Kao i u svemu u zivotu, vazno je naci ravnotezu.

Bila sam u situaciji da imam jako puno novaca, a i u onoj da ne radim i da sam u financijskom skripcu. Kad imas, treba misliti na te crne dane. Kad nemas, vidis koliko malo ti je u stvari potrebno. Tada se ne kupuju nepotrebne stvari. Mi npr ne trosimo na sokove, grickalice, gotovu hranu, odjecu za dijete (osim nuzno, gotovo sve nasljedjujemo). Sebi odjecu najcesce kupujem na rasprodajama. Stedimo plin (grijanje), ali ni ne volimo vise da nam je pretoplo u kuci. Na hrani ne stedimo, kupujemo uglavnom ekolosku hranu (skupu), no zato pazimo da nista ne bacimo i da sve iskoristimo. Ne jedemo puno mesa jer je kvalitetno meso skupo, pa radije jedemo dobro - ne toliko cesto. I u skolu (dijete), i na posao nosimo ruckove od kuce. Tu se ustedi puno novaca. Vazno je i planirati. Sada kada radim, tocno se zna svaki mjesec koliko moram staviti na stranu za period kada cu opet biti bez posla i pratim mjesecni izracun troskova, tocno se zna koliko se na sto moze potrositi. Ako si nesto priustimo van tog plana, zna se da drugi mjesec moramo taj minus u stednji nadoknaditi. Tako nekako, samokontrola!