Stranica 29 od 111 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    ...nisam zavrsila fakulet da bi bila obrazovana kucanica i vrtlarica vec da bi radila to sto volim...
    To sam i ja govorila do prije 2 godine, a onda sam shvatila da ne volim to što sam završila i da bih najradije bila majka i kućanica.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

(prebrzo sam kliknula na odgovor )
    htjedoh reci... jest da sam u specificnoj situaciji, ali trenutno mi je muka od pomisli da treba raditi samo za staz...a voljela bi...nisam zavrsila fakulet da bi bila obrazovana kucanica i vrtlarica vec da bi radila to sto volim...
    Zar staž ne donosi radno iskustvo, zar radno iskustvo nije prednost pri napredovanju na poslu, nije li upravo poželjno dobiti djelatnika s radnim iskustvom; ne razvija li se čovjek kroz radno iskustvo u struci ??? Po meni je van pameti da se nekome ne isplati raditi...

Vis a vis mlijeka; trebali su testirati i sve mliječne proizvode jer se proizvode iz koncentrata mlijeka + meso (npr. piletina) koje se hrane istom hranom kao i kravice...
    Posljednje uređivanje od winnerica : 19.02.2013. at 22:10

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Zar staž ne donosi radno iskustvo, zar radno iskustvo nije prednost pri napredovanju na poslu, nije li upravo poželjno dobiti djelatnika s radnim iskustvom; ne razvija li se čovjek kroz radno iskustvo u struci ??? Po meni je van pameti da se nekome ne isplati raditi...
    govorim financijski...jer radila.ne radila novcano ce mi doci na isto, no djecu ce mi onda odgajati vrtic i popodne mama umorna od posla, ovako kad imam izbora barem dok mi djeca ne napune 2-3 godine(tj ovo drugo, sto cekam) radije biram ne-raditi

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma jasno je meni da govoriš financijski i da radi dobi djece odgađaš posao; ja govorim o zaostatku u poslu kad dođeš na razgovor za posao, predaš dokumente i on vidi da si diplomirala prije 6 god., pita gdje si do sad radila, a ti odgovoriš npr. - u vrtu

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U RH nije nimalo čudno imati rupe u cv-u. Htjela-nehtjela raditi.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I česte promjene poslodavaca se isto ne gledaju blagonaklono.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    To sam i ja govorila do prije 2 godine, a onda sam shvatila da ne volim to što sam završila i da bih najradije bila majka i kućanica.
    To je također u redu. Kao i svaka karijera , nakon nekoliko godina u tom poslu dobro dođe promjena.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

govorim financijski...jer radila.ne radila novcano ce mi doci na isto, no djecu ce mi onda odgajati vrtic i popodne mama umorna od posla, ovako kad imam izbora barem dok mi djeca ne napune 2-3 godine(tj ovo drugo, sto cekam) radije biram ne-raditi
    To je logično. Nema veze sa ovom temom, ali vise puta smo pisali o ostanku uz djecu doma ( iz raznih razloga).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

(prebrzo sam kliknula na odgovor )
    htjedoh reci... jest da sam u specificnoj situaciji, ali trenutno mi je muka od pomisli da treba raditi samo za staz...a voljela bi...nisam zavrsila fakulet da bi bila obrazovana kucanica i vrtlarica vec da bi radila to sto volim...
    Ma super, sjajno, samo ti radi što voliš ako imaš gdje.... I ja bih rado bila novinarka (fali mi godina do diplome - a odustala od toga negdje 1988) a provela sam više od pola radnog vijeka radeći nešto drugo, što sam mogla. Našla sam se u tome, iako da me netko pitao prije 30 godina, ni u peti mi nije bilo da ću to raditi. Nisam čak znala ni da to postoji. Nisam htjela uzeti stipendiju svoje današnje firme za vrijeme studija e da ne bih završila u industriji, a ipak jesam. Čini mi se da je to problem novih generacija - svi bi radili ono što vole. S druge strane - država baš i ne pomaže, jer bilo bi bolje da se planirano otvaraju mjesta na fakultetima, a ne da se ljude šalje studirati bez jasne slike gdje će ih se danas-sutra zaposliti (ali to je šira priča i za neki drugi topic). Ja sam generacija u čije se vrijeme nezaposlenost rješavalo tako da su upisne kvote digli sa štajaznam 300 na 600 ljudi. I to je razlog zašto danas imamo mnoge sa završenim studijem koji ne mogu raditi što vole. Pa dragi moji, ne čeka svijet samo nas raskriljenih ruku.... treba se snaći. Imala sam nedavno razgovore i objašnjavanja sa mamom i svekrvom - začudile su se što sina (viši razredi osnovne) ne planiramo gurati u gimnaziju. Dijete želi u tehničku školu. Pa odlično - danas sutra imat će zanimanje, a ako bude želio dalje - nema nikakvih zapreka.

