-
i ja redovno smrzavam maslac, odmrzne se jako brzo.
i jos jedno otkrice za smrzavanje.
crni luk. imali smo lani ooogromne glavice naseg luka iz baste.
ne stavljam ga bas puno u jela,
za ono gde bi isla jedna glavica, ja stavim manje od pola.
i tako, sto cu s onim ostatkom?
prvo sam ga tako smrznutog koristila za corbe i juhe.
onda sam shvatila da se smrznut jako lako secka na skroz sitno,
ako postoji 5 min, dovoljno je cvrst da se moze jako tanko seci,
a nema plakanja.
pa ga sad redovno smrzavam,
svez koristim samo za salate.
takodje, sampinjoni, sitno iseckani i smrznuti,
takve samo pospem kad pravim picu,
ili ubacim saku-dve u gulas, corbu, varivo, preliv za pastu.
komsija ih gaji, pa cesto dobijem punu vrecicu,
a ne mogu ih upotrebiti sve odjednom.
ako ih odmrznem na sobnoj temp, ne lice ni na sta,
ali ovako smrznuti za ubaciti u jelo, savrseni.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma