u vanjskom dijelu, od glavnog ulaza lijevo..idem tamo samo po maslac i druge ducane ne poznam tako da ne znam sta bih kao orijentir navela![]()
u vanjskom dijelu, od glavnog ulaza lijevo..idem tamo samo po maslac i druge ducane ne poznam tako da ne znam sta bih kao orijentir navela![]()
u vanjskom dijelu.. od glavnog ulaza lijevo.. idem tamo samo po maslac i ostale ducane ne pozna, tako da ne znam sta bih jos kao orijentir navela![]()
sorry cure, imala sam problema sa slanjem :/
ne kužim spajalica kaj si htela, s tim zadnjim pitanjem, ali sam da kažem pošalje muž klinca neki dan u Veroniku po 25 dag putra i mali dođe bez njega jer su prije sve pokupovali.
pa meni je čisti SF kupiti maslac u križevačkoj mljekari. dobivaju ga pon-sr-prt, dođem prije 8 ujutro, pa ga ne uspijem dobiti, I mene ste isprepadale s tim maslacem - morati ću stvoriti zalihe za BING
mi ni u veroniki prije tjedan dana nismo nasli maslac u kutiji, bilo je samo po kilu u onoj vrecici, a ispalo je da je pokvaren jer je nakon par dana poceo mijenjati boju, smrditi i bio je sav grudast i nakon stajanja na sobnoj temp
ocito ne mogu odgovoriti potraznji
i onda ti kupuj hrvatsko, pa nemas sta![]()
a ti nisi bila omladinka?
inače nije uopće bilo putra
Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.11.2013. at 11:48
jesam, ali su mi pioniri bila drazi, razigraniji
![]()
Ha, našla sam, mislim da sam apsolutna pobjednica, 33 kn/kg (blok od 5 kg), 35 kn/kg, 10 kn /250 g,domaći maslac 1 .klase iz male mljekare u Paukovcu, ja uzela 6 kg(i ne nije sve za mene, sebi ostavljem 2 kg), isplati se curkama iz zg ako se dogovore i uzmu više, nisam pitala ali mislim da nemaju štandove po placevima
pazim na novce, ali šta je previše je previše. pakoranje od 5 kg putra. pa šta ću s njim. A da s nekim dijelim - pa dok to sve dogovoruiš, prepakiraš, izdijeliš - i vrijeme je novac, barem kod mene. Kupujem sve usput. kataloge čitam u pauzama a u dućane na plac utrčavam prije ili poslije posla, po putu
Cathy a jel idete na vježbanje prema mojem kvartu da i meni malo uzmeš?
"maslac - sapunica"
sinoć sam u konzumu kupila meggle . mislim da je 11,99
da je nastavim, taj meggle je pakiran od 200 i 250 g pa skladno tome je i cijena na snizenju razlicita. uglavnom je ovaj od 200g na snizenju
osjecam seispada da samo kupujem i pratim maslac na nasem trzistu
![]()
To je sve zbog priprema za pečenje kolača.
Od četvrtka su male Milka čokolade (100 g) u Mulleru na 4,90 kn
U Mulleru se Ritter sport čokolade 6.5 kuna. Možda nije recesijski ali su fine.
Btw. koliko košta maslac u Lidlu, onaj njihov, zaboravila sam. Mislim da sam ga nedavno kupila na sniženju (i zamrznula).
Mi kupujemo Veronikin maslac, ali ga baš ne jedemo puno pa se dogodi i da se pokvari.
ovo sigurno ne spada ovdje ali mi se ne otvara neka druga tema, samo da se ispušem jer sam bijesna ko pas što država zarađuje i na nezaposlenima, objavljen neki natječaj i između ostale dokumentacije traže potvrdu o nekažnjavanju, koja je fala k.... za nezaposlene besplatna ( inače 20-30 kn biljega koliko se sjećam) ali traže i original diplomu ( ko lud će to poslat ?) ili ovjerenu fotokopiju koju sam ja sad platila kod bolježnika skoro 50 kna posao vjerojatno ne bum dobila. Možda se može diploma ovjeriti i na faxu ali dok dođem do njega isto me košta ili čak i više. Dosad ovo nije bila praksa na natječajima, bar onima na koje sam se ja javljala, nadam se da neće postati
Vida nije neubicajno, ali je mozes natrag dobiti nakon natjecaja. druga je opcija da posaljes ono uvjerenje ili potvdrnicu kako se nekad zvala, da si zavrsio faks i da ista se izdaje jer diploma nije tiskana. to sam ja znala slati. kad sam diplomirala dobila sam ih par.
Pa ne mogu poslati potvrdu kad mi je diploma odavno tiskana a da pošaljem original, kakve sam sreće, izgubil bi se negdje
ja sam slala, jer diploma u principu ne bi bila ni tiskana da je nisi platila. uostalom kome se salje ona velika plahta od diplome, govorim u slucaju ZG sveucilista.
a gle probat ću tako za neki manje važan natječaj ako još uopće imam koju takvu potvrdu, a što se veličine diplome tiče meni ju je javna bilježnica na kopirki smanjila jer u orig. veličini ovjera košta preko 80 kn
Vezano uz natjecaje, ako traze i domovnicu, jeftinije je poslati original (20 kn biljega i 5 kn zahtjev) nego ovjerenu kopiju (ovjera potpisa je 47.5 kn).
Kako misliš, držala si maslac da sobnoj temp, i očekivala da se neće pokvariti, pa nemoguće!?mijenjati boju, smrditi i bio je sav grudast i nakon stajanja na sobnoj temp
Povremeno se teško dobije maslac u Križevačkoj, stvarno plane u 7 ujutro (znam jer mm uzima tako rano), ali nekad ga ima cijeli tjedan
Obratila si se krivoj osobi - uglavnom kupujem na placu i to stalno naglašavam, i ne kupujem od prekupaca sa zelene tržnice, podržavam male proizvođače, i to oduvijek a ne samo sada kada se krenulo pričati o recesiji, ali mi ne pada na pamet kupiti 5 kg putra. Taj mali proizvođač može napraviti i manji pakung, ako mu je stalo do prodaje. Putar, pa ne znam potori li moja familija 5 kg putra godišnje. Gotovo svaka kumica koja prodaje sir i vrhnje na zagrebačkim tržnicama, u ponudi ima i putar, poneke i mlijeko, sirutku...
ma znam, ali fakat putar i 5 kg? Tak ja kupim veliko pakiranje deterđenta za veš ili sada ovih tableta za suđericu i samo imam problema gdje sve to držati, a možda uštedim samo koju kunu. Nekad je stvarno prekomplicirano za nas koji nemamo veliku garažu, podrum i frizer
i nije obavezno 5 kg da uzmes, nego je to najjeftinije pakiranje, kg je 35kn!
ja isto ne bi uzela 5 kg putra, osim sad mozda za BING kad bi pekla kolace ko sto neki peku, po 10-20 vrsta, onda ti stvarno i treba vise kg, a ostalo bi smazali ovako s kruhom ili bi kuhali na njemu
meni bi se i to isplatilo, jer ulje koje koristim za kuhanje je 36 kn litra
al nebitno, govorila sam o principu (al ne kao kritiku ikome, nego cisto kao informaciju!)
a iz iskustva, nekad stvarno moze bit jednostavnije uzet i vise nego trebas i dogovarat se sa sto ljudi i doc na specijalno mjesto u odredeno vrijeme nego hodocastit po tjedan dana u ducan i ne uhvatit putar, ko sto ovi sad nisu imali u veroniki (rekli su da vec par dana nemaju i ne znaju kad ce doc)
Mi tjedno sigurno 25 dag potrošimo, jer mažemo na kruh svaki dan, plus ako nešto radim. Mjesečno mi ode kila sigurno (nekad i više).
I nije mi svejedno jel mi ispadne 40 kn/kg ili 80. Ne znam, ja sad uspijevam stići pratiti i kupovati tako, da ne stignem, ne bih se s tim zamarala...
A da idem u smjeru te mljekare i ja bih 5 kg odmah uzelatak da me se sjetite slobodno
![]()
koliko je km ta mljekar od zagreba?
Mama mi kaže da na trešnjevačkom placu zna dobiti jako jeftin putar - isto kod ženica koje prodaju sir i vrhnje.
Ne znam - ja na plac idem po jaja, sir, vrhnju, ribu, tak da tamo mogu kupiti i putar.
gdje vi kupujete te iste domaće proizvode? To je ono o čemu pišem. ne mogu baš po svaku namirnicu koju jedemo ići kod proizvođača - zato me baš strefilo, kada su htjeli zabraniti prodaju istih na placu.
sada sam prvi put zamrznula putar - pa ću vidjeti kako to izglesda. a i spremam se napraviti maslo
meni je ta mljekara bliže nego zg, doduše mogla sam i do Križevaca, ako za božićne kolače( ja ih krenem raditi i jedemo ih cijeli 12 mj a ne samo za Božić) ne potrošim tih 2 kg smznut ću ostatak, btw fala curke na toj info, a 6 kg koje sam uzela dijelim na 4 kućanstva i to mi ne predstavlja ni najmanji problem
maslac sapunica - 11,79 meggle maslac u malom kvartovskom konzumu
gramaza istog je 200 ili 250g? ovo pisem samozato da pogledate kad kupujete. mene je iznenadilo da imaju pakiranja od 200 g koja su obicno na takvom snizenju pa je cijena 58.95 kn/kg
Posljednje uređivanje od spajalica : 27.11.2013. at 15:46
od 250 g
to je taj koji sam i ja uzela u konzumu
Ovo je valjda antirecesijsko pitanje?
Dakle, živimo u kući, grijemo se na centralno na plin kad nama paše, tj. palim grijanje po volji, kad mi je zima. Za sada upalim recimo na sat vremena ujutro - ugasim, i opet upalim na večer pa ugasim. Još nam nije toliko zima da nam treba i po danu, ali vjerojatno bi isto tako radila- upaliti, pa kad se zagrije ugasiti..
E sad, dal itko onako pouzdano zna da li više troši tako stalno gašenje i paljenje ( što mi ima logike) , ili je bolje da ostavim termostat stalno upaljen na istoj temperaturi pa time manje troši?![]()
Apsu mm kaže da se tako više troši. Mi imamo princip da smo na termostatu namjestili kad temp padne ispod 18 stupnjeva da se grijanje samo upali, radijatori počnu grijati, ne budu vreli. I kad dođemo doma, ili ako nam je hladno, prebacimo na sunčeko i grijanje počne jače raditi. Kad idemo na put na dan dva potpuno ga gasimo