Možda bi o ovome trebalo otvoriti novi topic...
MOje dijete ima blagi oblik disleksije (ili je blagi zato jer mi godinama doma s njim gulimo prema uputama logopeda, ali ga ne vodimo na terapiju). U školi - NULA bodova! Ni dijagnostika ne bi bila obavljena. Mislili su da sam luda jer upirem prstom + da je dijete lijeno jer ne prepisuje s ploče. A škola uredno ima logopeda. Vidjela sam tetu logopedicu samo na predstavljanju roditeljima pri upisu u prvi razred. Što dovraga rade? Nemam blagog pojma... Blaženi Suvag + moj prijatelj iz struke koji me uputio što s djetetom treba raditi doma. A koliko roditelja nema takve mogućnosti?
S druge strane, ovo je topic o antirecesijskim mjerama.
Da proširim temu - mm-u je pozlilo u subotu (onesvijestio se) a budući da ima kronične probleme sa srcem i štitnjačom, otišao je poprečki k privatnom doktoru jer je njegova liječnica opće medicine ovaj tjedan odsutna i imamo iskustva od ranije kad su ga s akutnim srčanim smetnjama u srpnju naručili za rujan... Da nije bilo našeg crnog fonda za platiti privatnog doktora, tko zna kako bi završilo. Sad je ponovno ista stvar u tijeku - parsto kuna za pregled, parsto će biti za 24h holter jer nije situacija za čekanje itd. Istu priču ja imam s državnom ginekologicom koja me 2 godine zaj* i nije htjela dati Mirenu unatoč preporuci od privatnice + preporuci liječnika iz Sv.duha... Riješilo se tako da sam na kraju otišla kod privatnice. Kraj priče! Pa ti sad budi pametan i štedi svaku kunu na blitvi, brašnu i gorivu, kad ti ode cijela plaća za 2-3 pregleda i zahvata kod privatnika, iako uredno već desetljećima uplaćujem lovu HZZO-u i nitko me ništa ne pita. A to je samo kap u moru.... Ista priča je i s mirovinskim - uplaćujemo sve ove godine, a ne nadam se da ću danas sutra živjeti od mirovine. Gdje je opet onaj bijesni smajlić?