Stranica 27 od 111 PrviPrvi ... 1725262728293777 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nanoibeba i ja se sjecam par nepar voznje. Susjed me je vozio hitno u bolnicu jer moj tata nije smio. I nije se krsilo pravilo zbog bolesnog djetea, zvalo se susjeda -danas je to nezamislivo.
    Samo se ne sjecam bijele boje. Tata ja imao plavi auto a susjed smedji.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni od 1.1.2013. ide 10% manja plaća, a i ovako smo na ograničenom budžetu. Ne hodamo okolo po kafićima, ne vozamo se naokolo. Svaku sitnu (i neplaniranu) uštedu volim osvijestiti. Recimo, sad sam u trudnoći prestala piti kavu pa je to jedna Jacobs manje- cca 40kn, šminku kupujem stvarno rijetko-oslanjam se na stick max factora koji je za uštedu savršen- kremast i dugo traje, a maskaru cijedim dok se skroz ne osuši, hehe! Ne kupujem parfeme već dugi niz godina, volim razmišljati da sam i tu štediša. Internet režemo od 1.1. sa 45KM/180kn na 30KM/120kn.
    Naša taktika za sve kućne potrepštine je mjesečni odlazak u Bingo, i to sa spiskom. Spašava od kupovanja gluposti, a ja volim pisati spiskove, hehe! Jednom mjesečno da imam osjećaj kako s našim primanjima ipak možemo opskrbiti sve neophodno.
    Nekako se uvijek tješim- barem imamo stalno primanje što mnogi nemaju i jako smo zahvalni na tome! U svemu ostalom si uvijek mislim- kako svima, tako i nama. Od kukanja nema ništa...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od kukanja zaista nema kruha

često zasučem rukave

počesto nažalost i uzalud pokušavam prionut na posao jer ga - nema! Radim povremeno, primanja mi neredovita, zaista, krpačina mi traje još i dulje nego ovaj topic, a ni prije tog perioda nisam plivala u novcu

Standard je jednostavno niži. To znači i dugu kosu, i dotrajali namještaj držati u kući i pretvarati se da mu baš ništa ne fali, i djeci ne kupit ništa u šetnji, ništa već godinama, ni pizzu, ništa; to znači kuhat marmelade i pravit zimnicu i peći kruh i prati platnene uloške (kad god je izvedivo); to znači planski kupovati odjeću nekoliko cm veću kalkulirajući koliko će dijete narasti, a kupuje se samo na sniženjima, bar da budu 50%, ako je ono od 30% onda to smatram feštom a taj dan je te godine ko nekako svečan: osim toga to znači da friziram moje muške po kući aparatićem (a dječacima za Božić priuštim frizuru u frizera, to njima ne kažem, al sebi da), presretna sam kad na forumskoj uhvatim nešto što mi treba i superpovoljno...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uvijek se sjetim prijatelja koji je kritizirao svoju ženu i susjedu kad su prije dosta godina (prije krize) razgovarale o tome da li je bolji Diners ili Amex... Sluša on njih pa veli - babe, nema od toga kruha! Lako za izlaz ako imaš dobar ulaz!

I točno je tako. Treba iskoristiti svaku priliku za zaradu. Treba imati vještine i sposobnosti koje se traže, a ako nemaš - treba ih steći.

Da sutra ostanem bez posla, snašla bih se brzo. Osim svog posla znam nešto jezika (što je jako korisno u kombinaciji sa strukom, ali svako za sebe ne vrijedi baš puno), silom prilika imam iskustva u radu s djecom s teškoćama u učenju, snašla bih se i voljela bih raditi s djecom s pp, a o kuhanju i pečenju kolača ne bih jer ne bih rado da mi hobi postane posao, ali nikad se ne zna...

S druge strane, meni bliska osoba godinama bezuspješno traži posao zbog banalnog razloga - nema vozačku dozvolu (najobičniju B kategoriju) što mi je za 21. stoljeće malo teško shvatljivo, ali tako je kako je... Radna snaga mora biti mobilna, tj. moraš biti u stanju ići na posao i puno dalje od 2 kvarta.