Eto, završen fakultet ne znači da sustav jedva čeka da nas dočeka s crvenim tepihom. Ali ima ljudi koji o tome misle prije... Kolega ima sina koji je već kao apsolvent našao posao i ostao. Ako čekaš diplomu da si počneš tražiti posao - obično te dočeka šipak. Sustav je takav kakav je. Moramo ga mijenjati, zapravo uvijek se on mijenja - bilo je i prije i dobrih i loših perioda. Ali moramo si sami naći mjesto u njemu. Ne u državi nego negdje gdje se stvara nova vrijednost. Ja dobijem "noru pamet" kad nam na službeni e-mail dođe istovremeno pet upita Državnog zavoda za statistiku, a samo upit ili dva za prodati nešto... Katastrofa! A neki ljudi tamo misle da su nezamjenjivi. Nije to kritika tog segmenta - to je kritika sustava. Iz planskog već 20 godina polako tonemo u kaotični jer odgovorni misle da se neke stvari rješavaju same po sebi. Tako ti je i sa zapošljavanjem. Uostalom, napisala sam negdje gore - mogu razumjeti da mlade mame možda imaju opravdanje da im se "ne isplati" raditi, ali dugoročno to je sr*nje i nitko me ne može razuvjeriti. Ako ne možemo naći posao koji bi voljeli, možemo potražiti bilo što i to UČINITI poslom koji volimo. Da sam sama planirala svoj radni vijek, mislim da mi ne bi bolje ispalo od onoga što sam dobila na taj način. Sretno i tebi!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Peterlin
    Posljednje uređivanje od Mojca : 20.02.2013. at 09:07

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da se razumijemo ja ne bi išla na posao da ne moram ( financijski) već bi radila od doma provodila vrijeme s djecom, imala veći vrt, kupila bi čak i koke ( s tim jajima isto baš nisu normalni), ne bi sjedila i kukala.
    I da, žao mi je kaj su mi djeca toliko vremena u vrtiću, ja sam za vrtić ali ne puno radno vrijeme.
    Mislim da se ovdje više govori o isplativosti rada uopće, ja radim zimnicu od svoga voća i povrća, kad djeca zaspu ja ne legnem pred televiziju već idem u kuhinju i radim i isplati se.
    Imamo svoje povrće (ne ogromne količine ali dovoljno), hrpu voćki, jagode, med, kuham paradajz, pekmeze, kiselim sve kaj se kiseliti da a ostatak spremam u škrinju i isplati se sve.
    Istina da me košta hrpu energije, vremena i volje ( da ne pričam o ispucalim nokima, ubodima komaraca i ponekom žulju) ali jedemo svoje cijelu zimu i ljeto i to ekološko, ajde nek mi netko na to stavi cijenu.
    A mlijeko uvijek kupujemo friško obavezno.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

peterlin-sve to stoji, no ja sam napisala za sebe da sam u specificnoj situaciji (ok...ko nije) al eto...zivim na otoku gdje mogu raditi samo u turizmu i raditi ovo sto radim ili ici u grad gdje bi mogla samo raditi posao na nekom radnom mjestu (bilokoji, nevezano za faks...), da sam ostala u zg sudbina bi mi bila vjerojatno ko i tvoja

ribice, blago tebi na volji... zato sam i spomenula to sto sam spomenula... ja nebi imala snage ni volje za takav ritam... pogotovo jer mi je vrt na otoku, a da radim..ili bi morala putovati brodom svaki dan...nakon cega sigurno nebi imala snage za ista...ili zivot u gradu-bez vrta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

peterlin-sve to stoji, no ja sam napisala za sebe da sam u specificnoj situaciji (ok...ko nije) al eto...zivim na otoku gdje mogu raditi samo u turizmu i raditi ovo sto radim ili ici u grad gdje bi mogla samo raditi posao na nekom radnom mjestu (bilokoji, nevezano za faks...), da sam ostala u zg sudbina bi mi bila vjerojatno ko i tvoja

ribice, blago tebi na volji... zato sam i spomenula to sto sam spomenula... ja nebi imala snage ni volje za takav ritam... pogotovo jer mi je vrt na otoku, a da radim..ili bi morala putovati brodom svaki dan...nakon cega sigurno nebi imala snage za ista...ili zivot u gradu-bez vrta
    Eh, to je stvar odluke... Ja sam se nakon fakulteta vratila u provinciju. Izdržala sam neko vrijeme kod mame i tate (apsolvent je ponos i dika roditeljima, a nezaposleni VSS je teret i sramota), posla nije bilo, pa sam donijela odluku da to tako ne ide. Ima to cijenu - puste godine podstanarstva, ali brate mili, sama si rekla da je svaka situacija specifična. Tako da Zagreb nije bio moj prvi izbor ali eto - nije to najgore što mi se moglo dogoditi. Kad gledam moju djecu - ono što ja mislim o svom rodnom gradu, oni će vjerojatno misliti o svojoj državi. Tja, tako to ide. Prije 3 generacije govorilo se "udala se čak u treće selo". Treba si tražiti mjesto pod suncem, a ne čekati da sunce dođe i gleda gdje smo mi.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja bi najradije ostala kod kuce nakon treceg, no recesija, smanjenje minusa i jos kojesta nas ubi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi najradije ostala kod kuce nakon treceg, no recesija, smanjenje minusa i jos kojesta nas ubi
    Ja i nakon prvog... zapravo i prije nje bi radije bila doma i radila nešto lijepo.... ali ne ide.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mama je bila doma - ako je radila, onda je to isto bio posao od doma.

I kako sma živjela s tim, osobno nikada ne bih bila doma. Nama djeci je uz mamu kod kuće bilo lijepo, ali mislim da to za nju nije bilo dobro.
    Vjerojatno je to i sama mislila jer je jako inzistirala na bratovom i mom obrazovanju

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni su stvarno neshvatljivi ljudi u selima (slavonskim): nista im se ne isplati
    pa krumpir je 2 kune, kupus 3, ne znam sve nesto nabrajaju
    a zemljeeeee
    trava je valjda najskuplja kad posvuda raste

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nemamo neke posebne antirecesijske mjere jer smo oduvijek štedljivi pa vozimo jedan auto (iako bi nam zapravo trebala dva), perem i peglam isključivo kad je struja jeftina (tako oduvijek), ne kupujemo sokove, grickalice, kekse i sl. jer to i inače izbjegavamo, a kad se poželimo slatkog, radimo doma. Puno trošimo na hranu jer se trudim kupovati provjereno, što je redovito skuplje. Srećom, nismo (još) u toj situaciji da i tu moramo gledati baš na svaku kunu. Minusa na računu se grozim kao vrag tamjana. U principu ne trošimo novac koji nemamo. Koliko imamo - toliko smijemo potrošiti, a, iako je to svakoga mjeseca sva manje, trudimo se ostaviti nešto i sa strane.

