Stranica 40 od 111 PrviPrvi ... 3038394041425090 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nisam shvatila.. kako se više troši? Održavanjem temperature ili paljenjem i gašenjem?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam shvatila.. kako se više troši? Održavanjem temperature ili paljenjem i gašenjem?
    pa gdje vi živite da vam još nije zima?

ako griješ samo sat ujutro i sat navečer onda ti se isplati paliti i gasit
    ako griješ više onda je bolje namjestiti na neku srednju temp. i pustiti da grije stalno

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    pa gdje vi živite da vam još nije zima?

ako griješ samo sat ujutro i sat navečer onda ti se isplati paliti i gasit
    ako griješ više onda je bolje namjestiti na neku srednju temp. i pustiti da grije stalno

haha ironije- na brdu! :D Imamo dobru izolaciju pa je lako zagrijati na duže vrijeme A uz to sam ja trudna i stalno mi je vruće, a dragi nije zimogrozan, savršena kombinacija za režije (mislim ovaj mjesec, drugi stiže beba pa će trebat više grijati)

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Možeš si zapisati očitanje plina dan kad palić samo kad ti he hladno. I drugi dan kad ga držiš na stalnoj temperaturi cijelu dan.
    Tako ćeš najbolje znati.

Mislim da je tvoja varijanta ekonomičnija ako ne zagrijavaš stan na neke ogromne temperature.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nedavno sam pročitala da se troši 70% manje energije kod kuhanja ako se stavi poklopac na zdjelu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i mi imamo programirano, ovisno o tome kako idemo na posao, u školu itd. ali, također i da ne pada ispod određene temperature. to MM programira, ali uglavnom ne damo da se "ohladi".

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i moj to zagovara (ne gasiti nego samo smanjiti) a mi se grijemo na inverter klime, po noci spustim na 16-17°C a po danu drzim na 22°C....meni je mjerilo da mi ruke nisu hladne kad sjedim (kad nesto radis naravno da se ugrijes)...inace sam dosta zimogrozna no otkako vise i intenzivnije vjezbam primjetila sam da se to smanjilo (proradila cirkulacija) !
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 27.11.2013. at 19:19

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

više troši stalnim paljenjem i gašenjem.
    lulu-mama i ja sve s poklopcem. dobro ne baš sve. al npr. kad zakipi juha, dodam rezance, poklopim i ugasim. Isto i s tjesteninom

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nastavljam maslac sapunicu - za probu sam izvadila iz frizera maslac i nije mi fin. Valjda će biti dobar za kolače, ali za jesti na kruhu, nije mi dobar. Tako da i dalje lovim povoljne male pakete maslaca, zamrzavanje istog nije za mene

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Nastavljam maslac sapunicu - za probu sam izvadila iz frizera maslac i nije mi fin. Valjda će biti dobar za kolače, ali za jesti na kruhu, nije mi dobar. Tako da i dalje lovim povoljne male pakete maslaca, zamrzavanje istog nije za mene
    Pa maslac od Bohneca ispadne 40 kn/kg kad kupujes komadno po 250 g, to mi je ok cijena.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja inače kad se sjetim kupim u lokalnoj pekari maslac Mljekare Vodopijevec po 11 kn 250 g. meni je fin (to je redovna cijena)

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma di kupujete sve te maslace? Ja znam samo za Veroniku i ima je Britancu i Dolcu.

Antirecesijski pečem kruh, u pećnici, i planiram obroke - npr, napišem popis što ću kuhati idući tjedan pa onda po tome radim popis za kupnju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja kupujem veroniku. osim maslaca, kupujem sir, parmezan, sirutku, jogurt. nekad mlijeko.

bohneca sam, čini mi se, vidjela u sparu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

chris blue - propustila si Križevačku mljekaru - imaju dva štanda na Dolcu, jeftiniji su (i meni bolji) od Veronike.

No, u keksima se ne osjeti da je maslac bio smrznut - znači nije mi fin samo za jelo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ma di kupujete sve te maslace? Ja znam samo za Veroniku i ima je Britancu i Dolcu.

Antirecesijski pečem kruh, u pećnici, i planiram obroke - npr, napišem popis što ću kuhati idući tjedan pa onda po tome radim popis za kupnju.
    Jarunska tržnica, 250 g, 10 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ne vidimo nikakvu razliku, ali ja zamrzavam i kruh i svašta nešto , možda je do toga.
    10 kuna za 250 gr. je ok cijena, ali već dugo nije takva čak ni na akciji. Već dugo nisam čula da ima po 10 kuna i u redovnoj prodaji.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A jeste vidjeli ovaj članak, jako zanimljiv: http://www.jutarnji.hr/template/arti...jsp?id=1143394

Pa maslac je bio u konzumu na akciji za 10kn prije cca 2tj.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 19.12.2013. at 13:28

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i trenutno je meggle u konzuma 11 kuna. onaj od 250 grama.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dobili smo bonove za Muller u vrijednosti od 3x200 kn. Nismo nikad ništa tamo kupovali. Ima li nešto povoljno/kvalitetno što kupujete baš u tom dućanu?

(Inače, da budem "poštena" - bonovi su za djecu, ali njih smo već riješili na druge načine pa možemo bilo što )

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

u mulleru kupujem prašak za rublje, omekšivače i nutellu. ostale sitnice ako naletim, nemam baš običaj. ali znam po prijateljici da imaju super čarape/najlonke

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš si zapisati očitanje plina dan kad palić samo kad ti he hladno. I drugi dan kad ga držiš na stalnoj temperaturi cijelu dan.
    Tako ćeš najbolje znati.

Mislim da je tvoja varijanta ekonomičnija ako ne zagrijavaš stan na neke ogromne temperature.
    To apsolutno ovisi o izolaciji i vrsti materijala. I vrsti grijanja.

primjer: kamen je strašno teško zagrijati, ali onda zadržava temperaturu. Isplati se držati laganu konstantu.
    Mali stan od cigle bez izolacije se zagrije brzo. I hladi.
    itd.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Dobili smo bonove za Muller u vrijednosti od 3x200 kn. Nismo nikad ništa tamo kupovali. Ima li nešto povoljno/kvalitetno što kupujete baš u tom dućanu?

(Inače, da budem "poštena" - bonovi su za djecu, ali njih smo već riješili na druge načine pa možemo bilo što )
    papirnate maramice!
    veliko pakiranje od 30 komada je 15 kuna

od ostalog - imaju super izbor raznoraznih poklona za djecu, papirnata galanterija, odlican izbor slatkisa, Milka u Mulleru je najjeftinija, dobar izbor cajeva
    nisu im losi sapuni, tekuci sapuni, gelovi za tusiranje njihove robne marke (ne znam kako se zove, ne kupujem redovito), a cijena je dobra
    sredstva za ciscenje Blink su mi sva bila ok, cijena isto vise nego ok

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku

Sa mnom nećeš puno potrošit' , ali ako ti ostane koja kuna do zaokruživanja cifre, preporučam njihovu "kućnu" marku mlijeka za tijelo za suhu kožu (AVEO Intensiv - reichhaltige bodymilk), nije masno, savršeno se upije, vrlo lako i brzo razmazuje (a opet nema onu prelaganu strukturu kao body-losion).
    400ml 11-12kn.

OK su mi i AVEO šamponi.

Tablete za suđe BLINK.

CORAL tekući za šareni veš, nije baš najjeftiniji, ali je odličan.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj bonove staviti na njihovu kartiocu. pa troši kako ti paše.
    Mi u Mulleru kupujemo ngorespomenute tablete za suđe, ali i njihovu robnu marku šampšona za kosu i paste za zube. Ako pak koristiš skupe curaprox četkice za zube, kod njih su najjeftinijhe. Kupujem i orašaste plodove tamo, a i slatkiše. Imaju odlične otkoštene datule

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prašak za veš (baš prašak, ne gel - Dash, Blink, Ariel, Lenor) i to onaj koji je tad kad mi treba najjeftiniji i omekšivač (isključivo Lenor lavandu) kupujem isključivo tamo.
    Također, kupujemo njihovu marku gela za tuširanje za bebe jer je super za osjetljivu kožu, a također i gelove za tuširanje, tekući sapun za ruke, papirnate ručnike, papirnate maramice (dobro, papirnatu galanteriju nekad kupujem i u DM-u). Volim tamo kupiti i raženo brašno, nutellu obavezno (drukčija je nego u drugim dućanima, a sad imaju i pakiranje od 800 g), čajeve, Merci čokoladu koja je puno jeftinija nego u drugim dućanima. MM kupuje i njihovu marku gela/pjene za brijanje, britvice (obično uzme veliko pakiranje koje je jeftinije pa je duže vremena miran).
    U CC1 West imaju i dobar izbor posuđa.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja u Mulleru kupujem kozmetiku, deterdžente, omekšivače i slatkiše (Nutellu, Ritter Sport, Toblerone, Haribo...) jer su za zapadno tržište, a k tome često i jeftiniji od drugih dućana. Tamo kupujem i alu-foliju i ziplock vrećice, imaju i dobar izbor wc papira.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala vam puno, super ste! Idem radit spisak

NanoiBeba, to i jesu tri darovne kartice (svaka 200 kn). Ili si mislila na nešto drugo?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kanga, tamo ti je reciklirani wc papir najjeftiniji. Meni je taj omiljeni.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Marta, thnx!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja u Mulleru kupujem (kad odem tamo) dosta gore navedenog, sve što sam probala od njihovih robnih marki mi je dobro, a kupujem i Frosch sredstva za čišćenje za kuhinju i kupaonicu, nisu ništa posebno jeftina, ali su mi dobra i ne smrde.

No, u Mulleru imaš i super stvari za kućanstvo, posuđe i slično.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Obozavam Muller ali ga tu kod nas nema. Kod nas su i proizvodi u konzumu skuplji nego u ostatku HR...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Bome, maslac kao zlato. Od 7 na 20 u manje od 10 godina. (Inače, kupujem isključivo Veronikin od kile pa ispadne 12,5 kn/250 g).
    I potpis na sve drugo.
    kupovanje maslaca izravno od mljekara je rješenje. malih.
    mi smo digli stambeni kredit i kredit za auto kad smo bili jako mladi i imali malo staža.
    Sad smo nešto stariji :D, kredit za stan još mnooooooogo godina, za auto barem sad ističe.
    I skužila sam da nam se u apsolutu povećala plaća (zbirna) s obzirom da je to neki staž i rad iza toga. Ali relativno se zapravo jako smanjila-više smo imali novaca onda.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nastavak na temu s prethodne stranice...

I meni se kao najbolja mjera pokazalo izbjegavati supermarkete. Krenes, recimo, po taj maslac na akciji pa kupis jos sto stvari... Ne kupujemo skoro nista iz vrecice niti ista sto ima reklamu Samo hranu u njenom "izvornom" obliku. Meso, povrce, mlijeko... Izbjegavamo salame, sve preradjevine... Npr necu kupit pahuljice s vocem, nego zobene i sama staviti suseno voce.
    Sama pravim kruh, zobeno mlijeko, jogurt, tofu... Zdravije (i jeftinije) je napraviti kolac nego kupiti kekse.

Naravno da nekad popustimo kao sad za praznike

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto kupujete u Hoferu?

Slucajno sam uletjela u predbozicno doba u njega u Sezani i vidjela da je dosta povoljniji u odnosu na Tus, Interspar, i sl.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Obozavam Muller ali ga tu kod nas nema. Kod nas su i proizvodi u konzumu skuplji nego u ostatku HR...

a da im posaljemo mail i pitamo planiraju li otvoriti? ja danas pa ti iduci tjedan? a
    ko imamo 3 dm-a znaci da je trziste dovoljno veliko, samo trebaju uzeti market share od dm-a. glupo mi je iz st-a dovlaciti te stvari a sad s dvije bebe ni ne mozemo. a kad padnem na onih 2500 kn trebat ce mi svaka kunica. idem citat ovu temu od pocetka da mi ne promakne koja ideja.
    za pocetak, po 1000. put krecem s tablicom troskova!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi smo nekoc prihode i troskove vodili u programu MS Money-u.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo nekoc prihode i troskove vodili u programu MS Money-u.

A zašto NEKOĆ? Što sad radite? Kako to sad vodite?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ako pak koristiš skupe curaprox četkice za zube, kod njih su najjeftinijhe.
    koliko su tamo? u dm su 31kn

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sapnula mi je neki dan pticica da se otvara u srdu :D

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto NEKOĆ? Što sad radite? Kako to sad vodite?
    Puno vremena to oduzima. Vodili smo svaku stavku. A i koristili smo dok nismo skuzili gdje nam "curi lova".
    Npr na moje cigarete u doba dok sam ih konzumirala. (A bome ni kondomi nisu jeftini ) Al kazem, nama je bitno da zivimo u svojim mogucnostima, i samo trebamo pazit da ne odemo preko (to muz pazi). Banci nismo duzni ali zato jesmo muzevoj firmi jer je za obnovu i opremanje stana za dio uzeo pozajmicu iz svoje firme (sam sebi duzan, vraca kad hoce, kamate manje nego u banci, isplatit ce se brzo). Ali kad se radio plan obnove (budget nam je bio fiksan 25 tis eura) muz je napravio neku turbo nabrijanu tablicu gdje se sve biljezilo u kunu. Ocekivano/izvrseno/razlika/budget/jzvor financiranja. Ako sam htjela bolju napu, morala sam popustit na nekoj drugoj stavci... sve racionalno. Bilo je tu i svadja ponekad, al on bi uvijek povjedjivao. Ja sam se uvijek vodila onom da je bolje uzet i to nesto drugo kvalitetnije pa povecat pozajmicu, a on bi me spustao na zemlju.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    Sapnula mi je neki dan pticica da se otvara u srdu :D

Svasta ove tuzne juzne pticice sapucu.... sapucu i za mcdonalds vec godinama (no taj mi nije ni zanimljiv toliko).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    koliko su tamo? u dm su 31kn
    mislim da su 3 komada u paketu oko 60 ili 70 kn. Dugo niam kupovala, ali su sigurno u Mulleru najjeftinije

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Svasta ove tuzne juzne pticice sapucu.... sapucu i za mcdonalds vec godinama (no taj mi nije ni zanimljiv toliko).

za mc nisam jos cula glasine, al konkretno znam da se u srdju jedan kat prazni tako da se ipak nadam da je istina :p

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Puno vremena to oduzima. Vodili smo svaku stavku. A i koristili smo dok nismo skuzili gdje nam "curi lova".
    Npr na moje cigarete u doba dok sam ih konzumirala. (A bome ni kondomi nisu jeftini ) Al kazem, nama je bitno da zivimo u svojim mogucnostima, i samo trebamo pazit da ne odemo preko (to muz pazi). Banci nismo duzni ali zato jesmo muzevoj firmi jer je za obnovu i opremanje stana za dio uzeo pozajmicu iz svoje firme (sam sebi duzan, vraca kad hoce, kamate manje nego u banci, isplatit ce se brzo). Ali kad se radio plan obnove (budget nam je bio fiksan 25 tis eura) muz je napravio neku turbo nabrijanu tablicu gdje se sve biljezilo u kunu. Ocekivano/izvrseno/razlika/budget/jzvor financiranja. Ako sam htjela bolju napu, morala sam popustit na nekoj drugoj stavci... sve racionalno. Bilo je tu i svadja ponekad, al on bi uvijek povjedjivao. Ja sam se uvijek vodila onom da je bolje uzet i to nesto drugo kvalitetnije pa povecat pozajmicu, a on bi me spustao na zemlju.
    Hvala na odgovoru! Nisam ni mislila da je neka visa matematika u igri - isto je kao i kod nas. Vec godinama nemamo nikakav softver za to jer ga ne trebamo, znamo gdje su (bile) rupe. Ali ova sezona nam je teska jer smo imali vecih investicija (nuzna obnova kuhinje) i oporavljat cemo se do proljeca. Ali u to smo usli svjesno i znali smo da ce tako biti. Eto, vec smo 2/3 kuhinje otplatili, a majstore i materijal smo iskesirali iz carape.

Vec dugo nismo bili ovako na rubu minusa, ali nozdrve su nam ipak iznad vode, pa se ne zalim. Ulog se vidi - ganc nova kuhinja ipak mi je oku milija od stare koje smo se morali rijesiti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

U Tezenis trgovinama -50%. Isplati se otići vidjeti. Obukla sam potomčicu u majice bez rukava za cijelo ljeto: imaju rebraste i obične.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    U Tezenis trgovinama -50%. Isplati se otići vidjeti. Obukla sam potomčicu u majice bez rukava za cijelo ljeto: imaju rebraste i obične.
    Mi smo se opskrbili grudnjacima, ali morala sam obići tri centra da ih kupim.
    U svakome sam našla po 1 ili 2 komada.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu im ono potkošulje ili majice bez rukava? Na dječjem odjelu uz gaćice i piđame..ja sam kupila računajući da su potkošulje, ali puno mi se činilo 49kn za potkošulju..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

njifove potkošulje su 29
    kod nas se nose i kao potkošulje i kao majice

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    njifove potkošulje su 29
    kod nas se nose i kao potkošulje i kao majice
    29,90 su bez uzorka, a 49,90 s uzorkom..jedne pored drugih stoje..

Sad je apsolutno vrijeme za shopping, u Zari je drugo po redu sniženje, bude im još tih naljepnica jedne preko druge, ali pitanje je što će ostati od veličina. Majice dugih rukava s aplikacijom su im sada 39kn, običnije su po 29kn.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu im ono potkošulje ili majice bez rukava? Na dječjem odjelu uz gaćice i piđame..ja sam kupila računajući da su potkošulje, ali puno mi se činilo 49kn za potkošulju..
    Za dječje ne znam, ali kod nas se nose ovako kao i kod Apri. One rebraste sa širokim naramenicama su definitivno majice, a izdrže stvarno dugo tako da uspiju i nakon n pranja izgledati pristojno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •