Sorry, a koja je alternativa? I što je bolje? Raditi za neku plaću + davanja ili ne raditi ni za kakvu plaću i biti na socijali?
Znam da je teško, da je kriza i svašta, ali ne mogu vjerovati da se nekome više isplati sjediti doma nego raditi bilo što. A nije da nisam probala - bila i podstanar 20 godina (e, TO se ne isplati ako imaš izbora, pogotovo ranije dok su cijene najma stanova bile užasno visoke). Koja je alternativa? Pod most? Ja sam možda naivna i bedasta, ali znam ovog trena što bih sve znala i mogla raditi da mi se raspadne sustav koji imam. Bitno mi je samo da MOGU raditi tj. da sam zdrava. Posao bi se već neki našao: od čuvanja djece, brige o djeci s pp, brige o starijim osobama, pomoći u učenju djeci s poteškoćama, instrukcija, vrta, pranja stepenica (što recimo u mojoj zgradi nitko ne radi jer im se "ne isplati" pa operem ja besplatno kad više ne mogu gledati) itd.
Mirovinski sustav je druga stvar, ali i tu imaš izbora dok starije generacije (u koje s pol guzice spadam i ja) nisu mogle birati. Pa ti sad vidi...