A što se posla tiče, meni je nezamisliva većina situacija u kojima ljudi kažu da im se ne isplati raditi. Jedino mi se to čini logičnim kad se nema kamo s djecom i kad bi zaista cijena čuvanja prelazila iznos plaće. Sve ostalo meni osobno su neprihvatljivi razlozi. Iskustvo, činjenica se si "na tržištu", staž, pa onda i kakva-takva mirovina ipak nisu za baciti. Istina je da je pitanje što će biti s mirovinama dok ih se mi dočepamo, ali ako ne radiš, nemaš staž, nemaš mirovinu, nisi mogao ni uštedjeti tijekom života za starost. Ne mogu si zamisliti da ovisim o mužu i njegovom poslu. Imam doktorat znanosti, ali ne bih se ustručavala čistiti stubište ili urede da ne mogu do drugog posla.

Ne obrađujem sama vrt (iako smo uložili i u zemlju), jer imam roditelje koji to (s guštom) rade i za sebe i za nas. Kad oni ne budu mogli, nadam se da ćemo mi nastaviti, iako će to iziskivati nešto planiranja i odricanja od dijela slobodnoga vremena. No u svakom slučaju vrijedno je toga, jer je danas zdrava hrana pravo zlato.

Vremena su uistinu grozna, ali ipak ne mogu ne primijetiti izrazitu inertnost ljudi. Još uvijek ima previše onih kojima se ne isplati raditi. Evo, u najbližem okruženju imam dva slobodna mladića, jedan sa zanatom, jedan s fakultetom i ne žele raditi. Kažu da nisu ludi da rade za 2000 kn. Ta dvojica nemaju djecu za koju trebaju tete čuvalice.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni su stvarno neshvatljivi ljudi u selima (slavonskim): nista im se ne isplati
    pa krumpir je 2 kune, kupus 3, ne znam sve nesto nabrajaju
    a zemljeeeee
    trava je valjda najskuplja kad posvuda raste
    velikim dijelom minirane zemlje.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ili posadiš njivu pa ti divlje svinje sve pojedu

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih rado imala svoj vrt, jako rado
    ali nemam zemlje, ni blizu ni daleko

možda jednom naprave gradski vrt, kao u bijelom svijetu, pa ćemo možda i mi nešto uspjeti posaditi
    Ja sam jako zagrijan da počnem nešto na lodji a to bi svakako bile mini rajčice za početak jer mi mala od 1,5 godina to obožava Uskoro će proljeće a iamte i zgodan članak o počecima na 24sata

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me stavljate li neke novce sa strane svaki mjesec, tjedan ili kako već... Ono štedite li nešto... ili ne jer Vaam ništa ne ostane, ili Vam se čini da je glupo stavit sa strane 20 kuna...
    Plaćam životno tak da me to psihički smiruje jer kao štedim nešto redovito a s druge starne se nadam da ne bude prevare nakon 10 godina kad dođe kraj Osim toga imam konkretan prijedlog štednje po doma - sav sitniš (metalni novac) iz džepova lijepo u staklenku na gomilu pri ulasku u dom ionda se poslužiti kad se skupi jednom mjesečno ili po potrebi....
    Posljednje uređivanje od mhadina : 20.02.2013. at 14:12 Razlog: ispravak

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mhadina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jako zagrijan da počnem nešto na lodji a to bi svakako bile mini rajčice za početak jer mi mala od 1,5 godina to obožava Uskoro će proljeće a iamte i zgodan članak o počecima na 24sata
    odlična ideja. i moje vole. a i lani su nam turisti tj. njihova djeca tako slasno brstili grmiće da ih je bilo milo gledati

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma nije minirana niti svinje jedu
    ljudi LIJENI
    i NISTA al bas NISTA im se (po novom) ne isplati
    ni za sebe ne sade

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ljudi LIJENI
    ni za sebe ne sade
    Istina.
    Na vlastite uši sam čula: što bi se mučio i sadio kad u Konzumu ima po 2 kune.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mi smo se zagrijali za zemlju, 4000 eura, kod jastrebarskog.
    nekome plus, nekome minus- zemljiste je građevinsko i ima ucrtano neku kucu koja je tu davno postojala, ali je vise nema, pa se moze i vikendica napraviti.

ja vec imam u glavi sto bih sve posadila

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ljudi LIJENI
    ni za sebe ne sade
    mi ne pričamo o istoj slavoniji..... bar 4 jutra zemlje u mom selu je neobradivo iz tog razloga koji sam navela. i ne, nisu svi lijeni. moji su posadili borovu šumu pa će jednog dana biti neke love. ne raste šikara, bar to. govorim o području stradalom u ratu. prava, ravna slavonija nema taj problem. mi smo zapadnije

u antirecesijskom stilu, raskinuli smo danas ugovor s t-comom za fiksni telefon. napokon!!! smanjila sam ratu struje jer veš samo dosušujem da ne moram peglati. osim kad je kiša.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja tvrdim da je veliki dio ljudi naprosto inertan
    i bitna im je kozmetika, vanjski dojam - nije fora posaditi mrkvu pa moraš i nešto vremena i truda potrošiti
    bolje je otići u birc pa poslije do konzuma i uzeti mrkvu za tri kune
    mislim da je do mentaliteta

meni se čude pojedini što pečem kruh
    kao, koliko to vremena uzme, ih
    pa uzme, ali zato moje dijete ne jede E ovaj ili onaj a kruh ne bacam nakon jednog dana jer se ne može više žvakati
    znači činim što mogu i meni je to dovoljno...

vidim jako puno sebičnosti oko sebe i želje da se sebe prišpara i sačuva od svega
    a to me nervira, ne možeš ne dati gu... nikada

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Tako kod nas u vrt dođu prijatelji pa počne...blago vama vi imate ovo,ono,tamo vamo...
    A imaju vrt koji bi trebalo obrađivati ali se ne stigne jer se mora ići na kupanje.

I mi stignemo na kupanje ali imamo i krumpire,grašak,grah,pomidore,salatu,tikvice,papr iku,mrkvu ,salatu,peršin,luk,česan ...pečemo kruh...opet se ide po špežu preko granice.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ljudi LIJENI
    ni za sebe ne sade
    Točno! Osim toga, nije zemlja samo zapuštena u Slavoniji pogođenoj ratom - evo u Zagorju jabuke padaju po dvorištu koliko je lani bio urod, nisu se udostojili niti ih pokupiti i baciti ih na gnoj, napraviti jabučnicu da piju, rakiju skuhaju možda ili jabučni ocat (pa bi još i prodali koju litru), nego je i na cestu napadalo, pa su auti raznosili dalje... Za vrt tj. njivu kažu da im se ne isplati raditi, sve im srne i zečevi pojedu, ima u dućanu ljepše... Što reći?!

I meni se čude što pečem kruh, što smo imali platnene pelene, što još uvijek dojim... Ma nek se čude, čudim se i ja njima
    Posljednje uređivanje od winnerica : 20.02.2013. at 21:31

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

A da platnene,samo kako je mm ponosan i hvali se da je to jedna od pametnijih stvari u zadnje vrijeme u našem domu

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj lasta prvotno napisa Vidi poruku
    A da platnene,samo kako je mm ponosan i hvali se da je to jedna od pametnijih stvari u zadnje vrijeme u našem domu
    uh, moj je ispočetka gunđao a onda se hvalio okolo kako je to super jer je M rano skinuo pelene pa si je zaključio da je zbog toga. a nisam ih niti koristila stalno. opet, uštedila sam preko nekoliko paketa kupovnih pelena.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da da
    i nama su se čudili i još se čude
    al ja i dalje kruh pečem
    a na platnene smo bili i mm i ja ponosni, a da ne pričam koliko su isplativije
    sreća sad su pelene iza nas
    al osim životnog koje moram uplaćivati jer mi je vezan uz stambeni kredit, nemam šta odvajati još.
    gruzno koliko je sve gore otišlo
    samo plaće dolje

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se čude što pečem kruh, što smo imali platnene pelene, što još uvijek dojim... Ma nek se čude, čudim se i ja njima
    isto...(osim dojenja, to smo prestali nakon 1.8 god ) i nek se cude

za pecenje kruha...kad izracunam, i na vremenu ustedim sto se kruha tice, jer nemoram ici po njega i cekati u redu (tu imamo poseban rezim jer nam kruh stize svako jutro u 11 u butigu pet lol), a da ne govorim novcano (tu kruh placamo 7 kn-500g) i zdravije...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    mi ne pričamo o istoj slavoniji..... bar 4 jutra zemlje u mom selu je neobradivo iz tog razloga koji sam navela. i ne, nisu svi lijeni. moji su posadili borovu šumu pa će jednog dana biti neke love. ne raste šikara, bar to. govorim o području stradalom u ratu. prava, ravna slavonija nema taj problem. mi smo zapadnije

.
    kod mene ne da nema neobrađene zemlje nego se ljudi tuku(skoro pa doslovno) za svaki komad zemlje.
    Što se tiče vrtova, ne virim ljudima po dvorištu ali ima bisera kojima se ne isplati, ima nekih i koji nisu išli na fakultet da bi kopali, a ima ih bome i s magisterijima koji pljeve po bašći...
    Enivej ko i u svemu, ima svakojakih ljudi, no činjenica je da se isplati pogotovo ako se radi bio vrt, ja prva ne bi imal novaca kupovati mrkvu kod severa i sličnih.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ljudi LIJENI
    ni za sebe ne sade
    Ja sam se ove zime nagledala toga - ljudi sjede doma i žale se kak im je teško, ne bi ništ radili, ne bi štenge prali, ne bi snjieg čistili... a ima puno ljudi koji bi za to platili jer ne mogu sami, ali nemaju bogzna koliko. Da ne govorim o tome kako smo jedva jedvice našli čovjeka da nam kosi travu oko vikendice kad mi ne možemo ili ne stignemo.

Moj 13-godišnji sin je starijoj susjedi samoinicijativno i bez namjere da to naplati očistio snijeg. Žena ga je uredno nagradila (rekla je da bi ionako nekome platila jer sama fizički ne može), pa su se dogovorili da joj bude pri ruci za to do kraja zime. Mislim, ovo nije primjer za preživljavanje, ali je način kako ja sagledavam rezultate odgoja svoje djece. Ni mlađi ne zaostaje - već sam pisala na temi o džeparcu kako on i prijatelj susjedima šetaju cucke i love ih po kvartu ako zbrišu. I za to dobiju simboličnu naknadu, ali opet - zaradili su to. Jednom su čak svirali na ulici! Nije puno, ali cijenim to što se uvijek sami sjete. Meni ne bi palo na pamet da djeci tak nešto savjetujem (još sam mislila da su premladi za bilo kakav ozbiljan posao), ali dečki su uredno na usluzi penzionerima iz susjedstva koji im se odužuju simbolično, ali ipak je to zarada. Na pamet mi ne bi palo reći djeci "to ti se ne isplati".

Kod mnogih ljudi je problem u glavi - ako se ne mogu obogatiti, onda se ne isplati... Uffff.... Nadam se da će moja djeca zadržati ovaj stav do daljnjega, da se raditi ipak isplati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.02.2013. at 11:23

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Peterlin, ovo sa cuckima je super. Morati ću pogledati malo po našem kvartu, Moja hoće cucka, MM i ja nedamo, njoj ne treba zarada, dovoljno bi joj bilo šetati nekog cucka sebi iz gušta, a i da mene pretane gnjaviti s nabavkom istog.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I ja pečem kruh, ali od platnenih mislim odustati. A dojiti još moram i želim.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne pečem kruh jer bi mi to bilo pogubno - domaći kruh mi je toliko bolji od dućanskog da ga ne mogu prestati jesti

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja pečem kruh, ali od platnenih mislim odustati. A dojiti još moram i želim.
    napisi na odgovarajucoj temi sto te muci s platnenima, mozda mozemmo pomoci.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ali od platnenih mislim odustati.
    Mishekica, zašto?
    (može i na temu o PP, da ovdje ne idemo u off topic)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne govorim o tome kako smo jedva jedvice našli čovjeka da nam kosi travu oko vikendice kad mi ne možemo ili ne stignemo.
    joj ja ovo tražim već godinama i nisam našla nikog

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

isto...(osim dojenja, to smo prestali nakon 1.8 god ) i nek se cude

za pecenje kruha...kad izracunam, i na vremenu ustedim sto se kruha tice, jer nemoram ici po njega i cekati u redu (tu imamo poseban rezim jer nam kruh stize svako jutro u 11 u butigu pet lol), a da ne govorim novcano (tu kruh placamo 7 kn-500g) i zdravije...

Eeee, upravo to boldano! Idem po kruh, a vratim se još s 2-3 trenutno nepotrebne stvari i onda ispadne da me "kruh" koštao 100 kn dnevno!¨Ispada da mi se zapravo aparat za kruh isplatio nakon samo tjedan dana. LOL!
    Posljednje uređivanje od winnerica : 21.02.2013. at 14:40

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Još jedno pitanje za onaj BeFree račun... Možda malo blesavo, ali eto. Može li jedna osoba imati dva različita BeFree računa? I ne pitajte me zašto.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    joj ja ovo tražim već godinama i nisam našla nikog
    Gdje se nalazi (može i pp)? Znam puno ljudi kojekuda koji traže bilo što pa možda nađem nekog i za tebe.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ispričavam se na nizu...

Još jedno pitanje za onaj BeFree račun... Možda malo blesavo, ali eto. Može li jedna osoba imati dva različita BeFree računa? I ne pitajte me zašto.
    Još jedno pitanje. Kad se novac s ovog računa ponovno prebacuje na tekući, koliko vremena treba za provođenje transakcije, odn. je li taj novac na tekućem odmah ili sutra ili za dva dana...?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se ove zime nagledala toga - ljudi sjede doma i žale se kak im je teško, ne bi ništ radili, ne bi štenge prali, ne bi snjieg čistili... a ima puno ljudi koji bi za to platili jer ne mogu sami, ali nemaju bogzna koliko. Da ne govorim o tome kako smo jedva jedvice našli čovjeka da nam kosi travu oko vikendice kad mi ne možemo ili ne stignemo.

Moj 13-godišnji sin je starijoj susjedi samoinicijativno i bez namjere da to naplati očistio snijeg. Žena ga je uredno nagradila (rekla je da bi ionako nekome platila jer sama fizički ne može), pa su se dogovorili da joj bude pri ruci za to do kraja zime. Mislim, ovo nije primjer za preživljavanje, ali je način kako ja sagledavam rezultate odgoja svoje djece. Ni mlađi ne zaostaje - već sam pisala na temi o džeparcu kako on i prijatelj susjedima šetaju cucke i love ih po kvartu ako zbrišu. I za to dobiju simboličnu naknadu, ali opet - zaradili su to. Jednom su čak svirali na ulici! Nije puno, ali cijenim to što se uvijek sami sjete. Meni ne bi palo na pamet da djeci tak nešto savjetujem (još sam mislila da su premladi za bilo kakav ozbiljan posao), ali dečki su uredno na usluzi penzionerima iz susjedstva koji im se odužuju simbolično, ali ipak je to zarada. Na pamet mi ne bi palo reći djeci "to ti se ne isplati".

Kod mnogih ljudi je problem u glavi - ako se ne mogu obogatiti, onda se ne isplati... Uffff.... Nadam se da će moja djeca zadržati ovaj stav do daljnjega, da se raditi ipak isplati.
    Ne znam da li će moji klinci biti ovakvi kad još malo narastu,ali bih svakako smatrala da sam uspjela u odgoju kada bi se to desilo.
    A tebi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ispričavam se na nizu...
    Još jedno pitanje. Kad se novac s ovog računa ponovno prebacuje na tekući, koliko vremena treba za provođenje transakcije, odn. je li taj novac na tekućem odmah ili sutra ili za dva dana...?

Odmah ti je na računu
    mislim da ne možeš imati dva računa

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prvom prilikom idem otvoriti taj B Free račun, samo dok smislim otkud ću sredstva uplaćivati na njega... :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    Odmah ti je na računu
    mislim da ne možeš imati dva računa
    mislim da to ovisi o dobu dana u kojem je autorizirana transakcija
    zadnji put sam ju autorizirala u 14 sati, radnim danom, i na referentnom racunu (zaba) je bila sutra popodne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •