Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
btw. u mom roditeljskom domu NIKAD se nije koristio tekući sapun, nego obični, nismo kupovali papirnate role za kuhinju nego smo koristili krpe, moja mama je prala i iskuhavala trulex spužvice i jednu je imala jako dugo, krpe za pod su nam bile stare gaće u najboljoj maniri eko-komunističkih domaćinstava o kojima piše S. Drakulić u svojim esejima, šampon smo imali jednu veliku bocu - kopriva ili breza - za cijelu obitelj, a nije bilo 10 različitih bočica u kupaonici, pjena za kupanje je bila nepoznat pojam jer smo se prali sapunom, meso se nabavljalo na veliko direktno od uzgajivača ili preko sindikata na 6 rata, kavu su kupovali neprženu pa pržili sami, tjestenina je bila Klara a ne Barilla .. sve to u vrijeme koje se često spominje kao zlatno doba blagostanja, a moji roditelji su oboje bili inženjeri, dakle imali su pristojne plaće. Kao što rekoh na početku ovog antirecesijskog topica, mi smo se bili malo previše pogospodili
puno tih stvari nije ni bilo u nasim ducanima dok sam ja bila mala

za to se islo u trst, ili kasnije u graz

tako da je meni to ionako sve vrlo brzo postalo pretjerivanje, kad vidim kako se te gluposti brzo trose postanem nervozna, tako da vec jako dugo ne kupujem ni tekuci sapun ni gel za tusiranje nego obican sapun, mislim da mi i manje isusuje kozu

hogijena (sapun, sampon, krema za lice i tijelo) je vecinom balea, osim pasta za zube, to dam za neku bez flora dok se ne odlucim raditi svoju, ostale stvari ne koristim

obilazim second hand ducane, njuskalo mi je postao najbolji frend, improviziramo na sve mile nacine

al ni ja ni mm zadnjih par godina nemamo redovna primanja, pa mi je to nekako normalno

i tek sad smo u biti poceli vise paznje poklanjati hrani, na tome stvarno ne zelimo stediti, maltene zivimo da bi jeli