Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
kad presusi izvor, vrlo brzo skuzis da se moze bez mnogo cega....
Točno..ja ostala bez posla a njemu smanjili plaču za tisuću kn.I sad se pitam kak uspjevamo a dok sam radila bilo nam je na knap.A samo nas je dvoje.
Režije obračunava svekar,u kući nas je 8 i djeli se po čovjeku sve.
Naravno,najviše trošimo na klopu,a kupujemo doslovno sve.Od mesa,povrća..jedino dobimo luk i češnjak od svekrve i tu i tam koju salatu.I rezance za juhu.
Kemikalije sam svela na minimum.Kupaonu več duže vrijeme čistim octom,omekšivač ne koristim ili jako rijetko,prašak kupujem u lidlu,tablete za suđe su blinkove,wc osvježivače ne koristim (i ja sam nekad kupovala one štrc-gel).Imamo i dobre čarobne krpe.
Dosta nas spašavaju robne marke,ponajviše clever jer mi je bila najbliže.Znaju imat 5kg brašna po 15-17 kn..a otkrila sam i da njihove paštete radi podravka čije smo uglavnom uzimali,dok jesmo.Sireve,salame i sl. kupujemo na akcijama,volim listati letke i ciljano kupovati..
Špeka sušimo doma,ali i carsko treba kupiti prije.Pa se prate cijene i kupi se po 20kn/kg na čemu opet ušparamo jer zna se kolko košta sušeni špek.
Muž nosi gablec na posao od doma,a da se i za desetak kn u konzumu kupiti fini ručak.
Največe preopterečenje su nam moji starci,ostali su bez primanja pa sestra i ja djelimo njihove troškove (režije i špeceraj).
Obleku obično dobijem za ročkas,jednom godišnje si priuštimo sedam dana mediterana jer bi inače svisnuli u ovom sivilu svakodnevice i to je naš sav luksuz.
Ne pušimo,ne izlazimo.Više nas ni ne zovu na kave..družimo se doma,u goricama.Kava je moj jedini grijeh (jer i bez nje se može jel,ali onda k jarcu i svemu).
Smanjili smo buđet za rođendane a to primječujem i kod drugih...više se troši uglavnom na klince.
Kad imamo obaveze u Zg,treba voditi rčn i o gorivu..pa dok ideš 5-6 puta u mjesecu,nabere se.Zato preko ljeta mm ide skuterom na posao,ja sve uglavnom obavljam bajkom.
Trenutno je tako kako je a eto,živi smo i zdravi.