To i ja radim, skombiniram od onog kaj imam doma. Ja imam starce i baku na selu, od hrane dobijemo nešto povrća po ljeti, kroz godinu jaja i jabuke, i vikendom smo kod bake na ručku.
Doma smo muž, ja i dvije curice, i ne potrošimo nikad više od 1500 kn na hranu, gledam da trošak ručka ne prelazi 50 kn (tj. trošak ručka rijetko dosegne 50 kn) Jedna cura je u vrtiću pa dođe doma nakon popodnevne užine, pa jede jako malo od ručka, druga ima 3 god.
Ali, mi ne jedemo parmezan, ni voćne jogurte, ni slatkiše, ne pijemo kavu. Nekad kad smo muž i ja imali dobre plaće i bili bez djece kupovali smo Barilla tjesteninu, sad nađem 400 g za 4 kn na akciju pa kupim veću količinu. Kupovali smo i neke soja umake, worchester sos, vegetu, mozzarellu i slične pizdarije, sad koristim uglavnom sol, papar i crvenu papriku, rižu kupimo najjeftiniju na akciji, palentu, krumpir je po 3 kn kila.
Neki dan smo kupili kilu papalina za 14 kn pa smo jeli još i za večeru, + malo krumpira i glavica salate. Meso kupujemo u vindiji - bijelo pileće, krilca, iznutrice, pureće mljeveno, pa to kombiniram na umake i ćušpajze s povrćem i raznim prilozima. Ponekad se zaletimo do uzgajivača pastrva gdje jedna kg košta cca 35 kn.
Jogurt kupujemo na litre + veći paket zobenih pahuljica, pa to miksam za doručak s raznim voćem. Sve kupujemo na veće količine, pogotovo kad nađemo jeftinije, npr. 5 kg brašna za 13 kn je bilo prije dva tjedna u Plodinama.

Odgovori s citatom