Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin, apsolutno se slažem s tobom. Oko ovakvih stvari bi trebalo stalno reagirati, pisati i trubiti nadležnim ministarstvima, Saboru, medijima...Dok to ne postane javno prepoznat problem (odnosno dok ne izađe iz domene privatnih problema), to se neće ni rješavati. Dajem podršku tvomo razmišljanju i kritici i potencijalnoj akciji.

p.s dok sam odgovorila Peterlin, vi već otišli dalje. Ovo je odgovor na onaj prvi offtopic post (1350

Što da kažem? Nije da nismo probali... puno i previše puta.

Nažalost, oni koji odlučuju o lovi ne trebaju mjesta u vrtićima, ne trebaju logopede, ne trebaju besplatnu zdravstvenu skrb do 18. godine i dalje (iako je zakonom tako propisano, u stvarnosti nije tako - svi to znamo).

Podsjetilo me na vic koji sam ranih osamdesetih čula u Češkoj:

Vozač vozi poznatog političara ulicom. Ovaj ugleda dugačak rep ispred mesnice i kaže vozaču "Nisam znao da nemamo mesa..."
Vozač na to odgovara: MI imamo - ONI nemaju!
Tako nam je s mnogim drugim stvarima.

Ali ne mirimo se i pokušavamo ukazati na problem - ja iz VR koliko se može i na drugim mjestima (da sad ne tražimo linkove - problem je u tome što je status logopeda upitan, jer nije jasno jesu li oni zdravstveni djelatnici ili ne... morala bih pitati prijatelja logopeda kako to točno ide).

Cilj nije zaposliti ljude - cilj je osigurati prihod manjini. Samo to ne funkcionira tako... Uvijek iznova treba dokazivati da na nešto imamo pravo. To zna biti dobra antirecesijska mjera, ali uzima vrijeme i živce. S druge strane - ne možeš dovijeka hraniti cucka njegovim vlastitim repom. Ali to je tema za filozofski podforum.