Carmina, napisala si da imate dva auta.
To je po meni previše.
Što se tiče hrane, kava i ostalog neću komentirati jer svi imamo različite prehrambene navike i potrebe.
Ja ću napisati kako ja štedim.
Robu perem isključivo noću, tada i peglam kad je struja upola jeftinija.
Kupujem velika pakiranja detrgenta, puno su isplativija.
Perilica za suđe je velika pomoć i ušteda, manje se vode potroši, a i čuvam ruke.
Na posao putujem javnim prijevozom.
Grijanje isključujem kad odlazimo iz stana.
Hranu kupujem proračunato i to tako da unaprijed razmislim što ću kuhati sljedeći tjedan i toga se držim.
Često odemo do Slovenije na izlet i usput na povratku za cca 60 eura napunimo gepek s hranom.
Meni je Slovenija blizu i isplati se kupovati hranu kod njih jer je jeftinija.
Nema bacanja hrane.
Ručam na poslu, ali to mi je tamo osigurano pa na to ne trošim.
Kozmetiku, potrepštine za kuću, toaletni papir..kupujem na akcijama npr. kad je u drogerijama 1+1 gratis na šampone, uloške i slično kupim više toga i složim u špajzu.
Što se tiče auta kupili smo novog WW Golfa koji je savršen- puj,puj da ne ureknem.
Ovo pišem zato jer je prijašnji stari auto svaki mjesec pojeo cca 500 kn jer mu je nekaj otišlo.
Ovom ne odlazi ništa. Toči i vozi.
Jedino je porez 600 kn jer je 150 konja pa smo upali u taj viši porezni razred.
Moram priznati da jako volim parfeme, lakove za nokte, šminku...to je moj gušt
Ali i njih nabavljam preko neta, povoljnije nego po našim parfumerijama ili čekam akcije kad su 30% popusta u Kozmu, Bipi, Mulleru...
Muž puši, to je njegov gušt.
Imamo psa.
Za njega kupujem najkvalitetniju hranu, ali ne po dućanima, nego preko uzgajivača pa me dođe upola manje nego drugdje.
Kotizacije za izložbe platim u prvom roku pa me i to izađe upola jeftinije, a i ne idemo na sve izložbe jer nije potrebno.
Pratim topice po forumima za sniženja, popuste, rasprodaje.
Odjeću i obuću koju ne nosimo recikliramo.
I tako...
Ničega se ne odričemo, malo pripazimo, malo se odgovornije ponašamo i uspijemo svaki mjesec staviti nešto sa strane.