S treće strane - za sačuvati posao dobro je imati ponekog asa u rukavu - dodatna znanja i vještine (posve slučajno mi se to dogodilo kad sam se silom prilika od muke prisjetila svog trećeg stranog jezika koji mi je daleko od savršenstva, ali je puno više od nule...) Jest da to malo znači ako se cijeli sustav urušava npr. ako firma ode u stečaj. Vremena su takva kakva jesu i ne možemo ih birati. A ja sa 25+ godina radnog iskustva znam da je bilo i boljih i gorih i svakakvih i da su svaka prošla. Tako će i ova krizna... S druge strane uvijek je nekom bolje, nekom lošije, ali treba vjerovati da idemo u dobrom smjeru i GURATI u tom smjeru. Ne možemo očekivati od politike da se pobrine za nas.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja lomim glavu što još započeti i čime se još baviti, a da uračunam i kreditni rejting, i krizu, i pad standarda, i EU, i još nisam došla do pravog zaključka. Zapravo, ima niz deficitarnih proizvoda, ali mali uvid u naše zakone i propise i shvatiš zašto su deficitarni, iako ne bi smjeli biti niti u ludilu (npr. nema dosta domaćeg krumipira, uvozimo koprivu i purice... sjedni i plači). Pa onda još uračunam i neprijateljstvo našeg zakonodavstva i otegotne okolnosti i lomim glavu, ali još nisam posve sigurna u što bih još uložila vrijeme, novac i živce... Vjerujem da nisam jedina u ovoj mentalnoj križaljci....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ah, treba krenuti od sebe i NE podrzavati kupovinu uvoznih proizvoda koliko se moze i slicno... Tesko je to kad je uvozno jeftinije, a domace skuplje. To je nazalost dio globalnog procesa koji nije pogodio samo nas nego je dio sire price. VIjesti ne pratim, osim ako se ne radi o ovakvima: http://danas.net.hr/novac/dobro-cuva...obijedio-krizu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Island je imao snage i kamo sreće da mi imamo ljude koji mogu reći ne bankama... i korupciji...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, treba krenuti od sebe i NE podrzavati kupovinu uvoznih proizvoda koliko se moze i slicno... Tesko je to kad je uvozno jeftinije, a domace skuplje. To je nazalost dio globalnog procesa koji nije pogodio samo nas nego je dio sire price. VIjesti ne pratim, osim ako se ne radi o ovakvima: http://danas.net.hr/novac/dobro-cuva...obijedio-krizu
    Koliko sam shvatila iz članka, spasilo ih je to što je država stala na stranu građanstva, a ne banaka. Ne znam što bi se kod nas moralo dogoditi da država shvati da joj je narod važniji... A ukidanje valutne klauzule - bojim se, nemoguće.

Shvaćam tvoju ideju o podržavanju domaće proizvodnje i trgovine... ali je shvaćam baš kao to - ideju. U praksi je nemoguće. Meni osobno je nemoguće. Zašto?
    Pa zato jer ne vidim smisao u tome da kupujem, recimo, suhomesnate (skuplje!) proizvode jednog domaćeg proizvođača (neću ga imenovati da me netko ne tuži), kad on svo meso kupuje iz Nizozemske, Brazila i sl. Neš ti hrvatskog proizvoda!

Ili da podupirem drugog proizvođača (ajmo opet suhomesnato) koji svojim radnicima i dobavljačima ne plaća po 6 mjeseci.

Ili da kupujem "domaće hrvatsko povrće" s njive pokraj koje vrlo često prolazim i vidim koliko je puta prskaju. I znam da, recimo, taj čovjek ne plaća Hrvatice da mu rade na njivi, nego kod njega na crno rade Rumunjke za satnicu od 10 kn.

Ili pak da kupujem određeni hrvatski proizvod od čovjeka kod kojeg "nitko nije zaposlen", a ima cijeli pogon. Stalno traži radnike na burzi, a nikad nikog ne zaposli. Da, ima 30 ljudi koji rade na crno.

Ili da kupujem drugi hrvatski proizvod u firmi koja sve radnike drži na minimalcu, a na ruke im isplaćuje još dva puta toliko.

Ili da kupim pecivo u pekarnici koja radnici plaća minimalac, a onda ona od svake plaće mora gazdi vratiti 300 kn jer ju on ne želi toliko plaćati (a nesretna je država povisila minimalac da bi njoj bilo bolje!).

