedini obrok koji kuham tokom dana je večera, a ona se jede iza 21h.
    Ne mogu dozvoliti da djeca cijeli dan ne jedu ništa kuhano, pa mi je to najbolja opcija.
    Ovo u 3. razredu je boravak, za nju bi ionako plaćala, pa mi je ovako jednostavnije.
    Kada dođu iz škole/vrtića pojedu nešto slatko, i onda tako i tako prije treninga nesmiju pretrpati želudac. A da kuham u vrijeme ručka za sve a samo jedno dijete jede i onda to podgrijavam za večeru mi je suludo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma kod nas je ručak u 17
    i svi jedu
    jer se u školi i vrtiću ruča oko podne, pa do 5 taman ogladne

zato nema večere
    a suha hrana je najčešće skuplja od kuhane
    komad sira me košta ko lonac leće

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma kod nas je ručak u 17
    i svi jedu
    jer se u školi i vrtiću ruča oko podne, pa do 5 taman ogladne

zato nema večere
    a suha hrana je najčešće skuplja od kuhane
    komad sira me košta ko lonac leće
    Da ja moje natrpam ručkom u 17h, trener bi me iz topa ispalio........

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja imam iskustvo eko ili bio proizvodi (robne marke sa eko i bio certifikatom ) su u Njemačkoj npr. za trećinu ili najviše za 50% (a ne 3X) skuplje od onih običnih. Da ne kažem da su organska jaja koštala u Njemačkoj 1,20 e za 10 komada prije godinu dana kada sam tamo bila , što je jednako cijeni naših običnih iz kaveznog uzgoja. Povrće i voće isto tako , cijena je bila neznatno veća od našeg običnog , a njihovo obično je bilo jeftinije.
    Ja bih rekla da je Njemačka (pogotovo eko i bio sa cetrifikatom) značajno jeftinija nego Hrvatska.
    nemoj me sad tjerat da idem radit popis namirnica koliko što košta i u kojim dućanima, jer da je njemačka značajno jeftinija od hrvatske po pitanju namirnica naprosto nije točno! a ako misliš na penny i slične lance u njima kupuje samo onaj koji doista mora, a oni nemaju niti svježe meso, a povrće i voće je katastrofa, više trulo, nego svježe, gdje nabavljaju itd.. nije tema sad ovdje...

ovo za organske proizvode nije baš tako, i tu postoje velike razlike gdje se kupuje i što. imaš kupiti palentu 500 g za 65 centi, a onu koju mi kupujemo u bio dućanu plaćamo ravno 3,75 eu, pa recimo brašno obično imaš i za 90 centi 1 kg, mi plaćamo vollkorn (integralno) bio 3,10 eu itd..a tako je i sa ostalim proizvodima, posebno teletina i posebno u odnosu recimo na lidl! bio jaja ne kupujem u bio dućananima, meso također, povrće i voće rijetko, uglavnom nabavljamo od seljaka koji proizvode samo za sebe, čak nisu niti farme za daljnju prodaju, već mala domaćinstva, a tu plaćamo papreno, no to je naš izbor. no namarnice u bio dućanima su značajno skuplje, tj. daleko više od samo 50%, skoro pa većina produkata je 3 x skuplje. ono što je 50% skuplje su neki jogurti, pelati, tjestenina (kako koja!)ima i one bio za 1 eu, a ima i za 3 eu 500 g, slatkiši su oko 50% skuplji, ali voće, povrće, meso, brašno, žitarice puno skuplji. ok nađe se i banane za istu cijenu kao i u normlanom dućanu i jabuke, a tu i tamo imaju i akcije na pojedine produkte pa te dođer isto kao i da kupuješ ne-bio, ali to je tu i tamo.

makar jedno je točno u njemačkoj ima robnih marki na tisuće, dakle ako tražiš nađeš brašno i za 15c, a imaš i ono za 5 eu kg, e sad pitanje je kvalitete i kvalitete, što je doista u onom brašnu od 15c, no to je tema za sebe, zato ovdje postoje stiftung warentest, eko test časopisi itd. gdje se svaki mjesec obrađuje hrpu namirnica koji služi potrošačima kao neki orijentir gdje i kako kupovati, što je stvarno nalazi u tim super jeftinim produktima, kolikoje štetno, nije štetno, da li je cijena odgovrajuća ili nije, kvaliteta (postoje ocijene) itd..

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam se izgubila

recesijske punjene paprike - napravim cufte, ubacim unutra jednu papriku za okus, svi sretni. ionako nitko ne jede tu kuhanu papriku.

u sezoni ocistim papriku od sjemenki i zamrznem (cijelu) to je za punjene paprike. ili ih narezem na sitno kao dodatak saftu.
    Posljednje uređivanje od Storma : 29.03.2012. at 10:56 Razlog: uzgojim mrvicu vece nokte i odmah zapinju za tipke :kolut ocima:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, stroma
    pa onda mogu zakipiti vrelu vodu, unutra ubaciti prljavu kuhinjsku krpu za okus i eto mi totalno recesijske juhe

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moia, penny (ono što si ti nazvala njemački lanac za sirotinju) ima kvalitetniju hranu od skoro svih hrvatskih trgovačkih lanaca , tako da mi nemamo uopće što uspređivati . Sigurna sam da bi skoro svi sa ove teme bili presretni da mogu kupiti u Hrvatskoj hranu kakava se prodaje Penny , po cijeni i kvaliteti. Zapravo ne vidim niti svrhu raspravljanja obzirom da živimo u dvije različite države.
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.03.2012. at 11:01

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

po čemu kvalitetniju? i na kojoj osnovi uspoređuješ ono što se prodaje u penny sa onim što se prodaje u hr?

inače ovaj naš pršut koji spominješ, ovdje ga nažalost nema kupiti ispod 55 eu kg, španjolski, talijanski je još skuplji..

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

to što živimo u dvije različite države nema apsolutno nikakve veze, jer dole imama kuću, zemlju, jednako plaćam račune kao što ih plaćam ovdje, redovito dolazim dole, kupujem hranu dole, untrine tržnica često, čitava familija mi živi dole...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

osim toga uvijek me zbune ove kontradiktornosti na forumu, jedni kažu da nema bolje hrane nego u hrvatsko i to baš nedavno na jednom topicu, da je hrana daleko kvalitetnija, i zdravija nego na zatrovanom zapadu, drugi pak tvrde dijametralno suprotno...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

"kvalitetno kuhanje" u većini pojmova na ovoj temi znaći :puno povrća, kuhano kod kuće i što manje prerađeno.
    Bio -eko certifikat, skupi trgovački lanci (mi nemamo takve, svi su isti, tj. roba je u svima ista, jedino bio-bio je posebna kategorija) ne spadaju u nužno u kvalitetno kuhanje i hranjenje.
    Što se tiće pršuta od 250 kn/kg, ja si nažalost ne mogu tako nešto priuštiti , osim koji put godišnje po par deka.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa na drugom topicu nije uspoređivana hrana iz trg. lanaca nego poljoprivrednih proizvođača.
    a kakve sve ovo skupa ima veze sa recesijom?

5k kn za hranu? pa ja trenutno nemam toliko za SVE mjesečne troškove na raspolaganju. i živimo i jedemo sasvim pristojno. hranimo se raznoliko. već sam rekla na drugoj temi, nismo ni goli ni bosi i ne smrdimo. i idemo na izlete, i u kino i kazalište i djeca na vanškolske aktivnosti.
    ali nemam komad sira od 80 kn u frižideru, pa svaki tjedan novi, ne jedemo lososa, ne kupujem kod severa.
    recesija mijenja navike, jer ono što se nekad moglo, sada se ne može. ja sam mislila da je svrha ovog topica da se i iz recesijske stvarnosti izvuče najbolje što se može, da jedni s drugima podjelimo kako. možda se varam.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma tak i mi, par deka...

nego nisi mi odgovorila na osnovu čega mjeriš kvalitetu penny namirnica i onoga što se prodaje u hr? ozbiljno me zanima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma tak i mi, par deka...

nego nisi mi odgovorila na osnovu čega mjeriš kvalitetu penny namirnica i onoga što se prodaje u hr? ozbiljno me zanima.
    Možda po tome što u Hrvatskoj kupujem godinama, a u Njemačkoj sam živjela zadnje tri godine , nekoliko puta po mjesec dana. I kupovala sam sa (najčešće ) u Penny-ju, i nisam primjetila da je hrana tamo po bilo čemu lošija od hrane koja se kod nas prodaje u Konzumu, Lidlu ,Bili ...mogu samo reći da je izbor bio bolji , za iste ili manje novce. Ja ne čitam analize ekoloških časopisa niti u Hrvatskoj, tako da se time sigurno ne bih zamarala niti u "turizmu". Ali da je pomalo bahato i besmisleno na temi o recesiji pričati "ako nemaju kruha , neka jedu kolače", malo-je.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

aha osobni dojam, ok.

da sa ovim oko kolača se slažem, vidim i po nama kad smo dole i po frendovima da se može fino jesti i za manje novaca, a cifre me jesu povukle jer hrana nam je često tema kad smo dole pošto je recesija svugdje, a bez hrane se ne može.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a ti pišeš iz nečeg više od osobnog dojma?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

apri, mojima je svejedno, ne kuze razliku. a vole jesti i punjenu pariku i cufte. samo mi je onda ovo prvo skuplja varijanta (van sezone paprike) koja nema puno logike ako im je nebitna kolicina paprike unutra.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se izgubila

recesijske punjene paprike - napravim cufte, ubacim unutra jednu papriku za okus, svi sretni. ionako nitko ne jede tu kuhanu papriku.

u sezoni ocistim papriku od sjemenki i zamrznem (cijelu) to je za punjene paprike. ili ih narezem na sitno kao dodatak saftu.
    pusti ti apricot i njenu recesijsku juhu
    i ja bi mogla za tvojim primjerom. Kod mene to završi tako da ja jedem sve paprike, a ostali meso

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni su ove stormine paprike i nerecesijske jer mi ne pada napamet bacat paprike koje nitko neće, a ćufte pojedu.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da, penny nema tako strogu provjeru kvalitete posebno uvezenih namirnica nego neki drugi lanci kao AEZ ili Aldi itd..skladištenje je isto problem, prije jedno tri godine su našli miševe u skladištu penny-a i njihov izmet u salati, nagrižene rtokivice , a ljudi su mislili da je to okrnjeno od transporta.. i slično, također i problem higijene prostorija često se spominjao plijesan, bilo na tv, također i u specijaliziranom časopisu za potrošaće kvaliteta, eko test također je vrlo često ocjenjena sa 2 po našem..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajme, stroma
    pa onda mogu zakipiti vrelu vodu, unutra ubaciti prljavu kuhinjsku krpu za okus i eto mi totalno recesijske juhe

Užaaaas...

Ont. i ja radim pola punjenih paprika, pola ćufta jer djeca redovito ostavljaju te kože, a i meni teško sjedaju na želudac. Moja recesijska mjera je kuhati to ljeti kad je sezona paprika. I sve ostalo.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eto, rossa me shvatila

a ne, aprine su nerecesijske, al dam se kladit da njeni pojedu i punjenje i papriku, dakle, ipak su recesijske

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam točno tako neki dan skuhala ćufte s jednom punjenom paprikom. Ne vidim razlog za drugačije. MM i dijete ne podnose kuhanu papriku, a meni jedna za okus dosta i pomalome vrijeđa usporedba s prljavom krpom i juhom.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam točno tako neki dan skuhala ćufte s jednom punjenom paprikom. Ne vidim razlog za drugačije. MM i dijete ne podnose kuhanu papriku, a meni jedna za okus dosta i pomalome vrijeđa usporedba s prljavom krpom i juhom.
    mozda ona obrise krpom papriku ))))))))) sori apri morala sam hehehhe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •