Kako stignete sve to isplanirati i organizirati se da uštedite? Ja sam ovo uspjevala kada sam bila na porodiljnom, ali od kada radim ili ne stignem, ili nemam snage ujutro se dići ranije i napraviti ručak (pa završimo popodne sa nečim 'nabrzake' ili rijetko, ali..narudžbom pizze ).
Popodne smo uglavnom u nekakvom letu i dođe brzo večer kada doslovce padam s nogu.
Ujutro bi osim kuhanja ručka trebala i djeci pripremiti doručak (da ne kupimo pecivo), ali puno puta ne stignemo/ nemam svježeg kruha ili zaboravila kupiti mlijeko ili zaboravila staviti navečer da se kruh peče/ ne da mi se..
Zvuči kao da si mogu priuštiti sve ovo, ali činjenica je baš drugačija. Idem linijom manjeg otpora i umjesto da nešto malo uštedim, potrošim na 'pizdarije'. I onda padnem u depresiju, uhvati me tjeskoba, štoli.. i mislim si od sutra ću drugačije pa opet završim na istome. I onda se pitam na čemu pobogu ja štedim?! Odnosno, za što ja radim kada pokušavam na svemu i svačemu uštedjeti!? I do kada tako!?

Pa sam odlučila uz svu ovu situaciju skupljati malo po malo (kuna po kuna) novce kako bi otišli na nekakav izlet od par dana negdje radi našeg psihičkog zdravlja! Da ne padnemo u depresiju te da imam osjećaj da za nešto radim (osim za puko preživljavanje).

Inače, OT.. mi kupujemo kućne potrepštine (kemikalije) od robnih marki i to je sve reducirano na ono najpotrebnije i ne kupuje se novo dok se ne iscijedi zadnja kap: kemija za wc, kemija za wc/tuš i jedna kemikalija za sudoper i pećnicu (ocat, bikarbona i limun jednostavno ne operu kako treba ili ja ne znam prati s time). Pa deterdžent za pranje suđa, prašak i ostalo za perilicu – sve denkmint. Detrdžent za veš kupujem na veliko kada je neka uber akcija, zadovoljni smo sa Faksom. Omekšivač ne koristim.
Hranu kupujemo preko gsr-a i placa i od poznatih, a ono što ne uspijemo u dmu i getrou (a i konzumu kad ne uspijemo do getroa).
Odjeću sam kupovala preko oglasnika, ali to mi se nije pokazalo baš najbolje jer bi mi se često znalo desiti da ili fulam veličinu ili je roba dosta iznošena.. i na kraju dodjem s novcima na isto. Pa sad kupujemo robu i obuću tako da čekamo sniženja i uzimamo najpotrebnije. Odjeću u H&Mu i C&Au i placu, a obuću u Deichmanu, Peku ili Pittarelu.
Pere se, pegla se, suši se, peče se kruh,.. iza 22h. Gasi se sve na tipku od elektronike kada se ne koristi. Ide se redovno u knjižnicu, spremaju se igračke pa se vade nakon par mjeseci kada su opet interesantne kao nove, skidaju se sa neta kojekakvi zadaci, bojanke,.. Iznošena roba (a dobra) se prodaje dalje na oglasniku. Sve se prodaje što se može i ti novci idu klincima (ako nam nije neka frka).
Ne kupuju se novine, časopisi (ok, zalomi se, ali rijetko).. čita se net. Ne kupuju se nikakve oblizeke.. niti je zdravo niti jeftino, a dobijemo ih svako toliko od baka&djedova.

Odužila sam.. povlačim se