Ima takvih primjera još malo more. Naravno, ima i onih pozitivnih. Čast iznimkama. No, ako su ovo sve stvari za koje ja ZNAM, pitam se koliko ima onih za koje ne znam...

Baš sam jučer rekla mužu kako se čudim da to malo naših firmi što još radi uopće može nekako poslovati. Hrvati jako puno kradu. Meni je to nečuveno. Nije mi OK da ljudi koji rade u nekakvoj industriji dovlače doma proizvode iz firme. Nelegalno. Kradu. Znam takvih slučajeva koliko hoćete - ogroman broj ljudi krade od svoje firme. Oni koji nešto proizvode, kradu to (hranu, slatkiše, odjevne predmete...). Oni koji ništa ne proizvode, kradu uredski pribor. Svi oni imaju opravdanje za sebe - dobivaju malu plaću pa to na ovaj način kompenziraju. To nije u redu. I nije kršćanski, a stalno se busamo u prsa da smo katolička zemlja. Također, nije mi OK da žene koje rade u studentskim menzama provlače studentske iksice i na taj način kupuju praktički sve namirnice za doma - od pilećeg fileta do jogurta i jabuka, a onda studenti mogu birati između tri namirnice kad dođu na red...

Da zaključim, potrebno je puno više od "konzumirajmo hrvatsko" da bi se stvari dovele u red...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O misekica koji potpis na ovo.
    Kupis domace podravka a proizvedeno u madjarskoj...
    Posljednje uređivanje od ardnas : 26.12.2012. at 15:32

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Kupis domace podravka a proizvedeno u madjarskoj...
    SMS maslinovo ulje mejd in Italija i Španjolska.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ko i ledo made in belgija, mađarska,nizozemska, brazil

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

volila bi, mishkice da si spomenula imena tih tvrtki, mislim da nije protiv forumskih pravila

znam za sms da je dijelom (dok je vlasnik bio ovaj u Dalmaciji) roba bila domaćeg, a dijelom uvoznog (talijanskog) podrijetla, ali otkad je firma propala i otkad ju je kupila podravka, više ništa ne znam, ni prije stanje nije bilo dobro, a sad tamo radi, bar u dalmatinskom pogonu, mnogo manje
    Oni su tada imali talijanske masline i zbog toga što u Dalmaciji jednostavno nije bilo maslina količine koja im je trebala(a onda ni cijenom nisu bile ok)

ima jedna lokalna priča koja kruži po dalmaciji kako istrani trenutno kuppuju naše dalmatinsko ulje i prodaju pod istarsko brendirano, budući da imaju brend, prodaju ga duplio skuplje...

općenito, u dalmaciji je porastao broj sadnica maslina, čini mi se

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nisam napisala nazive firmi jer nitko od nas tko ovdje piše nije anonimus. Znam da ja nisam neka prijetnja nekoj firmi, ali nikad se ne zna... A ako su si dobri s ministrima (sadašnjim i bivšim), imaju veze po policiji i kojekuda... Ma, najmanje što mi netko može napraviti jest da mi dijete ne dobije vrtić. A ni s tim se ne bih igrala.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa nije tajna to za SMS (a i mnoge druge),okrenes otraga bocu i lijepo ti pise zemlja porijekla....uvoze na galone u cisternama i lijevaju u boce u Hrv....zato je zemlja porijekla Spanjolska ali proizvedeno u HR jer se prepakirava u nas....
    Ja sam i za neko "Bracko" vidjela da je u biti spanjolsko...i to jos od nekog OPG-a!

A za suhomesnate proizvode,gledala sam jednu emisiju Plodova zemlje,cini mi se da je reportaza bila u tvornici Drniskog prsuta,covjek lijepo reko da skoro sve meso uvoze iz Austrije jer u nas nemaju od koga otkupiti....ali ko da jedino negdje u Austriji pronadju meso koje zadovoljava uvjete kvalitete....no,poanta je u procesu; nacinu obrade susenja i dimljenja...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ali onda i dalje ne kupuješ HRVATSKO, razumiješ?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Znam,meni je bitno da kupim kvalitetno,da je omjer cijena-kvaliteta korektan i to je sve...pa dobila ja to sa nasim ili "nasim" proizvodima...nego kazem makiti da to o porijeklu proizvoda u vecini slucajeva nije bas skriveno i tajnovito....

Mada,ako cemo tako gledat,ne postoji Hrv. cokolada jer ne postoji Hrv. kakaovac? Drniski prsut je zasticen autohtoni hrv proizvod,poanta je u procesu obrade i dobivanju prsuta koji je specifican i tradicionalan...( i bolji nego npr. kako to rade negdje drugo vani,em radi klime i podneblja u tom kraju)...sama sirovina je tu ocito manje bitna...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

u neku ruku se slažem sa Skuliranom, malo je proizvoda koji mogu biti isključivo domaće.
    I sada ti pršuti, ok nema svinja pa uvoze od negdje...možda da se zapitamo zašto nema svinja, hoćemo li za koju godinu reći i ok nema mlijeka pa uvoze mlijeko?
    Nije toliko breme na nama da kupujemo domaće koliko je breme na vladajućima da zaštite domaćeg proizvođača.Inače osobno rađe kupim šta ja znam Saponijin proizvod bez obzira što većinu sirovina oni uvezu, opet je to Hrvatski proizvod po mom.
    Što se hrane tiče nastojim kupovati od malih proizvođača, po mogućnosti lokalnih.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    u neku ruku se slažem sa Skuliranom, malo je proizvoda koji mogu biti isključivo domaće.
    I sada ti pršuti, ok nema svinja pa uvoze od negdje...možda da se zapitamo zašto nema svinja, hoćemo li za koju godinu reći i ok nema mlijeka pa uvoze mlijeko?
    .

mlijeko mi već jako dugo uvozimo i to iznenadjujuče velike količine

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znam, uvozimo i voće i povrće a na domaćim poljima ovo stoji i čeka bolju cijenu za otkupljivača.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    ...možda da se zapitamo zašto nema svinja, hoćemo li za koju godinu reći i ok nema mlijeka pa uvoze mlijeko?
    Nije toliko breme na nama da kupujemo domaće koliko je breme na vladajućima da zaštite domaćeg proizvođača...
    E pa baš to! Mene boli, doslovce BOLI kad gledam Slavoniju kako propada. Hrvatska kao država ima kapacitet za prehraniti puno više ljudi nego što nas ima, a SVE se uvozi - meso, žitarice, voće, povrće... Ne govorim ja ništa novo, ništa što svi vi već ne znate... Ali me i dalje šokira, iako je takva situacija godinama.
    I ne kažem da su hrvatske stvari a priori kvalitetnije. To mi ni inače baš nije neki argument: "Kupujmo hrvatsko. Jest da je skuplje, ali je kvalitetnije." Što je kvalitetnije? Kako? Otkud znaš? Kvaliteta proizvoda je, po definiciji, ispunjavanje funkcije. Ako te meso nahrani, ispunilo je svoju funkciju. Da ne bi netko krivo shvatio, ne kažem ni da je inozemno kvalitetnije, odn. bolje. Nije uopće bitno što je i koliko dobro - bitno je da bismo mi mogli proizvoditi dovoljno, a ne činimo to. Postavlja se pitanje tko je zakazao. Rekla bih država. Ispravite me ako griješim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    E pa baš to! Mene boli, doslovce BOLI kad gledam Slavoniju kako propada. Hrvatska kao država ima kapacitet za prehraniti puno više ljudi nego što nas ima, a SVE se uvozi - meso, žitarice, voće, povrće... Ne govorim ja ništa novo, ništa što svi vi već ne znate... Ali me i dalje šokira, iako je takva situacija godinama.
    I ne kažem da su hrvatske stvari a priori kvalitetnije. To mi ni inače baš nije neki argument: "Kupujmo hrvatsko. Jest da je skuplje, ali je kvalitetnije." Što je kvalitetnije? Kako? Otkud znaš? Kvaliteta proizvoda je, po definiciji, ispunjavanje funkcije. Ako te meso nahrani, ispunilo je svoju funkciju. Da ne bi netko krivo shvatio, ne kažem ni da je inozemno kvalitetnije, odn. bolje. Nije uopće bitno što je i koliko dobro - bitno je da bismo mi mogli proizvoditi dovoljno, a ne činimo to. Postavlja se pitanje tko je zakazao. Rekla bih država. Ispravite me ako griješim.
    Sve je to dobro, samo pitam ja vas TKO je taj tko to treba početi mijenjati? Država? Država je Levijatan - ništ od toga... I pitam ja vas kako to da auto saloni imaju najveći promet u mjesecima kad se isplaćuju državni poticaji za poljoprivredu? Kako to??? Rekla bih da smo SVI pomalo krivi. Stara izreka kaže Bog pomaže onome tko si sam pomogne. Znači, s jedne strane treba prigovarati i prisiljavati državu da promijeni neodgovarajuće zakone, ali s druge strane ne valja tu istu državu varati i od nje krasti gdje god stignemo. Treba prvo počistiti ispred svog vlastitog praga.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, s jedne strane treba prigovarati i prisiljavati državu da promijeni neodgovarajuće zakone, ali s druge strane ne valja tu istu državu varati i od nje krasti gdje god stignemo.
    To i ja kažem.
    Pa eto ti najbanalniji primjer našeg mentaliteta - radim u, ajmo reći, državnoj firmi. 99% ljudi koje sam srela tijekom trudnoće pitalo me zašto ne odem na komplikacije kad sigurno neću dobiti otkaz zbog toga. A ja, eto, luda pa radila do zadnjeg.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Odgovor na temu...
    Kupujem na akcijama artikle koje inace koristim (prasak za ves, omeksivac, brasno, mlijeko...),kupujem robne marke tipa sapun za ruke, kranjske kobase...
    Sto se tice mesa dosta ga konzumiramo i uvijek ga moram imati u skrinji tako da ne rijetko kupujem kilu,dvije. Povrce i jaja redovito kupujem tjedno na placu( iako me nekad kosta skuplje nego u ducanu).
    Rijetko kupujem igrace neplanski. Sto se tice robe prije sam malo- malo kupovala klincima odjece za 500-600 kn. Ali sam se spametovala, kupujem fakat sto mi treba i nema onog ovo mi se svidja,nije skupo. I toga se nabere. Nista im ne fali.
    A kad se sjetim koliko sam love davala za tu robu mislim se gdje mi je pamet bila!
    Klinci imaju djecje stednje(napomena, nema vise ogranicenja za cirka 900 kn mjesecno,ukinuli su to prije 2 mjeseca). I taman ce nam ovih dana sjesti kamate na stednju.)))
    Nije neka svota, ali me u svakom slucaju veseli.
    Kad sve zbrojim i oduzmem cini mi se da najvise trosim na hranu, ali sta ces jesti se mora, a i klinci vole fino papati...
    Priustimo si i kino, mcdonalds...
    Ne pusimo. Sisam se i farbam cirka jednom u mjesec i pol. Namjestaj ili kucanske aparate kupujemo na rate.
    Sve u svemu- danas fakat treba ekonomisati i paziti na svaku kunu.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kad malo bolje razmislim moja obitelj i ja već jako dugo živimo recesijski....kupujemo samo najosnovnije, robicu nasljeđujemo, igračke dobiju na poklon za rođendan i evo sada za Božić i to je to...Ponekad poželim te male ženske izlete u kupovinu.... a i ja i suprug radimo...ne smijem ni pomisliti što bi bilo kad bi ostali bez posla.
    ali smo jako sretna, vesela i zadovoljna obitelj...
    bit će bolje
    Posljednje uređivanje od crnkica : 02.01.2013. at 17:02

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    kad malo bolje razmislim moja obitelj i ja već jako dugo živimo recesijski....
    Baš tak! Dobro, neću reći da si nikad ništa ne priuštimo, ali uglavnom pazimo na sve.
    No, eto, kupujem maslac, a ne margarin i to je "luksuz" kojeg se ne mislim odreći.

Kad čitam savjete za štednju (posebno po internet portalima), dođe mi da se propucam.
    "Umjesto da idete na kave po kafićima..." Koje kave??
    "Umjesto da jedete u restoranu..." Kojem restoranu??
    "Umjesto da idete u kino..." Koje kino??
    "Uključujte perilicu navečer." Da, radim cijeli život.

I tako dalje... I tako dalje...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mishekica, I hear you, sister!

meni je to totalno dopizdilo. al stvarno.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    mishekica, I hear you, sister!

meni je to totalno dopizdilo. al stvarno.
    Potpis.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    ...Ponekad poželim te male ženske izlete u kupovinu....
    o da, al prosetat cu sad po snizenjima pa mozda mi se i usreci nesto super jeftino...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    o da, al prosetat cu sad po snizenjima pa mozda mi se i usreci nesto super jeftino...
    Ja si uvijek nađem nešto jako jeftino. Nemam običaj ići po dućanima kad tek krenu sniženja i kad je ogromna navala, već kasnije, kad se već sve probere i kad još jednom (ili dvaput) snize. Naravno, najbolje se obično pokupi, ali nosim mali broj pa za mene uvijek ima koječega. Posebno obožavam ta sniženja u Orsayu. U Ann Christine sam si jednom kupila finu majicu (al' fakat je dobra!) za 9 kn. MM nije mogao doći k sebi da sam i to uspjela iskopati.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

baš, sve to što oni navode pod recesijski je meni "stil života" otkako imam svoje kućanstvo.
    No meni to ne smeta. Mene čudi da neko od toga ima temu za napisat nešto i dobije neke novce valjda za to, bolje da angažiraju Peterlin, žena bi to lijevom rukom odradila.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja si uvijek nađem nešto jako jeftino. Nemam običaj ići po dućanima kad tek krenu sniženja i kad je ogromna navala, već kasnije, kad se već sve probere i kad još jednom (ili dvaput) snize. Naravno, najbolje se obično pokupi, ali nosim mali broj pa za mene uvijek ima koječega. Posebno obožavam ta sniženja u Orsayu. U Ann Christine sam si jednom kupila finu majicu (al' fakat je dobra!) za 9 kn. MM nije mogao doći k sebi da sam i to uspjela iskopati.
    Ja sam uspjela u Kauflandu "iskopati" onaj dječji ogrtač za kupanje sa kapuljačom (klinci ih nose po plaži) za 1 kunu!
    (inače su cca. 60-70 kuna pa na više)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

podjem i ja na kraju kad su totalna snizenja: lani nasla u kik-a za malca dres gornji i donji dio za samo 8kn! sad cu ga na snizenjima obuci za iducu zimu

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mm i ja, također, godinama zivimo recesijski. ne, zato sto moramo, vec zelimo.
    suludo mi je davati puste novce za odjecu ili 60% primanja za hranu.
    imamo stednju, dvije, a upravo razmisljamo da ovaj tjedan otvorimo jos jednu.

moje dijete ima djeda (jedino unuce s te strane) koji ima novaca i mogao bi joj skinuti i zvijezde s neba. on ju preko praznika odevede na plivanje, klizanje, kino, kazaliste. mi preko skolske godine placamo tecaj crtanja, izlete, knjige, odjecu... ma, ono sto se mora. ne smatram to luksuzom, niti to mogu djetetu oduzeti.

kupujem s popisa i na snizenju. koristim bodove u mercatoru i dm-u. odjecu uzmem na akciji.
    nismo veliki gurmani, a opet na hranu ode dosta novaca. imamo neke vocke u vrtu- usteda se osjeti. ( ne kupujem tresnje, jabuke, jagode, visnje, a bude i malo oraha)
    Posljednje uređivanje od centar : 03.01.2013. at 15:15

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    podjem i ja na kraju kad su totalna snizenja: lani nasla u kik-a za malca dres gornji i donji dio za samo 8kn! sad cu ga na snizenjima obuci za iducu zimu
    E, da, i KIK mi je divan. Jednom sam si u Njemačkoj našla pidžamu za 1 euro i nosim je već 5 godina. Još uvijek to svima prepričavam.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se nekako ne mogu prisiliti da uđem u taj kik, asocira me na ofertisimu

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se nekako ne mogu prisiliti da uđem u taj kik, asocira me na ofertisimu

Ima stvarčica kao u Offertissimi, ali ima i puuuuno drugih / boljih stvari.

Recimo, ja sam isto tako prije 5 godina u Njemačkoj (u KIK-u) kupila paket gaća. Nosim ih još uvijek, poprilično često. Sad mi u trudnoći jedino one pašu.
    Kupila sam mužu čarape nedavno i baš se vidi da su fine. A jučer gledam te takve po 4 kn. Pa kako da ih ne uzmeš?

Imaju onih zgodnih gluposti za kuću, od šalica, plastičnog posuđa, zdjela za voće, silikonskih kalupa za muffine... sve do dekoracija, stolnjaka i sl.

Ne mogu baš reći da kupujem odjeću tamo, ali to donje rublje i te druge gluposti su mi sasvim OK i prihvatljivih cijena. Pogotovo sad na sniženju...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam taman "otkrila" kik u rijeci, kupila par krpica za djecu, a onda naišla na vijest koja me zgrozila http://www.dw.de/kik-opet-na-udaru-kritika/a-16335071 i više jednostavno ne mogu ući, jer uvijek pomislim kako netko jako skupo plaća te njihove niske cijene. znam, i ovi koji su skuplji nisu ništa bolji i za njih šiju u neljudksim uvjetima siromašni, ma jadno je sve to zajedno...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ah, k vragu...

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

...a da savjeti za štednju..... to je da poludiš

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis.
    ima nas još

marta, šta nisi ti neke vani tražene struke? oprosti ako zadirem, tako mi se nekako učinilo.
    ja bih tako rado da me netko u nekoj civiliziranoj zemlji hoće.

ontopic, više ne znam ni na čemu štedimo. znam da često jedemo inćune na brudet s palentom jer to košta 20 kn. i grah često jedemo, a zdrav je. i kelj i poriluk na varivo. iako mali kaže: ja ti to baš ne uouim.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam taman "otkrila" kik u rijeci, kupila par krpica za djecu, a onda naišla na vijest koja me zgrozila http://www.dw.de/kik-opet-na-udaru-kritika/a-16335071 i više jednostavno ne mogu ući, jer uvijek pomislim kako netko jako skupo plaća te njihove niske cijene. znam, i ovi koji su skuplji nisu ništa bolji i za njih šiju u neljudksim uvjetima siromašni, ma jadno je sve to zajedno...
    svi proizvode u zemljama trećeg svijeta, a ja si mislim ovako- kad već nisam dovoljno bogata da kupujem Hrvatsko, onda bome necu biti niti snob i plačati preveliku maržu "renomiranim...."
    to je politika mog novčanika

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    svi proizvode u zemljama trećeg svijeta, a ja si mislim ovako- kad već nisam dovoljno bogata da kupujem Hrvatsko, onda bome necu biti niti snob i plačati preveliku maržu "renomiranim...."
    to je politika mog novčanika
    Slažem se s tobom mala-vila, to je žalosna slika svijeta danas.
    Stvarno pazim koliko mogu, ali kad bi doslovno za sve gledala gdje i od koga kupujem robu i hranu, mislim da bi svi doma nosili jutene vreće i pasli travu.
    Treba nekako plivat u sredini i preživit.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa Vidi poruku

marta, šta nisi ti neke vani tražene struke? oprosti ako zadirem, tako mi se nekako učinilo.
    ja bih tako rado da me netko u nekoj civiliziranoj zemlji hoće.
    Jesam, al kao sto sam vec pisala drugdje, meni ti se bas i ne ide odavde. Muz mi je super trazene trazene struke i vani bi mogao radit za masne pare, al ni njemu se bas ne ide. I onda samo ispizdujemo ovdje na gluposti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jesam, al kao sto sam vec pisala drugdje, meni ti se bas i ne ide odavde. Muz mi je super trazene trazene struke i vani bi mogao radit za masne pare, al ni njemu se bas ne ide. I onda samo ispizdujemo ovdje na gluposti.

a baš si mi ovo nekako simpa rekla, pa eto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eeeee, ovo mi je poznato.... s tim da i ja imam struku koja bi bila isplativa. Sad mi se više ne da (26 godina staža) a ni prije mi se nije dopalo.

Razlog: ne možeš sve dobre stvari imati u isto vrijeme na istom mjestu - moraš odabrati. Ja odabrala biti ovdje jer mi to više znači (živjeti udobno u okruženju koje volim, uz sve nedostatke) nego imati masnu plaću negdje drugdje. Znam da je stvar u glavi ali ja sam davno odlučila ovako, prihvaćajući sve posljedice (npr. bila podstanar 20 godina).

Ont. glede u svezi antirecesijskih mjera - baš sam neki dan zaključila da ove godine uopće nisam otišla u shopping, ništa osim kruha i mlijeka i evo jučer djeci kila mandarina. Imamo zaliha od blagdana pa uvježbavam djecu da treba potrošiti ono što je doma, čak i ako ti se jede nešto drugo. Nitko ne prigovara, ali mi i inače tak živimo bez obzira da li je nužda ili nije, pa to i nije neka razlika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Greška - napisah da OVE GODINE nisam bila u shoppingu, ali to je krivo - nisam bila od prije Božića i ne kanim još neko vrijeme iako su siječanjska sniženja. Mrzim gužve, a i nije trebalo.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cure a koliko vam djeca idu na aktivnosti?
    ja vidim da bi tu najvise ustedjela, jer moja h. ide na "sve" ali ona toliko uziva u svemu da mi je tesko ispisati je sa icega. kad zbrojim sve njene aktivnosti, cifra je boli-glava, pa kad to pomnozim sa 10 mjeseci

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    cure a koliko vam djeca idu na aktivnosti?
    ja vidim da bi tu najvise ustedjela, jer moja h. ide na "sve" ali ona toliko uziva u svemu da mi je tesko ispisati je sa icega. kad zbrojim sve njene aktivnosti, cifra je boli-glava, pa kad to pomnozim sa 10 mjeseci
    Meni se ne čini da je pretjerano, ali to ovisi o odabiru aktivnosti. Evo kako je kod nas:

Atletika 2x tjedno = 2x 60 kn mjesečno za dva djeteta (atletski klub koji treninge održava u školskoj dvorani i u svojim vanjskim prostorima ljeti)

Glazbena škola - za jednog sina 240 kn mjesečno (zapravo pet uplatnica u školskoj godini), drugi ima 50% popusta i to je definitivno najisplativija aktivnost ako gledaš omjer uloženog i dobivenog. Jest da se treba još platiti upisnina i eventualno najam instrumenta 70 kn mjesečno, ali to je prihvatljivo

Jezike uče u školi za 0 kn (kapa dolje onome tko je organizirao drugi strani jezik kao izbornu nastavu). Inače, to je relativno skupo ako nemaš riješeno na taj način. I druge izvannastavne aktivnosti su isto u školi i besplatne (informatika, keramika do petog razreda, geografija, astronomija - to je odabir moje djece, a ima još puno drugih mogućnosti)

Ljetni i zimski kampus u kvartovskom kulturnom centru je isto besplatan, samo se treba na vrijeme prijaviti i program je odličan.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam racunala da sa vrticem, boravkom, aktivnostima, logopedom za oboje, mjesecno trosimo jako puno, ali za sad ne mislim nista ukidati. da se njih pita ukinuli bi si oni sami engleski i logopeda , kako mislim da je to ulaganje u njihovu buducnost, smanjili smo odlaske na bazene i sl.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam racunala da sa vrticem, boravkom, aktivnostima, logopedom za oboje, mjesecno trosimo jako puno, ali za sad ne mislim nista ukidati. da se njih pita ukinuli bi si oni sami engleski i logopeda , kako mislim da je to ulaganje u njihovu buducnost, smanjili smo odlaske na bazene i sl.
    Sad ću offtopičariti, ali čitam ovo pa mi je nešto palo na pamet.... Gle ti ove države - toliko nezaposlenih (pa i logopeda) a pola roditelja ne može dobiti mogućnost da o trošku države osposobljava djecu da funkcioniraju kako treba???

Mi smo imali sreće da su moji dečki na uputnicu odradili logopeda i to ne bilo kakvog nego najbolje što se dalo (stariji nekih 5-6 godina logopedske terapije, mlađi dosta manje), isto vrijedi i za ortooptičke vježbe na Rebru i slično. Da nismo u širem centru Zagreba, to bi bilo vrlo teško odraditi.

Kako netko tko odlučuje o rasporedu zajedničke love ne uviđa da bi SVAKI vrtić trebao imati logopeda (naš je imao), svaka škola (moj mlađi kojem je dijagnosticirana vizualna disleksija vidio je školskog logopeda JEDNOM, a sad je u petom razredu) itd??? Kako to ne vide oni koji odlučuju? Pa ta djeca će danas sutra zarađivati i za njihove ušljive penzije!!! Bitno je da budu potpuno radno sposobni.
    Gdje je onaj smajlić koji se jako ljuti? Evo ga!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •